Kako koristiti lasersku razinu: upute

Anonim

Kako koristiti lasersku razinu: upute

Moderne laserne razine lako će ispuniti, prije svega događaj kao obilježavanje. Oni uživaju u oba pridošlice i profesionalcima u građevinskom području.

Međutim, malo početnika zna kako koristiti lasersku razinu. U to ćemo razmotriti koje razine razina postoje i kako koristiti lasersku razinu.

Vrste laserskih razina

Kako koristiti lasersku razinu: upute

Prije kretanja izravno na posao, morat ćete odrediti koju vrstu alata s kojim se bavite. Razine lasera koje se često koriste za poravnavanje zidova su podijeljene u:

  • statički. Oni se također nazivaju križ ili višenamjenski uređaj:
  • Rotacijski. Također se naziva razina ili višenamjenska razina;
  • Pokazivač ili točkasti lasera.

Svaki uređaj u kompletu uključuje upute u kojoj je detaljno opisan postupak uporabe i potrebnih pripremnih postupaka. Postoji nekoliko nijansi koje treba razmotriti prije korištenja ovog alata:

  1. Ako se koristi alat za bateriju, nemojte ga zaboraviti napuniti.
  2. Ako razina radi iz baterija, umetnite ih u pretinac.
  3. Prije postupka provjerite rad instrumenta. Nakon toga možete instalirati instrument.

Kako postaviti lasersku razinu

Kako koristiti lasersku razinu: upute

Laser ne smije spojiti predmete

Mjesto instrumenta je izuzetno važan čimbenik. To je od njega da kvaliteta oznake ovisi. Postoje određena pravila koja će se morati uzeti u obzir prilikom instaliranja instrumenta:

  1. Smatrajte da strani predmeti ne bi trebali biti na putu lasera. U suprotnom, suprotna linija će biti prekinuta, a rezultati će biti netočni.
  2. Instalirajte alat je potreban na određenoj udaljenosti od objekta. Maksimalna udaljenost označena je u uputama. Smatrajte da je manje interval, manje je vjerojatno pogreška.
  3. Tijekom uporabe uređaj treba postaviti na ravnu površinu. Možete koristiti stativ ili držač. Instrument će morati osigurati. Šokirani ili oštri pokreti tijekom mjerenja su neprihvatljivi.

    Kako koristiti lasersku razinu: upute

    Prije uporabe poravnajte razinu u svim zrakoplovima.

  4. Prije uporabe potrebno je na razini horizontalne razine. U tu svrhu koristi se razina mjehurića, koja je ugrađena u alat. Neki modeli koriste funkciju samoniveliranja. Kada neravnomjerno postavljanje, on služi odgovarajući signal.
  5. Upozorite broj ljudi o planiranim postupcima. Također sakrijte kućne ljubimce tako da laser ne šteti im.

Ako su svi ovi savjeti završeni, možete nastaviti na mjerenja.

Postavljanje laserske razine

Kako koristiti lasersku razinu: upute

Vertikalna i horizontalna postavka

Često upute detaljno opisuju kako pravilno konfigurirati. Postupak je prilično jednostavan i isti za gotovo sve modele.

Kako koristiti lasersku razinu: upute

Jednostavni uređaji imaju nekoliko razina mjehurića kojom se provodi konfiguracija. Izvodi se pomoću vijčanog vijka.

Ponekad je alat opremljen funkcijom samoizvezivanja, ali to ne znači da se radi samostalno. To je moguće samo uz blagi otklon od oko 15 stupnjeva. Ako je premaz neravnomjeran, morat ćete sami pričvrstiti vijke.

Kako koristiti lasersku razinu: upute

Korisna razina

Obojena vrsta razine pri radu stvara dva lasera: vertikalna i horizontalna.

Ako se želi, mogu se smanjiti istovremeno ili jedan.

Rotacijski uređaj, pak, također ima dodatne postavke.

Oni su kut skeniranja i brzine rotacije.

Preporuča se koristiti samo trenutno potrebne značajke kako ne bi se zbunilo.

Dakle, prilikom mjerenja okomitog otvora, bolje je isključiti horizontalnu gredu. U isto vrijeme, također ćete spremiti napunjenu bateriju uređaja.

Dodatni uređaji za lasersku razinu

Kako koristiti lasersku razinu: upute

Ako je udaljenost između uređaja i površine više, koristite cilj

Osim glavnog instrumenta, profesionalci često koriste dodatne pomoćne alate. To uključuje:

  1. Laserski prijemnik radijacije. Može pomoći snažno ako se mjerenja naprave izvan kuće. Uz to, snop će biti jasno vidljiva čak i na suncu. Osim toga, laserski raspon će se povećati za 2 puta. Kupite instrumente jednog branda kako biste osigurali njihovu kompatibilnost.
  2. Cilj. Ovaj uređaj dolazi s gotovo svim laserskim razinama. Izgleda kao meta koja je izložena u crtici. Preporuča se koristiti ako je udaljenost između razine i objekta velika. Ponekad se isporučuje i poseban uređaj, takozvani optički prizor. Instaliran je na razini razine i omogućuje vam da dosegnete čak i do udaljenim zidovima.
  3. Tračnice. Koristi se s potrebom za paralelnim linijama, dok je udaljenost između njih trebala biti ista. Također se koriste može se promijeniti visina uređaja kada je instaliran na stativ. Za detalje o postavljanju laserske razine, pogledajte ovaj videozapis:

Pomoću laserske razine u praksi

Kako koristiti lasersku razinu: upute

Laserska razina pomoći će u utvrđivanju nepravilnosti vertikalnih površina

Možete koristiti takav uređaj za mnoge svrhe, a ne samo u građevinskom plovilu, glavna stvar je znati kako koristiti lasersku razinu. Razmotrimo neke opcije za korištenje u više detalja:

  1. Poravnavanje zidova ili drugih površina. To je ovo područje uporabe koje pokazuje sve prednosti laserskih razina ispred starih alata. Da biste odredili glatku površinu, samo će biti dovoljna za usmjeravanje duž laserske zrake. U isto vrijeme, definirati odstupanje od okomitog na svakoj web-lokaciji, a uz pomoć tih podataka možete odabrati debljinu sloja za izravnavanje.
  2. Završiti s pločicama. U ovom području morat ćete koristiti vertikalne i horizontalne zrake. Kada prelazite, oni tvore križ na površini. Centar križa se kombinira s šavovima po pločici, a poravnanje pločica se izvodi duž zraka.
  3. Punkt pozadine ili ukrasne elemente. Ovdje možete pronaći i primjenu ovog uređaja. Uz pomoć grede možete lako poravnati okomito rub materijala. Horizontalna greda pomoći će u stvaranju savršeno glatke granice.

    Kako koristiti lasersku razinu: upute

    Razina će pomoći u izgradnji čak i ravnih particija

  4. Instalacija namještaja i kućanskih aparata. Sneorično postavljen namještaj može pokvariti cijeli interijer sobe. Upotreba ravnala ili redovita razina traje mnogo više vremena i snage, ali uz pomoć laserskog uređaja možete jednostavno smjestiti tehniku ​​namještaja, a također objesiti vijence.
  5. Instalacija particija i rasporeda zgrade. Uz pomoć laserske razine možete ponoviti izgled. Projekcija laserske zrake pomoći će točno instalirati particiju.
  6. Za mjerenja. Uz pomoć laserske razine, mjerenja neće raditi. Međutim, njegova uporaba će značajno ubrzati i olakšati ovaj postupak. Laserska razina može biti izgrađena s vilu, koja će se mjeriti.

Opcije primjene mogu se detaljno vidjeti u sljedećoj shemi.

Kako koristiti lasersku razinu: upute

Kada koristite ovaj uređaj, ne smijete zaboraviti na sigurnost. Zapamtite da je moć snopa dovoljno velika, tako da je nemoguće ući u oči osobe ili životinje.

Kako koristiti lasersku razinu: upute

Dok radite, uvijek koristite posebne zaštitne naočale.

Nedavno je upotreba laserne razine postala popularna. Uređaj je pogodan za obavljanje velikog broja rada, a ne samo u građevinskom plovilu, tako da će njegovo stjecanje postati iznimno korisno i značajno će olakšati i ubrzati mnoge procese.

Članak o temi: Proizvodnja bambus svjetiljki s vlastitim rukama

Čitaj više