Kako šivati ​​lambrequine: značajke, kako položiti nabore

Anonim

Lambren je poseban dio zavjesa koji skriva pričvršćivanje i strehe, savršeno preklapa gornji dio, a ne uvijek najatraktivniji dio zavjesa. To je lambrekin koji omogućuje draperiju da daju značajke logičke cjelovitosti, atraktivnosti. Šivati ​​lambrekin nije tako težak kao što se može činiti, često se jednostavno formira na posebnoj montažnoj traci. Danas se razlikuju različiti oblici lambrekina, svi se razlikuju po izgledu koji se koriste za rad tkiva, oblika i veličine nabora. Najčešće se koriste španjolci, ali postoje i kombinirani lambrekvini koji kombiniraju značajke 2-3 dizajna.

Kako šivati ​​lambrequine: značajke, kako položiti nabore

Izbor nijanse ovisi o ukupnom tonu unutarnjih poslova i postavljenim zadacima.

Koje su značajke šivanja?

Lambrekvini se šivaju najlakši detalji. To će vam omogućiti da ispunite složeniji posao tijekom vremena, stvarajući vlastite ruke najljepšem unutrašnjosti kuće. Reakcijska kolač se često koristi, šivanje lambrekina ovog tipa može biti iz prikladnog rezanja tkiva. Formira se u nabore izravno na montažnom traku s pokrivenim tkivom. Na primjer, potrebno je šivati ​​lambren s takvim pokazateljima:

Kako šivati ​​lambrequine: značajke, kako položiti nabore

Shemu dubine sklopivog lambrekina.

  1. Ampendicularna linija se izvodi na fikoba tkanine, nakon čega je pola širine za peroksid odgođen na njoj - to je 42 cm.
  2. Udaljenost se mjeri iz sklopivog udaljenosti za prvu preklopnu minus 5 cm: 17-5 = 12 cm.
  3. Polovica gornjeg luka zabilježena je na odredbama iz stropa, nakon čega se 49 cm mjeri u ovratniku. Svi točke polovice lambrekina su spojeni, primijeti se pola donje luke žice.
  4. Od gornje točke ruba trebate označiti dubinu za peroksid. S obzirom na koeficijent 2, broj je: 44 * 2 = 88 cm.
  5. Od donje točke nabora Niza, okomita linija je zabilježena samom zavoju. Iz donje točke ruba tkiva provodi se glatki luk, čija je duljina 82 cm (72 + 10 = 82), doda se 10 cm za obradu šavova.

Članak o temi: Vanjske vješalice (uključujući regale) za odjeću, odijela, košulje, hlače

Kako je tkanina za rezanje?

Nakon što je uzorak spreman, možete početi otkriti. Potrebno je to učiniti na ravnu površinu, uobičajeni široki stol je savršen. Svi višak mora biti uklonjen, ali igle, iglice, komadiće sapuna kako bi se približili, tako da ih ne traže ako je potrebno. Tijekom rezanja ne smijemo zaboraviti da se svi markeri na obrisu obrasca provode uzimajući u obzir prijenos za šavove. Potrebno je dodatno dodati 5 cm na šavovima, ta je linija zabilježila isprekidana linija tako da tijekom šivanja ne zbunjuje.

Kada je uzorak spreman, možete izvesti šivanje i formiranje sam lambrequina. Prvo morate obraditi sve šavove tako da rubovi tkanine postanu uredni i niti nisu letjeli tijekom rada. Montažna traka je u potpunosti prekrivena tkaninom, čini se vrlo čvrsto, temelj se ne smije vidjeti. Nakon toga, bar je privremeno pričvršćen na prikladnoj visini (na primjer, na leđima od 2 stolice), nakon čega je tkivo započelo.

Kako šivati ​​lambrequine: značajke, kako položiti nabore

Pričvrstite zavjese na strehe.

Prvi od gornjih rubova platna prvi su pričvršćeni, formirajući gornju proviziju, tkanina je fiksirana s iglom. Nakon provizije, možete početi polagati prvi nabor s lijeve strane, pričvršćen je na konvencionalni priključak za krojenje. Nakon toga, svi ostali nabori se formiraju u traženoj količini, ostavljajući dubinu odredbi u 44 cm. Svi višak tkanine na stranama pažljivo uklanja, ošišan škarama duž ravne linije.

Igle se čiste, tkanina se širi na ravnu površinu. Kao rezultat toga, ispada polukrug s rubovima koji imaju zube. Donji i gornji rub tkanine mogu se tretirati s kosom pečenje tako da je Lambreken stekao privlačniji izgled. Tkanina ide na nabore, šivanje na pisaćem stroju. Nakon toga, potrebno je osigurati gotovu lambrequenu na montažnoj ploči, rubovi koji se vraćaju na montažu nisu vidljivi. Tkanina se može pričvrstiti na iglu i niti, to jest, rubovi su ušiveni na mjestu. Takvi jednakostranični kolači za jednu zavjesu mogu se obaviti nekoliko, upotrijebite vrstu "šal", u kojem se tijekom konstrukcije uzorka ostaje kao dio tkiva koji visi na željenoj duljini. U tom slučaju moramo posvetiti mnogo pozornosti kako će se formirati nabori. U suprotnom, krojenje se gotovo ne razlikuje.

Članak o temi: Hydrongea - sorte grmlje, slijetanje i skrb. Fotografija hidrogena

Primjer swag dvoboja.

Kako šivati ​​lambrequine: značajke, kako položiti nabore

Uzorak uzorak lambrequin.

Ispravno zašijte lambrecini u obliku dvostrane utakmice vrlo je jednostavno. Potrebno je koristiti uzorak koji je već bio razmatrani gore. Potrebno je uzeti veliki list uskog papira, presavijeti ga na pola da biste dobili ½ dijela trga. Nakon toga, uzorak se prenosi na list papira iz sklapanja, izrezuje. Kao rezultat toga, ispadne na sliku u punoj veličini budućeg vagona. Budući da je potreban dizajn dvoboja, tada se ovaj uzorak treba podijeliti u 2 dijela. Postoji linija u obliku luka na traženoj visini, to je obično ½ svih visina. Na ovoj liniji se izvodi uredni rez, ispada već 2 uzorke za tkivo različitih boja.

Sada je potrebno pripremiti takve materijale i alate:

  1. Tkanina 2 boje i obloge. Najbolje je odabrati kontrastne boje tako da je swag izgledao privlačno i svijetlo. Inače će nijanse biti male, cijela ideja će biti jednostavno razmažena. Za obloge možete uzeti tkaninu druge boje, ali mora se pamtiti da bi njihove teksture trebale biti iste.
  2. Teme u tonu, iglice, krojenje igle, škare, cm i metalnu dugu liniju.
  3. Stjecanje i kosi beyk za završnu obradu.

Proces šivanja praktički se ne razlikuje od prethodne verzije, upravo sada formira nabore za 2 dijela tkiva. Nakon što su svi nabori sastavljeni, višak je uredno odrezan, šavovi se obrađuju.

Kada se formira, preporuča se odrediti boju na takav način da je tamna zavjesa intermedijarna boja svjetlija i obrnuto.

Montažna traka je namotavanje s tim tkivom koji se koristi za gornju odredbu.

Kako položiti nabore?

Za lambrekin se često koriste nabori, koji daju cijeli dizajn mekani, elegantan izgled. Ali ovi nabori mogu biti potpuno različiti, potrebno je ispravno postaviti, računajući ne samo količinu, već i veličinu, dubinu njihove uvjete.

Članak o toj temi: udaljenost između cijevi toplog katu: savjeti za definiciju

Danas se prijavite 3 vrste takvih nabora:

Kako šivati ​​lambrequine: značajke, kako položiti nabore

Lambrequin shema "dvostruko zvono".

  1. Jednosmjerni, koji ide samo u jednom smjeru.
  2. Brojač, koji se formiraju jedni prema drugima.
  3. Bowes, koji su uključeni strani prethodnog broja - brojač. Nakon formiranja, oni podsjećaju na male lukove, divergentne. Potrebno je ispravno odrediti broj takvih nabora, jer ne bi trebao biti previše, ali i premala količina ljepote Lambreken neće dati.

Za ljepši dizajn, porter koristi lambrene. Ovaj je dizajn izrađen od mekog ili vrlo tvrdog tkiva, koji ne samo maskira vijenac i vezanja zavjesa, već i davanjima daje atraktivan i gotov izgled.

Za šivanje možete koristiti različite vrste lambrequina, razina složenosti ovisi o tome koja je odabrana vrsta.

Čitaj više