Odaberite krevet u potkrovlju za djecu

Anonim

Nedavno se u namještaju pojavilo mnogo nestandardnih rješenja. Ako je ranije samo jedinice imale krevete na kat, onda danas postoji i dječji krevet, te u različitim konfiguracijama i različitim vrstama. Sa stajališta spašavanja prostora u sobi - idealnu opciju, ali pitanja mogu nastati sa sadržajima.

Koja visina

Dječji krevet potkrovlje može biti različitih visina:

  • Prosječna visina (za krevet) je kada je spavanje oko 1 metar na razini poda;
  • Visoka je na visini od 1,5 metara i iznad.

Prosječna visina je više pogodna za djecu na 10-12. A ne samo zato što roditelji nisu tako zastrašili da dijete može pasti. Umjesto toga, zbog trenutaka komunikacije prije spavanja. Takva djeca još uvijek dopuštaju roditeljima da ih pokrije preko noći, zagrljaju, čitaju bajku, razgovaraju o nečemu. Učinite to na nadmorskoj visini od 1,6 metara. U svakom slučaju, ne komunicirate u potpunosti ... ali na niskom (relativno) krevetu možete sjesti i provesti punu večer rituala.

Odaberite krevet u potkrovlju za djecu

Dječji krevet potkrovlje može biti srednje visine - mjesto za spavanje nalazi se na metru s poda (ili tako)

Pod krevetom visine mjerača ne stavljate stol i ne radite radno ili igralište. Ali cijelo područje se gradi s kutijama za ormar, koji sadrži mnogo stvari.

Adolescenti su gotovo i ne dopuštaju takve slobode. Oni su već previše odrasli. Za njih, idealno mjesto i bit će high-and napad.

Neugodni potkrovlje visokih kreveta i sa stajališta njihove usluge: čak i da obnovite problematične krevete, a još uvijek mijenjanje donjeg rublja također je neugodno. Ali s tim nedostacima, mnogi su spremni staviti gore zbog spašavanja meta. Drugi nije najugodniji trenutak manifestira se tijekom djetinjstva bolesti. Pa, ako postoji opcija sigurnosne kopije - dijete se može prenijeti na oporavak. Ako nema takve mogućnosti, moja majka će morati voziti gore / dolje, što je ponekad zamorno.

Odaberite krevet u potkrovlju za djecu

Visina stropova je jedan od određivanja parametara pri odabiru kreveta u potkrovlju

Još jedna točka: visina stropova. Od spavanja s madracom do stropa mora ostati najmanje 80-90 cm. Ovo je minimum koji vam omogućuje da se ne borite s glavom. A onda, s takvom visinom stropa, zrak je na katu - "ne baš" - vruće i zagušljivo. Moguće je riješiti problem pažljivo osmišljenog sustava ventilacije, a ako ne postoji takva, onda barem redovita ventilacija.

Dizajn, vrste, materijali

Kao i bilo koji drugi potkrovlje namještaja u tri verzije: drveni, od LSSP, metala. Također postoje kombinirane opcije - drveni okvir, police ormarići iz iverice ili MDF. Rjeđe, metalne strukture nailaze - iz nekog razloga, ne najpopularnija opcija, iako se u smislu snage tvrdnji ne događa.

Članak o temi: Što učiniti od staklenih boca: vaza, svjetiljka, svijećnjaka, police, a ne samo

Zatim razmislite o strukturnim elementima i njihovim sortama koje mogu biti važne.

Lestenka

Na mnogo načina, praktičnost korištenja spavaćeg mjesta određeno je stubištem (i i mirom roditelja). Odmah razmislite o tome što se mogu izraditi koraci:

  • Iz okruglog metalne cijevi (obično krom). Naravno, cijev je izdržljiva, ali njegova površina je glatka i skliska. Za malu djecu, to može biti problem.
  • Od drvenih dasaka male širine. Ova opcija također nije za malu djecu.
  • Iz širokih lubanja. Tako je bolje. Imajte na umu da dječja noga mora biti potpuno (i bolje s laganom marginom) kako bi se uklopila na korak.

Osim toga, postoje različiti oblici stubišta. Najopasnije - vertikalno punjene trake (na bočnoj ili naprijed - bez obzira). Za dječake srednje škole i stariji to nije problem. Za sportsku damu. Za ostatak, pokupite druge dizajne.

Odaberite krevet u potkrovlju za djecu

Jedan iznad ostalih razmaknutih premjera nije prikladan za sve

Mnogo je prikladnije kada stubište ima nagib. Mogu biti sa ili bez ograda. S ogradama - najsigurnijom opcijom, ali potrebno je dosta prostora i "ući" takve ljestvice se ne dobiva uvijek.

Odaberite krevet u potkrovlju za djecu

Nagnuto stubište je svakako prikladnije, ali mjesto potrebno mnogo

Odaberite krevet u potkrovlju za djecu

Prikladno ako mjesto dopušta

Još uvijek postoje dame pričvršćene na stranu s velikim punopravnim koracima. Ona, naravno, uzeti još više prostora, ali da ne nestaje samo tako, ladice se skrivaju pod koracima. Mogu biti presavijene stvari ili igračke.

Odaberite krevet u potkrovlju za djecu

Pod stepenicama stepenice skrivaju kutije

Za one koji imaju dvoje djece ili više, često je potrebno nekako preklapati pristup vrhu. Oni idu na vrh. Oni uče brzo, ali to je potrebno spustiti problematično. Postoji zanimljiva opcija - stubište podijeljeno na dva dijela s platformom.

Odaberite krevet u potkrovlju za djecu

Stubište s platformom

Ovaj je dizajn općenito sigurniji: i uspon i olakšava spuštanje. Također je lako implementirati barijeru za djecu - možete staviti vrata, na primjer.

Kako napraviti krevet s vlastitim rukama ovdje.

Što se nalazi na dnu

Kao što ste vidjeli na fotografiji, dječji krevet potkrovlje na prvom katu može imati:

  • radno mjesto;
  • zona igre;
  • Sustav za pohranu - ormari, police, kutije;
  • kauč.

Također postoje kombinacije ili, kao što kažu, višenamjenski kreveti - ispod spavaćeg mjesta nalazi se garderoba s igrama ili radnom mjestu. Vrlo praktično kada ima mnogo ormara i kutija. Ovo je izvrsno rješenje za spašavanje prostora u maloj sobi. Gotovo da nema pritužbi na takve modele.

Članak o toj temi: Kako popraviti poklopac WC-a

Odaberite krevet u potkrovlju za djecu

Dječji krevet potkrovlje s uvlačivim stolom

Možda mi se ne sviđa punjenje ormarića (male police i puno prostora za stvari na vješalicama, koje djeca obično nisu vrlo velika količina). Ali može ga ukloniti ili naručiti (ako tvrtka pruža takve mogućnosti). No, samostalno instalirajte nekoliko polica ili košara za rublje žice bit će mnogo jeftinije.

Kako razviti dječakovu sobu dizajn ovdje.

S radnicima

Prilično popularna opcija - krevet potkrovlje s radnom mjestu. Da biste uštedjeli prostor, ovo je izvrsna opcija, ali postoji jedan ", ali". Na preporukama pedijatara, radna površina mora imati promjenjivu visinu - raste zajedno s djetetom. U tim dizajnu ne postoji takva mogućnost. Iako, ako govorimo iskreno, tablice pisanja također su rijetko s podešavanjem visine. Zato uzmite ovaj argument ili ne - da vas riješite.

Odaberite krevet u potkrovlju za djecu

Krevet potkrovlje s radnom mjestu

Još jedna točka - vrlo mala sunčeva svjetlost pada na stol takvog radnog mjesta. Možete, naravno, organizirati dobru umjetnu rasvjetu, ali to nije uvijek punopravna zamjena. Drugo rješenje rješenja je stavljanje tako da je svjetlo iz prozora palo na radnu ploču.

Odaberite krevet u potkrovlju za djecu

Rješavanje problema osvjetljenja))

Još uvijek postoje modeli s izvlačenjem stolom. Ova opcija će organizirati mnogo - kompaktan i prilično zgodan.

Odaberite krevet u potkrovlju za djecu

S crtama na kotačima

Odaberite krevet u potkrovlju za djecu

I ova opcija je potkrovni krevet s radnom mjestu u nastavku (tablica se također uvlači)

S igrom

Uz plasman zone igre na prvi sloj problema, to se obično ne događa. Može se napraviti oko perimetra she-dvije police, na kojima možete pohraniti popularne igračke. Ali takve police su obično malo. Ako nigdje ne možete zadržati igračke, možete završiti ili staviti na police kutije, u kojem već polagati igračke.

Odaberite krevet u potkrovlju za djecu

Zona igre može imati nekoliko police

Odaberite krevet u potkrovlju za djecu

Krevet potkrovlje s igrom zone za dječaka

Kao jedan od opcija za opremanje - dječji krevet potkrovlje s slajdom. Obično ide kao komponenta područja igre, ali dolaze s ormarima. Mnoge opcije ...

Odaberite krevet u potkrovlju za djecu

Krevet potkrovlje s slajdom popularnim u djece

Opcija s prostorom za igru ​​lako se pretvara u krevet s kućom. Da biste to učinili, dovoljno je napraviti zidove i možete iz tkanine. Ovo je ponekad povećanje interesa djece i mogu dugo provesti u igrama. A ako potrošite unutar rasvjete ili stavite svjetiljku (bolje s LED-om od baterija ili baterija - nema stakla i struje), a onda će kuća dugo vremena uzeti djecu.

Članak o temi: Maurelata Mount sorte za aerid beton

Ovdje je opisan razvoj unutrašnjosti dječje sobe.

S kaučem

Krevet potkrovlje s ugrađenim kaučem događa se rijetko - ukupni namještaj. Takve opcije su već za tinejdžere. Drugi krevet (i treći, ako je kauč preklop) može se koristiti ili za drugo dijete, ili kao rezerva u slučaju dolaska rođaka. I tinejdžeri se obično koriste za okupljanja s prijateljima / prijateljicama.

Odaberite krevet u potkrovlju za djecu

S kaučem ispod

Uz veliku želju, možete pronaći varijantu s malom kaučom i nekoliko režima naprotiv. Takva opcija je dobra, ako nema zasebnog sirotišta, i jednostavno područje u sobi u sobi roditelja.

Odaberite krevet u potkrovlju za djecu

Zanimljiva opcija

Višenamjenski tinejdžerski kreveti

To su kombinirane opcije - krevet + ormarić + radno mjesto. Izgled može biti drugačiji. U ovoj opciji potrebno je prvo gledati dimenzije i o tome kako će se cijela struktura uklopiti. To je te opcije koje imaju potpuno čvrstu visinu mjesta kreveta - oko 1,6-1,7 metara. U suprotnom, adolescenti će biti neugodno na dnu.

Odaberite krevet u potkrovlju za djecu

S ormarom i stolom za crtanje

Odaberite krevet u potkrovlju za djecu

U osnovi se razlikuje dizajn stepenica

Postoje cijele mini-sobe na dvije razine.

Odaberite krevet u potkrovlju za djecu

Mini-soba s svlačionici i radno područje

Među niskim kaučanim krevetima, postoje i modeli s garderobom i radnom području. Imajte na umu da se fotografija ispod koraka napravi kao zasebni dizajn, koji se također može proširiti / niz.

Odaberite krevet u potkrovlju za djecu

Koraci također žure

Radno iskustvo

Dio problema koji se mogu pojaviti - složenost usluge i komunikacije - već su opisane gore. Ali postoji još jedna točka - stabilnost. Uz značajnu visinu, dizajn je dovoljno nepristojan. A budući da su djeca sjajne fidgete, tada su postojali slučajevi kada su okrenuli krevete. Stoga preporuke:
  • Odmah ojačati sve zglobove i priključke dodavanjem gdje možete instalirati metalne ploče svugdje;
  • Smislite kako pričvrstiti krevet na zid (čvrsto i pouzdan).

Druga točka: Ponekad uobičajena visina ograde nije dovoljna. Za svoj mir, možete povećati ogradu. Opet, to je iz iskustva - djeca su pala u snu ... iz iste serije - dodati ogradu do ljestve ili ih učiniti više.

Ovdje čitaju dva kata kreveta (dva ležaja).

Fotografija

Odaberite krevet u potkrovlju za djecu

Cijeli kompleks namještaja s predvorjem

Odaberite krevet u potkrovlju za djecu

Obratite pozornost na ljestvicu: ladice su neuobičajeno napravljene - ne u ravnini koraka, ali na strani njih

Odaberite krevet u potkrovlju za djecu

Drveni napad s radnom području u prizemlju u klasičnom stilu

Odaberite krevet u potkrovlju za djecu

Metalna opcija pogodna za minimalizam stila, moderne ili visoke tehnologije

Odaberite krevet u potkrovlju za djecu

Racionalno korištenje prostora - kutni polica + ormar

Odaberite krevet u potkrovlju za djecu

Zanimljiva verzija radnog područja))

Odaberite krevet u potkrovlju za djecu

Krevet potkrovlje za djevojku

Odaberite krevet u potkrovlju za djecu

Funkcionalna opcija

Odaberite krevet u potkrovlju za djecu

Drugu opciju s uvlačenjem radnog mjesta

Čitaj više