Metal Stakenice ograda (evrostechnik) radiš sami

Anonim

Odabir ograde za parcelu nije jednostavan zadatak - potrebno je da je pouzdan, izdržljiv, lijep. Svi ti zahtjevi odgovorni su za ogradu od metala Stanika (Evrichnik). Plikovanje je problematično - ne tako ukočenost. Razbijanje "dosadno" - obično, ljubitelji za izgubiti težinu ograničeni su na činjenicu da će premjestiti nekoliko dasaka. Ljepota, naravno, kriterij je subjektivan, ali takve ograde izgledaju bolje od iste čvrste ograde od profesionalnih podova. Osim toga, oni nisu tako osjetljivi na vjetra opterećenja, što vam omogućuje spremanje na stupovima podrške. Dodatni plus - oni su puhani. Općenito, dobra opcija.

Što je metal stanika

Metal Stanika čini pocinčani čelični lim. List formira olakšanje, nakon čega se izreže na pruge-staketin, prekriven je zaštitnim pripravcima, obojenim. Dobivene su daske određene visine. Obično visina - od 150 do 180 cm. Za zbirku ograde, potrebni su i dalje prateći stupovi (najčešće 60 * 60 * 2 mm), šatore (dva ili tri prijelaza, koji dolaze između stupaca) i zatvaračima.

Metal Stakenice ograda (evrostechnik) radiš sami

Izgleda prilično čvrsto

Vrste, oblici, profili

Debljina europskog metala može biti od 0,4 do 1,5 mm. Najčešći - od debljine čelika od 0,5 mm. Širina Stakettina - od 80 mm do 128 mm, dužina - do 2 metra.

Metal Stakenice ograda (evrostechnik) radiš sami

Profili metala stakakaka u obliku m i m

Postoje metalni stanika s različitim profilom: n (pravokutno), m oblikovan i polukružni. M-oblik ima više rebara, odnosno imaju veću krutost. Ali postoje i p-oblika, u kojima su utori oblikovani u leđima. Dakle, u ovom slučaju već je teško reći koji će biti teže. Najvjerojatnije, posljednje, pogotovo ako su rubovi ukorijenjeni.

Metal Stakenice ograda (evrostechnik) radiš sami

Svaka tvrtka ima vlastite profile

Polukrust također ima veću krutost, ali je teže formirati i imati višu cijenu. Za veću čvrstoću, dodatni utori mogu se formirati i duž duge strane.

Općenito, više krutih rebara, bolje je da je Strapbea duljine duljine. Ali s komplikacijom olakšanja cijena postaje veća. Budući da je prilično velika, obično morate tražiti kompromis. U svakom slučaju, bar mora izdržati vaše pokušaje da ga saviju.

Što treba obratiti pozornost pri odabiru

Kada odaberete metal Stanicuk, preporučljivo je pogledati seriju koja vam je ponuđena. Može se proglasiti istom metalnom debljinom, a u praksi se ispostavlja da se rub daske iz jedne serije može biti savijen prstom, s drugom strankom, takav fokus ne može. A ovo je jedan proizvođač. Stvar je kao metalna serija, a rijetko je stabilna.

Metal Stakenice ograda (evrostechnik) radiš sami

Ukorijenjeni rub, nekoliko slojeva zaštitnih premaza - to su znakovi dobrog metalnog stacionaliziranja

Svakako obratite pozornost na rubove - bolje ako su uloge. Prvo, ovo je privlačniji izgled, drugo, velika ukočenost dionika, treće, oštar rub je savijen i to je nemoguće za njih. Nedostatak dionika s valjanjem je viša cijena, jer je potrebna posebna oprema i dodatno vrijeme za obradu.

Ako govorimo o proizvodima određenih tvrtki, Grand liniju (Grand Line), Barrera Grande, Nova, TPK Centar, Finft, Unix (UNIX) je popularan u popularnosti konkretnih tvrtki.

Članak o temi: Zagrijavanje vrata sa sklopivim i nenamjerno platno s vlastitim rukama (video)

Metode bojenja

Vrijedno je sortiranje na putu boja. Tu je i željezni udio s bilateralnim i jednostranim slikarstvom. Sa jednostrani, stražnja strana je prekrivena slojem tla bez bojenja. Ona je, respektivno, siva. Ograda izrađena od metalne stanice oslikane s jedne strane, iznutra sivog dijela. Nije loše - nije upadljiv. Ako vam ne odgovarate ovoj opciji ili kupite bilateralnom slikarstvu ili kraft. Boja Uzmi "za krovove", podižući prikladnu nijansu. Imajte na umu da je metal umro s četkom ... ne baš. Ako postoji slika, izgled će biti prilično dobar, iako nije savršen.

Metal Stakenice ograda (evrostechnik) radiš sami

Tako da izgleda kao "izgladnje" na jednoj strani ograde od metala Stanika

Također je potrebno uzeti u obzir da postoje dvije vrste bojanja metalnog stacionalizasta:

  1. premaz polimera;
  2. Boja praha.

Prva metoda je mnogo pouzdanija, jer tehnologija primjene zahtijeva posebnu opremu i oštru usklađenost s tehnologijom. Kao rezultat toga, takav dioničar podnosi povećane mehaničke učinke. Čak i ako se ispočetka pojavljuje u premaz (iako je potrebno probati), metal ne hrđa, jer još uvijek postoje zaštitni premazi koji sprečavaju izgled hrđe.

Metal Stakenice ograda (evrostechnik) radiš sami

Polimerni premaz - najbolji izbor danas

Prskanje praha, u teoriji, ne gori. No, samo ako je to učinjeno u skladu s pravilima: zaštitni premaz je nanesen na projicirani metal, a na vrhu it - prah boje i pečena je u posebnim komorama. Ali bit je da se također možete primijeniti u "garaži", i nekako možete ga snimiti tamo. Rezultat će biti potpuno drugačiji. Osim toga, postoje gotovi listovi kineskog podrijetla. U njima se slika nanosi na radionicu, ali, često, izravno na površini za zastoje. Izvana, nemoguće je identificirati sve ove nijanse, a nakon najmanja ogrebotina pojavljuje hrđa. Tako da je polimerni premaz više "siguran".

Što bi mogla biti ograda od metala Stanika

Metalne ograde mogu voljeti ili ne, jer nema okusa. Ali u smislu praktičnosti svakako imaju koristi od drvenih analoga. Instaliranje jednom, još uvijek ne sjećate ograde godinama. Ne smije se naslikati tako da ima pristojan izgled, budući da se kvalitetna boja održava godinama bez vidljivih promjena. A to je jedan od važnih čimbenika koji su prisiljeni razmišljati o instaliranju takve ograde.

Metal Stakenice ograda (evrostechnik) radiš sami

Opcija bez temelja

Metal Stakenice ograda (evrostechnik) radiš sami

Na zaklada kazeta

Metal Stakenice ograda (evrostechnik) radiš sami

S temeljima i stupovima od cigli klinkera

Metode instalacije

Postoje jednokrevetni i dvosmjerni (dvostrani, šah) metodu ugradnje dasaka od metalnih dionika. Uz dvostruki red, daske se nalaze na obje strane konusa, tako da se čak i na centimetu preklapaju jedni druge. Stoga, udaljenost između dasaka treba biti nešto manja od širine staketina. S ovom instalacijom, letvice na mjernoj ogradi u prometu bit će potrebna 55-60% više. No, ograda se dobiva praktički nepropusna - samo na određenom kutu može se vidjeti mali dio područja. A to je unatoč činjenici da ograda neće biti čvrsta i svi "čari" kontinuirane ograde neće vas dotaknuti.

Metal Stakenice ograda (evrostechnik) radiš sami

Metalne metode montaže metala: u jednom i dva reda

Najčešće, daska je montirana okomito, ali postoji i horizontalna metoda instalacije - to također može biti jedan red ili dvostruki red. Izgleda horizontalnu ogradu više egzotičnije. Uz dvostruki (dvostrani) montažu letvica, ispada se na sve neprozirno.

Članak o temi: Zigzag uzorak u unutrašnjosti (12 fotografija)

Metal Stakenice ograda (evrostechnik) radiš sami

Horizontalna ograda od željeza Stakečina

Nedostatak ove metode ugradnje je da su potrebni posebni stupovi i intermedijarni stupovi koji će osigurati željenu krutost strukture. Još jedna nijansa: daske obično proizvode do 180 cm, dulje se moraju naručiti i košta dodatni novac. Dakle, ili češće morate podići stupove ili preplatiti za nestandardnu ​​veličinu.

Dimenzije i udaljenost

Kada instalirate u jedan redak, praznine između traka mogu biti različiti. Točna udaljenost se odabire proizvoljno, ovisno o tome kako "transparentan" žele napraviti ogradu. Najčešće, udaljenost između staketina je 35-50% širine daske. Ali to nije pravilo, a s manjim i velikim prazninama.

Kada instalirate šah, ako ne želite vaše dvorište pod kutom, daske moraju preklapati 50% širine staketina ili više. Ako je "pregledavanje" nevažno, možete ih staviti tako da se rubovi preklapaju samo 1 cm.

Visina ograde je izabrana ovisno o željama vlasnika. Ako želite da dvorište bude što bliže od vanjskog oka, duljina trake mora biti od 180 cm. Uzimajući u obzir činjenicu da će biti malo podignuta iznad zemlje, to je dovoljno za nevjerojatnu većinu Ljudi nisu mogli gledati na vaš teritorij.

Metal Stakenice ograda (evrostechnik) radiš sami

Visina Odaberite po volji

Ako ne briga ako postoji nešto vidljivo kroz ogradu ili ne, možete uzeti 1250 mm i 1500 mm. U prvom slučaju, ograda će završiti negdje na razini prsa prolaznika, u drugom - na razini oka ili odmah ispod (pogledajte sliku na slici), a to je bez temelja.

Širina raspona vertikalne ograde od metala Stanika - 200-250 cm. Na takvoj udaljenosti postoje polovi, tada su između njih dva ili tri preskrivača. Ti se križani nazivaju "LAGS" ili "šatori". Za visokog dionika visok do 150 cm, dva su dovoljno križa, za više, to je bolje tri.

Vrste ispuna

Postoje još više sorti popunjavanja raspona (udaljenosti između stupa podrške). Najlakši način za instalaciju izravne metode je kada su sve trake iste duljine. Na vrhu takve ograde moguće je pokrenuti bar u obliku oblika iz istog materijala (prodaje tamo gdje se prodaje i Ershtroker. Osim estetskog opterećenja, još uvijek pokriva metalne rezove, što povećava vijek trajanja ograde.

Metal Stakenice ograda (evrostechnik) radiš sami

Vrste metalnih stanice ograda

Svi "valovi" zahtijevaju podrezivanje većine letvica za određenu udaljenost. Jedan "val" je napravljen na rasponu sa korakom od 50 ili 25 mm. S korakom od 50 mm, visinska razlika između najkraćih i najdužih traka je značajna, ali ograda izgleda više otvorena. U slučaju "valova" u koraku od 25 mm ili s "dvostrukim valom", razlika je manja. Vrhunske daske ovdje su mnogo manje vjerojatno, ali se također mogu instalirati. Samo na mjestu frakture "valova" morat će podrezati bočne stijenke i savijati se.

Značajke i pravila o instalaciji

Kada instalirate ogradu iz metalnog udjela u srednju traku Rusije, preporuča se instalirati stupove iz profilirane cijevi 60 * 60 mm (možete 60 * 40). Za križ, to je prikladnije uzeti istu profiliranu cijev, ali s poprečnim presjekom od 40 * 20 mm. U ovom slučaju, ograda će točno izdržati vjetar i snijeg opterećenja.

Članak na temu: Odaberite kliznu zaslonu za kupaonicu

Prilikom instaliranja koraka podešavanja - 2 metra. Ako je križ dva, oni su fiksirani tako da je 25-35 cm do ruba šipke, s visinom staketin od 150 cm i više, udaljenosti od 30-35 cm, s kraćim - 25 cm. Ali, Uz visinu ograde iznad 1,5 m, bolje je napraviti tri zaostajanja, a ne samo u regijama s jakim vjetrovima. Samo s dva zaostajanja, ispada previše udaljenosti između zatvarača, zbog čega su daske lako gurnuti.

Metal Stakenice ograda (evrostechnik) radiš sami

Otprilike na takvoj udaljenosti potrebno je montirati zaostajanje kada instalirate ogradu od metalnog stacionaliziranja

Postoje dva načina za popravak dasaka: na vijku i zakovice. Samozakopljeni vijci su instalirani na oba ruba šipke na svakom od križa. To jest, ako su dva na dva, potrebno je za svaku traku za 4 vijka / zakovice, ako tri, tada su zatvarači trebaju 6 komada na staketin. Možete, naravno, pričvrstiti na jedan vijak ili zakovicu na križu, ugraditi ga u sredinu. Ali u ovom slučaju nije potrebno lakše gurnuti uloge rukama - a ne morate se popeti kroz ogradu.

Metal Stakenice ograda (evrostechnik) radiš sami

Tako brže brže, ali je "čisto dekorativna" ograda

Koju vrstu zatvarača biraju? Samozakopljeni vijci su jednostavni - u tome su, oni su plus. Ali oni se također lako odvrnuti da, pod određenim okolnostima, to može biti minus. Zakovice zahtijevaju više vremena za instalaciju, ali i da ih uklonite mnogo teže. Što odabrati? Na prednjem dijelu ograde ili ako je ograda već dugo vremena, ostaje bez nadzora (dajući sezonske posjete), svakako vrijedi staviti zakovice. Naravno, ako napadači uživaju u cilju, oni će se nositi s zakovicama, ali to će biti teže to učiniti. Prilikom instaliranja ograde između susjeda u domovima stalne prebivališta, sasvim je moguće montirati metal stanika na vijak za samozaštit.

Kako to učiniti sami

Kao što ste vjerojatno primijetili, Metal Stanika proizvodi gotovo istu tehnologiju kao i profesionalist, a postoji li jeftiniji list. Dakle, mnogi se pojavljuju ideja, napravite Staniku, otapajući remen za remen. U načelu, moguće je to učiniti ako ste u mogućnosti smanjiti strogo duž linije bez ikakvih vidljivih odstupanja. Ali za rezanje potrebno je koristiti škare za metal - pjenušava ili priručnik. Bugarski rez ni jedan slučaj, jer gori zaštitni poklopac. Dakle, posao nije teško i vrijeme će potrajati mnogo. Ako ga ne plašite, možete pokušati.

Metal Stakenice ograda (evrostechnik) radiš sami

Za male ograde možete pronaći nehotipu u skladištima ili proizvođačima

Koji je nedostatak domaće Stanike iz profesionalaca? Sve je očito: rub se rijetko događa čak i, jer ručno to je teško. Osim toga, izrezivanje se ispostavlja da je nezaštićen i može početi hrđe. Naravno, moguće je oprati dijelove prajmera / boje, ali da su svi slojevi legalno normalno, potrebna je apsolutno čista površina. To jest, dijelovi sekcija u početku treba razgovarati (ne tako teško, ali treba vremena), a zatim i dalje odmašći. Samo u ovom slučaju zaštitna premaza će biti stvarno visoka kvaliteta.

Preporučljivo je izblijediti rubove - to će dati domaću dionika veću ukočenost, jer se dodatna olakšica rijetko oblikuju na ispravljanju. On "čuva" oblik zbog svoje veličine i izmjene valova.

Čitaj više