Lambrelin s vlastitim rukama: rezanje i krojenje, uzorci, swag (video, fotografija)

Anonim

Fotografija

Lambren je drap, koji izgleda kao da uokvire glavne zavjese. Često je to lambrekvine koji skrivaju vijenac, čineći ukupnu draperiju izraženije i elegantnije. Sasvim je moguće napraviti lambrequen vlastitim rukama. Važno je ispravno izrezati tkaninu, nakon čega su već ušišeni dijelovi ispravno ojačani na montažnoj ploči. Najmanja pogreška učinit će nabore asimetrične.

Lambrelin s vlastitim rukama: rezanje i krojenje, uzorci, swag (video, fotografija)

Lambrequen obavlja nekoliko dekorativnih funkcija - zatvara vijenac, obrisao prozor i daje ukras završen izgled.

Za proizvodnju lambrekina sa SWGA, koja je idealna za preusmjerne i visoke prozore, potrebno je pripremiti takve materijale:

  • Draperija lica, čija širina ostavlja 137 cm;
  • Tkanina za oblaganje tkanine - širinu 137 cm;
  • Rezanje vrpce od prirodnog lana - širine 2,5 cm;
  • završna traka ili pletenica;
  • Posebna montažna ploča, čija je duljina jednaka širini otvora prozora;
  • Stajalica za namještaj;
  • kontrastne niti;
  • iglice;
  • Kraft papir za čvrstu lambrekin.

Izračun lambrequin swag.

Lambrelin s vlastitim rukama: rezanje i krojenje, uzorci, swag (video, fotografija)

Tehnologiju izračunavanja duljine swage na strehe.

Pri izračunavanju se moraju uzeti u obzir takve čimbenici:

  • Swag će imati širinu jednaku duljini montažne ploče;
  • Visina loja je jednaka visini svog središnjeg puta;
  • Duljina luka mora biti dovoljna za preklapanje montažne ploče, kako bi lambrekin bio privlačniji;
  • Duljina kaskade može biti drugačija, ali je najbolje koristiti takvu formulu: kaskadna duljina = visina swag * 3;
  • Širina kaskade je 1/3 swage, na koju se dodaje širina za cijelu montažnu ploču.

Tek nakon toga možete početi izraditi uzorak, formirati nabore.

Uzorci za kaskadu

Kako napraviti lambrene vlastitim rukama? Pozornost treba dati uzorak. Da biste to učinili, potrebno je odrediti kako će rezanje tkiva ići, što će biti veličine pojedinih dijelova.

Duljina Svagaya bit će jednaka: A + B = HAGE visina * 2 + 12,7 cm, u ovom slučaju možete uzeti broj jednak 47,5 cm.

Nakon toga, potrebno je povezati točke A i V.

Članak o toj temi: Kako odabrati materijal za zavjese: Najbolje tkanine za zavjese iz Turske

Širina širine jednaka je: a - a1 = ¼ od širine gotovog vagona.

A1 = AA2

Primjer sheme prikazan je na Sl. jedan.

Lambrelin s vlastitim rukama: rezanje i krojenje, uzorci, swag (video, fotografija)

Slika 1. Izračun lambrekinskih uzoraka.

Lambrequen je atraktivna, pozornost treba posvetiti naborima, koji se ne samo da će biti poprečni, već i uzdužni. Otvaranje prozora takve nabore bit će uokvirene s tri strane, stvarajući neuobičajeno elegantan ukras. U tom slučaju broj nabora ovisi o tome koliko će LAMBRENE imati. Što je duži srednji dio, koristit će se više nabora. Sve to omogućuje da dizajn bude veći i privlačnijim.

Napravite lambrekin s kaskadnim naborima i njegov uzorak nije vrlo težak, potrebno je slijediti takve upute:

  1. Potrebno je označiti točke a na tkivu, b iz središta gornjeg ruba, u kutovima.
  2. Tkanina se navija na dva jednaka dijela, nakon čega je potrebno nastaviti s oznakom budućih nabora. Od gore navedenog, potrebna je uvladava od 12,5 cm, nakon toga se promatra korak od 11,25 cm, posljednji put je na udaljenosti od 10 cm od donjeg ruba tkanine.
  3. Korak između zasebnih nabora uvelike ovisi o tome koliko se koriste. Svi oni moraju biti smješteni na jednakoj udaljenosti, što je obično 10-15 cm.
  4. Sve oznake trebaju se umnožiti na stražnjem dijelu tkiva, nakon čega je uzorak spreman.
  5. Dalje, uzorak je napravljen za kaskadu, sve se ponavljaju sve navedene radnje. Korak između nabora također bi trebao biti jednak, ponavlja se u količini kao i za prvo rezanje tkiva. Oznake se primjenjuju s kredom ili komadom sapuna. Danas postoje posebne oznake krede na prodaju, koje tijekom pranja potpuno otopiti bez ostavljanja tragova na površini tkanine.

Izvođenje rezanja

Lambrelin s vlastitim rukama: rezanje i krojenje, uzorci, swag (video, fotografija)

Lambrequin dekoracija će izgledati zanimljivije ako se montažna ploča ukrašava s kontrastnom tkaninom s uzorkom.

Da biste izrezali lambrekin tkaninu na jedan prozor, morate pripremiti tkaninu iz koje će se dobiti takve dijelove:

  • Swag - 1 PC.;
  • Obloge - 1 PC.;
  • Cascade - 4 računala.

Članak o temi: Options Restauracije Peći u kući pomoću keramičkih pločica

Zasebno se priprema segment tkiva, koji je potreban za presvlake montažne ploče, tako da se njegova baza ne probija kroz prekrasnu draperiju. Da biste je izrezali što je moguće jednostavnije i brže, potrebno je staviti ga u vrijeme primjene kontura u okviru preostalih elemenata. Tako će biti moguće spasiti tkaninu, a sama rad će ići brzo i jednostavno. Ako za šivanje lambrequina koristite tkaninu s uzorcima i uzorcima, a zatim tijekom rezanja potrebno je promatrati simetriju , Inače, Lamberekken neće tako pažljivo izgledati. Simetrija bi trebala biti smještena od sredine, tako da će preklop biti izraženo mnogo jače i svjetlije, a sama dizajn će biti izuzetan.

Za obloge tkanine najbolje je koristiti komad kontrastne nijanse, kao za vrijeme pričvršćivača obrnute stranu će biti malo vidljiva iz ispod nabora. Međutim, ako takav učinak nije potreban, možete uzeti tekstil iste boje, ali malo drugačiji tonovi. Tada se tekući oblik kaskade izražava svijetle i lijepo.

Kako je ušiveno?

Prije izrade lambrekina, morate šivati ​​swag. Prvo morate napraviti pauzu za budući šav, pažljivo ga zalijepiti. Ova se radnja ponavlja za oblaganje dijela budućeg lambrekina. Nakon toga, detalji lica i unutarnje preklopite nužno dijelove lica. Pletenica je prethodno ušivena između baze i obloga.

Zatim, uz pomoć šivaćeg stroja, dijelovi su upečatljivi, ali jedan kut ostaje ušiven tako da predmet može biti nakon što se okrene. Sada je također potrebno da se shag, kut ostavio pažljivo blizu tajni šav. Svi naknade na šavovima su odvijali, izglađeni. Detalji buduće kaskade moraju biti prekrižene od strane prednjih strana, flash, ali jedan kut također ne ostaje ušiven. Tkanina se ispada i šiva nakon izglađivanja točno kao i za prethodni komad. Nakon što su svi elementi budućeg lambrekina spremni, potrebno je uz pomoć konvencionalne krede ili komada sapuna kako bi se nanosile uredne oznake na onim mjestima gdje će se nabori formirati tijekom učvršćivača lambrena na montažnoj ploči.

Članak na temu: Plastične pločice za kupaonicu - što trebate znati

Kako popraviti lambreknu?

Nakon što je proizvod spreman, potrebno ga je ojačati na unaprijed označenom mjestu. Da biste to učinili, uzmite montažnu ploču, koja je potpuno neodoljiva s tkaninom pod bojom glavnog lambrequina. Tkanina označava točku koja prikazuje gornji rub swag.

Kaskada do montažne ploče je montirana na prvom rubu, trebala bi biti oko 2,5 cm iznad kraja skloništa. Uz pomoć duge strane tkiva, potrebno je lagano povući kut, položiti prvi preklop na račun. Fiksirano je s posebnim klamericom namještaja. Slično tome, svi ostali nabori su također pričvršćeni. Nakon prve kaskade, drugi je montiran, koji je već fiksiran na suprotnom kraju montažne ploče.

Sada je potrebno početi pričvrstiti swag za njegov središnji dio, dok mora malo nastupiti preko montažne ploče na 5 cm. Nakon toga, prvi put je pričvršćen na lijevo i desno od sredine strukture. Tako se postupno fiksiralo sve nabore, potonji ostaje u istom stanju.

Tijekom rada potrebno je promatrati isti korak između nabora, tek tada će lambren izgledati uredno i skladno.

Nakon pričvršćivača, krajevi swag su potpuno prekriveni kaskadnim pričvršćivanjem, ostaju samo mekani i lijepi nabori. Posljednji sklop je pričvršćen na samom kraju na montažnoj traci, a zatim pletenica je uredno pričvršćena na gornji dio, koji potpuno maskira sve isječke.

Da biste napravili lambrekin, prvo morate odabrati vrstu dizajna, pripremiti sve materijale. Nakon toga, uzorak je sastavljen, materijal se reproducira. Važno je ispravno ojačati gotovu tkaninu na ploči. Ako to nije učinjeno, nabori neće uzeti oblik koji je potreban.

Čitaj više