Kako instalirati LED traku za prednja svjetla

Anonim

Nakon što je zakonom stupio na snagu o obveznom uključivanju prednjih svjetala za bilo koje vrijeme, mnogi vlasnici automobila počeli su tražiti načine da ih ne uključuju po cijeni. Uostalom, svi znaju, u ovom slučaju, sva svjetla svjetla neće uspjeti. Najisplatiji su pronašli izlaz - LED traku za prednja svjetla s vlastitim rukama, odlučili smo istaknuti posebnu pozornost i reći značajke takve veze i zašto je takva pozadinsko osvjetljenje dopušteno na zakonodavnoj razini.

Kako instalirati LED traku za prednja svjetla

LED traka za prednja svjetla: zašto se možete instalirati

Mnogi vjeruju da je takva pozadinsko osvjetljenje suvišne i stvara samo "pont", radikalno su neugodno s takvim mišljenjem. Uostalom, vjerujemo da je ugradnja LED trake u prednjim svjetlima koristan čimbenik koji čini automobil boljim i dopušta da ne uključi tekući svjetla izvan grada.

Moderni brandovi utvrđuju takav zadani pozadinsko osvjetljenje, međutim, nalaze se samo u skupu opremu. Svaka će osoba moći instalirati na njegov automobil, u tome nema posebnih poteškoća, to je dovoljno da se pridržavaju određenih pravila, tako da nema problema s GAI tijela.

Kako instalirati LED traku za prednja svjetla

Značajka bilo koje LED trake za automobil je da uobičajena traka sjaji s kutom od 120 stupnjeva - ovo svjetlo je neprihvatljivo. Morate stvoriti kut sjaja od 30 stupnjeva, a zatim će izvršiti funkcije DRL-a, dok stvarate vidljivost u najmanje 300 metara. Optimalni stupanj sjaja kreira se reflektori i leće. Želim odmah smiriti ako možete kupiti LED vrpcu za automobile, takve leće i reflektori su postavljeni po defaultu.

Članak na temu: Instaliranje tokarije na balkonu

Kakvo je svjetlo

Zatim obratite pozornost na protok boje žarulje instalirane u središtu pozornosti. Temperatura boje mora se podudarati s vrpcom. Dajte nam jednostavan primjer: halogena svjetiljka s temperaturom boje instalirana je u 3200K (instaliraju se u mnogim modelima), stavite LED traku u svjetlu gležnja u 6000K. Možete li zamisliti kako izgleda? Odgovorit ćemo vam - strašno, takva pozadinsko osvjetljenje izgleda Coryato, svatko će to primijetiti. Saznajte kako odabrati LED vrpcu.

Koje su LED vrpce za automobile

Naravno, mogu se podijeliti na svjetlost luminescencije: crvena, plava, žuta, zelena itd. Naše preporuke iznad boje koju ste vidjeli. Ostanimo li kako postoje svjetiljke i njihove značajke.

  1. Svaka svjetiljka je u odvojenom silikonskom cilindru.
    Kako instalirati LED traku za prednja svjetla
  2. Zapečaćena LED traka SMD 5050, montirana samo na donjoj strani.
    Kako instalirati LED traku za prednja svjetla
    Kako instalirati LED traku za prednja svjetla
  3. Traka postavljena u PVC cijev.
    Kako instalirati LED traku za prednja svjetla

Zapamtite, traka bi trebala biti otporna na vlagu. Odaberite samo one koje imaju zaštitu od 65 i IP 68. Ako je traka instalirana izravno u prednju svjetlo, onda možete odabrati manju obranu.

Kako instalirati LED vrpcu u prednju svjetlo

  1. Prije svega, morate ukloniti sajam iz automobila.
    Kako instalirati LED traku za prednja svjetla
  2. Zatim rastavljamo zapečaćeni blok prednjih svjetala, za to, brtvilo mora biti zagrijavanje, potrebno je to učiniti pažljivo.
    Kako instalirati LED traku za prednja svjetla
  3. Ugrađujemo vrpcu u prednju svjetlo, ovdje nema poteškoća.
  4. Zatvorite blok prednjih svjetala, nemoguće je ovdje učiniti. Ako prednja svjetlost nije hermetička - vlaga će odmah pasti u nju i, najvjerojatnije spaliti svjetiljku.
  5. Umetnite svjetiljku na mjesto.

Postavite traku na ovaj način mogu biti na prednjem i stražnjem svjetlu. Rezultat je izvrstan, takva pozadinsko osvjetljenje izgleda prekrasno. Bit će zanimljivo saznati: kako napraviti rasvjetu ledene vrpce.

Kako instalirati LED traku za prednja svjetla

Osvjetljenje unutar variranja: Video

Ugradite LED traku na prednju svjetlo

  1. Uzmi vrpcu.
  2. Planiramo mjesto gdje smo fiksirani.
  3. Ljepilo trake.
  4. Čekamo 5 minuta dok se ne osigura.

Članak o toj temi: Interijer američke kuće u Art Nouveau stilu u SAD-u

Istina, postoje određeni nedostaci:

  • Traka izgleda ružno na reflektoru.
  • Zimi je zamrznut na njemu.
  • Voda je ružan protok.

Video prednja svjetla trake

Kako spojiti vrpcu na automobilsku struju

Veza pomoću bloka

LED traka za prednja svjetla na ovaj način je prilično jednostavna. Povezivanje u ovom slučaju pojavljuje se izravno iz baterije, omogućuje vam da ostanete neovisno o cijelom električnom energijom automobila. Funkcije s takvom vezom sličnim dnevnim svjetlima, načelo rada bloka je slično.

Kako instalirati LED traku za prednja svjetla

U tom slučaju možete koristiti kontroler za automobilsku LED traku, tako da možete samostalno podesiti frekvenciju sjaja, ako je vrpca višebojna - odaberite potrebnu boju. Koristeći kontroler, možete stvoriti moderno pozadinsko osvjetljenje, što je vjerojatno da će se sastajati negdje drugdje. Međutim, morate shvatiti da kontrolor košta novac, i više od jednog.

Kako instalirati LED traku za prednja svjetla

Paralelna veza

Da biste napravili takvu instalaciju, morate u potpunosti rastaviti prednji svjetlo, dok plaćate pozornost, traka bi trebala zasjati prema van. Ako ne sjaji ne na drugoj strani - neće biti smisla s takvog pozadinskog osvjetljenja.

Veza bez svjetiljke

Ovdje ćemo jednostavno ukloniti našu redovitu svjetiljku za trčanje svjetla, a umjesto toga postoji LED traka za prednja svjetla.

Za povezivanje je vrijedno koristiti priključak, bit će lakše priključiti jedni drugima. Konektor vozila je utičnica trake i baza koja će biti pričvršćena umjesto lampe za trčanje.

Također možete okretati žice vrpce na uložak, ali u ovom slučaju će biti vidljiv spremnik, a to je ružno.

Članak na temu: Kako spojiti LED traku s 220 volti mreže.

Čitaj više