Linene zavjese: Preporuke za odabir i rad

Anonim

Prirodne tkanine se sve više koriste za ukrašavanje otvorenih otvora, to omogućuje dugo vremena za održavanje atmosfere svježine i čistoće. Jedan od najdražih vlasnika opcija dizajna prozora su zavjese. Atraktivne zavjese kombiniraju sofisticiranost i praktičnost. Tekstilni proizvodi iz lana savršeno izgledaju u svakom interijeru, stvarajući posebnu mikroklimu u sobi.

Linene zavjese: Preporuke za odabir i rad

Prednosti i nedostaci lanastih tkanina

Kada planirate koristiti lan za dizajn sustava Windows, potrebno je uzeti u obzir ne samo prednosti materijala, već i njegove nekoliko mana.

Čimbenici zagovaraju proizvode od lana:

  1. Čistoća u okolišu materijala;
  2. jedinstveni stil tekstilnih struktura;
  3. Prirodne ljepote i elegancije: Sunčeva svjetlost tiho raspršuje, prolazi kroz zavjese;
  4. Svestranost tkanine i njegove praktičnosti: lavan se lako izbriše, malo skloni zagađenju, ne istroši se;
  5. Zavjese lana ne podliježu elektrifikaciji i, prema nekim podacima, čak i ukloniti razinu zračenja koja proizlazi iz električnih uređaja;
  6. Samo pamučne i lanene zavjese mogu izvršiti funkciju "prirodnih klima uređaja", zagrijavanje zime i davanje hladnoće ljeti;
  7. Linene zavjese imaju baktericidno svojstva, zbog čega se mogu objesiti u kuhinju, u spavaću sobu ili djecu kako bi održali normalnu mikrofloru u sobi.

Nedostaci lan:

  1. Materijal je teško željezo;
  2. Nakon prvih stirika, tkanina se može znatno "sjesti";
  3. Zavjese se ne mogu izbjeljivati ​​i izbrisati agresivne tvari.

Vijeće

Ako osušite tkaninu u pravom smjeru i moždani udar u malo vlažan oblik, proces skrbi za materijal će postati vidljivo lakši.

Linene zavjese: Preporuke za odabir i rad

Vrste latenih tkanina za zavjese, pravila za svoj izbor

Linenske zavjese mogu se razlikovati po vrsti tkiva. Svaka vrsta materijala ima specifične značajke, što utječe na percepciju struktura i pravila za njihovu uporabu u unutrašnjosti.

Članak o toj temi: Kako smanjiti postolje uz pomoć Stusl

Klasifikacija boja

  • Nebijeli lanac se koristi vrlo rijetko zbog posebnosti izgleda. Posteljinski proizvodi tamno sive ili smeđe nijanse s vidljivim tkanjem mogu ukrasiti jednostavan interijer bez viška.
  • Osvijetljeni lanac se nikada ne događa čist bijeli. Materijal mora održavati svjetlo žutinu ili siću. To je takva skalu boja koja daje vjere i profinjenost proizvoda.
  • Obojena platna se koristi kao apstraktna aplicijska u strogom, ali modernom interijeru.

Klasifikacija gustoćom

  • Uski lavan daje zavjese s olakšačkom teksturom.
  • Jednostavna tkanina ima glatku površinu i vrlo je ugodan na dodir.

Klasifikacija čistoće

  • Čisti lanac je jako puno.
  • Tkanina s aditivima omogućuje vam održavanje svih prirodnih prednosti lana, zaglađivanje njegovih nedostataka. Ako se doda lavsan, materijal postaje mekan, rastući i gladak. Zavjese od svile sa svilom odlikuju se sjajem i elastičnosti.

Klasifikacija teksture i olakšanja

  • Glatki materijali se obično koriste za presvlake namještaja i dekorativnih proizvoda. Ako takva vrsta materije ide na zavjese, onda se najčešće nadopunjuje čipkom, pukim menie ili pletenim elementima.
  • Oslobađanje tkanina je idealna za zavjese. Izvorni ukras može se stvoriti pomoću vezenja ili posebnog pakiranja.

Vijeće

Što je složenija tekstura materijala za zavjese, to će biti više glupo. To se mora uzeti u obzir odabirom tekstila u kuhinju, u dječjoj sobi ili sobi gdje žive kućni ljubimci.

U zasebnoj skupini oslobađa se platna tulle. To je najlakši transparentni proizvod nježnog bež, koji ima jedinstveno olakšanje i savršeno se kombinira s većinom materijala za zavjese.

Linene zavjese: Preporuke za odabir i rad

Koristeći platno platno u unutrašnjosti prostora

Zavjese lana izgledaju u unutrašnjosti vrlo prirodno, tako da je stvaranje prikladnog dizajna vrlo jednostavan. Trebate samo uzeti u obzir nekoliko preporuka.

  1. Jednostavno i eleganciju je jaka strana zavjese za lan, tako da nije potrebno preopteretiti sliku po kuglicama, pickups ili dekorativnim stezaljkama. Ako još uvijek trebate dodati nešto, možete koristiti pletene platnene kabele.
  2. Ovi dizajni se ne kombiniraju s lambrequinima.
  3. Slabo glačano lan izgleda vrlo nepotvencionalno.
  4. Grube zavjese u suprotnosti s luksuzom i modernim ukrasnim tehnikama. Oni neće odgovarati prostorijama u stilu ambijenta, baroknog, modernog, klasicizma, techno i high-tech. Ali oni su idealni za sobe u duhu zemlje, Eko, Etno i drugo slično.
  5. Osvijetljena lagana platna je univerzalna i može se koristiti u svim stilskim smjerovima.
  6. Zavjese iz lana mogu se nadopuniti prirodnim tkaninama zavjese, kao što je pamuk.
  7. Prirodne tkanine savršeno se kombiniraju i sa svjetlosnim nijansama u dizajnu sobe i sočnim tonovima.

Vijeće

Da biste dobili oblik cjelovitosti i integriteta, preporuča se dopuniti unutrašnjost prostorije s jastucima ili drugim tekstilom iz istog materijala.

Linene zavjese: Preporuke za odabir i rad

Izvrsne zavjese u ukrašavanju kuhinje, spavaće sobe, dnevnog boravka

Prilikom odabira prikladnih proizvoda potrebno je uzeti u obzir svrhu ukrašene sobe.

  • Kuhinja je najbolje odabrati guste neplaćene ili lagane zavjese na koje su pogodne bijele zavjese. Poželjni stilovi - Provence, zemlja.
  • Za dnevnu sobu prikladne će se jedno-fotonska zavjesa, koja će se kombinirati s presvlakama namještaja ili boje zidova. Posebno atraktivan takve sustave za sunčanje izgledaju na pozadini drvenog namještaja.
  • Zavjese u spavaćoj sobi ne smiju zauzimati mnogo prostora i privlače pozornost. Zavjese iz lana stvorit će posebnu atmosferu udobnosti i udobnosti, bit će blago smanjena soba bez ometanja njegovog prirodnog svjetla.

Članak o temi: Interijer male spavaće sobe 9 m2 Učinite to sami: Pravila registracije (fotografija)

Za ukrašavanje balkona ili veranda lan, bolje je ne koristiti: to će brzo biti prljavo, oticanje i neće moći spasiti njegovu atraktivnost za dugo vremena.

Linene zavjese: Preporuke za odabir i rad

Korisni savjeti za prirodne materijalne skrbi

Dakle, da linski proizvodi služe za dugo vremena, potrebno je pružiti im posebnu skrb.

  1. Zavjese se preporuča za pranje u posebnom načinu rada s posebnim pripravcima za čišćenje.
  2. Ako ne koristite centrifugu tijekom pranja stroja, to će biti lakše izgladiti.
  3. Dobivanje tkanine ili koristite pištolj za prskanje se ne preporučuje - sjedni će. Bolje je za glačanje zavjese još malo mokre.
  4. Nemojte prečesto izbrisati materijal. U jednoj od faza proizvodnje zavjese lan, tkanina se obrađuje posebnim tvarima koje dugo omogućuju proizvode za održavanje atraktivnog izgleda.
  5. Kada se lokalna tkanina pojavi na tkivu, ali snažno zagađenje mora morati izbrisati tkaninu. Primijenite izbjeljivač ili agresivni čistači strogo su zabranjeni, čak i ako nemaju odgovarajuću oznaku.

Unatoč takvom upozorenju, ne biste se trebali bojati da će se briga za materijal imati problema. Len je dobro odbijati prljavštinu i neće isporučiti mnoge probleme.

Linene zavjese: Preporuke za odabir i rad

Izlaz

Posteljinski proizvodi se odlikuju prilično visokim troškovima, kao i svi visokokvalitetni prirodni materijali. Ali ako možete koristiti takve zavjese za ukrašavanje sobe, ne biste trebali razmisliti dvaput. To je takav krema za sunčanje koji će dati u sobi atmosferu udobnosti, udobnosti i laganoj nijansi luksuza.

Još jedan pozitivan trenutak: lana - dugotrajan materijal. To će pružiti izvorni i lijep prozor otvaranje dekor, ali za nekoliko sezona. Tkanina neće promijeniti svoj izgled, dok ostaje isto kao i na dan kupnje.

Čitaj više