Kako staviti odjeljak za vrata u svlačionici

Anonim

Predstavnici prekrasnog poda uvijek žele da budu velika i prostrana svlačionica. To je moguće postići takav rezultat, samo kupnjom garderobe ili olakšava vlastite ruke pravo u kući posebnu sobu za sve pribor. Dakle, ako živite u stanu i imate spremište, onda može biti vrlo lako ponovno opremiti ispod svlačionice. Na primjer, da napravite ormar s različitim police, vješalice i kuke neće napraviti mnogo poteškoća, ali da biste postavili kupe na njega, morate imati neko iskustvo.

Kako staviti odjeljak za vrata u svlačionici

Odaberite vrata u svlačionici

Par

Razmotriti od kojih su takva vrata:

  • Gornji vodič, koji služi za držanje platna vrata. Češće se proizvodi s dva žljebova, ali se događa s jednim. Pričvršćeni izravno na gornji dio strukture.
  • Niži vodič. Njezin je zadatak smjer samog vrata. Ovi dijelovi također postoje s različitim količinim žljebovima i instaliraju se na dnu.
  • Profil je postavljen okomito.

Kako staviti odjeljak za vrata u svlačionici

Leaf vrata podijeljen je u dvije vrste:

  1. Simetrični profil - može se instalirati ne samo na ormar, već i na vratima između soba, jer ima istu strukturu s obje strane.
  2. Asimetrična vrsta profila ima istu svrhu kao i prvi, ali mjesto za koje se može otvoriti, samo je s jedne strane. Stoga se primjenjuje samo za šiffornike.

Kako staviti odjeljak za vrata u svlačionici

Najčešće, vertikalni profili se nalaze iz aluminija i postoje takve nijanse: ispod srebra, konjaka, zlata ili šampanjca. Tu su i oslikani pod drvo ili napadnuti PVC filmovi imaju veliku količinu boje.

Kako staviti odjeljak za vrata u svlačionici

Profil se sastoji od:

  • gornji okvir koji je pričvršćen na platno horizontalno i gornji kotači su pričvršćeni na njega;
  • donji okvir koji će biti pričvršćen na dno vrata i u kojem su umetnuti donji kotači - visina se podešava s njima;
  • donji valjak, koji se sastoji od kotača s kugličnim ležajevima i nosi cijelo opterećenje lista vrata;
  • gornji valjak koji služi za popravak vrata u gornjem priručniku;
  • pečat, koji se stavlja na rub platna kako bi se ublažio utjecaj pri otvaranju ili zatvaranju;
  • Čep, koji se nalazi na vodiču nalazi ispod (to je vrlo važan element dizajna, jer popravlja vrata u zatvorenom položaju).

Članak o toj temi: Proširenja Učinite sami iz bar u domove: fotografija

Kako staviti odjeljak za vrata u svlačionici

Fotografija se može vidjeti u nastavku.

Instalacijska vrata-Coupe s vlastitim rukama

Kupujemo sve što vam je potrebno za montažu vrata:

  • Alat koji treba pri sastavljanju: odvijač, odvijač, čekić, hacksaw za metal i drvo, rulet;
  • Sve komponente samog vrata: platno vrata, vertikalne i horizontalne profile, vodič vrh i dno, valjci.

Kako staviti odjeljak za vrata u svlačionici

Sada možete početi postaviti. Prvo, gornje i donje tračnice za koje će se kotači kretati. Gornji vijak pričvršćenja blizu ruba vrha svlačionice, ormarića ili skladišta. Tada je dno - sve je u redu s njim. Mora biti pričvršćena uzimajući u obzir odlazak iz gornje linije gornjeg vodiča - 18 mm za jednostrane vrata s asimetričnim profilom i 9 mm za dvostrani s simetričnim.

Ako ne želite pokvariti podne obloge, tada se donja staza može pričvrstiti na dvostrani adheziju, a ne na vijku za samostažur. Tada se čep pozicitor stavlja u donji dio.

Kako staviti odjeljak za vrata u svlačionici

Graditi vrata web

Ako ste kupili gotovi odjeljak za vrata, na primjer, kao što je na fotografiji, možete ga početi instalirati u utore staza. Ako se odlučite učiniti s vlastitim rukama, morat ćete ga prvo odvesti sastavljanjem platna.

Kako staviti odjeljak za vrata u svlačionici

Prvo trebate odabrati od kojih će materijal biti list vrata. To može biti:

  • šperploča,
  • Laminirana iverica
  • staklo,
  • drvo.

Kako staviti odjeljak za vrata u svlačionici

Sada morate napraviti mjerenja vrata svlačionice, skladištenja ili ormara s mjerom trake i izrezati iz materijala koji ste odabrali, u veličini, platnu vrata. Nakon toga, pričvrstite sve dijelove u sklop na tkaninu:

  • Videozapisi odozgo i ispod,
  • horizontalni profil s obje strane,
  • Donji i gornji okviri.

Ugradnja lista vrata

Nakon što su svi dizajn elementi instalirani i osigurani na svojim mjestima, možete početi instalirati web na vratima svlačionice, ostave ili garderobe.

Članak o temi: Slikarstvo špleka

Da biste umetnuli otvor za vrata u otvor, najprije mora početi vrhunske valjke na gornjoj stazi - lako će ići tamo. Tada trebate instalirati donje valjke na donju stazu, ali to je moguće učiniti, samo držeći kotače prema unutra donji okvir vrata. Učinite ga lako, jer se valjci temelje na proljetnoj ploči. Fotografija pokazuje kako se to radi.

Kako staviti odjeljak za vrata u svlačionici

Podešavanje kupe

Podešavanje se provodi pomoću odvijača ili posebnog Hex ključa okretanjem vijka, koji se nalazi na dnu bočnih profila. Kako instalirati svlačionica, možete vidjeti na videozapisu.

Sada imate vlastitu udobnu garderobu s vratima-coupe. Zahvaljujući uspješnom dizajnu vrata, njegova operacija je udobna i ne uzima mnogo prostora.

Čitaj više