Lusteri u unutrašnjosti za svaku sobu (45 fotografija)

Anonim

Lusteri u unutrašnjosti su ljepota, milost, prskanje emocija i beskrajno more inspiracije. Njihov je raspon iznenađen raznolikošću i kreativnošću - klasičnom, kristalom, provansicom, Tiffanyjem, Art Deco, originalnim IKEA i mnogim drugima. Ali kako odabrati točno model koji će skladno nadopuniti dizajn sobe?

Lusteri u unutrašnjosti

Kako odabrati savršeni luster

Uspješno odabrani luster je sposoban mnogo - to doslovno može promijeniti percepciju cijelog prostora. Njena kupnja može se odgoditi do pune spremnosti cijelog interijera. Ali možete učiniti naprotiv - smislite se dizajn, gurajući iz suočavanja luster.

Lusteri u unutrašnjosti

Nemojte misliti da su luksuzne opcije samo za velike privatne posjede. U modernom dizajnu, često se kombiniraju elementima suprotnih stilova, na primjer, chic Crystal luster u unutrašnjosti puritan jednostavnosti ili moda stilu opcije u klasičnom interijeru. Različite sobe zahtijevaju poseban pristup odabiru lustera, kako u stilu i funkcionalnosti.

Za dnevnu sobu trebate puno svjetiljki, za hodnik će biti dovoljno, a mekano svjetlo je potrebno za spavaću sobu. Čak i najuspješniji izabrani luster u unutrašnjosti će vas razočarati ako ne ispuni svoj glavni zadatak.

Lusteri u unutrašnjosti

Za dnevnu sobu

Dnevni boravak je lice vašeg doma ili apartmana gdje gosti mogu procijeniti vaš ukus. Ovo je mjesto gdje se ne može nalaziti jednostavan plafin, odabrati opcije sa svijetlim, ali toplo osvjetljenje za komunikaciju s prijateljima, morate stvoriti udobnost i udobnost.

Savjeti za odabir lustera u dnevnom boravku:

  • Za veliki prostrani dnevni boravak, masovne kaskadne kristalne opcije ili luksuzne kovane strane s svijećama su pogodne;
  • Za romantičnu dnevnu sobu, lusteri Provence su krivotvoreni elementi u bijeloj boji i nježnim plahtama;
  • Za mali apartman možete pokupiti zanimljive modele u stilu high-tech, koji se nalaze u blizini stropa;
  • Vitraž Tiffany su pogodni za chic classic stil apartmana s luksuznim elementima;
  • U sobi s visokim stropom, možete simetrično organizirati prekrasne lustere. Vrlo izvorne i nove opcije nude katalog IKEA.

Članak o temi: Savršeni strop: Materijali i 6 opcija za završnu obradu

Lusteri u unutrašnjosti

Lusteri u dvorani ili dnevnoj sobi smješteni su strogo u središtu sobe ili simetrično. Broj svjetiljki treba biti od 4 do 10. Međutim, voditi brigu o modelima s mogućnošću odabira intenziteta rasvjete kako bi uključio svijetlo osvjetljenje samo na potrebu. Moderni trendovi u dizajnu skloni su hrabar kontrast. Za svijetle dnevne sobe možete odabrati graciozne crne lustere u umjetničkom stilu deco, a za uređenu u skromnim pastelnim bojama - svijetli high-tech vrhunac. Neka vas ne plaši, u tako dnevnom boravku ne zamarate, a gosti znaju izvanrednu stranu vaše prirode.

Lusteri u unutrašnjosti

Za spavaće sobe

Udobnost sobe i mir, kao što su lusteri za ovu sobu trebaju biti. Vrištanje, pompozni, previše kreativni oblici su talent. Postoji mnogo više za spavaću sobu, varijacije u orijentalnom stilu su prikladne, odakle postoji mekana topla svjetlost. Modeli kristala i stakla također su prikladni za dizajn spavaće sobe, ali u mat verziji.

Savjeti za odabir lustera u spavaćoj sobi:

  • Za spavaću sobu u klasičnom i francuskom stilu, nježni modeli a la Provence ili Art Deco stil su neophodni;
  • Tiffany obojeni stakleni lusteri sa svojim toplim svjetlom savršeno će se uklopiti u spavaću sobu, gdje imaju s onim što će kombinirati - kovane elemente ili u drvenoj verziji;
  • High-tech stil za spavaću sobu je vrlo prikladna, samo ako nema oštrih kutova i šipki u proizvodima;
  • Bijela spavaća soba usvojit će mogućnosti umjetnosti deco s crnim zrakama, bijelim šipkama i staklom;
  • Ako je soba niska, onda vam je potreban luster s horizontalnim dijelovima - zaobljenim ili razgranatim šipkama sa žarulje na kraju;

Lusteri u unutrašnjosti

Za spavaću sobu, spavaće sobe se dodatno koriste na noćnim svjetlima, skokovima i podne svjetiljke, stoga multilapurni kovanički lusteri s svijećama ovdje. Ali LED luster je klasični stil, moderan iz Ikea ili high-tech je ono što trebate. Zanimljive opcije u kojima je LED pozadinsko osvjetljenje kombinirano i obične svjetiljke s izborom vrste rasvjete - možete odabrati svijetlo svjetlo ili romantični seks. Suspenzije su prikladne samo za sobe s visokim stropom, inače će objesiti ravno iznad vas.

Navedite imenik, obratite pozornost na proizvode s upravljačkom pločom, tako da se može isključiti i uključiti bez ustajanja. Mogu se naći među modelima u katalogu IKEA.

Članak o toj temi: Multi-level gipsani stropovi u dnevnom boravku i spavaćoj sobi

Lusteri u unutrašnjosti

Za kuhinju

Kuhinja je mjesto gdje možete objesiti na strop nešto originalan. Nije tako zahtjevno kao ostatak soba, tako da "Eritus" mali kuhinjski eksperimenti. S druge strane, rasvjeta za kuhinju je vrlo važno - dim svjetlo je iznimno nepoželjno.

Savjeti za odabir lustera za kuhinju:

  • Kovani elementi, temelji u drvenoj verziji, Tiffany obojeni stakleni prozori, Provence u ruralnom stilu je jednostavno idealan za kuhinju;
  • Za kuhinju male veličine prikladna je okrugla stakla ili akrila u modernom stilu;
  • Mvolodne verzije pare s svijećama i originalnim stropom su prikladne za veliku sobu;
  • Tekstilne lampenice nisu prikladne za kuhinju, tako da odbijaju varijante Provance ili modela u istočnom duhu s elementima tkiva;
  • Luksuzni lusteri za kuhinju zahtijevaju odgovarajući interijer, inače je osiguran Movieone.

Lusteri u unutrašnjosti

Dodatno LED pozadinsko osvjetljenje često je prisutno u kuhinji, a zatim možete pokupiti manje svijetle rasvjete za strop. Koliko svjetala treba, ovisi o mjerilu kuhinje - na 10 m2 trebate ukupni kapacitet svjetiljki u 120 W - žarulje sa žarnom niti, 80 w - luminiscent, 300 W - halogena.

Lusteri u unutrašnjosti

Za hodniku

Prostori na hodniku su vrlo malo, štoviše, nitko neće čitati knjige. Za rasvjetu ove sobe ima dovoljno pojedinačne pare. Koridor je odabrani skromni oblici - to mogu biti male suspenzije ili opcije dostave u modernom ili high-tech stilu. Romantičari će donijeti male Tiffany modele, Provence, koji su jednostavno obvezni biti u kombinaciji s kovanim željezom vješalice - odličnu ideju za hodnik.

Da ne pogodimo, bolje je ne odabrati zahtjevne umjetničke deco ili kristalne proizvode - za hodnik i ona.

Lusteri u unutrašnjosti

Za djecu

Za dječju sobu potrebne su zanimljive i jednostavne varijacije uređaja za rasvjetu. Kristalni lusteri u unutrašnjosti ove sobe definitivno su neprikladni, osim što rastete princa. No, izvorne visoke tehnologije su pogodne za dizajn dječaka, romantične provance ili Tiffany za dječju djevojku.

Članak o toj temi: Višestruki stropovi - transformacija prostora

Lusteri u unutrašnjosti

Lusteri u unutrašnjosti kupaonice

Ako napravite bogatu kupaonicu, a onda bez lustera ne može učiniti. Štoviše, to može biti luster u art deco stilu za kupaonicu, gdje su crno-bijeli tonovi kombinirani za umjetnost deco. A luster u orijentalnom stilu doći će u kadu u istom orijentalnom stilu ili luksuznom baroku. Čak su i kaskadni lusteri iz kristala prikladni u luksuznim aristokratskim kupkama. Ako trebate odabrati proizvod modernog stila, onda biste trebali obratiti pozornost na IKEA opcije. Katalog IKEA ima mnogo modernih ponuda, posebno dobre LED varijacije.

Lusteri u unutrašnjosti

Budite hrabriji u dizajnu

Glavno pravilo je u izboru lustera, uzimajući u obzir veličinu sobe, tako da su duge suspenzije nisu smještene u sobi s niskim stropovima, a mali plavooni će biti izgubljeni u velikom prostoru.

Nemojte se bojati odabrati luster koji je malo izbačen iz stila cijelog interijera.

Lusteri u unutrašnjosti

Veliki kovani modeli u tamnim bojama ili suspenziji s zrcalnom kuglom su previše žale. Ali sada nitko neće iznenaditi svjetiljku u stilu Tiffany ili orijentalnog stila u minimalističkom dizajnu stana. Klasični interijeri osvježite nešto neobično u duhu modernih ili originalnih lustera iz Ikea. Odabir svakog elementa u jednom stilu govori o dosadnom karakteru vlasnika stana ili kod kuće, a ne o finom ukusu.

Video galerija

FOTOGALERIJA

Čitaj više