Zavjese i til u spavaćoj sobi: ono što trebate znati pri odabiru (+31 fotografija)

Anonim

Zavjese nisu samo element dizajna interijera. Soba bez zavjesa je hrana koja je izrađena hrana bez pribora za jelo. Čini se da se sve uzima u obzir, a nešto nedostaje. U ovom članku ćete naučiti kako pokupiti zavjese i til u spavaćoj sobi.

Pitanja stila

Moderni dizajneri za sobe za pojedine stilistike preporučuju odabir raznih zavjesa.

Ovdje, na primjer, "klasična" opcija, ili kao što se naziva i tradicionalna. Njegov temelj, služe guste teške zavjese visi oko rubova prozora, a cijeli centar je ispunjen tenlom bez težine. Tijekom dana, zavjese spavaće sobe elegantno su naveli kroz prozor, au mraku je zatvoren iz vanjskog svijeta. Ova opcija je vrlo popularna u običnom poravnanju.

Smeđe zavjese

Nemojte dobiti opciju "Rimska zavjesa". Ovo je privid sjenila. Gusta, glatka tkanina zatvara prozor na prozor. Podešavanje se provodi pomoću posebne kabela koja je pričvršćena na trakama iz unutrašnjosti zavjesa, povlačenjem ili oslobađanjem.

Rimske zavjese

Verzija francuskih zavjesa najčešće se nalaze u kazališnoj ili koncertnoj dvorani. Idealno za njegovo uklapanje svjetlo, zračna tkiva. Možete odabrati stvaranje interijera u dnevnom boravku. Međutim, ako ukrasite dobro napravljenu i originalnu lambrequin ili koristite til, onda će spavaća soba stjecati pogled na regiju palače.

Francuske zavjese

6 pravila

  • Ako je strop nizak u sobi, trebate okrenuti oči na zavjese, s vertikalnim prugama. Ako je soba uska, vertikalne pruge će doći do spašavanja. Proširit će sobu.

cvijet u loncu

  • Odaberite zavjese za zasićene nijanse od pozadina na zidovima. U suprotnom, postoji opasnost od dobivanja prostorije u kojoj se "prozorska odjeća" spaja sa zidovima i stvara učinak nedostatka prozora.

Članak o toj temi: Odabir zavjesa na malom prozoru: preporuke i stilovi dizajna

TV na zidu

  • Tople nijanse, kao što su ljubičasta, narančasta ili koralja, dodajte toplinu i udobnu sobu. Hladne nijanse će pomoći u stvaranju osjećaja mira i hladnoće. No, zavjese, iz teških gustih materijala, u kombinaciji s zrakom i svjetlosnim zavjesama mogu stvoriti atmosferu topline u vašem domu.

Krevet i jastuci

  • Osjećaj cjelovitosti i plemenitosti prozora do prozora će dati lambretes - Oracle, koji se dotaknu na vrhu zavjesa. Potrebno je to izbjeći samo u jednom slučaju kada je soba niska stropovi. U tom slučaju, Lambreken će također stvoriti prozor prozora.

Plave zavjese

  • Odabir tila, svakako razmotrite osvjetljenje sobe. U slučaju da uvijek ima puno svjetla ovdje, onda će neprobojne tkanine izgledati elegantno na prozoru. Ali svijetli materijali će biti prikladniji za zasjenjenu sobu.

Stolica i jastuci

  • Pitajte prodavatelja da implementira rolu, pri odabiru tila, to će bolje uzeti u obzir nijanse. Uvijek zapamtite, boja tkanine u roli izgleda više zasićena nego što je doista. Odabir materijala za zavjese i til, pokušajte uzeti u obzir nijansu zidova u sobi, a namještaj je ispunio prostor u njemu. Igra važnu ulogu i visinu stropova i podova tepiha.

Stol i cvijeće

Uzeti u obzir detalje

Metoda vezanih zavjesa također je važna. Zavjesa se može pričvrstiti pomoću isječaka ili rukama s metalnom rupom, kroz koju se prolazi strehe. Možete vezati zavjese na dnu okvira prozora s vrpcom, lancem ili tkaninom.

Smatra se da najjednostavniji privitak proteže se strehe u šav, a prethodno zaustavljen proizvod. Ugradnja streha Različite: kutove do zida, držača ili savjeta. Kabelisti kabeli su savršeno u kombinaciji s nosačima u prirodnim tkivima. Bronca ili mjedeni nadstrešnice s neobičnim savjetima jednostavno se stvaraju za zavjese izrađene u klasičnim, francuskim verzijama.

Ukloniti milosti

Prije sjetve sebe ili naručite zavjese iz čarobnjaka, pažljivo uklonite mjerenja s prozora s trakom centimetra. U idealnom slučaju, mjerenja su napravljena nakon instalacije vijenca.

Članak o temi: zavjese za kuhinju različitih veličina (+42 fotografije)

U slučaju instalacije zidnog vijenca, položene zavjese, bit će udaljenost između ekstremnih zatvarača. U isto vrijeme, napravite pauzu na preklopu u desetinama centimetara. Baterija ovisi o odabranom modelu portera.

Narančasta zavjese

Da šivate til, morate uzeti dvije ili čak tri širine prozora, sve ovisi o tkivu. Duljina je udaljenost od vijenca do poda.

S stropom montažom streha, mjerenja se uklanjaju slično iznad opisane verzije. Razlika će biti samo da se duljina mjeri iz stropa.

tkanina

Ako su se komore uvijek ispunjene solarnim sjajem, bolje je znojiti zavjese od guste i guste tkanine. Oni će spriječiti prodor svjetlosti u sobu, čime se stvara skelet ujutro.

Ako dizajn soba ne pruža porters, možete upotrijebiti rolete papira. Kako bi se izbjeglo spaljivanje boja na zavjesama, koriste se impregnacije.

Sive zavjese

Potrebno je pokupiti tkanine bez obloga s visokom marginom snage, ako naknadno planovi uključuju čest pranje zavjesa. Za lavan, pamuk i baršun je bolje koristiti kemijsko čišćenje.

Prednosti i nedostatci

Pamučne tkanine, oni brzo izgorjeti, pričvršćuju i gube boje pod sunčanim zrakama. Također nevolji i svila. Poput pamučne tkanine, brzo gubi svjetlost, jer ne košta nikakva dodatna sredstva za zaštitu.

Porter, izrađen od tafte, savršeno se nosi s funkcijom uklanjanja, a zavjese ove tkanine savršeno su izbrisane.

Ljubitelji prirodnih materijala trebaju obratiti pozornost na Len. Danas je vrlo teško pronaći tkanine od lana, bez ikakvih aditiva. U tekstilu, Lena se proizvodi s aditivima koje ga samo poboljšaju, zrak i sjaj daju ga.

Krevet i jastuci

Omiljena verzija dizajna modernih dizajnera je kombinacija boja i tekstura u tkivima u proizvodnji zavjesa, kao i til, ispunjavajući prostor između platna. Prema njihovom mišljenju, zavjese i til moraju odgovarati sezoni izvan prozora. Dakle, na primjer, u toploj sezoni, izbor mora biti zaustavljen na zračnim materijalima. Hladno razdoblje, zavjese iz gustih tkiva bit će prikladne. Nećemo inzistirati na sezonskom pomaku. Za sebe, možete u potpunosti misliti na neku vrstu univerzalne opcije.

Članak o toj temi: Korištenje zavjesa svjetlosnih nijansi - stvaranje harmonije u unutrašnjosti

Tekstura

Koristeći razne umetke, na zavjesama kombinirajući ih s osnovnim materijalom, možete napraviti sobu posebnu i jedinstvenu.

Zavjese od pastelnih tonova pomoći će u stvaranju udobnosti. Bacanje agresivnih nijansi su bolje ne koristiti u ovoj sobi. Neće se opustiti, nego suprotno. Corderi za spavaću sobu su bolje izabrati iz gustih tkanina. Njihova struktura će spriječiti svjetlo izvana. Ali plaćene tkanine mogu akumulirati prašinu.

Dodatno možete odabrati Tulle za zavjese. Ovdje su prikladni za skromnu i rasutiću draperiju. Osnova služiti umjetničke preferencije vlasnika i, naravno, individualnost u unutrašnjosti.

Plave zavjese

Odabir tkanine za porter u spavaću sobu, zapamtite da je jedan-fotonski materijal, bez ikakvog crteža savršeno u kombinaciji s drugim unutarnjim predmetima. Njihova glavna prednost je boja i tekstura.

Najintimnije mjesto u kući je spavaća soba. To je soba u kojoj se odmara od svakodnevnih briga i koje je skriveno od oka gostiju. Harmonija i udobnost važan je aspekt spavaće sobe. Međutim, prikupljanje zavjesa u spavaću sobu, pokušajte ga dovesti malo romantične atmosfere.

Savjeti za odabir zavjese (2 video)

Kakve zavjese izgledaju u unutrašnjosti (31 fotografije)

Zavjese i til u spavaćoj sobi: pravila i detalji

cvijet u loncu

Krevet i jastuci

Zavjese i til u spavaćoj sobi: pravila i detalji

Sive zavjese

Zavjese i til u spavaćoj sobi: pravila i detalji

Zavjese i til u spavaćoj sobi: pravila i detalji

Smeđe zavjese

Zavjese i til u spavaćoj sobi: pravila i detalji

Zavjese i til u spavaćoj sobi: pravila i detalji

Zavjese i til u spavaćoj sobi: pravila i detalji

Zavjese i til u spavaćoj sobi: pravila i detalji

Krevet i jastuci

Stolica i jastuci

Zavjese i til u spavaćoj sobi: pravila i detalji

Narančasta zavjese

Zavjese i til u spavaćoj sobi: pravila i detalji

TV na zidu

Francuske zavjese

Stol i cvijeće

Zavjese i til u spavaćoj sobi: pravila i detalji

Zavjese i til u spavaćoj sobi: pravila i detalji

Zavjese i til u spavaćoj sobi: pravila i detalji

Rimske zavjese

Plave zavjese

Plave zavjese

Čitaj više