Tkanina za oblaganje: Mreža, svila, viskoza itd.

Anonim

Moderna obložna tkanina je izuzetno raznolika. Koristi se za šivanje odjeće, zavjese, pribor. Da bi izbor bio točan, morate znati karakteristike i svojstva, kao i značajke korištenja, opis i vrste određenog materijala.

Svrha obloge

Tkanina za oblaganje: Mreža, svila, viskoza itd.

Materijali za oblaganje Izvode sljedeće glavne funkcije:

  • skrivati ​​se;
  • Zaštitite glavni materijal;
  • apsorbirati vlagu.

Oni su izrađeni od prirodnih ili umjetnih vlakana. Izbor često ovisi o odjeći (na primjer, suknje) na koju je potrebna obloge.

Dobri granični materijali uključuju te vrste u kojima svojstva uključuju takva svojstva kao:

  • nedostatak deformacije;
  • Vlaženje nije popraćeno besramnošću.

Tkanina treba razlikovati gustoću (za maskiranje visokokvalitetnog šava). Tkanina od mreže također dolazi na obloge.

Sorte materijala za oblaganje

Odlikuju se sljedeći tipovi obloge tkanine:

  • šifon;
  • saten;
  • atlas;
  • Taft;
  • pamučne obloge tkanine;
  • viskoza;
  • poliester;
  • Korak tkanina.

Rasprostranjen Oblaganje atlas , Njegova svojstva - gustoća, glatkoća, savršeno zadržava oblik i ne troši. Savršeno za oblaganje u kaputu, također se koristi u haberdashea (kao obloge za vrećice, novčanike, rukavice). Pogodan je za šivanje zavjesa.

Šifon - lagana i tanka stvar od uskih uvrnutih niti. Savršen je za suknje, haljine, bluze, zavjese.

Početnici su bolji da ne uzimaju svileni šifon za proizvod s teškim modom. Također je vrijedno razmotriti da, budući da je šifon transparentan, šavovi bi trebali biti vrlo uredan.

Viskoza - Mekani materijal koji je dobro klizi i jeftin, to jest, savršen za obloge. Usput, visokokvalitetna sluznica može sadržavati pamuk ili poliester uz viskozni vlakno. Viskoz je najviše poput pamuka. Nije namijenjeno da se naplaćuje statički elektricitet. Koristi se u mnogim šivaćim proizvodima (za odjeću i zavjese).

Članak o temi: Patchwork "kocke" deka u tehnici patchwork

Opis Samina Profitabilno ga razlikuje od drugih materijala. To je teže i deblje od ostatka obloge. Glatki, padajući saten ima bogatu sjajnu površinu. Ta svojstva omogućuju vam da ga koristite za oblaganje skupih krzna kaputa i vrećica. Roll tkanine stoji tjedno, tako da ne odgovara zavjesu.

Taathetta (taft) - Lining tvari, koja se koristi za šivanje haljine ili suknje, budući da su njegova svojstva su izvrsna za šivanje donjih suknji. Materijal je mekan, poput pamuka i ne akumulira statički elektricitet. Gustoća weba tufte označena je slovom T. Ova vrijednost izvješćuje u ukupnu količinu niti korištene u širini i duljini u proizvodnji. Svjetlo Tuftetta je pogodna za obje haljine ili suknje i zavjese. Više tvrdi taft se koristi za dobivanje oblika proizvoda.

Tkanina za oblaganje: Mreža, svila, viskoza itd.

Poliester - Vrlo jak tip sintetike koji se koristi u većini šivaćih proizvoda (često kao mesh tkanina). Poliester je vrlo izdržljiv, međutim, nije higroskopan, i stoga nije prikladan za vruće vrijeme (za ljetnu odjeću bolje je koristiti pamuk). Rešetka materijala je također izdržljiva, a ono što je važno, vrlo je jeftino. Poliester je savršeno pogodan za oblogu vanjske odjeće, koristite ga u haberdashea, i za šivanje zavjesa.

Rublje Izvodi se pomoću moderne opreme koja vam omogućuje istovremeno povezivanje s 4 materijala. Prebuđena stvar, u pravilu se koristi za šivanje vanjske odjeće, pokrivene, jastuke, torbe, presvlake namještaja itd.

Šijete s obloge

Moderno tržište nudi prilično opsežan raspon obloge tkanine. Opis materijala za oblaganje određuje njihovu važnu ulogu u šivanje odjeći, a mnogi njegovi pogledi također sudjeluju u proizvodnji pribora, robe haberdashery, itd. - od suknje do zavjesa.

Kako šivati ​​sluznicu za suknju (video):

Članak na temu: Mozaik iz ljuske jaja: Master Class s fotografijama i videozapisima

Glavna značajka materijala za oblaganje je njihova svojstva apsorpcije vlage (kao što je, na primjer, viskoza ili pamuk). Dakle, Viscose je savršen za ljetnu odjeću zbog visoke higroskopnosti.

Polid je vrlo izdržljiv, čak i ako je to mesh tkivo, u isto vrijeme, mreža nije higroskopna. Ali za demi-sezonu odjeću, dobro je.

Područje svile i šifon su vrlo atraktivne, ali se ne preporučuju za proizvodnju obloge. Ovi materijali nisu toliko izdržljivi i traju poput viskoze i oni će ostati mrlje znoja.

Mesh tkanina (velika i mala mreža) stvorit će veličanstvene suknje i baletne pakete, kao i vrećice na plaži i tako dalje. Mesh tkivo je popularno, jer rešetka ima krutu strukturu i savršeno popravlja oblik rezanih dijelova.

Iskusna krojačica zna da je rešetka, poput šifona, u stanju stvoriti određene poteškoće pri radu s njom, prevladavajući samo vještinu.

I na kraju, prošiveno obloge tkanine je izvrsna izolacija zimske odjeće.

Pravila za odabir materije

Postoje neka pravila koja treba uzeti u obzir odabirom materijala za oblaganje, osobito pri kupnji veleprodaje (tkanina u rolama).

Odabrani tipovi materijala za oblaganje moraju biti tanji od glavne tkanine proizvoda i imaju glatku površinu za jednostavno klizanje kada kontaktirate druge stvari.

Glavna karakteristika sintetičkih, što ga čini boljim od pamuka je da je to uzdržavanje teških opterećenja. Također, rešetka štedi svoj izgled dugo vremena.

Opis dijela boja materijala za oblaganje je nevjerojatno: Rolls skrivaju različite uzorke i mnoge nijanse. Boja obloge mora odgovarati nijansu glavne tvari, čak i ako je to tkanina za mrežu. Tkanina obloge je dužna biti prilično tamna tako da elementi iznutra nisu bili vidljivi.

Takav nezamjenjiv dio većine vrsta odjeće, kao obloge, može biti uzrok, pa čak i ključ uspješnog rezultata njegove proizvodnje.

Članak o toj temi: Paun iz boca s vlastitim rukama: Glavni razred s uputama korak po korak

Čitaj više