Tepisi u unutrašnjosti - na podu i zidu (35 fotografija)

Anonim

U sovjetskim vremenima, tepih je bio integralni atribut hodnika ili hodnika gotovo svakog apartmana. Ali ovaj predmet unutrašnjosti ima mnogo najbolju povijest. Od pojavljivanja, tepisi u unutrašnjosti služili su stambeni ukras. Na istoku su pali ukorijenjene cijele sobe, a takav je dizajn bio prerogativ vrlo bogatih ljudi.

U srednjovjekovnoj Europi, tepisi su bili znak bogatstva moćnih i utjecajnih gospodara, bili su preplavljeni cijelim zidovima dvoraca, koji su, za cijelo vrijeme, također izolirali unutrašnjost masivnih kamenih struktura i stvorili određenu udobnost.

Tepisi u unutrašnjosti

Međutim, s kolapsom SSSR-a i otvorom željezne zavjese, Moldavski tepisi su se promijenili i druge načine za ukrašavanje unutrašnjosti hodnika i hodnika. I tepisi u unutrašnjosti stana postali su povezani s "sovkom". I potpuno uzalud. Dobro izabrani i kvalitetan tamnocrveni ili bijeli tepih u dnevnom boravku, hodnik, hodnik ili bilo koju drugu sobu može biti zaključna trupa u dizajnu, što nedostaje mnogi apartmani i privatne kuće i koji će dodati udobnost. Moderno tržište je spremno ponuditi masu proizvoda od tepiha različitih oblika, veličina, boja i opcija za izvršenje, čiji se primjeri mogu vidjeti u bilo kojem velikom građevinskom supermarketu ili IKEA trgovinskim kompleksima.

Tepisi u unutrašnjosti

Tepih na zidu u modernoj kući

Mnogi pogrešno vjeruju da je Moldav ili europski tepisi u modernoj unutrašnjosti hodnika relikvija prošlosti, znak lošeg okusa ili njegovog potpunog odsustva. Međutim, potpuno je pogrešno.

Pravila za projektiranje unutrašnjosti dvorane ili hodnika s kraja prošlog stoljeća značajno su se promijenili, ali podnice tepih na zidu nije izgubio svoju vrijednost, iako je izgubila takvu popularnost veličine.

Tepisi u unutrašnjosti

Zidni moldavski i europski tepisi u unutrašnjosti dnevnog boravka ili dvorane iz Ikea mogu biti i središte izloženosti i skladan i sažet dodatak. Dizajn ovisi o prevladavajućem stilu dizajna prostorije i preferencija domaćina. U isto vrijeme, zidni tepih u unutrašnjosti dnevnog boravka ili hodnika može na odgovarajući način pogledati i modernog stila i strogih klasika i modernih high-tech, stvarajući udobnost i udobnost u sobi. Boja tepiha i crtež tepiha može biti: plavi tepih može sadržavati crni i ljubičasti uzorak ili čak svijetli i moderan ispis.

Tepisi u unutrašnjosti

Tepih u unutrašnjosti u bojama "Zebra" iz IKEA će donijeti bilješku u unutrašnjosti bilješke svježine i originalnosti, a luksuzni istočni tepisi će dati mjesto usavršavanja. Tepih na zidu može biti posljednji moždani udar u unutrašnjosti. Ovaj predmet naglašava udobnost situacije i udobnosti prostorije, učinit će prostor prostorije prostranijim, laganim i toplim.

Uz pomoć pravilno odabranog tepiha, možete usmjeriti pozornost gostiju na određene unutarnje stavke ili jednostavno istaknuti funkcionalnu zonu.

Tepisi u unutrašnjosti

Tepih na podu

Vanjski prevladavanje tepiha "Zebra" iz Ikea s kompetentnim pristupom će dati interijeru poseban "vrhunac". Važno je u skladu s harmonijom situacije. Plava, crna, ljubičasta, burgundana ili bilo koji drugi tepih mora nadopuniti sobu, ali ne i postaviti dizajn. Iako postoje i uspješni primjeri iznimki.

Naravno, koristite Burgundy ili Crveni tepih sovjetskog uzorka, stan u modernom stilu nije najbolja ideja. Bilo je dobro pogledati bijelo, crno, ljubičasto ili plavi tepih iz Ikea.

Tepisi u unutrašnjosti

Takve boje poput Burgundy i Crvene mogu biti dio moderne dvorane unutrašnjosti, ako ispravno pokupite nijansu i crtanje proizvoda. Dobra opcija će koristiti dizajn koji uključuje boje tipa Zebra. U isto vrijeme, oblik je važan. Ovalni ili okrugli plavi tepih Sheggy će dati prostor pojednostavljenja i konciznosti, a također i glatke kutove. Za unutrašnjost dnevnog boravka ili moderne dvorane, veliki proizvodi u boji "zebra" savršeno su prikladni, koji zauzimaju većinu područja. U isto vrijeme, mala udaljenost od zidova ili namještaja treba ostati, inače unutrašnjost može steći gumeni i anephous izgled.

Članak o temi: Odabir laminatne boje za različite prostorije

Tepisi u unutrašnjosti

Prije nego što odaberete tepih u unutrašnjosti hodnika, spavaću sobu ili dnevni boravak u modernom stilu, morate se pobrinuti da se svi namještaj nalazi na njegovo mjesto. Velika ovalna ili okrugla plava, Burgundy ili Purple Shinga tepih s klasičnim ili originalnim crtežom "Zebra" je prikladniji za sobu namještenu s visokim nogama.

Ako većina unutarnjih predmeta ima čvrstu masivnu bazu, bolje je napraviti izbor u korist relativno malih tepiha.

Tepisi u unutrašnjosti

Plavom, crnom, burgundy, ljubičastom ili bilo kojim drugim tepihom izgleda prikladno, preporuča se ostaviti najmanje 20 centimetara slobodne udaljenosti od postolja. Za prostrane i velike sobe uređene u modernom stilu, ova alineja mora biti najmanje pola metra. Obrazac i dizajn mogu biti bilo koji.

Tepisi u unutrašnjosti

Vanjski tepih Seggy iz Ikea izgleda vrlo dobro kada se naslaga između namještaja. Da bi skladno ušli u okruglu Burgundy palaču u dizajnu dnevnog boravka ili hodnika, preporuča se ostaviti malu udaljenost od kauča do tepiha, oko pet ili deset centimetara.

Časopis ili stol za blagovanje, naprotiv, trebaju biti na tepihu. U isto vrijeme, palača bi trebala stati ne samo noge ove unutarnje stavke, ali postoji i prostor od oko 60 centimetara na rubovima.

Tepisi u unutrašnjosti

Prostor za zoniranje

Istočni ili Moldavski tepisi iz IKEA u unutrašnjosti apartmana savršeno su pogodni za razdvajanje prostora hodnika, spavaće sobe ili dnevnog boravka na funkcionalnim zonama. U jednoj sobi možete koristiti nekoliko različitih tepiha koji će biti različiti oblici i veličine. Ali važno je napraviti boju skalu i dizajn tih elemenata podudaraju se. Rekreacijsko područje može se istaknuti kako slijedi: kauč može u potpunosti ili djelomično stajati na palači sheggy, a stolice su izvan. Dakle, unutrašnjost neće izgledati monotono, što je sasvim u duhu stila modernog.

Da biste stvorili udobnost, možete baciti oko stolica nekoliko malih i toplih tepiha boje "zebra", koja će biti ugodna za noge.

Tepisi u unutrašnjosti

Burgundy, plavi ili drugi tepih u interijeru moderne spavaće sobe mogu biti i mali i zauzimaju većinu sobe. U prvom slučaju, crni ili bilo koji drugi tepih mora lagati izravno oko kreveta tako da možete ustati na to prije leći u krevetu. Štoviše, topla i mekane bijele, crne ili zebre boje, tepih će biti sasvim usput zimi, kada je pod hladan i hodanje, ne samo da nije baš ugodan, već je i pun prilika da se uhvati hladno.

Tepisi u unutrašnjosti

Tepih naglašava stil

Tepih bi trebao biti izabran na takav način da naglašava, ali nije naveo dizajn u unutrašnjosti hodnika ili bilo koje druge sobe. Za sobe uređene u svijetlim bojama, kao što su zasićene zelene ili ljubičaste, prikladne su palače shinga mirnih beddoksa, a također su prikladne bijele ili crne boje, uključujući i zebsku boju. I obrnuto - za produljeno svjetlo ili neutralne boje soba, svijetli tepisi s originalnim uzorkom su najbolji prikladni.

Članak o temi: izazovi u boji poda - kombinacija kućnih elemenata

Tepisi u unutrašnjosti

Ako je soba uređena u tamnim i hladnim bojama, tada će svijetlo mjesto na podu "registrirati" unutrašnjost učinit će to toplije. Na primjer, za sobe uređene u minimalističkom stilu ili u modernom stilu, to je prikladno za žuto-crvenu, ljubičastu crnu ili zelenu površinu tepiha. Prije nego što odaberete tepih u unutrašnjost, trebate uzeti u obzir činjenicu da je tekstura proizvoda heterogena, a može se koristiti za stvaranje kontrasta s glatkom pojednostavljenom interijeru.

Dugi pile tepisi Shinga su dobro u kombinaciji s monofonskim namještajem i prostranim kožnim stolicama. A za klasični stil bolje je uklopiti orijentalne rezače s kratkom gomilom i gustom tkanjem.

Tepisi u unutrašnjosti

Izvršenje boja

Prilikom odabira tepiha za dnevni boravak, spavaću sobu ili hodnik, treba uzeti u obzir, prije svega, činjenica da bi krajnji dizajn Ultimate trebao gledati skladno. I stoga bi trebao postići uspješnu kombinaciju podova s ​​namještajem i drugim unutarnjim objektima. Glavna boja interijera trebala bi se detaljno ponavljati: jastuci, pribor, vaze i dekorativni elementi.

Fragmenti like tepiha Shinga u isto vrijeme trebaju biti usklađeni s najvećim objektima sobe. To može biti krevet, kauč, ormarići ili stolice ovisno o sobi.

Tepisi u unutrašnjosti

Također ne bi trebalo zaboraviti na kombinaciju tepiha s pod. Čak i ako je vanjski pod je vrlo beznačajni dio područja. Za podove hladnih nijansi, tepisi izvedeni u toploj shemi boja su savršeni. Uz boju i teksturu prirodnog drva, prirodne nijanse su dobro u kombinaciji, a neutralnim stilom modernih ili sivih zasićenih boja: lila, zelena, ljubičasta, ružičasta, burgundy ili maslina.

Tepisi u unutrašnjosti

Red-smeđi oslikani pod će savršeno gledati u tvrtku s tepihom močvarne boje ili bilo koje zelene.

Da bi se naglasio dubinu boje prirodnog kamena i mramora, bolje je koristiti palače svjetlosnih nijansi, od bijelog i završavajući bež ili mliječni proizvodi.

Tepisi u unutrašnjosti

U nekim slučajevima, bit će vrlo prikladno koristiti svijetloplavu, ljubičastu ili ružičastu boju. Pravi izbor tepiha može transformirati sobu, udisati u unutrašnjosti zarezivanje svježine i života. Kada pogreške u izboru mogu rezultirati činjenicom da će soba izgubiti sjaj.

Članak o temi: Paul iz pločica u hodniku: kombinacija, prednosti, nedostaci

Video galerija

FOTOGALERIJA

Tepisi u kući za udobnost i ljepotu

Tepisi u unutrašnjosti

Tepisi u unutrašnjosti

Tepisi u kući za udobnost i ljepotu

Tepisi u unutrašnjosti

Tepisi u unutrašnjosti

Tepisi u kući za udobnost i ljepotu

Tepisi u kući za udobnost i ljepotu

Tepisi u kući za udobnost i ljepotu

Tepisi u kući za udobnost i ljepotu

Tepisi u unutrašnjosti

Tepisi u unutrašnjosti

Tepisi u kući za udobnost i ljepotu

Tepisi u kući za udobnost i ljepotu

Tepisi u unutrašnjosti

Tepisi u kući za udobnost i ljepotu

Tepisi u kući za udobnost i ljepotu

Tepisi u unutrašnjosti

Tepisi u kući za udobnost i ljepotu

Tepisi u kući za udobnost i ljepotu

Tepisi u kući za udobnost i ljepotu

Tepisi u unutrašnjosti

Tepisi u unutrašnjosti

Tepisi u unutrašnjosti

Tepisi u kući za udobnost i ljepotu

Tepisi u kući za udobnost i ljepotu

Tepisi u unutrašnjosti

Tepisi u unutrašnjosti

Tepisi u unutrašnjosti

Tepisi u kući za udobnost i ljepotu

Tepisi u unutrašnjosti

Tepisi u kući za udobnost i ljepotu

Tepisi u kući za udobnost i ljepotu

Tepisi u kući za udobnost i ljepotu

Tepisi u unutrašnjosti

Tepisi u unutrašnjosti

Tepisi u kući za udobnost i ljepotu

Tepisi u kući za udobnost i ljepotu

Tepisi u kući za udobnost i ljepotu

Tepisi u unutrašnjosti

Tepisi u unutrašnjosti

Tepisi u kući za udobnost i ljepotu

Čitaj više