Kako očistiti tepih sode i drugih sredstava kod kuće

Anonim

Kako očistiti tepih sode i drugih sredstava kod kuće

Tepih na podu je lijep i praktičan. Odlazak na to lijepo i odrasli, i djeca. I djeca i igraju ugodno. Ali, kao i svaka druga stvar, tepih treba pravilnu njegu. I ne samo uz pomoć usisivača. Dakle, da je dugo vremena bio zadržao, povremeno treba ozbiljnije čišćenje od prašine, prljavštine, mirisa. Važno je znati ovdje:

  • Tepih je izrađen od prirodnih ili umjetnih vlakana;
  • Na njemu su mjesta i što;
  • Svježe točke ili solarne.

Čišćenje narodnih lijekova kod kuće

Postoji mnogo različitih metoda za čišćenje tepiha proizvoda, omogućujući vam da ne učinite bez stjecanja posebnih skupih šampona i mrlja. Praktični obrtnici koristeći metodu suđenja i pogreške prikupljali su cijelu prase banku recepata. Na primjer, možete koristiti ocat, soda ili ocat sa sodom, soli, čaj, piljevina i benzina, otopinu ammonskog alkohola, praška za pranje i kerozin, konvencionalni snijeg i druge tvari, ponekad vrlo neočekivano.

Važno! Prije početka čišćenja tepiha potrebno je pažljivo provesti. Prvo morate učiniti s unutarnjom unutarnje strane proizvoda. Ako počnete s prednje strane, tada se prljavština nakupila ispod njega prodirivat će prema van kroz vlakna, koja će samo pogoršati situaciju.

Kako očistiti tepih sode i drugih sredstava kod kuće

Octa za pročišćavanje palača

Ako trebate osvježiti boju palače, uklonite male površinske kontaminante ili ubiti neugodne mirise (a njihova draga površina vrlo intenzivno upija), možete pribjeći pomoći octu. Učinak će vas iznenaditi.

Za uklanjanje mrlja u 700 mg vode, razrijedite 2 žlice pribora za jelo. Uz pomoć četke, početi intenzivno četkati kontaminirane mjesta s ovim otopinom.

Kada samo trebate dati proizvod svjež izgled, bit će dovoljno blagi koncentracija: na litri vode - žlica octa. Navlažite četku ovom kompozicijom, prođite kroz hrpu i osušite produkt. Nakon vođenja mirisa octa, oni će ispariti s drugim autsajderima, a palača će ponovno okrenuti svježi pogled.

Kako očistiti tepih sode i drugih sredstava kod kuće

Kako očistiti proizvod sa sodom i octom

Te se tvari mogu koristiti i zauzvrat i zajedno.

Metoda 1. Čišćenje zbog svojstava upijanja.

Pospite kontaminirani proizvod sa sodom i nakon 30-40 minuta, uklonite ga s metlom ili usisivač. Sada posuti hrpu iz prskalice s otopinom kuhanom iz toplom vodom (1 litru) i octa (1 žlica). Nakon još pola sata, očistite tepih krutu četku. Soda će apsorbirati prljavštinu, a octa osvježava boju i miris.

Postoji još jedna opcija - to će biti prikladno ako je prljavština udarena duboko u hrpu.

Članak na temu: Kako odabrati petlju za vrata s festom

Metoda 2. Čišćenje zbog kemijske reakcije.

Bilo koji kemičar zna da soda i octa, ako ih pomiješaju, reagiraju s oslobađanjem velike količine ugljičnog dioksida - odavde i mnogih mjehurića. To su ti mjehurići koji će vam pomoći nositi se s blatom. Pa, u borbi za čistoću voljenog tepiha, možete se osjećati za kratak i kemičar.

Trebat će vam malo tople vode (nešto više od polovice odjeljka), 4 žlice octa, jednu žlicu sode i praha za pranje. Pomiješajte ove sastojke i odmah se nanesite na proizvod, aktivno leteći četkom. Potrebno je očistiti kontaminaciju na ovaj način, dok se sastava dolazi i pjene, to jest, u tijeku je kemijska reakcija, inače neće biti učinkovit. Stoga, ako trebate nositi veliku površinu, napravite rješenje nekoliko puta.

Važno! Da bi se očuvao izgled tepiha duže, uvijek se treba očistiti u smjeru hrpe.

Kako očistiti tepih sode i drugih sredstava kod kuće

Kako očistiti palaču s sokom i soli

Koristite soda. Staje od sode, otopljen u nekoliko litara topline vode, također se može nositi s prljavom hrpom proizvoda. Takvo rješenje je potrebno pomoću prskalice za nanošenje na površini da se očisti i ostavi nekoliko sati. Za to vrijeme soda će napraviti čistu tvar, a tepih će se osušiti. Sada morate temeljito govoriti nekoliko puta kako biste uklonili sve čestice suhog kulinarskog praška.

Soda za kemijsko čišćenje. Ako je kontaminacija mala, onda se problem može lakše riješiti. Prljave površine samo trebate zaspati soda 20-30 minuta, a zatim obraditi tepih s četkom i speleovima.

Čišćenje suhe soli. Uobičajena kukalica također može vratiti čistoću vaše palače. Istina, pod uvjetom da je ispred postupka velika i stara mrlja od njega uzgajana.

Sol (poželjno je fino) izlivena na površinu površine i dobiva se metlom. Ponovite ovaj postupak dok sol ne ostane čist. Tada se proizvod mora pritisnuti.

Ako je stupanj onečišćenja mali, onda je jednostavno ukloniti njegovu sol kao samo uz pomoć sode suhe metode. Samo za pomicanje soli s hrpe u ovom slučaju je bolji od mokre metle, a nakon postupka se produkt mora osušiti.

Članak na temu: Ironka s vlastitim rukama (crteži i fotografije)

Soda i sol su izvrsne za bijele proizvode. No, sljedeći recept, naprotiv, pomoći će očistiti samo tamne boje. A ne samo iz prljavštine, već i iz različitih mjesta.

Važno! Ako postoje lokalne mrlje, moraju se ukloniti prije čišćenja cijele palače. Međutim, većina industrijskih šampona i zvučnika za tepihe namijenjeni su samo za sintetičke materijale. Zapamtite da oni mogu temeljito naškoditi! Isto vrijedi i za kućne alate. Uvijek provedite uzorak na malom području. Prije čišćenja cijelog tepiha.

Zavarivanje za čišćenje svježe palače

Za to je prikladno samo svježe čajno zavarivanje, budući da stara može dodijeliti omiljeni premaz s novim mjestima. Zavarivanje, dok je još uvijek mokra, raspada se na mrlje, pričekajte joj potpuno sušenje i prikupljaju usisivač. Zajedno s lancima s tepiha, mrlje se uklanjaju. I boja proizvoda ponovno će postati svježa i svijetla.

Kako očistiti tepih sode i drugih sredstava kod kuće

Kako očistiti složeno onečišćenje s piljevinom i benzinom

Ako postoje mjesta iz plastelina, vina, čokolade, akvarela, akvarela ili čak urina na tepihu, ona je, kako kažu, težak slučaj. Ali ne kao. Kako to učiniti bez posjeta kemijskom čišćenju? Obratite pozornost na "zveckanje mix" piljevine, benzina i jake otopine sapuna.

Otopiti benzin u sapunastoj vodi u omjeru 1:10. Potopiti ovaj sastav piljevine i razgraditi ih debelim slojem na tepihu. Kada se piljevina potpuno osuši - odmjerite ih s metlom. Jedina neugodnost ove metode je miris. Proizvod Morat ćemo dugo uništiti na ulici.

Kako očistiti tepih koji pluta alkohol kod kuće

Još jedna djevojka, koja će se naći u bilo kojem kompletu prve pomoći amonijaka. On je amonijak.

Da biste pripremili sastav za čišćenje, uzmite dvije žličice amonijaka i jedan prašak za pranje. Dodajte ih u 500 ml vode, promiješajte. Nanesite dobiveni sastav na mrlju i radite s mekom četkom. Temeljito obrišite suhu tkaninu i ostavite do potpunog sušenja u ventiliranoj sobi.

Kako očistiti tepih sode i drugih sredstava kod kuće

Čišćenje snijega

Ljeti većina vlasnika ne pojavljuje pitanje gdje očistiti proširene podove. Naravno, na ulici: i može se izvući prašinu, a mrlje su lakše osvijetljene, osobito ako se koriste tvari s određenim mirisom. Da, nakon takve "aromaterapije", tepih je također potreban na ulici.

A zimi? Također na ulici, ako je vrijeme snježno i hladno. Snijeg čisti i osvježava vaš tepih nije lošiji od sode ili amonijaka alkohola. Takvo čišćenje prikladno je čak i za bijele prostirke.

Članak o toj temi: Pisana vrata Doodles: izrada i instaliranje

Stavite proizvod na snijeg lice dolje i odaberite dobar način. Zatim ispasti, pomaknite se na čist snijeg. Izvadite ga iz snijega i nekoliko puta razmotrite metlu dok ga tepih prestane namakati. Glavna stvar je da je snijeg suh. Mokra će prodrijeti u vlakna zajedno s blatom, što ga čini samo još gore.

Nakon takvog čišćenja, proizvod se može odmah udaljiti u sobu za sušenje. ALI Možete otići na mraz preko noći da umre prašinu.

Kako očistiti tepih sode i drugih sredstava kod kuće

Prah i kerozin umjesto "vanisha"

Savršeno čisti palače i uklanja mrlje mješavinu pranja i kerozinskog praha. "Vanish" definitivno neće trebati.

Podijelite prašak kao i za pranje i dodajte malu količinu kerozina u otopinu. Operite u ovoj postavi mekih spužva i procesnih mrlja. Primijetit ćete da su se samo istopili u očima. Jedini nedostatak ove metode je oštar specifičan miris koji će morati trošiti nekoliko dana.

Kako ukloniti prljavštinu s tepiha

Već znate suhe načine za pročišćavanje hrapavih prostirki. Uz isto princip, škrob i ... ustajali kruh!

Ali to nije cijeli arsenal narodnih obrtnika. Oni preporučuju, na primjer, sljedeće sredstvo:

  1. Potopiti pola sata u otopini sapuna piljevine. Distribuirajte ih na prljavi tepih, energično dobiti metlu. Ponovite željeni rezultat, a zatim provodite površinu.
  2. Kuhati pšenični mekinja. Stisnite ih i stavite tanki sloj na tepih. Nabavite četkicu, osvježite tepih s octenom rješenjem i potrošite.
  3. Sattail na velikom grateru pročišćenom krumpiru i proširio ga preko tepiha. Utrljajte je četkom za kontaminiran, a zatim ga promijenite da očistite, dok ne prestane nestati.
  4. Isperite pravni kupus i izvadite glatki sloj na tepihu. Požurite ga na površini. Kada je kupus naslikan - isprati ga. Ponovite ovaj postupak više puta dok se rezultat ne dogovori. Zatim se tepih treba osušiti i govoriti.
  5. Rastopiti u nekoliko litara tople vode u jednakim omjerima drobljeni gospodarski sapun i terpentin. Upotrijebite četku za primijeni smjesu na cijelu površinu tepiha. Očistite ga nekoliko puta vlažnom krpom. Onda budite sigurni da se osušite. Ova metoda pomaže povući čak i masnoće masti. Minus isti miris.

Kako očistiti tepih sode i drugih sredstava kod kuće

Tepisi čišćenja s sodama detaljno je prikazano na sljedećem videozapisu:

Čitaj više