Buncher to radiš iz plastičnih boca: master klasa

Anonim

Nisu sve ptice ne ostavljaju svoje rodne rubove zimi. Postoje vrapci, kino, vrane, Soroki, Schiri Fly. Teško ih je hraniti. Stoga je u svakom vrtu ili parku potrebno podići hranilice za pernate stanovnike. I u proljeće, kada se od gladi vrate, trebaju kuće za uklanjanje pilića. Većina ljudi u hladnoj sezoni pokušava pomoći pticama, stvarajući ptičja kuća s vlastitim plastičnim bocama.

Priprema za rad

Gnijezdo je visoko do proljeća. Tradicionalno, oni su izrađeni od prašine. Zimi ili s vremena na vrijeme rastapaju i izgledaju praznine u kojima vjetar puše. Ptice lete kroz takvu ptičju kuću. Možete pokušati s vlastitim rukama da se prilagodite pod kuću za ptice velike plastične boce. Oni imaju prednost u drvenoj strukturi. Da bi ptica ptica gori ptice, trebala bi biti vrlo prostrana, zaštićena od svjetla, neprozirna. Ako vam omogućite fantaziju, možete smisliti mnoge dizajne koji ne samo da će biti korisni za ptice, već i postaju ukras vrta ili trga.

Spavaća soba

Predlažemo da budemo sami napravili nekoliko jednostavnih i originalnih dizajna ptica iz plastičnih boca.

Prvi model

Za proizvodnju sobe za gniježđenje, trebate:

  • plastične posude za 5 i 2 litre;
  • Drveni štap za trijem;
  • ljepila;
  • marker, četka, škare, boje;
  • fasadni lak;
  • Tkanina za unutarnje dizanje kućanstava;
  • Elementi ukrasa - štapići, umjetni cvjetovi, leptiri itd.

Potrebno je najprije izrezati pojedinačne elemente "pločica" za krov ptica. Da biste to učinili, potrebno je smanjiti bocu manje duljine i, primjenjujući predložak na stražnju stranu materijala, zaokružite ga marker. Rezultirajuće gredice rezane škare.

instrumenti

Na vrhu velike boce, morate odrezati rupu za pticu - pilot. U promjeru ne bi trebalo biti više od 5 cm. Izrežite glatku rupu vlastitim rukama na navedenom konture bolje od oštrice ili tiskanog noža. Pod pilotom potrebno je pričvrstiti ječmu. Trebalo bi biti čvrsto pričvršćen na zid ptica. Baš ispod rupe je napravljen mali rez i ubacuje se štapić. Njegova duljina je oko 10 cm.

Članak na temu: Izvorne domaće svjetiljke na zidu: 2 detaljne radionice

Unutarnji zidovi kuće trebaju biti spašeni od strane burlap ili druge labave tkanine. To se radi kako bi odrasli pilići izašli. držeći se kohezivima za tkaninu. Ovo je mukotrpan posao, ali pokriva tkanina unutarnje zidove također je potrebno jer će pomoći u održavanju topline u plastičnoj kući.

Proizvođač

Praznine pločica su zalijepljeni ljepilom ili dvostranim trakom na vrh boce. Krov će štititi od užarenog sunca i ukrasiti kuću.

Sjediti piliće ptica izabranih potamnjenih skrovitih mjesta. Kuća bi trebala biti oslikana akrilnim bojama ili običnim goucheom. Zidovi i krov koji su potpuno prekriveni bojom. Zaštitni sloj akrilnog laka nanosi se na vrh sloja za bojenje. On će zaštititi boju od učinaka kiše i sunca.

Bojanje nebar od plastičnih boca može biti u najkreaktivnijim bojama s vlastitim rukama. Kuća vani može biti monofonija ili višebojna. Za ovaj proces možete privući dječju fantaziju. Vrh je izvučen kao opeka, a posljednja pločica je fiksirana i maskira uže.

Stvaranje mjerila

Možete ukrasiti kuću od stanara nalik na štapićima. Oni su zalijepljeni na dno boce ljepilom, a snaga je omotana u krug udije. Možete reorganizirati pilote vlastitim rukama tako da izgleda kao prirodna drvena struktura. Ukrasni leptiri i bugovi raspoređeni su na površini zidova i krovova. Dakle, da je Barbill nije bio sklizak, trebao bi biti umotan u cvinu, pred-omotan štapić dvostrani viski. Na kraju možete objesiti zvono. Posljednji korak je osigurati ptičju kuću na stablu u nedostupnom za mačke i druge štetočine.

Ulagač boca

Drugi model

Za svoju proizvodnju, trebate bocu pravokutnog oblika. Nalazit će se horizontalno. Velike od plastičnih boca često se pričvršćuju na kućne fasade, u sjenilo. Za takve kuće trebate bazu - ploču na koju će se kuća ptice pridaje. Stalak mora odgovarati duljini kuće.

Članak na temu: Kako povezati kukičanje: Popularne početne tehnike (+50 fotografija)

Uređenje kuću za gniježđenje

Bolje je pronaći neprozirnu posudu tamno zelene ili smeđe boje. Birdhouse bi trebala biti tamna i tiha kako bi ženjena, sjedila jaja, nije ometala svjetlo ili kretanje vani. Ako je boca transparentna, ona mora biti obojana u tamnoj boji u nekoliko slojeva. I na vrhu sloja boje prekrivene lakom za snagu i ljepotu. Za takvu kuću, krov se može izraditi od višeslojne pločice, prekriven kao boja. Pločice izrezane vlastitim plastičnim rukama druge boce. Krov će zaštititi od topline mjehurića.

Široki spremnici spremnika bit će pilot za ptice. Ako je stalak malo duže od boce, porchochka ne može učiniti. Kroz vrat do dna kuće potrebno je staviti sijeno, grančice, pamučnu vunu i drugi materijal koji je potreban za izgradnju gnijezda. Plastični klizavi materijal. Da bi se ptičja kuća bila udobna i udobna, potrebno je da ptice ne klizi u njemu, a pilići, držeći se za vjetrove i grančice, mogu doći do rupe.

Proizvođač

Da bi kuća bila poput drvene, treba biti oslikana u bojama stabla, uvod reorganizira s valjcima u krugu i fiksiran u tom položaju s granama ili oštricama.

Baza se može ukrasiti ograde. Isto na duljini štapa treba zalijepiti na zidove boce na dnu, a sama gniježnjak je osigurati konopac ili viski u bazu.

Da ne bi privukli pozornost predatora u izgradnju, trebali biste odabrati zelene i smeđe nijanse za bojanje plastike.

Treći model

Za male ptice se gradi mala ptica od 2 litre plastične boce.

Na nadmorskoj visini od 4-5 cm, oštrica ili oštro nož treba odrezati rupu oblika okruga. Ovo je letak za ptice. Zatim oklijevajte dugi debeli nokat i napravite rupu odmah ispod letača. U njega je umetnuta gusta kolica tako da je čvrsto sjeo. Ovo je dvorište na kojem će ptice sjediti.

Članak na temu: Vaza na otvorenom - Spektakularan dekor s vlastitim rukama (+50 fotografija)

Proizvođač

Zatim biste trebali obojiti plastiku u nekoliko slojeva tamne boje. Unutar kuće bi trebala biti sumrak. Tada će se gladovati osjećati mirno i biti sigurni da odaberete takav azil za surfake piliće. Dajte boju da se dobro osuši i pokrijte ga lakom kako ne biste oprili košulju. Kroz ulaz može se smjestiti unutar komada vune, krpe, slame tako da pod ne slabi i bio je topao. Ovaj materijal će biti koristan za stanovnike za izgradnju gnijezda.

Spavaća soba

Kako bi zaštitili od sunca i za vjerojatnost, morate napraviti krov u kući. Da biste to učinili, iz velike boce, morate odrezati gornji dio tako da daje sjeni za većinu gniježđe kuće. Prije letenja ne bi trebala spuštati.

Tako da je krov čvrsto sjeo na kuću, morate odrezati vrat i staviti na gnijezdo. Za snagu možete posaditi bocu ljepila. Krov je bolji ukrašen za drvo, a sama kuća se može oslikati u svijetlim bojama. Tada će ova struktura biti funkcionalna, već i dekorativna dekoracija vrta.

Boca za bocu

Ostaje da napravi brd. Da biste to učinili, u pokrovu od 2 litre, morate izbušiti dvije rupe, umetnite žicu u njih i napraviti snažnu petlju. Posljednji korak je objesiti kuću za ptice na stablu za petlju.

Kako napraviti izvrstan hranitelj ptica (2 videa)

FOTOGALERIJA

instrumenti

Proizvođač

Dno plastičnih boca: MK (+40 fotografija)

Boca za bocu

Uređenje kuću za gniježđenje

Dno plastičnih boca: MK (+40 fotografija)

Dno plastičnih boca: MK (+40 fotografija)

Dno plastičnih boca: MK (+40 fotografija)

Ulagač boca

Dno plastičnih boca: MK (+40 fotografija)

Dno plastičnih boca: MK (+40 fotografija)

Dno plastičnih boca: MK (+40 fotografija)

Proizvođač

Dno plastičnih boca: MK (+40 fotografija)

Spavaća soba

Dno plastičnih boca: MK (+40 fotografija)

Spavaća soba

Dno plastičnih boca: MK (+40 fotografija)

Proizvođač

Dno plastičnih boca: MK (+40 fotografija)

Dno plastičnih boca: MK (+40 fotografija)

Stvaranje mjerila

Čitaj više