Sportski kutak za djecu u stanu, kuću

Anonim

Kao što jedva učiti hodati, djeca stalno nastojati penjati se više - na stepenicama na drugi kat, na ormaru, policajce, u krajnjem slučaju - na stolici ili stolu. Može se popeti, ali mogu doći do kvačila bez pomoći. Da ne bi bio rizik, bolje je kupiti ili izgraditi dječji sportski kutak u stanu ili u kući. Mjesta za to treba malo - par kvadrata, koji uopće s uskim područjem, uklapaju školjke jednostavno na vratima ili na zidovima.

Oprema

Dječji sportski kompleks najčešće se sastoji od švedskog zida, horizontalnog bara, konopca za lazanje i prstenje. Ovo je minimum školjke koje se mogu postaviti na kvadrat u 1 m2.

Sportski kutak za djecu u stanu, kuću

Minimalni skup je vrlo malo prostora i korištenje - more

Ako područje dopušta i još nekoliko školjki dodaju razvoj "sportske baze":

  • ljestve od užeta;
  • krug;
  • Zid za lazanje
  • Zid užeta.

Sportski kutak za djecu u stanu, kuću

Mjesta traje više, ali funkcionalnost je mnogo veća

Još uvijek postoji zasebna ploča s kukama - za tisak. Također korisna stvar, ali više za roditelje.

U modelima za djecu može biti još uvijek brdo i ljuljanje. Slide za spašavanje prostora može biti prikladno - može se držati i ukloniti. To je zgodno za uštedu prostora, ali budući da u takvim mogućnostima ispred klizača obično nema platforme, teško ga je voziti. U svakom slučaju, djeca. Ako želite, možete pronaći dječji sportski kutak s slajdom i platformom, a slajd se također može ukloniti.

Sportski kutak za djecu u stanu, kuću

Sportski kutak za malu djecu s odvojivim slajdom

Još uvijek mogu postojati dječji rezultati i odbor za pretiv. To su već postavljeni s elementima u razvoju. Za njih, također može biti povećani interes, a rezultati osim izravnog odredišta također koriste kao ljestve s masažnim učinkom.

Sportski kutak za djecu u stanu, kuću

S elementima u razvoju

Svi ovi elementi se kombiniraju u različitim kombinacijama i varijacijama, raspon modela je vrlo širok, pa ako želite, možete pronaći sve što želite.

Oblikovati

Postoje dvije mogućnosti za dječje sportske kutove - zasebno stoje (sa ili bez platforme) i onih koji su pričvršćeni na zid. Obično samostojeće - to su sportski kompleksi za djecu - imaju malu visinu, šuplje zidove, ladove. Tako mala djeca lakše ovladati sportskim školjkama.

Sportski kutak za djecu u stanu, kuću

Za djecu - od 1 godine nalaze se mali slajdovi s nježnim zidinama - obično stoje odvojeno

Za starije opreme, školjke su napravljene ispod vrlo stropa: već imaju dovoljno snage da se tamo uzdignu. U tom slučaju, važno je pružiti visoku kvalitetu.

Sportski kutak za djecu u stanu, kuću

Takav dizajn mora biti dobro fiksiran

Za male sobe nalaze se sklopivi modeli. Svjetlo kretanje ruke koje se premještaju. Prilikom odabira takav sportski kutak obratite pozornost na pouzdanost popravljanja pokretnih ili montažnih čvorova. Opterećenja su znatna i granica sigurnosti mora biti prikladna.

Sportski kutak za djecu u stanu, kuću

Sklopiv sportski kutak

Druga mogućnost je stacionarna, ali mjesto saveze je glavne sportske školjke - švedsko stubište i zid užeta ili mini-klad nalaze se na susjednim zidovima. Na vrhu su povezani malim opekerom, koji se mogu koristiti u isto vrijeme kao horizontalna traka.

Članak o temi: Polikarbonatni krov s vlastitim rukama (fotografija i video)

Sportski kutak za djecu u stanu, kuću

Sportski kutak opcija za malog trga soba

Takav dizajn je zgodan - potrebno je najteže područje za dizajn - kut. Štoviše, možete odabrati kut iza vrata, gdje nećete staviti ništa.

Kako napraviti kuću za igru ​​za djecu u apartmanu pročitajte ovdje.

Iz koje godine

Pedijatri savjetuju da stječu sportski kutak za djecu do kraja druge godine života. Ali te obitelji u kojima se školjke kupile za viši često primijetite da je mlađi ranije naučiti popeti se na stube nego hodati. Dakle, ovo je pitanje preferencija.

Primjer je na videu. Sportski kut instaliran je kada je djevojka bila samo 1,2 godine. Snimanje u mjesecu. Mama primjećuje da je dijete postalo koordinirano i pametno. Za mjesec, nije uočen nijedan ozbiljan pad (uspješno su uhvaćeni nekoliko puta, ali to ne računa). Tijekom dana se mnogo približava - svaki put nakon spavanja, i intervalima kada postane dosadan. Zaključak - sportski kutak za djecu u apartmanu - stvar nije obavezna, već poželjna.

Ako ste vrlo zabrinuti da dijete s padom teško može pogoditi, možete proći sportski partner ili na nježnu katu za dječju veliku debljinu (najmanje 10 mm) u blizini njega. Poželjno je da je mekani pod - dizajniran je posebno za djecu i s relativno malom debljinom ima dobre sposobnosti koja apsorbira udarce.

Dječji sportski kutak to čine sami

Samo za napraviti sportsko maginol u stanu može svatko tko je barem nekoliko puta zadržao u rukama piće, čekić i bušilicu. Radovi su vrlo jednostavne i filiginirane točnosti ne zahtijevaju. Ono što bi trebalo biti posvećeno pozornost na pouzdanost privitka. U tom smislu, bolje je biti suzdržano i učinjeno s velikom marginom snage.

Ako sportski kutak planira učiniti od drva, koristiti suho drvo (s vlagom ne više od 16%). Također obratite pozornost na: na police i potpore ne bi trebalo biti kuja za kraj do kraja. Uz opterećenja koja se mogu pojaviti, oni su opasni. To je možda svi osnovni zahtjevi.

Na temelju švedskog zida

Ako želite, dječji sportski kutak mogu biti izrađeni vlastitim rukama. Neki posebni alati nisu potrebni. Upravo je pila ili elektroliz, bušilica s mlaznicama tipa krune, vrlo je dobro imati ručni mlin za mljevenje i mljevenje. Ako nisu, morat ćete ručno učiniti puno ručno. Još uvijek treba razinu, prikladnije - laserski, ali je moguće učiniti s konstrukcijom, poželjno je upariti s viskom - provjeriti vertikalnost regala.

Osim 150 * 45 mm ploča, bit će reznica za metlu (oni su tanji nego za lopatu, i prikladnije za djecu). Još uvijek trebamo užad, komad užeta, vijke za samozadočavanje, vijke, klinove, uglovi, općenito, sve je potrebno za postavljanje dizajna na zid i strop.

Sportski kutak za djecu u stanu, kuću

Što je potrebno za proizvodnju dječjeg sportskog kutka

Odbor je odrezao veličinu (uzimajući udaljenost od poda do stropa, detektirana 10 cm), polirana. Dvije dobivene police pričvršćuju stezaljke, primjenjujemo oznake ispod koraka. Na tim mjestima rupa buši dubinu potrebnu rupu (pola debljine ploče). Da biste imali sposobnost kontrole dubine rupe, traka ili traka u boji stavlja se na krunu. Usredotočite se na donji rub trake.

Članak o temi: boja zidova u spavaćoj sobi, ugodan za odmor

Sportski kutak za djecu u stanu, kuću

Početak proizvođača švedskog stubišta za sportski kutak

Dva kratka dijela s rupama na fotografiji su mini-argument od nekoliko letvica, u isto vrijeme možete koristiti kao horizontalni bar. U dugim redovima s bočne strane okrenutim zidom, na dnu smo vidjeli komad ispod postolja.

Sportski kutak za djecu u stanu, kuću

Na dnu regala, izrežite komad - nalazi se postolje

Sada spojite police i gornji dio. Od kvalitete izvršenja ove veze, dječji sportski kutak snažno ovisi. Koristimo snažan Stiletto, ispod helnsa i matica i staviti šire podloške, umjesto hrpe podložnih ploča možete napraviti metalne ploče. Pod petama, rupa je izbušena, trebala bi biti strogo okomita na avion - tako da se brda nije slomljena.

Sportski kutak za djecu u stanu, kuću

Možete i četiri klinove)))

U gotovim bočnim stijenama na ljepilo ćemo instalirati korake. Za pouzdanost, njihove sigurne potvrde (veze namještaja). Bušilice na kraju rupe, ugradite potvrdu, utopila glavu u drvo. Rupe tada možete zatvoriti drva za zatvaranje ili čepove namještaja u boji drva.

Sportski kutak za djecu u stanu, kuću

Potvrđene su instalirane (jedan od kutova zaključavanje stubišta na zid vidljivi su)

Stavljanje na zid, stavite mjesto gdje trebate instalirati zatvarače, izbušiti rupe i instalirati tišina.

Sportski kutak za djecu u stanu, kuću

Pričvršćen na zid temelja domaćeg sporta za djecu (i ne samo)

Kao što su testovi pokazali, ovaj prilog nije dovoljan za pouzdanu fiksaciju: ako vidite na ekstremnoj križnoj traci i povucite, s vremenom privrženosti od vibracija, oni će se izvući iz zida. Zato što je odlučeno napraviti dodatni zatvarač na strop. Instalirano je u clanggie (sidro), koji je na kraju sjelio duge metalne šipke s prstenovima.

Ovdje je opisana izgradnja igrališta u zemlji ili blizu kuće.

Sportski kutak za djecu u stanu, kuću

Pričvršćivanje na strop

Kao privremena opcija u instaliranom zatvarač, uže se prodaje, a zatim će se nadograditi brda. Da ne bi nastale poteškoće, potrebno je instalirati sidro u strop tako da su prstenovi usko susjedne daske. Tada se mogu popraviti vijcima s podložnim podlozima. Ispada kruto pričvršćivanje. U tom slučaju, opterećenje će se distribuirati između učvršćivača u zidu i na stropu, što ponekad povećava pouzdanost cijele strukture.

Osnova dječjeg sportskog kuta je spreman. Nastavljamo sastavljanje dodatnih školjki. Počnimo s stubištem užeta. Od trake 35 * 25 mm, rezane su obrt od 300 mm duljine. Rubovi izrezanog mlina do zaobljenog oblika (oštri kutovi ne odlaze) i dobro su polirani. Na udaljenosti od 50 mm od ruba, rupe su izbušene, čiji je promjer neznatno više kabela. Morate izbušiti rupe na jednoj udaljenosti: točnije, lakše je prikupiti stubište.

Sportski kutak za djecu u stanu, kuću

U dasačima bušotine

Uzimamo kabel i napravimo oznaku na svakih 30 cm. To će biti udaljenost između koraka. Dvije kabele su identične - s milimetarskom slučajnošću u milimeru. Stavili smo prvi korak, privučemo čvor. Na mjestu oznaka kravamo sekunde, radimo sljedeći korak i tako dalje.

Članak na temu: Dug za kasetu za estrih: radi njezinu debljinu

Sportski kutak za djecu u stanu, kuću

Označavanje na kabelu i čvoru

Sportski kutak za djecu u stanu, kuću

Ovo je početak stubišta užeta.

Dodatne školjke objesiti na vijčanim kukama tako što ćete napraviti petlju iz istog užeta, ili pričvrstiti na krajevima Karabine, a karbini se drže za kuke ili daske - već se čini prikladnijim i pouzdanijim.

Sportski kutak za djecu u stanu, kuću

Dječji sportski kutak to čine sami

Ovo je domaći kutak za dječje sportske aktivnosti. U apartmanu ima dosta mjesta.

Kako napraviti krevet delice s vlastitim rukama ovdje, au ovom članku možete pročitati o izboru gotovih opcija.

Sportski kompleks za dom

U ovom dizajnu sve je tako jednostavno da ne postoji ništa objasniti. Glavna poteškoća je u proizvodnji švedskog stubišta, a opisana je u prvom izvješću o fotografiji. Odlučeno je da napravi veliki dječji sportski kutak u hodniku - područje koje dopušta. Tako da ga je bilo moguće pretvoriti i pretvoriti u kuću. Ispao je takav dizajn.

Sportski kutak za djecu u stanu, kuću

Sportski kutak crtež za djecu

Počeo je od proizvodnje zidina za lazanje. Odbor je unaprijed kupljen, bila je suha, a nakon zime provedenog u stanu postala je još manje vlažna. Debljina odbora - 50 mm, širina - 100-150 mm. Iz njega prikupljamo okvir. Zglobovi činimo strogo na 90 ° (koristimo stezaljke). Prije instaliranja dugih vijaka, rupe su izbušene (promjer vježbe je 1-2 mm manji od promjera samosprene). U prikupljenim okvirima bušilice s korakom od 10-15 cm. Rastegnite kabel.

Sportski kutak za djecu u stanu, kuću

Kuhanje zida za lazanje

Odmah ću reći da su pogreške dopuštene prilikom instaliranja užad:

  • počeo je povlačiti odozgo prema dolje;
  • nisu napravili čvorove u raskrižju.

Kao rezultat toga, to je vrlo neugodno - uže slajdove. Morat ćete ponoviti. Trebate učiniti suprotno. Prije svega, rastegnite uže, a zatim - od gore-dolje (ili odozdo prema gore), kravatu na svakom raskrižju čvora. Tada će se zid iz užeta kretati, ali bit će moguće popeti se.

Na prikupljenom okviru, kutovi su montirani na zid, postavili smo zidove pod pričvršćivačima i, nakon instalacije tikla, konačno pričvršćeni.

Sportski kutak za djecu u stanu, kuću

Kako popraviti okvir na zid

Zatim je sve jednostavno. Uzimamo dvije ploče iste duljine. Izbušite rupe za ugradnju prečke (iz reznica), na koje će se u prilogu školjke * mi još uvijek planiramo ljuljački i stubište užeta.

Kako napraviti kuću za gaming za apartman ovdje, au ovom članku korak-po-korak opis izgradnje kuće u zemlji ili u blizini kuće.

Zatim prikupljamo ostatak okvira. Jedna pripremljena ploča osiguravaju se na zidu uz već instalirani dizajn užeta. S jedne strane, oslanja se na okvir, a s drugim pilotom, još jednom podrškom, tako da je ploča strogo horizontalna (provjerite razinu izgradnje).

Sportski kutak za djecu u stanu, kuću

Prikupite ostatak dizajna

Gradimo stubište, izložite ga u jednoj ravnini s dva već instalirana police. Sve popravite. Na podu za pouzdanost, možete se također montirati na kutove i tiple.

Sportski kutak za djecu u stanu, kuću

Jedna od mogućnosti montaže (ne najljepša, ali pouzdana)

Provjeravam sve za snagu, nadahnute školjke i puštene u rad.

Sportski kutak za djecu u stanu, kuću

Test snage))

Još jedan opcija domaći sport za djecu, vidi video format

Čitaj više