Kombinacija boja: zavjese u pozadini boja - opcije za dobar dizajn

Anonim

Posljednji bar, ostavljajući mjesto u dekoraciji, dizajn prozora. Pokupite zavjese u unutrašnjost sobe ne znači doći do salonskih tkanina i odabrati ono što je prvo prikladno u boji, stilu ili cijeni. Smjer u dizajnu sobe podrazumijeva da je sve, uključujući zavjese i zavjese, smatra se najmanjim detaljima.

Kombinacija boja: zavjese u pozadini boja - opcije za dobar dizajn

Zavjesa

Odabir dizajna soba

Stil u unutrašnjosti sobe odražava se na način rezanja zavjesa, a kombinacija boja u zavjesama i zidovima podliježe ukupnim pravilima dizajna. Kao osnova kako odabrati zavjesu za pozadinu, uzima se klasični stil. Osnovna načela klasičnog smjera u dizajnu prostora bila su položena u 17. stoljeću i nisu izgubili relevantnost iu naše vrijeme. Klasik dolazi u bilo koji interijer, ako je paleta boja ispravno odabrana. U ovom stilu, zavjese se koriste u boji do tapete - na dva ili tri tona tamnije ako su zidovi sobe napravljeni u svijetlim bojama, ili je nekoliko tonova lakši ako su zidovi sobe ukrašeni u tamne tonove ,

Kombinacija boja: zavjese u pozadini boja - opcije za dobar dizajn

Ako trebate pokupiti zavjese na pozadinu s uzorkom, slijedite u jednom od dva smjera. Prvi je kupiti zavjese, istu boju s ornamentom na pozadini, drugi je kupiti zavjese koji odgovaraju pozadini boje na pozadini. Odabir jedne od opcija, možete stvoriti harmoničan, jedan dizajn.

U stilu provansa, zavjese i pozadine s istim uzorkom se naširoko koriste. Paleta boja zidova i zavjesa može biti potpuno identična ili ima male razlike. Dakle, da se zavjese i pozadinu ne spajaju u jednu jedinicu, prozor se nadopunjuje transparentnim zavjesama s labudovima, ruffalsom, uzorcima kontrastnih boja.

Najlakši način da odaberete zavjese na pozadinu u stanu, čiji je interijer dizajniran u stilu minimalizma. Ovdje ima pet pravila:

Kombinacija boja: zavjese u pozadini boja - opcije za dobar dizajn

  1. Zavjese su monofoni ili s minimalnom geometrijom koja ne privlači pozornost;
  2. Ako je moguće, zavjesa zatvara cijeli zid, od poda do stropa;
  3. Soba ne smije ostati tamna, neotkrivena mjesta, pa je kombinacija dviju zavjesa prikladna - čvrsto preko noći i transparentno tijekom dana;
  4. Nijedna dekoracija ne smije se koristiti u obliku lambrekina, obustava, žurnih i estriha, samo uniformu Falda;
  5. Minimalni dodatni pribor.

Članak o temi: zglobovi i praznine između kupaonice i zida - što učiniti?

Izbor

Završetak svake sobe ima vlastite karakteristike. U spavaćoj sobi uobičajeno je koristiti meke, umirujuće monotone nijanse. Prema pravilima dizajna, pokupite zavjese na pozadinu u spavaćoj sobi bolje se temelji na bojama prekrivač, posteljine ili boje zidova. Ako su zidovi ukrašeni u ružičastim, plavim, laganim ili breskve, tkanina se koristi za zavjesu za nekoliko tonova tamnije. Svjetlo Day-to-day Hardin je ušiven iz svjetlosti tila najsjajnijih boja.

Kombinacija boja: zavjese u pozadini boja - opcije za dobar dizajn

Stvaranje izgled dnevnog boravka je opsežno područje aktivnosti za fantaziju. Dopušteno je utjeloviti sve vaše ideje. Možete spojiti sve boje ako ih odaberete s okusom i izdrže zlatnu sredinu. Izbjegavajte samo nekoliko kombinacija koje izgledaju smiješno.

Ne-kombinirane boje:

  • Plavo zeleno;
  • Pink - crno;
  • Narančasta - ljubičasta;
  • Lila - žuta.

Kombinacija boja: zavjese u pozadini boja - opcije za dobar dizajn

Ali čak i ove boje neće pokvariti zajedničku paletu dnevnog boravka, ako ih koristite kao zasebne detalje dizajna u završci porter, kauč jastuci, zidne dekoracije.

Kuhinja je najmanja soba u kući, tako da morate pokušati formirati prozor za rad na njegovoj vizualnoj ekspanziji. Možete odabrati zavjese u kuhinju u boji na bilo koji elementi interijera: pregača, namještaj, zidove. Ako se odluči kombinirati zavjese s pozadinom, bolje je odabrati njihov kontrast zidovima boje. Uz ovaj prijem, prozor je označen na općoj pozadini, činit će lakše i svjetlije. Također u kuhinji, usput, praktična dekoracije: Garters, pickupi, kratke zavjese, u kombinaciji s kuhinjskim dizajnom predmeta, ali kontrastni s bojanje zidova.

Kombinacija boja: zavjese u pozadini boja - opcije za dobar dizajn

Prozor u kuhinji

Mogućnosti kombinacije boja

U dnevnim sobama, spavaće sobe i poslovnih soba, zavjese su odabrane do pozadine ili namještaja - najznačajniji detalji sobe. Ali treba napomenuti da stavke namještaja nisu tako često kao pozadinu. Ako nakon 3-4 godine želite promijeniti ukras sobe, lakše je promijeniti pozadinu i pokupiti zavjese na njih nego promijeniti namještaj. Najteži zadatak u ovom slučaju je izbor zavjesa na pozadinu u boji.

Da biste pojednostavili proces odabira, ispravno vođeni nekim dokazanim tehnikama dizajna. Na primjer, ako su zidovi u prostoriji spašeni u svijetle, privlačne boje, pokupite boju zavjese na pozadinu potrebna je u tonu dominantne boje. Crvena, smeđa i čokoladne zavjese za Burgundy Wallpaper savršeno se uklapaju, ali pastelni nježni tonovi izgledaju profitabilno u kombinaciji s pozadinom mir, a ne zasićene boje. Na ovom načelu, zavjese se kupuju do crvene pozadine.

Članak o toj temi: Kadućni zid: Metode uređaja

Kombinacija boja: zavjese u pozadini boja - opcije za dobar dizajn

Potrebno je uzeti u obzir da se sve svijetle boje ne kombiniraju samo s rodbinom u bojama. Iznimka je narančasta, usklađuje se gotovo sa svim bojama i njihovim nijansama: zelena i žuta, crvena i smeđa, ružičasta i bež. Također, zavjese gotovo svih boja su usklađene sa zidovima, salame žute pozadine.

Plava i plava zavjesa boja će odgovarati žutoj pozadini ili pješčanoj. Takva se kombinacija često koristi u dječjim i tinejdžerskim sobama za dječake. U žutoj sobi, plave ili plave zavjese sa žutim tiskanjem, na primjer, u obliku zvijezda izgledaju zanimljivo. S ovim pristupom dizajnu prozora, trebali biste pratiti nijanse žute na zidovima i zavjese identične.

Plava boja koristi se u stvaranju skandinavskog stila ili pomorskog predmeta, a na slici s prisutnošću plave boje, preferencija se daje jednostavnim geometrijskim uzorcima: široke pruge, cik-caks, linije poput vala.

Kombinacija boja: zavjese u pozadini boja - opcije za dobar dizajn

Ako je soba već zalijepljen u sobi s uzorkom, zavjesa je bolja kupiti monofoni, i naprotiv, zavjese s ukrasom prikladnim za stil sobe su pogodne za jednu boju pozadinu. Ovo pravilo je operativno uvijek kada se zavjese kupuju u boji pozadine.

Plava boja je tako izvanredna da svijetle presvlake namještaja i Motley zavjesa mogu gledati pored plavih zidova neprikladnim. Stoga nećete biti pogrešni ako objesite bijele ili blijedo plave zavjese pod plavom pozadinom. U isto vrijeme, u kombinaciji s plavim, ne preporučuje se koristiti izblijedjele, nerezivne tonove. U pozadini čiste zasićene boje, ne-road detalji će izgledati prigušeno i neprivlačno, prozor će biti izgubljen i imat će neku vrstu prljave točke.

Kombinacija boja: zavjese u pozadini boja - opcije za dobar dizajn

Male trikove na kombinaciji boja

Ako pozadina ima veliki crtež, koji uključuje nekoliko boja, bit će mudrično pokupiti jedno-fotografske zavjese ispod presvlake namještaja. Nije potrebno da se boje podudaraju sama, čak i prisutnost malih odstupanja u nijansama izgledat će prirodno. Dizajneri preporučuju kupnju tkanine na zavjesama više nego što je potrebno i šivati ​​iz ostataka materije pokriva na kauč ili jastučnice na kauč jastuci. To će osloboditi potrebe za vezati boju zavjese na zidove ili presvlake namještaja.

Članak o temi: Unutarnji dupleks vrata: Dimenzije, klasifikacija

Odabir zavjesa za pozadinu s velikim cvjetovima, bolje je dati prednost jedno-fotonskim tkivima mirnih tonova. Ako su usklađeni s pozadinskim punjenjem pozadine, dizajn prozora izgledat će kao jedna cjelina sa zidovima. Ovaj prijem je aktiviran u maloj prostoriji, u kojem je pozadina s rasutim uzorom pokupljen iz bilo kojeg razloga.

Kombinacija boja: zavjese u pozadini boja - opcije za dobar dizajn

Ako ne možete odlučiti o bilo kojoj boji pri odabiru zavjese, odaberite najveću stavku za postavljanje, kao što je kauč i usredotočite se na boje njezine presvlake.

Pogledajte video dizajn

Ispravite veličinu sobe

Mnogo problema u stvaranju ugodnog dizajna pružaju duge uske sobe s prozorom na kratkom zidu. Takav neuspješan raspored kućišta nalazi se u kućama stare zgrade, ali ovdje možete nešto učiniti za vizualnu korekciju sobe. Za vizualnu korekciju veličine prostorije ovog tipa koristi se ispravna kombinacija zavjese s pozadinom. Da bi se otvorio prozor, označeno je zavjesama s lakoćom u odnosu na zidove nijansi. Na primjer, ako se koriste na zidovima mekih bež, pijesak ili kreme na zidovima, koriste se svinjetine mlijeka ili bijele boje.

Optimalno rješenje za duge prostore je ispuniti cijeli zid zavjesama, iz ugla do kuta. U ovom slučaju, nije podijeljeno na dijelove, što doprinosi vizualnom širenju prostora.

Kombinacija boja: zavjese u pozadini boja - opcije za dobar dizajn

U prostoriju ne-standardne konfiguracije, ne preporučuje se ukrašavanje prozora tamnijim zavjesama od pozadine. Za sobu s svijetloplavim zidovima, tamne plave zavjese neće odgovarati, za ružičaste zidove - Burgundy i tamno crveno. Prozor uokviren u tamnu tkaninu je još razlikovniji, a soba izgleda mrzovoljno i neprivlačno. Od tih razmatranja, kontrastne boje su neprihvatljive.

Kombinacija boja: zavjese u pozadini boja - opcije za dobar dizajn

Ponekad neobičan dizajn pozadina i zavjesa postaju uspješna rješenja. Ako ste predstavili zavjese koje volite u prozoru, a vi ste sigurni da su prikladni, odaberite ih. Pozadine se koriste samo kao pozadina boja, koja stvara paletu interijera sobe.

Čitaj više