Visina kreveta s podnim madracima: Standard za spavanje

Anonim

Visina kreveta s podnim madracima: Standard za spavanje

Prema anketama, kada kupujete namještaj za spavaću sobu, naše sunarodnjake, prije svega, obratite pozornost na dizajn i troškove. I tek tada košta praktičnost korištenja kreveta.

Naravno, sposobnost organski uklapa u krevet u postojeći interijer ili aspekt cijena važan su čimbenici.

Ali ne biste trebali zaboraviti i da kvaliteta vašeg sna ovisi o praktičnosti kreveta, a kao rezultat toga, vaše dobrobit i raspoloženje tijekom dana. Jedan od glavnih parametara koji utječu na praktičnost rada je visina podne boje.

"Svjetski standardi"

Visina kreveta s podnim madracima: Standard za spavanje

Europski standard ima prosječnu visinu

Odmah treba napomenuti da u suvremenom svijetu nema jedinstvenih standarda povisa. Čisto uvjetno sav kreveti koji proizvode svjetski proizvođači podijeljeni su u tri velike skupine na svojoj visini:

  1. Azijski standard. Prema ovoj definiciji, najniži dizajn je isti. Visina kreveta s madracom s poda u ovom slučaju je oko 20-30 cm. Svojim imenom, takav je dizajn dužan tradicionalnom istočnom lože - turski Osmanlije, Japanski Tatami, itd. U većini zemalja Azije iz Arapski istok do pacifičkih obala su izvedeni u obliku pod ili izgrađene izravno na podu ili postavljeni na niske noge. Bila je iz Azije u europske kuće, takve unutarnje predmete, kao što su turski taht, perzijski kauč i arapska kauč, došla u europske kuće, u početku su imali malu visinu, a tek kasnije su stekli moderan europski izgled.
  2. Europski standard. Ova skupina uključuje srednje visine ležaja, nešto više od pola metra. Sa stajališta ljudske anatomije, ova opcija je najpogodnija za spavanje i izaći iz kreveta. Činjenica je da je duljina čovjekovog podnožja srednjeg rasta od potplata stopala do koljena 60 - 65 cm, tako da je visina "Europskog standarda" kreveta idealna za sjedenje na njemu, lako doći do toga pod.

    Visina kreveta s podnim madracima: Standard za spavanje

    Divizija visine je uvjetovano

  3. Američki standard. To uključuje najviše ukupne modele kreveta s poda do vrha lože od oko 0,8 - 1 m. Točan odgovor na pitanje zašto su veliki kreveti nazvani "američki standard", ne postoji. Moguće je da se u prezentaciji Europljana u prošlom stoljeću, obični Amerikanci razlikovali sa svim velikim i prostranim. To se odnosi na klasične američke automobile i stanove "Yankees" iz svih njihovih ukrasa. Da, i profesionalni proizvodi "divlje, divlje vesta" u mašti stanovnika bliskih zemalja Europe doista su zatrepljeni ogromnim i beskrajnim.

Tablica daje približne visine za krevete različitih standarda.

Vrsta krevetaVisina lože s poda
jedanMedij ("europski")50 - 65 cm
2.Visoka ("američka")80 - 100 cm
3.Nisko ("azijski")20 - 30 cm
četiriKukne više od 180 cm

Visina kreveta s podnim madracima: Standard za spavanje

Trebalo bi se ponoviti da su sve ove gradacije u visini dizajna isključivo uvjetovane.

Uostalom, bez regulatornih ili preporuka ne propisuju proizvođačima namještaja iz Sjedinjenih Država kako bi osmislili ložu s visinom od oko 1 m, i njihove kolege iz Kine ili Turske - da bi isključivo niske podove za rekreaciju.

Do i velika, visina gornjeg dijela odrasle kuće ne igra posebnu ulogu, ali prilikom odabira kreveta za dijete ili starije osobe, ovaj parametar treba razmotriti osobito.

Starac se penje ili pasti na krevet vrste japanskih tatamija s visinom od 20 do 30 cm će biti vrlo težak, a dijete mlađeg školskog doba ili samo osoba niskog rasta je vjerojatno da će biti ugodno popeti se na Krevet je izveden na "američkim standardima".

Veličina u dizajnu interijera

Visina kreveta s podnim madracima: Standard za spavanje

Zajedno s takvim parametrom kao jednostavnost korištenja, prilikom kupnje spavaće sobe namještaj treba razmotriti veličinu same sobe i stil dizajna.

Dakle, veliki "američki" krevet će biti najpovoljniji pogled u prostranom unutrašnjosti u spavaćoj sobi s visokim stropovima.

Kao alternativa visokim stropovima i velikom području sobe u stan standard planiranje, može se primijeniti umjetno vizualno povećanje prostora.

Visina kreveta s podnim madracima: Standard za spavanje

Visoki kreveti izgledaju skladno u prostranim sobama s visokim stropovima

U te svrhe, lagani tonovi se koriste u unutarnjem uređenju do maksimuma, s bojom zidova, prozore za drapiranje, izbor podnih obloga.

Također, dobar učinak na vizualnu ekspanziju okolnog prostora daje velika ogledala, fiksirana na zidovima ili stranama lica ormara i chiffiosa.

Možete vizualno podići stropove pomoću sjajnih materijala i plastičnih ploča ili stropova za napetost s reflektirajućim učinkom. U tako interijeru, čak i kraljevski krevet će izgledati vrlo organsko. Za veću uporabu preporučuju se da dodaju posebno proizvedene korake i klupe.

Visina kreveta s podnim madracima: Standard za spavanje

Loši krevet bit će relevantan u studio apartman

Low profil Lounge azijskog tipa slobodno vrijeme je najprikladniji za male prostorije - spavaće sobe malih stanova ili studio apartmana.

Kada kupujete takve krevete, tatami treba imati na umu da će izgledati dobro samo u prikladnom okviru: interijeri napravljeni u orijentalnom stilu s odgovarajućim namještajem.

Najvestranija opcija je tradicionalna europska površina za nas. Može se uspješno unijeti u prostranu spavaću sobu u dvorani, au maloj spavanoj sobi standardne petopodnevne zgrade.

Alternativne opcije

Visina kreveta s podnim madracima: Standard za spavanje

Sve raznolikost namještaja za spavanje, naravno, nije ograničen na gore navedene tri opcije. Na modernom tržištu možete zadovoljiti takve uobičajene modele: na primjer, kreveti na kat.

Ne tako davno, takve strukture su tradicionalno povezane s vojničkim dnevnim boravkom ili unutrašnjosti "mjesta koja nisu tako daljinska", ali u posljednjih nekoliko desetljeća strukture se sve više nalaze u dizajnu običnih spavaćih soba. U pravilu, takve izmjene su dizajnirane za pružanje dječjih soba u obiteljima gdje postoji više od dvije djece od oko jedne godine.

Visina kreveta s podnim madracima: Standard za spavanje

Dvokatni dizajn kreveta u ovom slučaju pomaže značajno proširiti životni prostor djece.

Često se takvi modeli izvode u obliku višenamjenskih transformatora, kombinirajući umetke za posteljinu, igračke ili sklopive tablice za izvođenje lekcija i crtanje.

Prilikom instaliranja pločica u spavaćoj sobi, treba pamtiti da osoba u snu može slikati i kotrljati se sa strane sa strane, tako da za sigurnosna mjesta koja se nalaze na drugom katu moraju biti opremljeni sa stranama.

Također, pri kupnji dvoetažnih modela, visina stropova u zatvorenom prostoru treba uzeti u obzir. Standardna visina stropa u modernim visokim zgradama je oko 2,5 - 2,7 m. Prema tome, visina baze drugog stupa ne bi trebala biti veća od 1,8 m, tako da strop s niskim vješanjem može stvoriti senzaciju "milosti" lagane osobe. Za detalje o odabiru kreveta, pogledajte ovaj videozapis:

U idealnom slučaju, ako se visina stropa preklapa preko gornjeg tier bila je oko 1 m, tako da osoba može slobodno sjediti, bez udarca glave.

Visina madraca

Visina kreveta s podnim madracima: Standard za spavanje

Visina proljetnog madraca 20 - 25 cm

Prilikom odabira kreveta, visina madraca treba uzeti u obzir. Njegova visina je sastavni dio ukupne visine kreveta.

Standardni proljetni madraci imaju debljinu od oko 20 - 25 cm, a besprijekorne opcije - od 15 do 20 cm.

Visina kreveta s podnim madracima: Standard za spavanje

Tu su i vrlo tanki pamučni madraci s debljinom manje od 5 cm. Uglavnom su dizajnirani za školjke ili starih metalnih kreveta s mrežom ili svjetiljkom.

Većina klasičnih modela izrađenih od drvenog niza ili kompozitnih materijala (LSSP, šperploča, MDF, itd.), Imaju vatrogasnog restrimpera koji sprečava madrac. Za detaljne upute za odabir madraca potražite u ovom videozapisu:

Visina ovih stranih stražara je obično 5 - 15 cm, a debljina madraca treba biti najmanje 10 cm iznad kaljuže, uzimajući u obzir da je ispod težine osobe koja će biti voditelj.

Kao što se može vidjeti iz gore navedenog, odabir visine kreveta ovisi o mnogim čimbenicima, od kojih je najvažnija jednostavnost korištenja. Uspješno odabrani mogu se smatrati krevetom, nakon sna na kojem ćete osjetiti svježe i odmarati se.

Članak na temu: Rezbarene stolice i stolice za dom vlastitim rukama

Čitaj više