Lučna vrata vlastitim rukama: proizvodnja

Anonim

Zvučna izgradnja u izgradnji je poznata već dugo vremena. Ali ranije koristiti lukove u dizajnu stanovanja ili drugih zgrada bili su privilegija plemstva. Luksuzne palače, crkve i tako dalje - to je glavni smjer u korištenju lučnih struktura. U to vrijeme, bilo je prilično teško na mnogo načina. Zato je njihova distribucija posvuda počela samo u 20. stoljeću. Napredak ne stoji još uvijek s razvojem tehnologija, instalacijski rad na lučnim lukovima postao je dostupan za široke segmente stanovništva, kao i korištenje u različitim područjima gradnje.

Lučna vrata vlastitim rukama: proizvodnja

Ulazni lučnici su više nego normalni, jer se jednodijelni drveni polja koriste za proizvodnju, poželjno metalom.

Danas to više nije luksuz, već jedan od najpopularnijih mogućnosti dizajna interijera u zatvorenom prostoru ili dizajnu izgradnje. Lučna vrata vlastitim rukama mogu lako ukrasiti svaku sobu i učiniti joj dizajn originalnijim.

Provođenjem individualne izgradnje, u unutrašnjosti možete koristiti lukove u otvorima prozora i vrata, prilikom izrade stropa i tako dalje. Naravno, želim zasebno zabilježiti dizajn lučnih vrata. Uostalom, odlikuje se posebnim sofisticiranosti i privlačnosti. Radi se o tome o tome.

Sorte lučne otvorenosti

Lučna vrata vlastitim rukama: proizvodnja

Vrste lučnih vrata.

Danas je vrlo često u dizajnu stambenih i prostorija drugog odredišta, možete upoznati razne lukove. To mogu biti i ulaze i skrodni. Postoji mnogo njihovih vrsta. Ali ako mislite o klasifikaciji, možete ih podijeliti na sljedeće vrste:

  1. Polu-ruski pogled. Najčešći za danas.
  2. Gotički (opremljeni) lukovi. Odlikuju se prisutnošću izduženog oblika koji nema glatke linije s šiljastim gornjim dijelom.

Ali to nije sve, prva opcija je podijeljena na nekoliko podvrsta. To:

  1. Klasična opcija. To podrazumijeva prisutnost konvencionalnog polukružnog oblika.
  2. Elipsoid. Ime govori o sebi, njihov oblik podsjeća na blago izduženi oval.
  3. Moderni stil. Njegova uporaba daje rukama različitim originalnim oblicima, s različitim vrstama izbočina i prijelaza.
  4. Romantična verzija lukova. Vrlo je jednostavno, jer ima oblik pravokutnika s zaobljenim gornjim dijelom.
  5. Lukovi u obliku potkova (potkova). Njihov dizajn podrazumijeva prisutnost i polukružne oblike i oblike s šiljastim gornjim dijelom. Ova se opcija najčešće može zadovoljiti u interijerima različitih nacionalnih kultura.

Članak o temi: Fleksibilno zalijevanje za vodu: vrste, izbor, instalacija, servisni vijek

Sada nekoliko riječi o lučnim vratima.

Krousna vrata: Opcije dizajna

Lučna vrata vlastitim rukama: proizvodnja

Unutarnja lučna vrata pomoći će vizualno proširiti mali prostor hodnika.

Klasifikacija lučnih vrata može se provesti u različitim znakovima. Na primjer, prema materijalu koji se koristi za proizvodnju ili značajke njihovog dizajna. A jedan od klasificiranih znakova je mjesto instalacije. Dakle, uzimajući kao osnova posljednji od znakova, lučna vrata mogu se klasificirati na:

  1. Unutarnja vrata. Kao što je već razumljivo, oni imaju mjesto unutar sobe. Njihov je dizajn izrađen od drva i vrlo često ima takve elemente poput mozaika i stakla.
  2. Ulazna vrata. Ova opcija pronalazi svoju primjenu u različitim zgradama javne uporabe, na primjer u trgovinama. Osim toga, u svom interijeru koriste različite vladine agencije i trgovačke ili zabavne centre. Njihova proizvodnja podrazumijeva korištenje plastičnog profila.

Sljedeća značajka klasifikacije je materijal iz kojeg proizvode lučna vrata. Ovdje ne postoji veliki izbor. Zbog složenosti i postojećih poteškoća u proizvodnji vrata u obliku luka. Dodijelite samo 2 kategorije. To:

  1. Plastika. Ona proizvodi dizajne profila, koji se naknadno na proizvodnji vrata, kao i prozore.
  2. Drvo. Ovaj se materijal preporučuje za internu uporabu, ali ulazna vrata mogu se izvršiti u izgradnji privatne prirode.

Lučna vrata vlastitim rukama: proizvodnja

Shema lučnog uređaja za otvaranje.

Konačno, nijanse dizajna su također klasificirani znak. Usredotočujući se na to, možete dodijeliti sljedeće vrste:

  1. Vrata imaju oblik koji odgovara obonu. Za proizvodnju dizajna ove vrste uzima prilično veliko vrijeme. Da, a troškovi njih nisu za sve za džep. Materijal za proizvodnju obično služi stablu.
  2. Vrata platno imaju standardno rješenje s lukom. Ova opcija vrata ima već nižu cijenu, budući da je dio u obliku polukrug ugrađen odvojeno od weba i ostaje nepomična. U tom slučaju možete koristiti nekoliko verzija vrata, na primjer, opasnosti ili klizanja.
  3. Vrata imaju samo 1 krila. Koristi se za projektiranje interesoom prostora. Aplikacija kao ulaz je također dopušten.
  4. Ako otvor ima velike veličine u širini, to će biti poželjno koristiti školjkaša vrata. Broj 1 dijelova na vratima, koristeći takav uređaj kao što je shatting.

Članak o toj temi: Membrana za plinsku stupcu

Izrada lučnih vrata vlastitim rukama: je li moguće?

Ovaj rad nije jednostavan, ali je moguće ispuniti sa svojim vlastitim. U nastavku će biti redoslijed rada i korisnih savjeta o proizvodnji lučnih vrata. Htio bih napomenuti da će kutija za takva vrata biti bolja napraviti narudžbu. Da biste to učinili, morate odlučiti o veličini i potražiti pomoć stručnjaka. No, proizvodnja prijelaza vrata omogućuje jednostavniju tehnologiju.

Potrebni uređaji

Lučna vrata vlastitim rukama: proizvodnja

Kada instalirate fiksni luk iznad vrata, preporuča se koristiti razinu.

Prije svega, morate se pobrinuti za dostupnost svega potrebne za rad. To se odnosi na različite alate i materijale. Ovdje je kratak popis:

  • Električna slala opremljena drvenim pilanima;
  • Električni mlinski mlin (rezači moraju biti 2 vrste: disk za proizvodnju žljebova i cilindričnog);
  • Stroj za brušenje vrpce (dobro ako je opremljen suknjom u različitim uzorcima);
  • 5 cm debelih ploča;
  • Drveni klinovi;
  • Bruksi srednje veličine i vijke samo-tapkanje (dovoljno 4 komada), čija je duljina 30 mm više od debljine traka koje se koriste;
  • Adhezivni sastav s vodootpornim kvalitetama (na primjer, PVA).

Leaf Arch vrata: Kako napraviti?

Da bismo to učinili, trebamo vrijednosti širine u čistom obliku. Moguće je izračunati na jednostavan način: od ukupne vrijednosti širine, uzmite debljinu kutije i procijenjeni jaz (obično 2 mm).

U sljedećoj fazi morate odlučiti o veličini luka. Za skladan pogled, to bi trebao biti jednako pola širine vrata. Pronalaženje toga, možete nastaviti s izračunom željene količine ploča. Lokacija materijala (ploča) bit će horizontalna.

Lučna vrata vlastitim rukama: proizvodnja

Kada instalirate fiksnu luku u nastalu šupljinu, možete "sakriti" sve žice i kabele.

Koristite samo dobro osušeni materijal za rad. Koristeći električni mlinski mlin, potrebno je postaviti utore. Izrazan dio utora treba odgovarati 2,5 mm. Svi utori izvodi se analogija s prvim.

Članak o toj temi: Napravimo bin pohrane povrća na balkonu zimi

Unutarnja površina lemljenih žljebova treba pustiti iz prašine akumuliranih u njima, nakon čega se mogu liječiti adhezijskim sastavom. Zatim obavite spoj svih dijelova i ostavite ih bez kretanja za kvalitetno sušenje.

Sljedeće aktivnosti podrazumijevaju polukružnu proizvodnju. Ova tehnologija podsjeća na rad s gipsanim pločama. Nakon što je postavio polukružni radni komad pomoću električne slagalice, morate ga podrezati. Nadalje, postoji brusilica s najvećim žitaricama, a zatim s malim.

Preostali dio vrata izrađen je prema gore opisanom načelu. To će se razlikovati samo na položaju ploča, to će nositi vertikalni karakter.

Imajte na umu da platno gotovih vrata uključuje 3 dijela: donji horizontalni dio, štit od ploča koji se nalaze okomito, a gornji dio u obliku luka.

Za povezivanje se koristi metoda štitnjače.

Za visokokvalitetnu fiksaciju koristite ljepilo i klinove za sigurnosnu kopiju. Ostaje samo za obavljanje završetka platna gotovih vrata. Što će biti, reći ćete vam svoju fantaziju.

Čitaj više