Kako napraviti zavjese učiniti sami: preporuke, uzorci

Anonim

Ako ste zamislili da u potpunosti pretvorite unutrašnjost u svoj stan, tada izvorne zavjese mogu mnogo pomoći. Jučer je soba izgledala svakodnevno, ali je visio luksuzne zavjese, ukrašena lambrekinom, odmah ćete osjetiti promjenu. Soba postaje neka vrsta kraljevskih komora.

Kako napraviti zavjese učiniti sami: preporuke, uzorci

Prilikom odabira tkanine za zavjesu, morate obratiti pozornost na njezinu snagu, jer bi trebala biti gusta i jaka.

To je malo pretjerano, međutim, bit ostala nepromijenjena. Slikalizirani vještim obrtnicima Neki komadi tkanine mogu u potpunosti promijeniti cjelokupni izgled sobe. Oni će podići raspoloženje i možda će moći prevladati pesimističko raspoloženje.

Međutim, ne svi će biti u mogućnosti kupiti takve zavjese, jer njihov trošak nije dostupan svima. U salonima koji čine krojenje zavjese, postoji ogromno dodatno varanje za obavljenu rad ovisno o vrijednosti materijala. Na primjer, ako se dobru tkaninu procjenjuje na 10.000 rubalja, kupnja gotovih zavjesa zahtijevat će ulaganje od 30000 rubalja. Iznos je vrlo velik, ako ga smatramo sa stajališta da će za nekoliko godina unutarnja transformacija zahtijevati nove zavjese. Da biste spremili i napravili lijepu sobu, jedan izlaz ostaje - razmislite o tome kako napraviti zavjese vlastitim rukama.

Neke značajke

Da bi zavjese sa svojim rukama, ne morate imati veliko profesionalno iskustvo u krojačice. Takva se operacija izvodi vrlo lako. Morate imati šivaći stroj, pristup globalnoj mreži. Ako nemate pisaći stroj, to je mnogo ekonomičnije naručiti zavjese krojenje, budući da će troškovi biti daleko veći od koristi od zavjesa na vlastitu.

Na web-lokacijama možete jednostavno pronaći sve potrebne uzorke, upoznati se s uputama potrebnim prilikom obavljanja posla. Takve informacije dobivaju apsolutno besplatno, nećete morati kupiti dodatnu literaturu. Sljedeće opisuje primjerni tehnološki plan za šivanje zavjesa vlastitim rukama.

Uzorak tijeka rada

Kako napraviti zavjese učiniti sami: preporuke, uzorci

Rimske zavjese: Shema izračuna tkanine.

Prvo morate razumjeti koje zavjese trebaju objesiti u sobi. Financijska ulaganja izravno će ovisiti o odluci. Modeli budućih zavjesa, strehe, vrste tkanine zahtijevat će značajan novčani tok.

Potrebno je za prozore na kojima će zavjese objesiti, pokupiti prikladan model vijenca. Oni su objavljeni nekoliko vrsta, postoje stropne strehe i zidne montirane. Morate kupiti vijence samo nakon preliminarnih mjerenja dimenzija prozora. Duljina streha pomoći će u određivanju načina na koji će se uzorak biti veličina od kojih će se postaviti materijal budućih zavjesa.

Članak o temi: Vrste zidnih zavjesa za zavjese: napraviti pravi izbor

Na sljedećem koraku morate odabrati odgovarajući model. Na internetu možete vidjeti ogroman broj zavjesa, ostaje da pronađe najoriginalnije i najljepše. Opis modela će vam reći što zavjese, na koju se skupinu odnose.

Možete izvorno ukrasiti kuhinju ako šivate zavjese vlastitim rukama. Ali u isto vrijeme potrebno je zapamtiti da materijal zavjesa mora lako nositi, kroz to ne bi trebalo prodrijeti u utor sunčevih zraka. Ovaj materijal treba proći svjetlo, svježi zrak treba proći kroz njega.

Kako napraviti zavjese učiniti sami: preporuke, uzorci

Mogućnosti za rimske zavjese.

Adsorbing materijali koji ne prolaze prašinu koja ne čuvaju specifične mirise, na primjer, prirodne tkanine, pamučne materijale itd. Pogodni su za kuhinju. Paleta zavjese trebala bi biti nekoliko lakših zidova tako da se ušće zavjese ne dogodi s bojom pozadine ili boje. Za kuhinju, na pločice s sjajnim, privlačnim uzorkom, zavjesama iz monokromatskih tkanina najbolje odgovara. U kuhinji, najbolja opcija će biti lagana, gluposti, obične ili spektakularne zavjese.

Za dekoraciju sobe možete objesiti skrorene zavjese od gustog, masovnog tkiva. Oni će ometati prašinu i autsajdere. Zavjese ukrašavaju vrata moraju se izvoditi u trendovskom stilu vintage.

Zavjese koje imaju kompetentni dizajn stvaraju ugodno okruženje u prostoriji, integritet integriteta je vidljiva. Većina vrata u vikendicama su ukrašeni zavjesama, koje se danas proizvode u trendovskom stilu. Imaju lagani ornament, jednostavan crtež, koji prikazuju cvijeće, pejzaže i razne životinje. Vrata kuće u zemlji mogu se ukrasiti zavjese za vrata, tehnologiju cross-macrame.

Kako napraviti uzorak: nijanse

Kako napraviti zavjese učiniti sami: preporuke, uzorci

Uzorak zavjese.

Pronađite uzorak za zavjese je vrlo jednostavno. Postoji samo jedan problem: pridošlica je teško nositi se s metodama rada s uzorkom.

Da biste riješili takav problem, morate vidjeti nekoliko video tutoriala na globalnoj mreži, kako šivati ​​zavjese vlastitim rukama.

No, prije početka šivanja zavjesa vlastitim rukama, potrebno je jasno zamisliti što bi se trebalo dogoditi kao rezultat rada. Morate pažljivo ispitati fotografiju modela i njegovog uzorka.

Volumetrijska mašta će vam pomoći da zamislite kako će izgledati vaše remek-djelo, koje mora promijeniti raspoloživi interijer.

Morate pročitati upute za rad s uzorkom. Posebno je potrebno ispravno urediti materijal tijekom ispunjavanja. Kada materijal ima crtež, mora se kupiti s malom marginom tako da je moguće kombinirati uzorak.

Članak o toj temi: Instalacija obloge vlastitim rukama: Uputa s fotografijama i videozapisima

Kako napraviti zavjese učiniti sami: preporuke, uzorci

Krug uzorka zavjesa.

Sljedeći korak, kada su zavjese ušivene vlastitim rukama, izmjerit će sve potrebne veličine. Priručnik za uzorak detaljno opisuje kako to učiniti.

Na primjer, širina slog lambreknog stila je Gabriti stropnog vijenca, veličina bara određena je dimenzijama namještaja, od postojeće visine stropa.

Proizvedeni lambren trebao bi biti manji od 1/4 visine stropa. Soba će biti tamna ako ignorirate ovo pravilo.

Nakon pripremnog rada, uzorak se proizvodi u pravom obliku. Može biti izrađen od obrezivanja pozadine, koji je ostao od prethodno popravljenih.

Prethodno izvučeni uzorak na listu s naznakom svih veličina. Preporučljivo je nacrtati model modela da bi buduće zavjese trebale imati.

Kupite sve što vam je potrebno za buduće šivanje

Nakon što je napravio uzorak, odabir modela zavjese je dužan kupiti prikladno tkivo.

Foto zavjese mogu se spremiti u svoj mobilni telefon. U kabini, prodaju tkiva, morate pokazati fotografiju konzultantskom upravitelju. Pomoći će s odabirom željene tkanine, koji je najprikladniji za vaš model. Upravitelj će napraviti izračun traženog tkiva.

Kako napraviti zavjese učiniti sami: preporuke, uzorci

Shema jednakostraničnog zamaha.

Tkanina treba kupiti s nekim rezervom, jer njezin nedostatak može utjecati na sve radove. Od ostataka tkanine možete šivati ​​lijepe jastučiće na mekom kauču.

To osim materijala treba kupiti:

  • niti za izvođenje preliminarne oznake;
  • komad krede;
  • crta;
  • škare;
  • zavojnice niti određene boje;
  • igle;
  • centimetar;
  • pletenica za obavljanje završne zavjese;
  • Fliselin;
  • kosi beyk;
  • Čičak, koji će pomoći pričvrstiti zavjese na strehe;
  • kabel;
  • osnova za pričvršćivanje zavoja;
  • Kuke.

Kako napraviti zavjese učiniti sami: preporuke, uzorci

Opcija uzorak lambichene.

Ovo nije potpuni popis svih zavjesa potrebnih za šivanje. Sve ovisi o pojedinačnim zahtjevima.

Nakon kupnje najpotrebnije, možete započeti otkrivanje budućih zavjesa. Prvo, potrebno je izrezati iz materijala svih potrebnih dijelova, ova se operacija odmah obavlja, a ne u dijelovima. Rezanje se izvodi na čvrstoj, apsolutno glatkoj velikoj tablici. Ako ova tablica nije, tada se uzorak može napraviti na podu. Ne može se uključiti u takav rad na kauču.

Zavjese za rezanje mogu se izraditi izvana materijala. Novoskup neće biti pogrešan s niskim materijalom. Gotovi uzorak mora biti postavljen na tkaninu kako bi se vidjelo kako će izraditi stavku na ušivenu zavjesu. Uzorak je pričvršćen na tkivo s igle tako da se ne pomiče s mjesta. Uz rub uzorka, trebate napraviti kredu za moždani udar, ne zaboravljajući da ostavite malu naknadu za šav.

Članak o temi: Zanimljive stvari za dom rade sami

Nakon što su uzorci nacrtani, morate ponovno provjeriti sve, uvjerite se da se svi elementi iz kojih se sastoje od budućih zavjesa. Nakon toga možete početi rezanje tkanine. Rezanje tkanine potrebno je izvesti na jednom sloju, kao tkanina, presavijena dvaput, može se pomicati, a onda će sve rad ići u crpku.

Počnite šivati: kako napraviti zavjese - preporuke

Kako napraviti zavjese učiniti sami: preporuke, uzorci

Shema ukrasa zavjese.

Sve stavke prije početka linije moraju biti kiselo krema u redoslijedu koji je naveden u uzorku. Za iskusnu krojaču, neće biti teško početi šivati ​​bez prethodnog obilježavanja, pridošlica je bolji ne riskirati. Tehnologija rada na sljedeći način:

  1. Uskladite dva dijela.
  2. Milovanje dijelova željezom.
  3. Zaštitni dijelovi za pisaći stroj.
  4. Uklonite backbrais.
  5. Drugo glačanje.

Oznaka se mora izbrisati, jer se može pojaviti na vježbi za zavjese u bilo kojem trenutku.

Nema potrebe da požurite napraviti liniju pri velikoj brzini, neravni šav će dovesti do oštećenja budućeg remek-djela. Zavjese u većini slučajeva izrađene su od posebnih osjetljivih tkiva, pa ako ih morate riješiti, tragovi će ostati na materijalu, koji može pokvariti izgled zavjesa.

Skupština elemenata zavjesa prikladna je za izvođenje zidnog tepiha, gurajući ih. Stražnja strana kauča je također prikladna za to. S pogledom na neku udaljenost možete vidjeti kako se ispostavilo.

Spektakularan dizajn zavjesa je najrazličitiji način. Ukrasite cvijet zavjese od komada preostale tkanine. Bilo je dobro zamijeniti tkivo zastava drevnih zavjesa. Drugi život će stare zavjese dati kožu, prekrasno krzno, raznobojno perje. Će steći novu vrstu starih zavjesa, ako koristite gumbe, Falda ili Kanta. Resa je nagurana na rubovima pružit će im poseban šarm.

Resa, opremljena s Pomponima, ukrasit će zavjese kuhinje, učinit će ovu sobu ugodnijom.

Zavjese, možete ukrasiti s višebojni kuglice. Od njih je izvorni uzorak napravljen pomoću neobične primjene ili stvoriti originalni ukras. Kuglice su također prikladne za dizajn donjeg ruba zavjesa.

Slične zavjese s perlicama vrlo su jednostavne za sebe. Potrebno je kupiti prekrasne dodatke s različitim nijansama i veličinama, staviti spojnice na navoj. Kraj niti mora biti opremljen gubitkom težine.

Pridržavajte se takvim nekompliciranim pravilima, lako možete sami šivati ​​zavjese.

Čitaj više