Kako oprati linoleum tako da glittel kod kuće

Anonim

U pravilu, linoleum se procjenjuje u kuhinji iu hodniku. Ova katu pokriva je izdržljiva, otporna je na abraziju i proizvodi se u različitim bojama. Dovoljno je jednostavno postaviti. Ali, u isto vrijeme, s vremenom, gubi početni sjaj. Može li se to popraviti?

Moderne kemikalije za kućanstvo omogućuju vam da riješite mnoge probleme, uključujući i ovo. Tu su i recepti "baka" koji će pomoći da se vrate sjaj s linoleum. Ali prije nego što govorimo o tome kako oprati linoleum na sjaj, razmislite o općim pravilima čišćenja, omogućujući produžiti radno razdoblje podne obloge.

Pravilno čišćenje

Kako oprati linoleum tako da glittel kod kuće

Prije svega, treba napomenuti da se prvo mokro čišćenje linoleuma treba obaviti ne ranije od mjesec dana nakon polaganja. Tijekom tog vremena, prljavština treba eliminirati pomoću usisivača ili konvencionalne metle. Alternativno, možete koristiti posebne vlažne brisače koje imaju antibakterijski učinak. Linoleum se mora prilagoditi uvjetima vanjskog okruženja.

Tijekom tog razdoblja dobiva vlagu iz zraka. Ako će se vlaga dodatno pasti, a to se ne može izbjeći tijekom mokro čišćenje, zatim se podovi mogu deformirati. Nije moguće ispraviti situaciju. Stoga će se zamijeniti gotovo nove podove.

Potrebno je ukloniti bilo koju sobu kao što je kontaminirana. Jer u kuhinji Pripremite hranu, poželjno je svakodnevno očistiti ovu sobu. Trebali biste početi čišćenje suho čišćenje. Metla, četka ili usisivač prikuplja se cijelo smeće. Možete preskočiti ovu fazu. Međutim, to će značajno pojednostaviti daljnji proces čišćenja. Zatim morate operiti pod. Ovo čišćenje ne završava. Posljednja faza je poliranje podne obloge. Samo polirana površina osvjetljava.

Prilikom čišćenja linoleuma ne može se koristiti abrazivna sredstva. Treba izbjegavati visoke temperature, što negativno utječe na podne obloge. Mokro čišćenje treba provesti dobro pritisnutom krpom. Poželjno je nakon mokrog čišćenja za obrišite linoleum unaprijed pripremljeni komad flanela.

Članak: Prednosti igrališta za vikendice

Ako se čišćenje izvodi dnevno, zatim i veliki, gore opisane radnje trebale bi biti dovoljne da se osigura da završna prevlaka nije samo čista, već i sjaji.

Kako oprati linoleum tako da glittel kod kuće

Odvojeno, želim reći o mrlje, koje se na kraju pojavljuju na linoleumu. Da biste ih dobili od njih morate koristiti posebna sredstva. Od masnih mrlja, linoleum se čisti uz pomoć konvencionalnog deterdženta namijenjenog za pranje posuđa. Korištenje benzina može povući broj mjesta. Naime:

  • mrlje od boje hrane ili kave;
  • krema za cipele;
  • Zelenki;
  • marker;
  • jod.

Ovaj alat će pomoći da se riješite tragova nakon premještanja namještaja. Kerozin ima sličan učinak. Ako se morate riješiti male točke, možete koristiti otopinu amonijaka. Također možete pokušati primijeniti lak remover.

Od vapnenačkih točaka pomoći će da se riješite sredstava za pranje pločica. Preporučljivo je ukloniti mrlju dok je svježa. Od zastarjelih mjesta da biste se riješili mnogo teže. Ako su čestice prljavštine prodrle duboko u linoleum, onda se to mjesto ne može opisati. Nakon uklanjanja mrlje, potrebno je oprati cijeli kat.

Nanesite oblaganje sjaja

Kako oprati linoleum tako da glittel kod kuće

Ako, nakon poliranja pod, linoleum nije stekao željeni sjaj, ali ne želim koristiti posebna sredstva zbog njihovog kemijskog sastava, možete koristiti bake vijeća koje su testirane dugi niz godina iskustva.

U svakoj kući ima nekoliko krumpira. Voda koja ostaje nakon kuhanja ovog povrća sposobna je vratiti sjaj s vanjskim premazom. Stoga morate napraviti otkazivanje krumpira. Zatim, dodajte je u vodu i pomiješajte sve dobro.

Napravljen kod kuće znači da je zadužio sjajnog linoleuma. Zamijenite izvarak može biti krumpir škrob. U isto vrijeme, bit će potrebno doslovno par žlica.

Kravlje mlijeko pomiješano s vodom je još jedan recept koji ne koristi jednu generaciju. Mlijeko i voda treba uzeti u jednakim omjerima. Linoleum nakon pranja Ovaj pripravak mora biti osušen. Rezultat se ne može odmah pojaviti. Stoga ćete morati raditi nekoliko puta više puta.

Članak o toj temi: Volumetrijska dekorativna slova i natpisi u unutrašnjosti (35 fotografija)

Također možete koristiti laneno ulje ili olifer do poljskog linoleuma. Primijeniti sredstva na premaz uz pomoć spužve ili vunene tkanine. U isto vrijeme, nije potrebno zagrijati spužvu uljem ili olifu. Površina linoleuma je polirana dijelom flanela. Ova metoda daje željeni rezultat od prvog puta.

Kako oprati linoleum tako da glittel kod kuće

Može se koristiti tijekom polimerne mastične ili polirolije namijenjene ovoj podovi. Oni vraćaju sjaj s linoleum i stvoriti tanki film na svojoj površini, koji je neprimjetljiv golim okom. Ovaj film štiti vanjski premaz od vlage.

Zaključak

Tako da podne obloge izgleda kao nova, čak i nakon nekoliko mjeseci ili godina nakon polaganja, morate se pravilno brinuti za to. Njega podrazumijeva ne samo mokro čišćenje, nego i poliranje površine linoleuma. Možete koristiti i posebna sredstva i testirati u godinama "babushkina" recepte.

Da bi se premaz otporan na prljavštinu, moguće ga je obraditi s olfičnim filmom na površini linoleumskog filma. Isti učinak ima mastiks. Morate obraditi ove alate s linoleum premazom najmanje 2 puta mjesečno. Nepovoljna je hodati po samo utrljati linoleum. Potrebno je minimizirati sva opterećenja na podnu pokrovu tijekom sljedećih 10 sati.

Čitaj više