Pojedinačne zavjese - univerzalni izbor

Anonim

Odabir zavjesa - monokromatski ili raznobojni prozor za dekor, - potrebno je uzeti u obzir područje i visinu prostorije, kao i stupanj osvjetljenja tako da je holistički sastav na kraju, koji će donijeti toplinu i udobnost. Pojedinačni tekstil kombinira dvije važne značajke - tradicionalni i lakonizam. Takvi se proizvodi najčešće koriste za dizajniranje spavaće sobe ili dnevnog boravka, jer se neće izdvojiti na općoj pozadini, naglašavajući svu pozornost na sebe. Međutim, oni neće biti manje relevantni u drugim sobama - dječji, ured, kuhinja.

Pojedinačne zavjese - univerzalni izbor

Odabir prikladne tkanine

Duljina zavjese ovisi o stilskom smjeru i odredištu prostorije: zavjese koji padaju na pod naglašavaju bogatstvo situacije, često su nadopunjeni dekorativnim lambrequinima i drugim ukrasima. Kratki proizvodi idealni su za kuhinju, kupaonicu ili spavaću sobu, u kojem se prostor ispod prozora planira koristiti za smještaj bilo koji namještaj - prsa, stol, štandovi. Najčešće se od prirodnih tkanina izvodi jedno-fotonske zavjese.

  1. Len će stvoriti koristan mikroklimatski unutarnji. U čistom obliku, to je prilično skupo tekstil, tako da se proizvodi u smjesi s drugim materijalima, što značajno poboljšava svojstva kao trajnost, trajnost. Tijekom pranja, čak i stroj, lan se ne deformira, brzo se suši. Ima jedan nedostatak - postaje lako, jedva mirno. Platno može biti tanak ili, naprotiv, grubo, gusto. Loše boje, tako da u trgovinama postoje uzorci prirodnih nijansi - siva ili bež, koja će biti organski gledana u bilo kojem interijeru. Život platnenog proizvoda može doseći 50 godina.
  2. Svila je prirodna ili umjetna. Struktura platna ovisi o korištenim industrijskim tehnologijama. Iz svile, ne samo zavjese, već i lambrequini, kao i drugi dekorativni dijelovi. Takva tkanina je pogodna za dnevni boravak, spavaće sobe, ali je nepraktično koristiti ga za kuhinju.
  3. Velvet će stvoriti osjećaj luksuza i milosti. Izrađena je od svilenih, pamučnih ili umjetnih vlakana, viskoza. Visokokvalitetni materijal ima gustu hrpu koja neće smanjiti i ne ispada. Od baršuna, to će ispasti veličanstveni dekor za prozor baroknog stila, rokoko ili klasik. Dobar dodatak će biti ukrasne četke, resa, pletenica.
  4. Jacquard Tekstil - visokokvalitetan, izdržljiv, lijep. Štetina ne samo zavjese, već i druge elemente dekor - stolnjaka, prekrivača, pokrivača. Lako je briga, izdržljiva - dugi niz godina zadržava boju, polako se nosi. Zavjese iz njega učinit će postavljanje elegantnog. Pogodno za bilo koju sobu - spavaću sobu, dnevni boravak, dječji, ured.
  5. Satin ima glatku svilenkastu površinu, vrlo mekanu, ugodnu do dodirnog materijala, a uz visoku čvrstoću, izdrži veliku količinu ispiranja. Zavjese su pogodne za spavaće sobe i vrtić, lako donose situaciju. Savršeno u kombinaciji s til, pripravak se može ukrasiti lambrenom. Glavna prednost - saten gotovo se ne događa. Jeftinije je od svile, ali više od drugih prirodnih tkanina.
  6. Taffu ima karakterističan transfuzijski sjaj. To se događa istinski (svileni) i umjetni - acetat, poliester. Jednostavno, gusto, dobro reflektirajuće svjetlo, postat će izvrstan materijal za draperiju, dajte šik vrstu interijera. U skrbi za nepretenciozno.
  7. Atlas, koji se odnose na kategoriju satenskih materijala, uvijek je cijenjena za svoja jedinstvena svojstva: elegantna, ali prilično gusta. Danas se proizvodi od poliestera i acetata, dobro se kombinira s drugim tekstilima. Zavjese su ukrašene ruffies, sklopovima. Ako je atlas dopunjen nježnom organzom, ispada romantični sastav za spavaću sobu ili dnevni boravak. Dodat će se dekorativni elementi.
  8. Tulle je izvrstan dodatak glavnim nosačima. Prozirno i svjetlo, izvodi se iz prirodnih ili umjetnih vlakana. Događa se transparentno ili mat. Najčešći tipovi: veo, sir, mreža.
  9. Organza je vrlo elastična i tanka. Izrađena je od svilene, poliestera, viskoze. Proglašava bilo koju sobu, posebno prikladno ako je slikovit krajolik izvan prozora. Često visi na vrhu zavjesa.

Članak na temu: strop s vašim rukama iz suhozida: korak po korak upute

Pojedinačne zavjese - univerzalni izbor

Pojedinačna tkanina u unutrašnjosti

Bez obzira na prekrasne zavjese, izgubit će atraktivnost, ako se neće uskladiti s zajedničkim stilom. Prije svega, to se odnosi na boju koja se odabire određenim pravilima.

  • Soba će steći uredni i koncizan izgled ako se tekstilni dijelovi uređuju u jednom stilu. To ne znači da moraju biti napravljeni od jednog materijala, dovoljno je da se sjena zavjesa podudara s završnom obradom drugih objekata ili uzorka na tepihu, pozadinu.
  • Korištenje prozora mora odgovarati cjelokupnom rješavanju prostorije u boji. Nema potrebe postići potpunu slučajnost kako bi se izbjeglo mazivo i neizrazito. Na primjer, za spavaću sobu, u kojoj su prevladavaju bež tonovi, smeđe zavjese će biti dobro rješenje, a ako je glavna boja plava, plave zavjese su prikladne.
  • Za kontrast se može koristiti dekor za otvaranje prozora. Neke kombinacije su vrlo zanimljive: ljubičasta + salata, tirkizna + zlatna. Za spavaću sobu u pastelnim bojama možete pokupiti svijetle jedan fototon zavjese vaše omiljene boje.

Izbor modela zavjese ovisi o stilskoj orijentaciji sobe: za minimalizam, jednostavni monokromatski proizvodi su najbolji prikladni bez dodatnih ukrasa. Klasici će nadopuniti teške guste zavjese, ali se mogu koristiti samo u prostranim sobama. Za malu spavaću sobu odaberite proizvode u obliku ravnih šupljina koje se mogu uhvatiti na strane. U idealnom slučaju, zavjese će gledati na gušete od prirodnih tkanina - pamuka ili lana.

Boja zavjese nije manje važna od njihovog stila. Da ne bi napravili pogrešku po izboru, važno je zapamtiti da su svijetle tople tonovi dodani u svjetlo, a hladne nijanse se eliminiraju od viška sunčeve svjetlosti.

Vijeće

Bez obzira na boju moderan u trenutnoj sezoni, zavjese, prije svega, morate odabrati po želji, inače će jednostavno početi dosadno.

  • Bijele zavjese imaju nekretninu da vizualno proširuju prostor, ali "u čistom obliku" ne preporučuje ih objesiti. Proizvodi se najbolje nadopunjuju svijetlim dodatnim opremom.
  • Žuti tonovi povećavaju performanse i svijetle nijanse kada se koriste vizualno povećati veličinu prostorije. Dobar izbor za dnevni boravak, ormar ili dječja soba melankoličkog djeteta.
  • Zelene zavjese često se koriste za dnevni boravak. Meke, umirujuće nijanse savršene su za spavaću sobu.
  • Tirkizne zavjese nisu izašle od mode nekoliko godina. Svijetle nijanse će ukrasiti sobu za goste, a svjetlo poluton je pogodan za spavaću sobu i dječje.
  • Plavi proizvodi će donijeti osjećaj hladnoće u sobu. Moraju se razrijediti s pribor za žute ili bež nijanse.
  • Plavi tekstil ima umirujuće učinak, tako savršeno pogodan za spavaću sobu.
  • Crvene zavjese u čistom obliku koriste se rijetko, jer je obilje agresivne boje potlačen podsviješću. Kombinacija crvenih tekstila s toplim bojama bit će organski gledana u dnevnoj sobi. Samo svjetlo crvene zavjese iz organske sobe pogodne su za spavaću sobu.
  • Narančaste nijanse osvježite svaku sobu. Moderna samoća za spavaću sobu, dnevni boravak, dječja, blagovaonica će biti terakotska nijansa, koja je sada u trendu.

Članak o temi: Novogodišnji darovi to čine sami: 3 ideje i 19 fotografija

Pojedinačne zavjese - univerzalni izbor

Koje su vrste zavjesa monofon?

Planiranje dizajna otvaranja prozora, potrebno je uzeti u obzir njegov oblik. Tradicionalni pravokutni prozori mogu se ukrasiti s bilo kojim proizvodima, a ne-standard zahtijevaju izvorna rješenja. Na primjer, prozori nagnutih spavaćih soba mogu se izdati pomoću valjanih zavjesa. Volumetrijske zavjese će izgledati dobro, ali za njihovo postavljanje bit će potrebno instalirati dva držača: jedan na vrhu, drugi - na razini Windowsille. Ali postoje i druge opcije.

  1. Rimske zavjese su univerzalni proizvod, dobra opcija za uređenje nestandardnih otvora. Uredna tkanina, podijeljena na jednake horizontalne dijelove s krutim umetcima. Dno se može shvatiti ili ukrasiti rubovima. Vrlo praktičan izbor, najprikladniji za moderne stilove. Pričvršćena na strehe s čičak, kontrola se provodi posebnim mehanizmom.
  2. Austrijske zavjese ukrašene su festonima i volumetrijskim naborima duž donjeg ruba. Vrlo elegantno, savršeno se uklapa u klasični stil. Tekstil za šivanje Odaberite mekanu i elastičnu, svilu, tijesto. Često nadopunjena oblogom, pletenicama, rubovima.
  3. Francuske zavjese su bujne, elegantne, padaju polukružnim naborima po visini. Izvedite ih od delikatnih tekstila - satena, organze, poliestera, svile. Predstaviti situaciju ugleda i čvrstoće. Francuski kapci ukrašeni su lučni otvori. Ručno ili mehanizam za podizanje.
  4. Japanske klizne ploče koriste se kao dekor otvora prozora, kao i za odvajanje prostorije u odvojene zone. Ne samo u stambenim prostorijama, već iu salonima, trgovinama, restoranima, drugim javnim zgradama. Širina standardnog panela obično ne prelazi 90 centimetara.

Vijeće

Da bi soba s prozorom, ukrašena monofonskim draper, nije izgledala tupa, unutrašnjost treba razrijediti svijetle predmete - to može biti presvlake namještaja, jastuci, dekorativni ukrasi.

Prozori s vratima balkona moraju biti dogovoreni tako da nisu samo lijepi, već i funkcionalni. Idealna opcija će biti valjane ili guste zavjese. Ako koristite klasične zavjese, bit će potrebno odabrati odgovarajuće spojnice - isječke, pickups, nositelji. Vrlo je važno da se tkanina slobodno kretala i ružila.

Članak o temi: Hilderboard je štetan za zdravlje: istinita i fikcija

Pojedinačne zavjese - univerzalni izbor

Prednosti monofonskih zavjesa

Ljudi koji žele stvoriti skladnu atmosferu u kući, uvijek pažljivo razmišljati o svakom detalju interijera. Zavjese - element dekor, s kojim možete drastično promijeniti izgled sobe. Danas se predlaže veliki raspon tekstila za njihovo šivanje, u ovom izobilju lako je zbuniti. Planinske zavjese su uvijek pobjednička verzija, jer je materijal glatkog zida prikladan za sve stilove bez iznimke: minimalizam, high-tech, moderna, klasična, zemlja, ambijent. Takvi proizvodi neće prestići sobu s obiljem cvijeća, i tako da se ne spajaju s postavkama, materijal se mora odabrati malo lakšim ili tamnijim zidovima.

Uz pomoć monofonskih proizvoda, možete dati tajanstvenost ili lakoću, ali važno je zapamtiti da se tople i hladne nijanse slabo kombiniraju jedni s drugima. Pravilno odabrana boja i tekstura tkanine učinit će situaciju izražajnija. Danas u mnogim domovima u dizajnu prevladava, u ovom slučaju zavjese trebaju birati svijetle. U sobama, gdje mnogi drveni proizvodi, zavjese prirodnih nijansi izgledaju lijepo. Uz kontrastnu kombinaciju monokromnih tkiva, elegantni interijer će se dobiti, s pastelnim - elegantnim, mirnim. Za prozore s pogledom na sunce, trebali biste odabrati više guste tkanine.

Danas svatko daje veliku važnost dizajniranju prozora, jer bilo koja soba, čak i bez namještaja, postaje ugodna, ako objesite lijepe zavjese, i naprotiv, prostor za otvaranje bez pravilnog dizajna čini se nenaseljenim, nedostaje nešto. Samo objesiti zavjese - to ne znači ukrašen prozor, tako da se to pitanje treba približiti vrlo odgovorno, s obzirom na sve nijanse i značajke situacije.

Čitaj više