Što se može napraviti od laminata s vlastitim rukama

Anonim

Što se može napraviti od laminata s vlastitim rukama

Postoji određena tendencija "proizvodnje bez otpada". Svaki profesionalni stručnjak za izgradnju nastoji steći i koristiti jednaku količinu materijala, tako da otpad ne ostane, ali postoje takve vrste posla pod kojima se materijal mora uzeti s dionicama, a često se događa da mala količina materijala će i dalje ostati.

U takvim situacijama mnogi ljudi postavljaju pitanje: što se može napraviti od laminatnih ostataka. Prilikom rješavanja potrebno je odmaknuti se od stereotipa koji laminat je samo vanjski materijal i obratite pozornost na druge primjene.

Korištenje laminata nije tako imenovan

Što se može napraviti od laminata s vlastitim rukama

Laminatno obrezivanje bit će korisno za uređenje padina, zidova i mnogih drugih

Svaki vlasnik bi trebao znati da se laminirana podna ploča uvijek kupuje s marginom, tako da postoji mogućnost u bilo kojem trenutku da zamijenite slomljenu ili neuspjelu lamelu.

Ako se slučajno ispostavi da nakon instalacije podnice, velika količina ovog građevnog materijala ostala je od laminata, ne smije se uznemiriti. Vaš novac se ne provodi uzalud.

Što se može napraviti od laminata s vlastitim rukama

Budući da se preostali poda može koristiti ne za namjeravanu svrhu, stvarajući vlastite ruke od laminata:

  • Sranje;
  • Otvori vrata,
  • Zidni paneli,
  • Stropni poklopac;
  • stolovi za kavu;
  • krevetni stolovi;
  • obrt;
  • Dekorativne police.

Doista, od laminata možete napraviti mnogo stavki za popravak prostora.

Treba pamtiti da je laminat različite debljine. Njegova jezgra je vlaknasta ploča (drvo-vlaknastog peći), tako da nije potrebno uključiti u organizaciju obrta iz ovog materijala.

Možete pogledati detaljniju strukturu laminatne strukture na tablici.

Što se može napraviti od laminata s vlastitim rukama

Funkcionalne police i štandovi ne smiju se instalirati na mjesta s visokom vlagom, jer ne služe dugo vremena.

Zidne ploče od laminata

Što se može napraviti od laminata s vlastitim rukama

Zidovi su ukrašeni laminatom vrlo brzo

Članak o temi: Kako objesiti prekrasan Tul: praktične preporuke

Zidni paneli od laminata su funkcionalna upotreba ostataka i stvaranje izvrsnog dekorativnog objekta u ukupnom prostorijskom ansamblu.

Vrijedno je reći da se uporaba laminata za panele postupno kreće u 2 svrha samog materijala, budući da je ova metoda oblikovanja i poravnanja zidova vrlo prikladna, brzo i ima dobru kombinaciju s istim laminiranim poda.

Što se može napraviti od laminata s vlastitim rukama

Instalacija panela može se napraviti i na drvenom sanduku i na ravnom zidu (čak i na starom premaz, na primjer, pozadinu).

Prilikom instaliranja laminata na zid treba provjeriti u svojoj ravnosti. Ne bi trebala plesati, inače će se laminat brzo nabubati.

U slučaju instaliranja ploča na sanduku ili zidu, instalacija se napravi na sastava ljepila od "tekućih noktiju" ili ploča s gornjim i dnom. Vanjski plint se nalazi na dnu, a na vrhu treba koristiti posebnu željeznicu, koja će vezati laminat s gipsanom pločom ili drugim zidnim materijalom.

Trebalo bi biti poznato da se ostaci laminata za panele mogu koristiti 2-3 različite kontrastne nijanse. To će samo dati određeni okus sobe i proširiti svoj volumen, ali jedna od odabranih laminatnih varijanti za panele (ako se više 2) mora kombinirati s podnim premazom.

Stropni poklopac od laminata

Što se može napraviti od laminata s vlastitim rukama

Ako odlučite odvojiti strop laminatom, razmislite o izvornom dizajnu sobe

Upotreba laminata kao stropne pokriće postalo je tako davno, i to ne često, jer je brzina protoka laminata izjednačena sa svojim troškovima do poda.

Moguće je napraviti strop od laminata, a to će izgledati atraktivno, ali je vrijedno znati da će se mjesto panela značajno razlikovati od performansi na otvorenom. Ta činjenica je posljedica činjenice da je laminat preklapanja strop pričvršćen na ljepljive smjese, primjenjujući ih u suprotan smjer.

Na stropu se treba ispružiti film pare barijere, jer se kondenzat ne bi trebao pasti na suprotnu stranu panela.

Primjena laminata za padine

Što se može napraviti od laminata s vlastitim rukama

Padine laminata su proizvedeni dugo vremena. Kao iu slučaju panela, laminat se može pričvrstiti izravno na zid i na sanduku. Ako se zidni profil treba poravnati, koristite sanduk.

Članak na temu: Kabinet u vrtiću - što odabrati? 100 fotografija prekrasnih modela u unutrašnjosti vrtića.

Montažne ploče se također izrađuju na ljepilo. Na rubovima laminata je fiksiran s oblikovanjem i kutom. Za detalje o korištenju laminata potražite u ovom videozapisu:

Prije instaliranja padina s laminata potrebno je unaprijed procijeniti stanje staklenih paketa i prisutnost nacrta u zatvorenom prostoru. U slučaju nezadovoljavajućeg stanja prozora i povećana razina vlage, krenula iz ovog materijala je neprikladna.

Na temelju gore navedenog, možemo zaključiti da ne biste trebali biti uzrujani ako je laminat ostao. Vi ćete definitivno primijeniti ga na ukrasiti sobe, znajući kako napraviti instalaciju panela sami bez privlačenja građevinskih brigada.

Čitaj više