Što može napraviti strop u sobi - 6 opcija (fotografija)

Anonim

Od koje možete napraviti strop u sobi, kakvu će vrstu i dizajn stropa biti prikladno u kupaonici, dječjoj sobi ili u dnevnoj sobi potrebno je unaprijed riješiti. Čak i do nedavno, maksimum koji bi se mogao učiniti s stropom je slikanje ili gnjaviti. A sada, za završnu površinu stropa, možete koristiti širok raspon materijala, suspendiranih ili rastezljivih struktura, akumulirati sa zidnom krpom, posebne pločice ili koristiti vitraž, ogledala, pa čak i metalne ploče. Dakle, što odabrati materijal za strop kupaonice, dnevnog boravka, kuhinje ili spavaće sobe?

Što može napraviti strop u sobi

Gdje počinje završni rad

Da se ne može izgubiti u nagađanjima i pretpostavkama, prije svega morate napraviti dizajn sobe u cjelini, a posebno strop. Možete napraviti skicu vizualno predstavljati oblik i osnovne elemente dizajna. Takva vizualizacija također će jasno zamisliti što će se boja i hlad uklopiti i naglasiti dizajn dječje sobe, kupaonice, hodnika ili dnevnog boravka.

Za stropove s više razina, potrebna je jasna shema kako bi se pravilno organizirao cijeli dizajn i donijela rasvjetu.

Što može napraviti strop u sobi

Prednosti i nedostaci različitih opcija za završnu obradu

Izbor metode postavljanja stropa u potpunosti ovisi o vašoj mašti i mogućnostima. Bilo koje dizajnerske odluke, kako su hrabri bili, savršeno nadopunjuju ukupnu unutrašnjost dječjeg, kupaonica ili hodnika, ako se držite glavnog stila registracije i uzimajući u obzir funkcionalne značajke sobe.

Odabir načina završetka stropa, također uzimaju u obzir složenost rada, ukupne troškove završnih radova i operativnih obilježja odabranog materijala.

Što može napraviti strop u sobi

Izbjeljivanje

Tradicionalna metoda završetka stropa je njegova bijela kada je površina prekrivena posebnom otopinom krede ili vapna. Kao rezultat toga, on ispada o snježnobi bijeli strop, ako je zakupac nije dodao u otopinu, što je prikladno za bilo koji stil unutarnje otopine. Što je preferirano boja bijelog stropa, zasićenost nijanse može se riješiti tijekom rada, moguće je da se vrtić može biti najbolja svjetlija nijansa, a za kupaonicu je snježno bijela. Glavna prednost ove vrste dizajna je niska cijena materijala i minimalne troškove rada. Za izbjeljivanje stropa nema potrebe za pozivanjem stručnjaka, rad se može obaviti neovisno.

Što može napraviti strop u sobi

Postoje mnogi nedostaci ove metode. Prvo, ovo je mali vijek trajanja - manje od 2 godine. Drugo, složeni pripremni rad - površina mora biti poravnana i pričvršćena. Kao rezultat toga, potrebno je dobiti površinu od jedne slike, za koju se otopina primjenjuje vrlo čvrsto, u nekoliko slojeva. Što razgovarati o netoleranciji vode - bilo kakvo uparavanje dovesti do gubitka izgleda.

Bijeli stropovi su poznatiji u kuhinji ili kupaonici. No, upravo zbog visoke vlažnosti i visoke temperature, izbjeljivanje na stropovima brzo će izgubiti atraktivnost.

Što može napraviti strop u sobi

U kuhinji, takav strop brzo vidi iz obilja isparavanja i apsorbira sve mirise. U kupaonici će višak vlage dovesti do stvaranja vlažnih mrlja, vlage i plijesni. Bez obzira na stil unutarnjeg interesa ne koristi se za dječju sobu ili spavaću sobu, svjetlo, bijeli strop uvijek će biti prikladan i relevantan.

Članak o temi: lusteri za stropove - savjeti za odabir

Što može napraviti strop u sobi

Bojanje

Najpopularnija metoda završavanja prostora kuće ili apartmana, bilo da je to strop u vrtiću ili spavaćoj sobi. Omogućuje vam da utjelovljuju široku paletu dizajnerskih rješenja, kombinirajte različite nijanse kako biste istaknuli ili naglasili zonu u prostoriji ili unutarnje značajke. Od tehnološke strane, bjelina i bojenje stropova javljaju se jednako. Ali iza oslikane površine je mnogo lakše brinuti.

Nedostaci za bojenje stropa također se mogu pripisati kratkom životu, složenom pripremnom radu i mogućnosti formiranja pukotina i čipova na oslikanoj površini.

Što može napraviti strop u sobi

Za prostorije s nestabilnim temperaturom i abrazivnošću vlage - istu kuhinju i kupaonicu, bolje je napraviti strop boje. Od kuhinje, a kupaonica najčešće mala veličina i nepravilnost stropa nisu preniska, onda se preliminarno poravnanje ne može provesti. I sve nepravilnosti će se sakriti iza izvornog slikanja. Ali za obojeni strop djece najpoželjnije je - ako je potrebno, može se oprati.

Što može napraviti strop u sobi

U vrtiću, spavaća soba i dnevni boravak možete napraviti kombinirani strop dizajn. Dio površine da napravi suspendirani strop od gipsane ploče, a ostatak prostora je obojen u monofonskoj boji. Što će biti strop u ovim sobama - da vas riješim, ali ne biste trebali potpuno obojiti u jednu boju. Bez obzira na ideju, dnevni boravak je uvijek prostrana soba. Koristite fantaziju, ukrasite strop svijetle boje, sočne crteže ili slikarstvo. U spavaćoj sobi možete koristiti pastelne nijanse i stvoriti sofisticirani dizajn. A što je zaplet za uređenje vrtića, možete smisliti, koristeći boju dugine stropa ili stvaranje magičnih figura preko kreveta vaše djece!

Što može napraviti strop u sobi

Jebena pozadina

Korištenje pozadine za stropni dizajn je izvorni način ukrašavanja unutrašnjosti prostorije. Ne postoji posebna vrsta pozadine za strop. Stoga se preporučuje od opcija papira za korištenje više gustim tapeta u svijetlim ili bež bojama. Idealna opcija će biti fleislinski pozadina za slikanje, onda možete promijeniti dizajn sobe bez prelaska stropa i vrlo je pogodan za dječju sobu.

Ova opcija je ekonomski korisna, budući da je cijena pozadine niska, a osim ljepila i valjka, nećete trebati ništa drugo.

Što može napraviti strop u sobi

Nedostaci, glavna stvar je složenost da se radite na zalijepiti sebe. Trebat će vam barem jedan partner. Osim toga, ovaj materijal je prilično kratak i za dvije ili tri godine, morat ćete ponovno zalijepiti. I to nije jedini minus. Za papirnate pozadine, potrebni su određeni uvjeti prostorije - minimalna vlaga, nacrte, obilno isparavanje ili oštri mirisi. Prije lijepljenja, površina je bolje učiniti glatko, inače će biti vidljive sve nepravilnosti i mane. Alternativno, koristite tekuće pozadine. Primijenjeni su na strop u obliku dekorativnog sloja žbuke, što znači da sama površina nije potrebno poravnati.

Što može napraviti strop u sobi

Stropsko lijepljenje s pozadinom trenutno je relevantno za stambene sobe. Ali za kupaonicu i kuhinju, ova se opcija ne smije primijeniti. A mjesec neće proći, kao što će tapak će početi zaostati iza sebe, nabreknuti od vlage i tijekom vremena će potpuno nestati, ali u djeci će biti vrlo prikladno.

Za spavaću sobu i dječju sobu koristite pozadine s neutralnim uzorkom. A za dnevnu sobu, svilene pozadine su prikladne u svijetlim bojama s originalnim uzorkom.

Što može napraviti strop u sobi

Stropne pločice

Metoda ljepila stropnog dizajna s posebnim pločicama iz PVC ili polistirena pjene do nedavno je bio najpopularniji. Različiti oblik, reljefnu ili sjajnu površinu, u različitim varijacijama boja, stropne pločice osvojile su jedno srce i strop za kućište potrošača.

Članak o toj temi: Kako stvoriti savršeni strop u hodniku

Što može napraviti strop u sobi

Za lijepljenje, pločice ne moraju posebno poravnati površinu. Zbog svog volumena i olakšanja, oni će sakriti sve nedostatke i vizualno čine strop glatkom.

Težina pločice je vrlo mala, a minimalna količina ljepila koristi se za lijepljenje, tako da ćete to sami podnijeti. Vrijednost materijala je niska i briga za pločicu je jednostavna.

Što može napraviti strop u sobi

Nedostaci uključuju materijal za nevolje na izravnu sunčevu svjetlost, zbog njih, pločica brzo gubi svoju boju. Osim toga, nemoguće je sakriti komunikacije i žice pod takvom pločicom. Ako želite, stropna pločica može biti obojana u različitim bojama i to je dobra opcija za dječju sobu. Ova vrsta dizajna može se napraviti u bilo kojoj sobi, čak iu kupaonici i kuhinji. Ne-trajnost materijala i jednostavnost skrbi pridonijela je njegovoj popularizaciji.

Što može napraviti strop u sobi

Suspendirane strukture

Jedna od popularnih vrsta je suspendirani strop. Za to, moguće je koristiti ploče od suhozida, PVC ili drvne materijale, pločica s površinom zrcala ili obloge se vrlo rijetko koristi.

Ova vrsta završne obrade idealna je za apartman, privatnu kuću ili uredski prostor. Ne zahtijeva prije poravnanja površine.

Što može napraviti strop u sobi

Suspendirani strop uključuje uporabu bilo kojeg dekorativnog materijala, koji je instaliran na strukturama iz metalnih proizvoda. Ne možete sakriti samo sve komunikacije i žice, već i izvorno nadopuniti dodatnu rasvjetu u sobi. Osnivani strop temelji se na izgradnji metalnih proizvoda, a materijal se mora odabrati na temelju specifičnosti prostorije. Na primjer, dekorativne ploče od drvnih materijala često koriste za dnevni boravak. Ova izvedba stropa naglasit će klasični interijer, pogotovo ako namještaj iz plemenite stabla dominira u dnevnom boravku.

Što može napraviti strop u sobi

Gips , Koristeći ovaj materijal, možete stvoriti razne dizajn i funkcionalnost s glatkim oblicima i krugovima, nekoliko koraka i tiers. Glavna prednost suspendiranog stropa od gipsa je niska cijena materijala i jednostavnost ugradnje ploča. Glavni nedostatak - za stvaranje složenog oblika ili višestruki dizajn, neće raditi, samo će stručnjak za goste riješiti problem.

Članak o temi: Prirodni drveni strop u kući

Što može napraviti strop u sobi

Metalne ploče ili kasete. Materijal podsjeća na stropne ploče - može biti s glatkom ili reljefnom vanjskom strani, monofoni ili obojana u različitim tonovima. Da se briga za suspendiranu kasetu jednostavno - ploče se lako uklanjaju i brišu s vlažnom krpom. Tiho tolerira temperaturne razlike i povećane vlažnosti. Udio elemenata kaseta je lagan, unatoč činjenici da su napravljeni od legure različitih metala. Glavni nedostaci su visoka cijena i niska zvučna izolacija.

Što može napraviti strop u sobi

Zadržati ploče. Za strop spuštanja, aluminijske ili čelične ploče se najčešće koriste. Zbog proširenog oblika, ovaj strop se preporučuje da se koristi za male prostorije vizualno povećati sobu. Materijal je jednostavan za instalaciju je jednostavno, kao i za njegu. Varijacije boja i razne reljefe na površini ploča skladno se uklapaju u bilo koji interijer i nadopunjuju ga. Glavni nedostatak stropa za rezanje je previše tanke ploče. Tijekom vremena, pod djelovanjem različitih čimbenika, oni se mogu deformirati. Budući da su role vrlo dugo, pristup komunikacijama, koji skriva stropni dizajn.

Što može napraviti strop u sobi

Strop

Najskuplja opcija je još uvijek protežu stropove. Njihov dizajn, oblik i dizajn se razlikuju u složenosti i izvršenju. Višestruke strukture, u obliku šatora ili lukova, s umjetničkim slikarstvom ili foto tiskanjem - sve to ovisi o vašim mogućnostima i fantaziji. Ako suspendirani strop još uvijek može biti instaliran na vlastitu, a zatim za rastezljive strukture, potrebno je stručnjaka i znanje o karakteristikama materijala iz koje morate raditi. Osim toga, to je nešto složenije za njegu takvog stropa.

Zahvaljujući visokokvalitetnim karakteristikama, spušteni stropovi su najprofitabilniji način dizajna. Oni se ne boje vlage i vatre, vodootporne i vrlo izdržljive. Možete ih koristiti za bilo koju vrstu sobe.

Što može napraviti strop u sobi

Visoka cijena i složeni instalacijski rad - glavni nedostaci stropa. Od jakog hladnog materijala napetosti gubi elastičnost i može se slomiti. I od jake vrućine tkanina je previše rastegnut i spašava.

Video galerija

FOTOGALERIJA

Savršen strop: Materijali i 6 opcija za završnu obradu

Savršen strop: Materijali i 6 opcija za završnu obradu

Savršen strop: Materijali i 6 opcija za završnu obradu

Što može napraviti strop u sobi

Što može napraviti strop u sobi

Što može napraviti strop u sobi

Što može napraviti strop u sobi

Što može napraviti strop u sobi

Savršen strop: Materijali i 6 opcija za završnu obradu

Što može napraviti strop u sobi

Savršen strop: Materijali i 6 opcija za završnu obradu

Savršen strop: Materijali i 6 opcija za završnu obradu

Savršen strop: Materijali i 6 opcija za završnu obradu

Što može napraviti strop u sobi

Savršen strop: Materijali i 6 opcija za završnu obradu

Što može napraviti strop u sobi

Savršen strop: Materijali i 6 opcija za završnu obradu

Savršen strop: Materijali i 6 opcija za završnu obradu

Što može napraviti strop u sobi

Savršen strop: Materijali i 6 opcija za završnu obradu

Što može napraviti strop u sobi

Što može napraviti strop u sobi

Što može napraviti strop u sobi

Što može napraviti strop u sobi

Savršen strop: Materijali i 6 opcija za završnu obradu

Savršen strop: Materijali i 6 opcija za završnu obradu

Savršen strop: Materijali i 6 opcija za završnu obradu

Savršen strop: Materijali i 6 opcija za završnu obradu

Savršen strop: Materijali i 6 opcija za završnu obradu

Što može napraviti strop u sobi

Što može napraviti strop u sobi

Što može napraviti strop u sobi

Savršen strop: Materijali i 6 opcija za završnu obradu

Savršen strop: Materijali i 6 opcija za završnu obradu

Što može napraviti strop u sobi

Što može napraviti strop u sobi

Savršen strop: Materijali i 6 opcija za završnu obradu

Savršen strop: Materijali i 6 opcija za završnu obradu

Što može napraviti strop u sobi

Savršen strop: Materijali i 6 opcija za završnu obradu

Što može napraviti strop u sobi

Savršen strop: Materijali i 6 opcija za završnu obradu

Što može napraviti strop u sobi

Savršen strop: Materijali i 6 opcija za završnu obradu

Savršen strop: Materijali i 6 opcija za završnu obradu

Što može napraviti strop u sobi

Savršen strop: Materijali i 6 opcija za završnu obradu

Što može napraviti strop u sobi

Savršen strop: Materijali i 6 opcija za završnu obradu

Savršen strop: Materijali i 6 opcija za završnu obradu

Savršen strop: Materijali i 6 opcija za završnu obradu

Savršen strop: Materijali i 6 opcija za završnu obradu

Savršen strop: Materijali i 6 opcija za završnu obradu

Savršen strop: Materijali i 6 opcija za završnu obradu

Čitaj više