Pravila za ujedinjujući loggiju s kuhinjom

Anonim

Pravila za ujedinjujući loggiju s kuhinjom

Sve vrste redevelopcije kuhinjskog prostora slijedi jedan cilj - povećati veličinu kuhinje kako bi se stvorilo ugodnije uvjete za boravak u sobi. Jedna od često korištenih opcija za proširenje je pričvrstiti balkon u kuhinju ili loggiju. Ali to je moguće samo ako su kuhinja i loggia (balkon) susjedne sobe koje su povezane vratima. Ostale opcije su nemoguće. U članku, razmotrite osnovna pravila o ujedinjenju lođe s kuhinjom.

Loggia je niša u zgradi stambene zgrade, gdje se nalaze bočni zidovi, snažan pod i strop. S ulice se odvoji ojačanom betonskom ogradom. Zapravo, to je praktički gotova soba koja mora biti izolirana i dovesti do pravilnog oblika koji odgovara dizajniranju pune prostorije.

Pravila za ujedinjujući loggiju s kuhinjom

Balkoni se razlikuje od lože u tome što je samo štednjak koji strši iz zida zgrade, uokviren metalnom ogradom. Napravite sobu s nje s vremena na vrijeme kompliciranije nego iz lože. U tom slučaju, morat će se razmisliti ne samo metode izolacije, već i opcije za stvaranje ograda u obliku particija koje će tvoriti zidove nove sobe. Osim toga, ova izvedba će zahtijevati ulaganje velikih gotovina.

Pravila za ujedinjujući loggiju s kuhinjom

Prije svega, potrebno je odrediti kako će se formirati opći prostor. U ovom trenutku, svatko je prikladan na različite načine: neki izdržavaju radno područje na loggiju, au kuhinji organiziraju blagovaonicu, drugi ostavljaju sve na svojim mjestima, vođeni po principu: bliže rasporedu inženjerskih mreža, bolji. To je značilo da bi kanalizacijska i voda opskrba u kuhinji trebala biti kratka. Izduženje, posebno kanalizacijski sustav, dovodi do netočnog ispuštanja otpadnih voda iz pranja. Ali ovo je ispravljeno poslovanje, glavna stvar je ispravno postaviti nagib cijevi.

Stvaranje pune sobe iz lože počinje izolacijom postojećeg prostora. Prva faza toplinske izolacije je ugradnja dizajna aklare. Zapravo, to je uobičajeni prozor od plastike ili drva. Ne preporučuje se staviti prozor aluminijskih profila na aluminijski profil spojen u kuhinju. Metal ima visoku toplinsku vodljivost, zbog čega će vanjska temperatura prodrijeti u novu sobu.

Članak o temi: Kompaktni strojevi za pranje rublja

Pravila za ujedinjujući loggiju s kuhinjom

Obratite pozornost na početne materijale iz kojih je prozor loggia proizveden.

  • Staklo mora biti dvostruko komora.
  • Plastični profil mora biti pet-komora.
  • Drveni prozor je bolji od furnira - tanke ploče zalijepljene u različitim smjerovima. To je multidirekcionalnost koja jamči snagu materijala.

Ako susjedi koji žive na podu iznad već su se pridružili lođi u kuhinju i bilo je izolacije poda, onda nije vrijedno stropa. Ako se to ne dogodi, toplinska izolacija stropa izrađuje različite tehnologije. Tradicionalno, drvene tračnice su punjene poprečnim presjekom od 50x50 milimetara kroz daljinu koja odgovara širini korištene izolacije. Dakle, izolacija mora ući u okvir na strop blizu njegovih elemenata. Materijal za izolaciju topline koristi ploče od polistirenskih pjene, mineralnu vunu u prostircima i tako dalje.

Pažnja! Porozni materijali, kao što je MINVAT, treba zaštititi od vlage. Za to, membrana pare barijere ometaju preko okvira.

Slično tome, zidovi i pod su izolirani. Truni, rasuti materijali se koriste kao grijač za potonje, na primjer, zrnati malu ili srednju frakciju. Ali postoji jednostavan način izolacije. To će zahtijevati takav materijal kao polioplex. U biti, to su sve iste polistirenske pjene ploče koje su spojene bravom za šiljke. Pričvršćeni su na izoliranu površinu s adhezivnim pripravkom ili posebnim plastičnim dowoocima oblika u obliku gljiva u izračunu: dva tiska na jednoj ploči.

Pravila za ujedinjujući loggiju s kuhinjom

Instalacija polipex na pod lože

PENOLEX - materijal je gust, stoga ima određeni stupanj otpornosti na vlagu. Proizvođač proizvodi folijske ploče, čija je toplinska vodljivost čak i manje. Osim toga, izolacija mora biti položena folijom u zatvorenom prostoru za refleksiju toplinske energije. Zidovi, kat, strop odvojeni su ovim materijalom. Ako pričvrstite strojnu mrežu na njega, površina se može primijeniti na površinu ili kit.

Članak o temi: Mehanizmi otvaranja vrata: vrste struktura i značajke ugradnje

Pod s penplex je prekriven hidroizolacijom filma, a na vrhu je natočio estrih. Dakle, ispada izdržljiv i topli pod, koji se može dodijeliti keramičkim pločicama ili polagati laminat ili linoleum.

Stoga, kombiniranjem kuhinje i lože, morate shvatiti da je ovaj proces prilično skup. Ali to je neusporedno s kupnjom dodatne sobe. Nova loža nakon popravka će biti punopravna soba u apartmanu.

Ne zaboravite grijanje. Optimalna opcija je napraviti radijator na loggiji. Ali svatko dolazi na ovaj inženjerski sustav na svoj način: neki postavljeni topli pod, drugi su postavili naftni radijator.

Pravila za ujedinjujući loggiju s kuhinjom

Kao praksa pokazuje, zid u stambenim zgradama, razdvajanju kuhinje i lože, nije nosač. Stoga, nakon demontaže prozora i vrata mogu biti srušena i razdvajanje ograde ili ga pobijediti, čineći bar ili mali stol prekriven stolom. Ali ako nema potrebe za to, parapet je jednostavno srušena, oslobađajući kuhinjski prostor.

Redukcija pravila

Unija lože i kuhinje je potpuna obnovu stana, za provedbu koju treba dobiti dozvola. Inače, prodati ili dati stan u kojem je provedeno samoodređivanje, to ne bi funkcioniralo.

Nakon svih popravaka, obnovu se mora zamijeniti. Za to, predstavnik BTI, koji čini promjene u planu stana, što ukazuje na novu lokaciju soba.

Dakle, pridruživanje lože u kuhinju nije samo proces popravka, već i događaj koji utječe na pravni i pravni aspekt. Osim toga, morat će se suočiti s arhitektima grada, jer je njihova organizacija da rekonstrukcija stana treba stvoriti projekt. I za ovaj projekt će morati platiti. Projekt tada odobrava predstavnici zaštite od požara i SES-a, a nakon stambenog inspekcije, gdje se izdaje potrebna dozvola za kombiniranje dviju prostora.

Čak i ostakljenje lože zahtijeva posebno dopuštenje, ako je ostakljenje izvorno odsutno u projektu kod kuće.

Pravila za ujedinjujući loggiju s kuhinjom

Značajke Udruge

Složenost kombinacije može se pojaviti prilikom prijenosa komunikacijskih sustava ako se radno područje kuhinje podnosi na loggiji. Uz vodoopskrbu i kanalizaciju, veliki problemi neće se pojaviti. Glavna stvar je izdržati kut nagiba kanalizacijske cijevi.

Članak na temu: Kako je veza na baru?

Situacija će postati složenija ako je plinski štednjak planiran za lođu. Nisu svi organizacije za opskrbu gradskim ili okružnim plinom mogu vam omogućiti da ispunite takve događaje. To je zbog činjenice da sigurnost operacija plinske opreme zahtijeva standarde i točnu usklađenost s uputama. Ali ako je takav prijenos dopušten, nemoguće ga je nositi sami. Morat ćemo izazvati popravak od rigaze ili prihvatiti usluge ovlaštene organizacije, koja ima u svom osoblju zaposlenika s pristupom na rad s plinom opremom. Ali takve usluge su znatni novac.

U isto vrijeme, zahtjevi za rad plinskog štednjaka morat će se pridržavati:

  • Loggia mora biti instalirana dobro radna ispušnih plinova.
  • Površine oko ploče za kuhanje moraju biti temeljito obložene keramičkim pločicama.

Pravila za ujedinjujući loggiju s kuhinjom

Naravno, najlakši način da sve ostavite na našim mjestima, a loža je prilagođena pod blagovaonicom. Jedina stvar koja će morati biti učinjena u ovom slučaju su električna žica za prodaje na loggiji. Stoga se ožičenje kabela smatra čak i prije početka cijelog procesa. To jest, mjesta za ugradnju za kućanske aparate su unaprijed određeni.

Vrlo često, hladnjak se vrši na priloženoj loggiji. Ovo je dobro rješenje koje oslobađa prostor u kuhinji. Općenito, mora se koristiti spojena soba, s obzirom na udobnost i funkcionalnost dviju zona: rad i blagovaonicu. Glavna stvar nije preopterećenje prostora, ali ispravno distribuirati namještaj u cijelom području.

Priključak balkona s kuhinjom morat će provesti više vremena i novca. Osim toga, ovaj sindikat nije uvijek moguć. Na primjer, balkoni na fasadama koje gledaju na velike avenije ili tragove, nemoguće je dotaknuti. Isto vrijedi i za loggiju ako njihov projekt nije fiksan. Ali ako su prozori na njima u početku uspostavljeni, vjerojatnost dobivanja razlučivosti o ponovnom razvoju značajno se povećava.

Čitaj više