Ograda od profesionalnog lista učiniti sami: korak-po-korak izvješće o fotografiji

Anonim

Jedna od najjeftinjih ograda za vikend ili privatnu kuću - od profesionalnih podova. Njegov dizajn je jednostavan - umetnuti stupovi na koje su priključeni poprečni zaostaci. Nasukani ravnač je pričvršćen na ovu rešetku na vijku ili zakovica za samostalniku. Sve je stvarno jednostavno, pogotovo ako znate kako koristiti stroj za zavarivanje. Iako postoji tehnologija bez zavarivanja - na vijcima ili na drvenim premjerama. U svakom slučaju, ograda iz profesionalnih podova može se graditi vlastitim rukama. Možete učiniti sve rad ako je potrebno, obaviti sami, ali kada instaliranje ploča je prikladnije s pomoćnikom.

Izgradnja s metalnim stupovima

Najjednostavnija proizvodnja je ograda s metalnim postovima prekrivenim u tlu. Možete koristiti okrugle ili kvadratne cijevi, ali to je prikladnije raditi s kvadratnim profiliranim.

Ograda od profesionalnog lista učiniti sami: korak-po-korak izvješće o fotografiji

Dizajn ograde od profesionalnih podova s ​​stupovima

Duljina stupova uzima se ovisno o željenoj visini ograde, plus se dodaje s 1 do 1,5 metara do šoka u tlu. Stavite u tlo je potrebno ispod dubine smrzavanja tla. Za svaku regiju, tlo se zamrzne na različitim dubinama, ali u sredini Rusije je oko 1,2 m. Prilikom određivanja dubine, na koje se cijevi rasprsnu, bolje je biti suzdržano i učiniti bunare dublje. U suprotnom, sile zimskih regala su jednostavno gurnute, a vaša ograda je pala (vidi fotografiju).

Ograda od profesionalnog lista učiniti sami: korak-po-korak izvješće o fotografiji

Nedovoljno pojašnjenja stupa potpore dovela je do činjenice da je ograda pogledala

Za stupove, profilirana cijev se obično uzima s poprečnim presjekom od 60 * 60 mm s debljinom zida od 3 mm. Udaljenost između stupaca je od 2 do 3 metra. Što je veća debljina profila, manje možete staviti stupove. Ako je tlo potonuo teško, ima smisla napraviti udaljenosti više, inače možete uštedjeti na kupnji metala - tanji, jeftiniji i razlika u cijeni je bitna.

LAGEGES za ogradu iz profila čine od profilne cijevi 40 * 20 ili 30 * 20 mm. Druga opcija je drvene šipke 70 * 40 ili tako. Kada se koristi drvo, značajna količina se sprema, ali drvo nestaje brže, osim, korozivno je od vlage. Najvjerojatnije za nekoliko godina ćete imati zaostajanje za promjenom, a oni će već biti metalik. Ali kako će ekonomija ići nekoliko godina.

Ograda od profesionalnog lista učiniti sami: korak-po-korak izvješće o fotografiji

Ograda od valovitog podova na drvenim zaostajanjima

Napravljajući ogradu od profesionalnih podova vlastitim rukama s drvenim zaostajanjima, ne zaboravite pažljivo tretirati drvo s antibakterijskim sastavom (na primjer, Sezheng Ultra). Bolje je to učiniti u kupaonici - uronite barove 20 minuta u potpuno rješenje. Tako će služiti duže.

Broj kašnjenja ovisi o visini ograde. Do 2 metra - dovoljno dva, od 2,2 do 3,0 metara trebamo 3 vodiča, čak i više - 4.

Detaljno o izboru i izgradnji temelja za ogradu, pročitajte ovdje.

Metode zaostajanja za pričvršćivanje na stupce

Metal zaostaje zavarivanje ili između stupova ili ispred. Prvi način je naporniji, i dobiva se više otpada: morate izrezati cijevi na komade. Ali s ovom lokacijom, dizajn lag ispada da je kruti: svaki stup služi kao podrška za list i manje je "hodanje", ako želite uz njega, možete staviti nekoliko dodatnih pričvršćivanja.

Članak o toj temi: Kako dovesti žohare u apartman od strane narodnih lijekova

Ako zavojite cijevi ispred posta (sa strane ulice), radovi su manji, ali će biti potrebno rezati ionako, a otpad će biti: potrebno je da su se šavovi zavarivanja dva mjesta dogodili na pol. Je da odustanete od udaljenosti tako da idu glatko. Tada se materijali prethodno kupuju, a zatim izračunajte korak postavke koraka.

Ograda od profesionalnog lista učiniti sami: korak-po-korak izvješće o fotografiji

Provesti metal zaostaje na stupce na dva načina

Za pričvršćivanje drvenih šipka, držači su zavareni ili na stranama - metalni uglovi ili P-u obliku vodilica. U njima, zatim izbušite rupe i pričvrstite vijcima ili vijcima.

Postoji mogućnost sastavljanja ograde od valovitog poda bez zavarivanja. Za to postoji poseban zatvarač koji se zove x-nosač. To je rakusna ploča s zakrivljenim rubovima, koji je pričvršćen na vijak za samozaštit.

Ograda od profesionalnog lista učiniti sami: korak-po-korak izvješće o fotografiji

X-nosač za ogradu od stručnog lista bez zavarivanja

Ograda od profesionalnog lista učiniti sami: korak-po-korak izvješće o fotografiji

Tako da sve gleda u stanje montirano

Profesionalni podovi za ograde

Za ograde se koristi profesionalni list s označavanjem C - za ograde i zidove. Još uvijek postoji N i NS, ali nisu prikladni za ograde - to su više krovni materijal. Možete rijetko zadovoljiti oznaku A i R, profile i mogu se koristiti za ograde.

U označavanju nakon slova postoji znamenka - od 8 do 35. to znači visinu rebara u milimetrima. Tako C8 znači da je profesionalist namijenjen ogradi, a visina vala je 8 mm. Što je veća visina vala sve krute površine. S jakim vjetrovima, uzimajte barem C10 ili čak c20.

Debljina lima - od 0,4 do 0,8 mm. Najoptimalnija opcija je debljina od 0,45 mm ili 0,5 mm. Pogodni su za ogradu do 2,5 m visine. Ako trebate više, potražite najmanje 0,6 mm.

Visina lista je obično oko 2 metra, možete pronaći 2,5 m. Širina je vrlo različita - od 40 cm do 12 metara. Različite biljke proizvode razne profesije u formatu.

Ograda od profesionalnog lista učiniti sami: korak-po-korak izvješće o fotografiji

Standardne palete boja u kojoj su obojene profilirane metalne listove

Profesionalni podovi mogu se pocinčavati, mogu naslikati (obojeni 15-25% skuplji od pocinčanog). Boja se primjenjuje u dvije vrste: prah i polimerni premaz. Premaz u prahu je otporniji, ali i skuplji.

S jedne strane su listovi koji su oslikani - od drugog je pocinčani, prekriven tlavom sivom bojom, iz dva. Bilateralna premaza, prirodno više od jednostrane boje, ali pogled je bolji, a vijek trajanja je više.

Ograda od profesionalnog lista učiniti sami: korak-po-korak izvješće o fotografiji

Ovo je pogled iz dvorišta na ogradi s bilateralnim bojanjem

Podržavanje cijevi i zaostataka za ogradu obično se nalaze, a zatim boju. I nekako je čuo da slikaju svoju tamnu boju. Pričvršćivanje zatim obojana na jednoj strani, profesionalista dobije jasno istaknuti "kostur" na svijetloj sivoj pozadini. Na maloj parceli događa se kritično. Obratite pažnju i izgradnju ograde iz valovitog ruka, obojite okvir za nošenje u svijetlo sivu boju. Rezultat će vam zadovoljiti: izgleda mnogo bolje od dvorišta.

Kako montirati profesionalni trup

Pričvrstite list sa samosklađenim ili zakovicama. Vijci samo-tapka su galvanizirani, oslikane su. Pokupite ih u boju tona ograde. Okrenite odvijač pomoću mlaznica.

Korak ugradnje ovisi o valnoj duljini i visini ograde. Što je veća ograda, to češće morate instalirati pričvršćuje. Obično se drži ako je montiran na valu kako bi se povećala snaga, s dva LAG-ova može montirati u redoslijed kontrole, a ne jedan preko drugog.

Članak o toj temi: Uklanjanje rupe u zidu od gipsa

Kada je instaliranje važno je postaviti prvi list okomito. Onda će svi ostali biti instalirani bez problema. Prilikom polaganja listova, sljedeće ulazi u već montiran na 1 val. Pričvrstite na dno vala. Potrebno je instalirati samoitanje. Tada se rupa preklapa s perilicama i taložima neće uzrokovati piling boje.

O tome kako planirati profesionalac na ogradu, pogledajte videozapis.

Ograda od profesionalnih podova s ​​vlastitim rukama: foto izvješće

Izgrađena je ograda od susjeda i frontalnih. Ukupna duljina je 50 metara, visina je 2,5 m. Brown ravni profesionalac koristi se na prednjoj liniji, pocinčani, debljina je 0,5 mm, C8 brand.

Osim toga, takve materijale su otišli:

  • Na stupovima, profilirana cijev je 60 * 60 mm, debljina zida je 2 mm, cijevi 3 m dužine;
  • Na stupcima vrata i wickets stavio 80 * 80 mm sa zidom od 3 mm;
  • zaostaje 30 * 30 mm;
  • Okvir vrata i wickets 40 * 40 mm;

Ograda od profesionalnog lista učiniti sami: korak-po-korak izvješće o fotografiji

Gotova ograda od profesionalnih podova s ​​vlastitim rukama izgrađena je jedna osoba

Ograda je montirana na metalne stupove, između kojih je baza tada poplavljena. Potrebno je za vlasnike, jer prije ograde planira razbiti cvjetni sloj (vidite ogradu ispod njega). Također, potreban je da voda tijekom obilnih padalina ne sipa dvorište. Metalne ploče se ne pričvršćuju odmah iz zemlje, ali malo povlačeći. Ovaj jaz je zatvoren rezbarenjem - vrpcom, koja ostaje u nekim industrijama. To se čini posebno da ne preklapaju pristup zraka kako bi se zemlja brže od sudopera.

Ograda od profesionalnog lista učiniti sami: korak-po-korak izvješće o fotografiji

Pogled iz unutrašnjosti na gotovoj ogradi

Priprema metala

Prva faza je priprema cijevi. Iz skladišta, cijev dolazi zahrđala da bi to dugo služila, morate uzeti u obzir Ruž, zatim obraditi "anti-fruner" i nakon slikanja. To je prikladnije prvo pripremiti sve cijevi, obraditi i obojiti, a zatim samo pokrenuti montažu. Rust pokupila s metalnom četkom instaliranom na brusilici.

Ograda od profesionalnog lista učiniti sami: korak-po-korak izvješće o fotografiji

Cijevi moraju biti očišćene od hrđe

Cijevi u skladištu bile su samo 6 metara. Budući da je visina ograde 2,5 metara, morate zakopati još 1,3 metra, ukupna duljina posta mora biti 3,8 metara. Da bi se uštedio, izrezati na pola u 3-metarske komade, a nestale šale s drugačijim otpadnim metalom dostupni na farmi: rezanje uglova, priključaka, komada različitih cijevi. Tada su svi očišćeni, pripremljeni i obojani.

Instaliranje stupaca

Prvi staviti dvije kutne stupce. Jama je izbušena kupljena u trgovini smeđe. Tlo je normalno, jedna dubina rupe od 1,3 metra je trajala oko 20 minuta.

Ograda od profesionalnog lista učiniti sami: korak-po-korak izvješće o fotografiji

Bur za rupe ispod polova

Prvi stup bio je izložen horizontalno i tako da se popne preko tla na visinu od 2,5 metara. Postaviti drugi, potrebno je odbiti visinu. Rabljena razina vode. Potrebno je sipati tako da nema mjehurića - od kante, a ne s ispod slavine, inače će lagati.

Najavio je drugi stup na odbijenom oznaku (staviti na bar, koji je bio smješten u blizini rupe) i betonirani. Kada je cement uhvatio, konopac je izvučen između koluta, prema kojima su svi drugi poravnati.

Tehnologija punjenja bila je standardna: u bušotinu je postavljen valjani regroidi. Unutra, stavite cijev, izliveni betonom (M250) i izloženi okomito. Razina je kontrolirana pomoću vina. Pravilno postavite stupove - vrlo je važno, inače će se cijela ograda gnjaviti.

U procesu rada ispostavilo se nekoliko puta da je beton poplavljen ne unutar valjane vrećice, i između njega i zidova jame. To je malo zadovoljstvo da ga je vrištao odatle, jer je izbočen dio bio izrezan na latice, zabodenim velikim noktima na tlo. Problem riješen.

Članak o temi: Smokih kuća u zemlji

Ograda od profesionalnog lista učiniti sami: korak-po-korak izvješće o fotografiji

Tako zabilježeni Runkoid

Nakon što je beton zgrabio, napravili su prijenosna oplata iz ploča, prekrivenih gustom filmom. Uz njihovu pomoć preplavila je bazu. Dakle, da je jača, na dnu stupca na obje strane, šipke spojnice su zavarene. Oplata je podignuta oko njih.

Ograda od profesionalnog lista učiniti sami: korak-po-korak izvješće o fotografiji

Oplata za Sokele

Instaliranje skakača

Pročišćene, preljevene i obojene cijevi za rezanje poprečne trake i zavarene. Kuhajte između stupova. Oni su također zamorni da ga stavljaju na razinu kako bi se lakše osigurati.

Ograda od profesionalnog lista učiniti sami: korak-po-korak izvješće o fotografiji

Kuhati skakače

Nakon završetka zavarivanja, sva mjesta za zavarivanje čiste žičanom četkom, obrađuju "anti-Javić" i nakon obojenog.

Instalacija stručnog lista

Budući da gornji skakač prolazi uz samom vrhu ograde, a to je dobrodošlo na razinu, nije bilo problema s poravnanjem i instaliranjem ploča. Hrabro prvo na rubovima, zatim su instalirani posredni vijci. Da bi ih olakšalo glatko, povukli su nit između krajnosti.

Ograda od profesionalnog lista učiniti sami: korak-po-korak izvješće o fotografiji

Točno instalirani zatvarači - također lijepi

Nakon što su vrata kuhana i pričvršćena. Kako su posljednji barkodovi instalirani na vrhu dobrih elemenata - profil p-oblika, koji zatvara vrh ograde i čepove na cijevi.

Ograda od profesionalnog lista učiniti sami: korak-po-korak izvješće o fotografiji

Završni pogled na ogradu iz profila napravio samostalno

Kao što razumiješ, ne postoji ništa posebno teško. Važno je postaviti točno stupove i pozdraviti okvir. Ovo je glavni zadatak. Mnogo vremena - oko 60% ide za pripremu cijevi - čišćenje, prajmer, slikarstvo.

Ograda s profesionalnog lista s opeke

Ograda od profesionalnog lista učiniti sami: korak-po-korak izvješće o fotografiji

Profesionalna nekretnina u kombinaciji s opeke stupovima izgledaju čvrsto

Naravno, ograda s ciglanim stupovima izgleda više dekorativnija. Ako želite, možete to učiniti, ali vrijeme će trebati više. Postoje dvije opcije:

  • Izrada zaklade s punim vrpcem. Ali to je duga i skupa. Na dobro odvodnim tlima moguće je napraviti temelj male ugradnje, morat će se pokopati ispod dubine smrzavanja tla. I iako je vrpca ne vrištala, puno posla - za cijelu dužinu ograde za kopanje rova, stavite oplatu, pleteni armaturu, sipati, a zatim završiti. Na vrhu staviti opeke stupove. Čvrsto, pouzdano, ali skupo.
  • Napravite prema gore opisanoj shemi: nosivi stupovi s podrumom. Oko stupova položio je opeku. Ova metoda je jeftinija. O tome kako staviti ciglene stupove pročitati ovdje.

Ograda od profesionalnog lista učiniti sami: korak-po-korak izvješće o fotografiji

Konceptualna slika dizajna ograde s opeke

Sva tehnologija je ista, samo će pojačanje trebati više krutih - dva pojasa dvaju štapova promjera 10-12 mm. U postovima će biti potrebno instalirati hipoteka elemente na koje će biti priključen vodiči. Njihove (hipoteka) mogu biti zavareni na cijev, nakon što je izložen i uhvatio rješenje.

Stock Foto dizajn ograda iz profila

Profilirani list se kombinira s kovanjem, ponekad je prokuhao okvir iz cijevi profila, u njemu je postavljen ravnač i sve je to ukrašeno metalnim uzorcima - krivotvorenim ili zavarenim. Još jedna mogućnost da se ograda ne-standard - instalirajte val nije okomito, ali horizontalno. Mala, naizgled se mijenja i pogled na drugi. Neke ideje u fotogaleriji u nastavku.

Ograda od profesionalnog lista učiniti sami: korak-po-korak izvješće o fotografiji

Horizontalna ograda iz profila

Ograda od profesionalnog lista učiniti sami: korak-po-korak izvješće o fotografiji

Lijepa kombinacija kamena, kovanje i crveno-smeđeg lista

Ograda od profesionalnog lista učiniti sami: korak-po-korak izvješće o fotografiji

Stupovi napravljeni od okolnih metalnih cijevi, na njih iz stražnjeg dijela trake, na koje je list pričvršćen

Ograda od profesionalnog lista učiniti sami: korak-po-korak izvješće o fotografiji

Kovanje i polikarbonatne umetke

Ograda od profesionalnog lista učiniti sami: korak-po-korak izvješće o fotografiji

Više varijacija za kovanje

Ograda od profesionalnog lista učiniti sami: korak-po-korak izvješće o fotografiji

Bojanje može biti jedinstvena

Ograda od profesionalnog lista učiniti sami: korak-po-korak izvješće o fotografiji

Potrebno s nelinearnim vrhom

Čitaj više