Tehnologija Fliseline Wallpaper: Upute korak po korak

Anonim

Sadržaj: [Hide]

  • Upute korak po korak za lijepljenje
  • Kako bumble kutove?
  • Vrijeme je za suho pozadinu
  • Kako podebljavati strop?

Za danas uređenje zidova koristi se razne materijale, ali se najčešće koristi pozadine. Oni se proizvode u najširem asortimanu, mogu biti na papirnoj osnovi, vinil, flizelin. To je posljednja opcija koja je optimalna za urbani stan. Pravila ocklamp su izuzetno jednostavna, vrijeme za rad je potrebno na minimumu.

Tehnologija Fliseline Wallpaper: Upute korak po korak

Flizelin Wallpaper maskirati nedostatke zidova, imaju dugi vijek trajanja.

Koje su prednosti pozadine? Takav završni materijal je sposoban prikriti maskiranje malih zidova, poravnanje nije potrebna tako oprezna kao za slikanje. Fliseline platnene mogu se čak i razdvojiti stropom, a zatim obojiti u željenu boju.

Teksturirana pozadina za slikanje često ima prekrasan crtež, stvoriti neobično, ali ugodno raspoloženje u sobi.

Za tapetu s fluiselinom koristi se posebni ljepilo, uobičajeno se neće uklopiti. Neki stručnjaci tvrde da je moguće uzeti adhezivni sastav za vinilne premaze ili za papir, ali je bolje ne riskirati, jer Fliesline završna obrada može uskoro doći u zapuštenost. Pripremite ljepilo nije tako teško. Dovoljno je kupiti suhi sastav, mijesiti vodom u skladu s uputama koje su navedene na paketu. Obično je potrebno za kuhanje samo 15-20 minuta, nakon čega je ljepilo spremno za uporabu.

Upute korak po korak za lijepljenje

Da bi se počeli držati fleinske pozadine, potrebno je pripremiti najjednostavnije alate i materijale:

Tehnologija Fliseline Wallpaper: Upute korak po korak

Alati za lijepljenje Fleislinske pozadine.

  • sami pozadine u traženoj količini;
  • Posebna ljepila za fleislinski pozadinu;
  • Razina izgradnje, plumb, linija i jednostavna olovka za označavanje;
  • kantu za gnječenje ljepilo, bušili s posebnom mlaznicom za građevinske otopine;
  • plastična lopatica;
  • Valjak za rubove kotrljanja;
  • četkica s mekom hrpom;
  • polietilen film;
  • Nož za rezanje pozadine.

Prije posla, prvo trebate očistiti sobu od stranih predmeta, oprati pod, dok će se roleći na njemu, s rezanjem.

Članak o temi: Pozadine s natpisima i pisama u unutrašnjosti

Prije početka filizelina materijala, potrebno je obaviti pripremni rad. To uključuje:

  • uklanjanje starog premaza iz zidova, njihovo čišćenje, poravnanje crijeva, pukotina i drugih nedostataka;
  • Priprema kutova za lijepljenje, u tu svrhu se koristi poseban plastični kutak;
  • Zatim je potrebno smanjiti materijal. Mora se ležati u sobi u kojoj će se popraviti, oko jednog dana.

Tehnologija Fliseline Wallpaper: Upute korak po korak

Shema lijepljenja Flizelin pozadina.

Fliseline Wallpaper Stid je izuzetno jednostavna pravila. Ljepilo se nanosi samo na površini baze, nakon čega se nanosi platno, što uvelike klizi preko površine. Tijekom plaće možete jednostavno ispraviti pogrešku. Od prednosti potrebno je napomenuti da se phlizelin ne mokri, nije rastegnut, njegova je uporaba što je moguće ugodna i jednostavna. Slične prednosti i čine ovu vrstu pokrivenosti tako popularne danas.

Upute za površine plaća su iznimno jednostavne:

  • Prvo, ljepilo za pozadinu se miješa, nakon čega se valjak nanosi na površinu zida;
  • Pre-rezana pozadina tkanina je napravljena na zid, početak lijepljenja se preporučuje iz kuta. Sam platno preuzima gornji dio, nakon čega se nanosi na zid. Zatim je potrebno pažljivo izgladiti uporabom posebne razine plastike;
  • Kako bi se posao brže, preporuča se izvršiti broj okomitog crta na površini zida. Tada će štap biti visokokvalitetniji, to će potrajati manje vremena na njemu;
  • Svi višak s poda obrubljen je oštrim nožem. Najbolje je to učiniti tako da 1-2 cm ulazi u postolje. Mora biti instaliran za prethodno mjesto nakon završetka postupka za lijepljenje.

Natrag u kategoriju

Kako bumble kutove?

Tehnologija Fliseline Wallpaper: Upute korak po korak

Shema Fliesline Wallpaper u uglovima.

U procesu obrtanja zidova, velika pozornost treba posvetiti uglovima. Priprema za lijepljenje Phlizelin Wallpaper počinje u fazi obrade zidova. Da biste to učinili, kada su svi kutovi dužni dogovoriti s posebnim plastičnim kutovima, omogućit će da je površina glatka i lijepa. Prilično rasprostranjena pogreška je ignorirati ovo pravilo. Tada se neravni premaz ispada na vanjskim kutovima, često je pozadina početak najprije manjkav. Ako je moguće, svi unutarnji kutovi obrađuju se na sličan način.

Članak o toj temi: Odaberite i montirajte krov za automobil u zemlju

Kada su kutovi zalijepljeni, potrebno je promatrati jednostavne, ali obvezno pravila. Prema tehnici lijepljenja Fliselin Wallpaper, rub panela ne bi trebao imati rub. Stoga je potrebno početi dekoriranje zida, malo odstupanja s ruba na takav način da je pozadina tada slaganje s Allenom na drugom zidu. Veličina takve allen može biti različita, obično bi trebala biti od 2 cm. Svi višak nakon lijepljenja su odsječeni s oštrim nožem. Kao rezultat toga, ispostavilo se čak i tkaninu koja će biti strogo okomito, a ne pod kutom.

Natrag u kategoriju

Vrijeme je za suho pozadinu

Tehnologija Fliseline Wallpaper: Upute korak po korak

Shema za izračunavanje pozadine u sobi.

Nakon što se napravi lijepljenje, potrebno je ostaviti materijal za sušenje, što je potrebno određeno vrijeme. Da biste brzo i ispravno osušili pozadinu, potrebno je osigurati sve uvjete za to. Prije svega, to se odnosi na nacrti. Oni jednostavno ne bi trebali biti, pa nakon lijepljenja morate zatvoriti vrata i prozore, dok ljepilo se ne osuši. Ako to ne učinite, onda za jednu noć, paneli mogu jednostavno ispasti i pasti, a to znači da ćete provoditi vrijeme i financijske resurse. Kada se radi na takvoj površini, mjehurići će se uskoro pojaviti, rubovi će početi zaostati.

Nakon lijepljenja Phlizelin pozadinu, trebalo bi postojati najmanje 24 sata, ali sve ovisi o vanjskim uvjetima. Ako je topla sezona, a vrijeme je suho, onda je dan dovoljno. Uz sirovo i hladno vrijeme, bolje je čekati malo duže. Ako je moguće ne koristiti sobu, preporuča se pričekati nekoliko dana, nakon čega već možete početi instalaciju namještaja.

Natrag u kategoriju

Kako podebljavati strop?

Tehnologija Fliseline Wallpaper je jednostavna, stoga podrazumijeva ukras ne samo zidove, nego i stropove. Kao rezultat toga, moguće je dobiti vrlo neobičnu, lijepu površinu. Osobito često se ta opcija koristi kada se strop ne karakterizira idealna stanja, tj. Male pukotine, deprimira, nepravilnosti. Ako ne postoji mogućnost izvršavanja poravnanja stropa, tada je Phlizelin pozadina najbolji izlaz. Kada se koriste takve pozadine na stropu, mjehurići se ne formiraju, ne budu zamrznuti, sama premaza služi dugo vremena.

Članak o toj temi: Kako izbjeći nedostatke s parketom Varnipment

Tehnologija Fliseline Wallpaper: Upute korak po korak

Shema zaglavljivanje pozadine s gumenom lopaticom.

Tehnologija lijepljenja Flieslinskih pozadina na stropu je relativno jednostavna, to je sljedeća:

  • Prvo, potrebno je smanjiti materijal, razgraditi ga na površinu poda;
  • Ljepilo se miješa, nakon čeke se nježno nanosi na površinu stropa, koja bi trebala biti čista i suha. Ako je potrebno, preporučuje se da se preporučuje da bude prekriven temeljem;
  • Najbolje je staviti na stropne flieshelinične pozadine, jer nije jako pogodan za podizanje plahte i ispravno ga voditi, pogotovo jer je potrebno raditi na stepladderu. Probijanje se provodi s Allen, nakon čega je sve odrezano. Pažljivo se mora odnositi na lijepljenje obojenih tkanina koje imaju crtež, on se mora podudarati, a ne idu kaootično;
  • Nakon što su svi platnice zalijepljeni, potrebno je ostaviti prevlačenje za sušenje. Potrebno je da su vrata i prozori zatvoreni. Potrebno je da površina pozadine nije pokrivena mjehurićima.

Sljedeća faza ovisi u potpunosti na kojoj je pozadinu korištena za rad. Ako je to bila vrsta slikanja, onda morate pomiješati boju i nastaviti na mršenje na površinu. Ako pozadina već ima crtež i boju, dovoljno je ukrasiti zglobove zidova i strop. Obično se koristi dekorativni postolje, koji se može popraviti s tekućim noktima oko perimetra.

Flizelin Wallpaper je prilično popularan tip završnih materijala, koji se koristi ne samo za uređenje zidova, već i za završnu obradu stropa. Pozadine Ovo su izdržljive, postoje brojne sorte za slikanje, već imaju prekrasnu tvornicu, nijanse. Proces zadržavanja takvih pozadina nije vrlo složen, materijali i alati za to se uzimaju najjednostavniji.

Čitaj više