Narančasta boja u unutrašnjosti: spavaća soba, dječja, kuhinja (42 fotografije)

Anonim

Orange boja u unutrašnjosti je radost, optimizam i pozitivna energija. U narančastom spektru se nalazi između crvene i žute. Od prvog je dobio sposobnost aktiviranja mentalnih procesa i održavanje ukupnog tona, od drugog - pozitivno utjecati na raspoloženje i stimulirati optimizam.

Narančasta boja u unutrašnjosti

Psiholozi su znanstveno dokazali da ova boja:

  • stvara veselu situaciju;
  • obnavlja mentalnu energiju nakon prenesenog stresa;
  • bori se s kroničnim umorom i apatinom;
  • pomaže u koncentriranju donošenja prave odluke;
  • potiče kreativnu i govornu aktivnost;
  • doprinosi manifestaciji emocija;
  • Poboljšava apetit.

Narančasta boja u unutrašnjosti će pomoći da soba bude radosna, lagana i topla. U isto vrijeme, važno je ne pretjerivati ​​- neka svijetla neonska nijansa u pretjeranim količinama može uzrokovati iritaciju, migrenu i snažno umorno.

Osnovna imovina - Ova boja pomiče sve ostale, osim crvene. Kada uđete u sobu, pogled prije svega je odgođen upravo na objektima naranče.

Narančasta boja u unutrašnjosti

Zato se koristi za izbjegavanje bilo kakve agresivnosti, primjenjuje se doza za izražajne akcente pomoću dodatne opreme i objekata tekstila. Čak i na namještaju, pozadinu ili pod će se odlučiti ne svi, ali svi zajedno su previše previše. Također vizualno donosi objekte i povećava svoj volumen.

Ne pokušavajte napraviti sobu šire, to je beskorisno. Naprotiv, svijetla narančasta pozadina u maloj sobi će biti pritisnuta na psihu.

Narančasta boja u unutrašnjosti

Narančasta je samo topla nijansa. Nikada neće biti hladno. Čak je u mogućnosti stvoriti osjećaj topline, zagrijavanje zime. Zapamtite da ova boja "baca razmišljanja", vizualno mijenjajući ton obližnjih površina i objekata.

Kombinacija s drugim bojama

  • Bijela. "Sterilnost" bijele priguši svjetlinu i uživajte u unutrašnjosti. Naranča omekšava njegovu hladnoću, čineći je sličnim sjeni od slonovače. Soba će biti lagana i topla. Ekstravagantna kombinacija - s sjajnim crnim.

Narančasta boja u unutrašnjosti

  • Crno , Vrlo agresivna kombinacija, uzrokujući udruge s predatorima i otrovnim insektima. U pozadini sjajne crne naranče počinje samo sjajiti, potpuno zasljepljujući. Osim toga, prošlo je gotovo 50 godina, kao ne u modi.

Narančasta boja u unutrašnjosti

  • Plavo , Na prvi pogled, kombinacija povezana s ljetnom i tropskom plažom čini se čudnim. No, neke od toplih nijansa plave su izuzetno prikladne za breskve i marelice. To su dodatne boje u spektru.

Članak o temi: Paleta cvijeća za dizajn interijera (+50 fotografija)

Narančasta boja u unutrašnjosti

  • Plava. Da, ali samo tirkizna i berlinska azura. To su jedini hladni tonovi s kojim je njegova svijetla nijansa nekako kombinirana. Bilo koja druga, čak i nebeska plava, izgledat će izblijedjele i osvijetliti.

Narančasta boja u unutrašnjosti

  • Zeleni , Drugu kombinaciju koju je stvorila sama priroda. Gotovo sve nijanse su prikladne - lagana maslina, metvica, vapna, pistacija, salata, smaragda i tako dalje. Močvarne i konifer-zelene tonove dovest će do činjenice da će se sobe ispasti izražajno, ali zamorno. Koristite žive biljke i zelene zavjese kao izražajne akcente.

Narančasta boja u unutrašnjosti

  • Žuta boja , Samo toplu nijansu maslaca. Preporuča se "razrijediti" kombinaciju neutralnih tonova. Solar-žuta i žumančasta boja preopterećuju interijeru zbog blizine. Hladna neon neće stati.

Narančasta boja u unutrašnjosti

  • Crvena , Tamna prigušena i grimizna nijansa ili svjetlija od narančaste. U ovom slučaju, narančasta pozadina i crveni namještaj ili zavjese izgledat će prilično skladno.

Narančasta boja u unutrašnjosti

  • Bež i smeđa , Najsklažnija kombinacija. Bilo koji ton je od lagane kreme i karamele do kave i čokolade, kao i prirodno stablo i imitaciju za to. Unutrašnjost izgleda vrlo plemenito i ugodno.

Narančasta boja u unutrašnjosti

  • Ljubičasta , Kombinacija nije prikladna za svakoga, osim ekstravagantnog uzorka, sklona spojku i udobno se osjećaju u futurističkom interijeru. Svjetličniji koristite naranču, što više zasićenosti treba biti ljubičasta (i naprotiv). To se može učiniti malo skladnu atmosferu, a srebrne bilješke, naprotiv, ojačat će osjećaj ludila.

Narančasta boja u unutrašnjosti

  • Siv , Dobra kombinacija oba mat nijansa i srebrnog čelika. Oni ne sukobljavaju - sive nikad ne nastoji doći do izražaja. Situacija će biti skladna i ne dosadna. Izgleda dobar prirodni kamen i njegova imitacija.

Narančasta boja u unutrašnjosti

  • Ružičasta , Čudan dojam. Pritisnite na psihu, bez davanja opuštanja i fokusiranja. Isto vrijedi i za Fuchsia. Djelomično spasiti položaj može neka druga svijetla nijansa - zelena, žuta, plava u obliku malih poteza.

Narančasta boja u unutrašnjosti

U kojem prostoru koristi narančastu?

Na temelju opisa i psiholoških karakteristika, narančasta boja je prikladna u unutrašnjosti zajedničke sobe - hodnika, dnevnog boravka, kabineta, kuhinje. Stvorit ćete postavku, postavljajući zanimljive razgovore, kreativnu aktivnost i pozitivne emocije. Svijetla narančasta - savršen naglasak, mirnije nijanse - prekrasna uobičajena pozadina. Njegova jednostavnost je varljiva.

Da biste stvorili skladan interijer, morate znati nekoliko pravila:

  • Svijetla narančasta i bilo koju drugu neonsku nijansu se loše kombiniraju, vrlo je zamorno za oči;
  • Razrijediti velika područja s ukrasima, slikama, crtežima, vanjskim vazama. Potpuno narančasta pozadina brzo umorna, a zatim uzrokuju samo iritaciju gluhe;
  • U malim sobama koristite ga samo kao naglasak;
  • Zbog narančaste boje, možete uskladiti volumen rastegnut u dužini uskog prostora s visokim stropom, slikanjem ili spolom

Članak o temi: Optimalne boje stropova za unutarnju interijeru

.

Narančasta boja u unutrašnjosti

Razmotrite mjesto soba. Od južne strane narančaste u prekomjernim količinama uzrokuje podsvjesni osjećaj pregrijavanja, ili čak gušenje. Ako je soba sunčana, ova boja je vizualno fišanija, a na zalazak sunca će steći zlokobnu krvavu nijansu. U hladnim sobama sa sustavom Windows na sjeveru, pomoći će u zagrijavanju onih koji se često mrzi, bit će svjetlo u sobu. Infijcirajte ove narančaste zavjese ili lampe na podne svjetiljke. Nećete odgovarati ovoj boji u mom čistom obliku ako stvorite klasičnost, amspire ili rococo. Koristite prigušenu terakotu ili skrivenu.

Narančasta boja u unutrašnjosti

Naprotiv, prikladno je u prostorijama u stilu retro šezdesetih godina, arapsko istočno od afričke etno, art deco, minimalizma, avangarda, futurizma, visoke tehnologije, zemlje, pop umjetnosti.

Koristite kao dodatak dizajnu prostora. Odvezani tkani namještaj, prostirci i prostirci izrađeni od prirodnih ručno izrađenih vlakana, jesenjih sastava od suhog cvijeća i lišća, košare sa svježim voćem. Obratite pozornost na podne vaze svih nijansi bež i smeđe.

Narančasta boja u unutrašnjosti

Dnevna soba

Rješavanje dnevnog boravka u narančastoj boji sada je jedna od najpopularnijih destinacija. Ova odluka je pogodna za one koji žele stvoriti nešto neobično u dnevnoj sobi, ali vrlo toplo, veselo i udobno. Ako želite narančastu pozadinu u dnevnoj sobi, zaustavite se u prigušenim nježnim nijansama - losos, breskva, grejp, jantar, skriven. Svijetla narančasta svijetla samo zid, koji je češće iza vas, na temelju postavljanja namještaja.

Narančasta boja u unutrašnjosti

Odabir svijetlih narančastih namještaj za dnevni boravak, odaberite maslina, pijesak, krem ​​pozadinu. Dobra nadopuna bit će mala prskanja svijetloplave ili svijetloplave (na primjer, zavjese).

Mali prozor u dnevnoj sobi može se vizualno povećati, vješajući prozirne zavjese ove boje.

Narančasta boja u unutrašnjosti

Kao dodaci u dnevnom boravku, zeleni su relevantni (nemojte se bojati pretjerivati ​​s unutarnjim biljkama) i pribor neutralnih nijansi (svjetiljke, zidne ploče, podne vaze, okviri okvira, zavjese). Klasična crno-bijela unutrašnjost dnevnog boravka je svijetlo narančasta, koralj, mrkva, jastuci od bundeve ili tepiha će dodati neformalnost.

Narančasta boja u unutrašnjosti

Spavaća soba

Narančasta u spavaćoj sobi policajaca s umornim nakupljenim dnevno, pomaže u prevladavanju apatije i steći mentalnu ravnotežu. Ali višak jake nijanse neće zaspati. Nemojte četkati u ovoj boji, a ne ljepilo pozadinu. I pod narančasti pod u kombinaciji s bež ili svijetlosmeđom (ili tepihom istih nijansi) je dobro rješenje.

Koristite točke prskanja - zavjese, svjetiljke, jastuci, prostirke, slike. Obratite pozornost na pribor bakra, meda, skrivene, zahrđale, jantarne boje.

Narančasta boja u unutrašnjosti

Čini dobro u sobi u sobi u kremasto-bež ili svijetlo zlatnim tonovima posteljine ružičastih nijansi - grejp, losos, breskva.

Članak o temi: Bijele nijanse u dizajnu interijera

Narančasta boja u unutrašnjosti

Dječji

Mandarinski u vrtiću prikladan je i za dječaka i za djevojčicu, na mjestu dodijeljeno za igre, sport i studij. Koristite zavjese, aplikacije i zidne naljepnice, jastuke i meke igračke, stolne svjetiljke. Ova boja pomoći će neodlučno i ravnodušno od prirode do samog djeteta. On će mu dodati energiju, stvorit će ispravan emocionalni stav i pomoći će formirati pozitivan stav prema životu.

To je potpuno kontraindicirano, ako dijete ne može dugo koncentracija pozornosti, svjetlost i hiperaktivna. Nije baš pogodna za djecu predškolske dobi, kada se psiha formira samo.

Narančasta boja u unutrašnjosti

Takve pozadine možete hodati samo na jednom zidu, a ostatak se proizvode bijelim, kremom, maslinovom ili svijetlovom sivom bojom. Zanimljivo rješenje je zid u vertikalnoj ili dijagonalnoj traci. Odbacite prisutnost naranče od svih nijansi crvene, ružičaste, ljubičaste i ljubičaste. Namještaj Odaberite jednostavno, prirodno drvo ili imitaciju za to. Paul je također bolje napraviti neutralne - bež ili svijetlo smeđe.

Narančasta boja u unutrašnjosti

Narančasta kuhinja

Narančasta boja u unutrašnjosti unutrašnjosti su svijetli tonovi, uzrokuju asocijacije s hranom. Odaberite mrkvu, marelicu, breskve, grejp, naranča, bundeve. Oni uzbuđuju apetit i dodaju udobnost. Pozadina pokupi mekše tonove - med, terakotta, skrivena. U kombinaciji s namještajem od tamnog drveta, naći ćete kuhinju u rustikalnom ili maslinovom stilu.

Narančasta slušalice u kombinaciji sa sivom, bijelom ili bež - prekrasna opcija za kuhinju. Obratite pozornost na tehniku ​​kućanstva ovih neutralnih nijansi. Posebno prikladno takvo rješenje za kuhinju u stilu minimalizma i high-tech.

Narančasta boja u unutrašnjosti

U kuhinji, troše u neutralnim nijansama, kupite svijetle narančaste posude, ručnike, trake, zavjese, salvete. Objesiti još uvijek život u odgovarajućim bojama. Stavite na stol košaru s citrusom. Dizajn narančaste kuhinje postat će originalniji s dodatkom jabuke i zelene i plavkasto. Stavite ovaj popločani pod ili zid pokraj sudopera ili štednjaka. Kupite poklopce na stolicama ili stolici. Glavna stvar nije pretjerivanje svjetline.

Video galerija

FOTOGALERIJA

Orange boja - nijansa radosti (+42 fotografije)

Narančasta boja u unutrašnjosti

Narančasta boja u unutrašnjosti

Orange boja - nijansa radosti (+42 fotografije)

Narančasta boja u unutrašnjosti

Narančasta boja u unutrašnjosti

Orange boja - nijansa radosti (+42 fotografije)

Orange boja - nijansa radosti (+42 fotografije)

Orange boja - nijansa radosti (+42 fotografije)

Orange boja - nijansa radosti (+42 fotografije)

Narančasta boja u unutrašnjosti

Narančasta boja u unutrašnjosti

Narančasta boja u unutrašnjosti

Orange boja - nijansa radosti (+42 fotografije)

Narančasta boja u unutrašnjosti

Orange boja - nijansa radosti (+42 fotografije)

Narančasta boja u unutrašnjosti

Orange boja - nijansa radosti (+42 fotografije)

Narančasta boja u unutrašnjosti

Narančasta boja u unutrašnjosti

Narančasta boja u unutrašnjosti

Narančasta boja u unutrašnjosti

Orange boja - nijansa radosti (+42 fotografije)

Narančasta boja u unutrašnjosti

Narančasta boja u unutrašnjosti

Narančasta boja u unutrašnjosti

Orange boja - nijansa radosti (+42 fotografije)

Narančasta boja u unutrašnjosti

Orange boja - nijansa radosti (+42 fotografije)

Orange boja - nijansa radosti (+42 fotografije)

Orange boja - nijansa radosti (+42 fotografije)

Orange boja - nijansa radosti (+42 fotografije)

Orange boja - nijansa radosti (+42 fotografije)

Narančasta boja u unutrašnjosti

Narančasta boja u unutrašnjosti

Narančasta boja u unutrašnjosti

Narančasta boja u unutrašnjosti

Narančasta boja u unutrašnjosti

Narančasta boja u unutrašnjosti

Narančasta boja u unutrašnjosti

Orange boja - nijansa radosti (+42 fotografije)

Narančasta boja u unutrašnjosti

Narančasta boja u unutrašnjosti

Čitaj više