Visina podne WC-a: Standardi i tipovi instalacije

Anonim

Visina podne WC-a: Standardi i tipovi instalacije

Prije nego što se govori o tome kako biti visina poda do poda, potrebno je odrediti opciju njegove instalacije. Činjenica je da, ovisno o odabranom tipu, ta vrijednost će biti drugačija.

U isto vrijeme, neće se razlikovati, na temelju područja prostorije, dakle, za velike moderne sobe i tipične kupaonice, veličine ne više od 1,5 m2, na koje smo svi navikli na identične zahtjeve su prikazani.

Sorte

Kao što je ranije spomenuto, standardna visina ovisi o vrsti toaletne posude. U isto vrijeme, ostaje određeni izbor za vlasnika i određuje se prema njezinim željama. Vođa među najčešćim modelima je podni WC, koji se sastoji od osnovne zdjele i dimnog spremnika. Instaliran je na pod, a šalica u ovoj situaciji djeluje kao osnova.

Visina podne WC-a: Standardi i tipovi instalacije

Unutarski uređaj

WC ovjes pojavio se relativno nedavno i najčešće se nalazi u javnim prostorima. Fiksira se izravno na zid, što vam omogućuje da ostavite bezvite poda.

Sve komunikacije u isto vrijeme, uključujući i flush tenk, skrivaju se iza lažnog zida. U vidu ostaje samo gumb za ispuštanje.

Suspendirani toalet

Visina podne WC-a: Standardi i tipovi instalacije

Suspendirani toaleti se češće koriste u interijeru dizajna.

Unatoč činjenici da se specijalizirani programi stalno prikazuju na televiziji, u kojoj je ugrađen za ovjes WC-a tijekom popravka kupaonica, praktički nema prednosti njegove uporabe.

Glavna značajka za razlikovanje može se nazvati zanimljivim i individualnim interijerom kupaonice.

U isto vrijeme, prvi dojam koji proizvode je povećani prostor male prostorije, ali ako to u potpunosti shvatite, to nije. Zapravo, sve komunikacije su skrivene unutar particije postavljene iza njega, tako da samo sudoper i gumb za ispuštanje ostaju na vidu.

Članak na temu: Perilica rublja u ratama bez preplaćenosti

Visina podne WC-a: Standardi i tipovi instalacije

U suspendiranim uređajima, razina buke tijekom opranih je mnogo manje

Među prednostima takve opreme možete odabrati čak nisku razinu buke iz punjenja spremnika za ispiranje skrivene iza particije. Osim toga, zajamčena je prisutnost stalno čistog poda.

To se objašnjava činjenicom da je površina poda je slobodna i ne postoje dodatne prepreke za čišćenje, kao prilikom instaliranja vanjskog tipa. Dakle, može se jednostavno ožičiti uobičajenim krpom, a ne oprati oko njegovih ruku.

Visina podne WC-a: Standardi i tipovi instalacije

Nedostaci, mogu se razlikovati trošak samog opreme i instalacijskih radova. Ako je za podove poda morate ga instalirati na pod i popraviti ga s 2 vijka, onda je situacija ovdje prilično složenija.

Potrebno je montirati na glavnom dijelu zida ili unaprijed pripremljen okvir, koji može izdržati težinu odrasle osobe. Potrebno je napraviti dodatnu particiju i vezati ga s materijalom, identičnim onima koji su odvojeni ostatkom zidova. Potrebno je sakriti komunikacije:

  • opskrbu vodenih cijevi ili crijeva;
  • kanalizacijska cijev;
  • Spremnik za pranje.

Visina podne WC-a: Standardi i tipovi instalacije

U stambenim zgradama preporučuju instaliranje modela na otvorenom

Zasebno, treba reći da profesionalni vodoinstalateri kako bi jednostavno koristili ne preporučuju instalaciju takvih toaletnih posuda u stambenim zgradama.

To se može objasniti na ovaj način: ne postoji ništa vječno, tako da će prije ili kasnije priključci i cijevi doći u zapuštenost, a s malim standardnim područjima domaćih kupaonica brzo doći do oštećenog područja, blokirati vodu i zamijeniti ga, neće Uvijek radi. Pogotovo ako je prekriven zidom, čak i ako je iz suhozida.

Instalacija suspendiranih toaletnih zdjela poželjno je vježbati samo u privatnoj kući, opremanje, za brz pristup skrivenim komunikacijama, odvojenoj maloj sobi.

Visina ugradnje

Visina podne WC-a: Standardi i tipovi instalacije

Postoje određeni standardi iz kojih se visina suspendiranog toaleta s poda mora varirati.

Članak o temi: tuš-toptun za dom i vikendicu - kompaktnost i udobnost

Oni su regulirani u Snip i karakterizirani su kao najoptimalnija vrijednost, pogodna za odrasle i udobne za obitelji s djecom.

Vrijednost je 40 - 43 cm.

Visina podne WC-a: Standardi i tipovi instalacije

Ne preporučuje se promijeniti tu vrijednost, kao što je dizajniran od strane inženjera i smatra se najprihvatljivijim. Međutim, ako se svi članovi obitelji pristanu na podcjenjivanje ili, naprotiv, povećanje visine može se utvrditi po vlastitom nahođenju.

Kat

Ako je uređaj i izgled vanjskog toaletnog oblika poznati od djetinjstva, onda je pitanje bilo koje bi trebalo biti standardna i općeprihvaćena visina, malo ljudi može odgovoriti. Svatko od nas posjećuje takve institucije nekoliko puta dnevno, a ponekad postoji takva situacija kada je njezina lokacija napravljena na takav način da ga je izuzetno nezgodno koristiti ga. O kojem WC-u je bolje odabrati, pogledajte ovaj videozapis:

Često se javlja pri kršenju standardnih vrijednosti. Za vanjsku vrstu, ova vrijednost je slična suspendiranom tipu i karakterizira isti Snip. Do nedavno je bilo 40 cm.

Visina podne WC-a: Standardi i tipovi instalacije

Visina podne WC-a: Standardi i tipovi instalacije

Moderni toaleti ostavili su malo više, jer se prosječni ljudski rast promijenio

Međutim, u posljednjih nekoliko godina, magnituda najoptilalnije prosječni rast se nešto promijenio i iznosio je 42 cm. U ovom trenutku više nije moguće pronaći u trgovinama WC-a s WC toaletom.

Osim toga, postoje jedinstvene izmjene za ljude s povećanjem od više od 2 m. Njihova visina je 50 cm, ali je problematično kupiti ih u redovnoj trgovini.

Oni čine svoje jedine poznate inozemne marke, a cijena se značajno razlikuje od standardnog.

Instaliranjem toaletne posude potrebno je uzeti u obzir prisutnost završne podove kupaonice. Ako još nije, kao rezultat ispune estriha i oblikovanja pločica, razina se može povećati za više od 5 cm.

Visina podne WC-a: Standardi i tipovi instalacije

Kupaonica se smatra mjestom za korištenje svakog člana obitelji. Može se reći o WC-u s WC-om, tako da se izbor najprihvatljiviji tip i određivanje visine treba približiti pažljivo i zamišljeno.

Članak o temi: Little Garden Design

Preporuča se uzeti u obzir da ga postavim na visinu od 42 - 43 cm s poda, a zatim stavljanjem sjedala možete naići na problem kada visina postane iznimno neugodna za neka kućanstva.

Osim ove vrijednosti, treba uočiti ukupnu udaljenost do zidova, koja ne bi trebala biti manja od 20 cm oko rubova, i iza, od flip spremnika, treba biti najmanje 1 cm.

Čitaj više