Kako objesiti svjetiljku na stropu?

Anonim

Obično je kraj popravka obilježen zamjenom svih dekorativnih elemenata: suspenzija novih zavjesa, svjetiljki, dekoracijskih zidova. Tipično, takav rad ne uzrokuje poteškoće, ali ipak, upute o tome kako objesiti svjetiljku na stropu bit će korisne za amatere. Detaljno će razgovarati o često izvedenim pogreškama.

Kako objesiti svjetiljku na stropu?

Svjetiljka mora biti skrivena, jer može pasti i nauditi nekome od članova obitelji.

Mogućnost klasične svjetiljke na stropu

Industrija na rasvjetnim uređajima sada je bogata. To su sve vrste zidnih i vanjskih mogućnosti. Naravno, stropne svjetiljke i lusteri su popularniji, kao i male prekrivače, fiksirane na zidovima, čineći sobu ugodno i pogodno za opuštajući odmor. Za ispravnu distribuciju svjetlosti, cijele formule i teorije su izumljene, detaljnije dizajner može reći.

Kako objesiti svjetiljku na stropu?

Shema instalacije klasičnog lustera.

Dakle, kao što je jasno iz dizajna lustera, sadrži 3 godine: dvije faze i jednu nulu. Električni dio je najvažniji u ovom pitanju, i nemoguće je liječiti ga zanemarivanjem. Prije svega, morate obratiti pozornost na strop: Odatle biste također trebali vidjeti žice. Ako tamo ne promatraju, trebate montirati ožičenje vlastitim rukama, inače će instalacija lustera postati nemoguća. Kada postoji samo krasta ili svjetiljka, mjesto za njih može se odrediti na zidovima, ostavljajući strop u isto vrijeme čist. Za rad će biti potrebni sljedeći alati:

  • kliješta;
  • odvijač ili odvijač;
  • izolacijska traka;
  • nož;
  • ljestve.

Preporuke za instalaciju lampa

Prvo, potrebno je odrediti svrhu svake žice na stropu, tako da ne dogovoriti kratki spoj u slučaju nepravilnih radnji. Da biste to učinili, koristite indikator i dodirnite goli dio žice, pogledajte je li upaljen. Ako nema golih dijelova, oni moraju biti očišćeni, pre-de-de-de-energizirani ožičenje pomoću prekidača ili spalionice. Usredotočujući se na žice, možete pokrenuti instalaciju svjetiljke.

Članak o temi: Parket Boards Update: usisivač i skrb, kako se brinuti za parket, operanje i ažuriranje kod kuće

Kako objesiti svjetiljku na stropu?

Vrste sidra koji se koriste za lustere montaže.

Postoje dva načina za suspendiranje luster na stropu: uz pomoć kuke i dekorativne daske. Obje metode su jednostavne, ali zahtijevaju prisutnost partnera da pravodobno djeluju u svim smjerovima.

U ovom slučaju, dizajn svjetiljke ne smije biti previše težak za strop, ako je napravljen od bilo kakvih materijala osim betona. Za razliku od zidova, podrška neće biti tamo.

Instalacija vrijedi proizvodnju s električnom energijom, u dobro osvijetljenom dnevnom prostoru.

Montaža s kukom

Kako objesiti svjetiljku na stropu?

Metode montaže polja.

Obično je ovaj element u skupu lustera s zavojem. Inače će morati kupiti. Ako je rupa već prisutna u stropu, onda se ne možete više brinuti, ali ga jednostavno pričvrstite do zaustavljanja, spojite žice. Zatim se pitanje kako objesiti svjetiljku na stropu bit će riješena u roku od sat vremena. Teškoća je da rupa mora biti točno u blizini veličine kuke, a stari, u pravilu, olabaviti.

Dakle, drveni kot je začepljen tamo za stalni položaj, a samo tada kuka za svjetiljku može se pričvrstiti. Trebat će određenu silu tako da je nit čvrsto ušao u nju. Handerier se tada visi, žice su povezane, dekorativna kup iskrivljena. Sada se uređaj može upravljati.

Instalacijski lusteri na stropu s dekorativnom daskom

Shema instalacije ugrađena u strop s rasteglom

Što je? Ovo je metalna ploča, prikladna konturom na određenu vrstu svjetiljke i držeći dizajn na stropu. Sadrži gotove rupe za zatvarače, tako da prije pokretanja instalacije vrijedi pričvrstiti na površinu stropa, označavaju oznaku točke za bušenje. Dakle, njihova mjesta će se odrediti. Ako je dizajn stropa monolitan, morat ćete raditi perforator. Bušenje željenog broja rupa, traka mora biti pričvršćena, dok u njega postavlja vijke luster. Potrebno je čvrsto odgoditi, na temelju težine samog lustera. Za razliku od zidova, strop će držati samo kuku ili bar s cijelom strukturom, dakle, potpora neće biti.

Članak o temi: Paleta za tuš kabinu - Savjeti za odabir

Sada morate manipulirati i luster, i bar u isto vrijeme, tako da je svjetiljka točno prihvatila vijke u svojim rupama, koji su također stegnuti maticama. Nepotrebno je reći da bi dizajn trebao biti rastavljen u dijelove radi udobnosti za montažu. Zatim su žice povezane, izvedba se provjerava, a lampica se može prikupiti.

Pogreške počinjene prilikom pričvršćivanja žarulje na stropu

Prvo, to je struktura premaza. Ljudi čine prekrasnu protežu napetost, a onda zbunjeni problemom, kako objesiti svjetiljku. Doista, posebno izvršenje zahtijeva isto pričvršćivanje. Pod platno, strop izvorno pričvršćen drvene šipke, u tkaninama - blokova, tako da rupa ne ide stilizirati težinom uređaja. Tek tada se može pričvrstiti na svjetiljku.

Drugo, to je instalacija lustera sa svojom "punom paradom", odnosno sa svim komponentama i dekorativnim detaljima. Potrebno je previše izbrisati sve, ostaviti jednu jezgru i tek onda početi raditi. To se također odnosi na rasvjetne uređaje koji vise na zidovima. Zatim prikupiti sve što bi trebalo, morate snimiti gotov proizvod. U tom slučaju neće biti problema sa skupštinom.

Nepravilna žičana veza najmanje može ugroziti kratki spoj. Ako su domaćini slabo shvaćeni u struji, potrebno je pozvati električara, inače će se slučaj završiti u žalosnom. U isto vrijeme, majstor će provjeriti cjelokupno ožičenje da se zid skriva.

Zanemarivanje alata za pomoć (stepladeri, dielektrične rukavice) i nemarno utječu na vlastite ozljede. Osim toga, instalacija iz stolice nije previše zgodna, ne možete doseći strop.

Kupnja previše jeftinih slučajeva je još jedna pogreška. Nema spora, neki od njih izgledaju prilično preporučljivo, ali ovdje sadržaj ostavlja mnogo toga. To se odnosi na kvalitetu žica. Ako još uvijek kupujete, to je vrijedno razmišljati, možda je zid najbolji igralište za to.

Članak o temi: Dizajn jednosobnog apartmana Hruščekki

Prikupiti i objesiti svjetiljku na stropu nije tako teška kao što se čini. Promatrajući sva gore navedena pravila, nakon nekoliko sati možete dobiti željeni.

Čitaj više