Kako opremiti podrum u privatnoj kući s vlastitim rukama

Anonim

Do nedavno nisam razmišljao o mogućnostima rasporeda podruma u njegovom domu. Međutim, ogromna količina završnih materijala koji imaju izvrsna svojstva i karakteristike prisilile su me da razmislite o pitanju povećanja korisnog područja svog privatnog doma. Nakon pregleda ogromne količine informacija, imao sam ideju da napravim bazen u podrumu vlastitim rukama. S rezultatima obavljenog posla želim podijeliti s vama.

Kako opremiti podrum u privatnoj kući s vlastitim rukama

Podrum

Što je podrum

Kako opremiti podrum u privatnoj kući s vlastitim rukama

Kako napraviti podrum u kući učiniti sami?

Podrum u privatnoj kući može se koristiti na različite načine. Sve ovisi o preferencijama vlasnika i njegovim financijskim mogućnostima. Možete koristiti podrum za takve svrhe:

  1. Ako u privatnoj kući nema podruma, a to je toliko potrebno za skladištenje konzervacije i povrća prikupljenog iz vlastitog vrta, podrum može postati skladište
  2. Često su mnogi majstori opremljeni u podrumu privatne kuće svoje radionice, jer je vrlo zgodan i nema potrebe za nerjeli životni prostor s velikim strojevima ili alata
  3. Uz pomoć podruma, dodatno korisno područje stambene kuće je opremljeno, jer mogu napraviti bar, kućno kino, pa čak i spavaću sobu
  4. Podrum se vrlo često koristi kao garaža. Ovo je izvrsna opcija za male sobe, gdje je dovoljno za smještaj samo automobil i neke dijelove.
  5. Kotla kuća u prisutnosti podruma vrši se u ovoj sobi
  6. Uz pravilnu pripremu i dizajn projekta, vaš podrum može se pretvoriti u bazen ili saunu. Definitivno nakon takvog rasporeda, s vlastitim rukama, podrum u kući će biti voljen po mjestu ostatka cijele obitelji

Kao što možete vidjeti, postoji mnogo opcija koje se mogu napraviti iz podrumske sobe. Kao što sam rekao, sve ovisi o vašoj želji, mašti i financijskim mogućnostima.

Važno! Ako odlučite napraviti podrum vlastitim rukama, a zatim biti spremni steći potrebne materijale i ne spremiti po njihovoj cijeni. Budući da kvaliteta u ovom procesu igra najvažnija uloga, pa čak i mala odstupanja može podrazumijevati ogromne nevolje.

Kratak vodič za stvaranje soba

Kako opremiti podrum u privatnoj kući s vlastitim rukama

Napravimo podrum za privatnu kuću

Članak o temi: Kako koristiti kantu za žbuku, proizvodne tehnologije s vlastitim rukama

Prva stvar za raspored podruma je potrebno za crteže i izračune. Ako sumnjate u svoje sposobnosti, odmah vjerujete ovom radu od strane profesionalaca, jer će morati uzeti u obzir ne samo želje, već i čimbenike kao:

  • Zamrzavanje požara
  • Utjecaj podzemne vode

Ti čimbenici imaju ogroman učinak na podrum i stoga bi trebalo biti bolje zaštititi budući prostor od njihovog razornog utjecaja. Zaklada je izrađena bez obzira na buduće imenovanje.

Ovisno o mjestu curenja podzemnih voda, ona treba izlijevati preko sloja smrvljene kamene gline, nakon čega je prekriven vrućim bitumenom. Ovaj jastuk vam omogućuje kvalitativno zaštitu buduće zgrade. Radi jasnoće možete gledati crteže mogućih podruma na internetu.

Zidovi podruma trebaju biti postavljeni iz opeke, koji će i dalje biti pokriveni cementnim mortom i liječi se bitumenskom mastik. Na vrhu tih slojeva su zalijepljeni najmanje tri ili četiri sloja vrećica. Vanjski sloj zida treba biti prekriven glinom, jer će zaštititi cigle od učinaka vode i njihovog prodiranja kroz materijal.

Za pod potrebno je ispuniti zračni jastuk, za to ne trebam oplatu, tako da hrabro nastavimo s procesom. Međutim, prije punjenja vlastitim rukama potrebno je osigurati da je dubina dovoljna, a zatim postavite dobru hidroizolaciju. U građevinskoj trgovini možete odabrati prilično debeli film koji će štititi od izlaganja i prodiranja moguće podzemne vode. Ne zaboravite i o potrebi za toplinskom izolacijom za podne obloge. Kao materijal, možete koristiti ekstrudirani polistiren ili bilo koji drugi materijal koji vam se sviđa. Glavna stvar je odabrati debljinu ne manje od 5 cm.

Važno! Kada se izolacijske ploče postavljaju na sloj hidroizolacije, zatim se ponovno provodi hidroizolacija, koja će se pretvoriti u pojačani okvir.

Plutanjem poda sa svojim vlastitim rukama, smatrate da sloj bi trebao biti oko 10-15 cm. Tek nakon poda je potpuno zamrznut prema naknadnoj završnoj obradi uz pomoć ploča ili ploča.

Članak o temi: Bulk podrum s vlastitim rukama

Odabir bazena za podrum

Kako opremiti podrum u privatnoj kući s vlastitim rukama

Podrum u privatnoj kući to učiniti sami

Kao što sam rekao svoj podrum, odlučio sam remake u kadu. Međutim, čak i prije nego što napravite bazen u podrumu privatne kuće, trebali biste osigurati vaše sposobnosti iu prisutnosti potrebnih čimbenika koji su tako potrebni za prostoriju s povećanom razinom vlage. Do bazena dugo je zadovoljan vašoj obitelji i nije donio nikakve nevolje u stambenoj kući, odmah slijedite prisutnost visokokvalitetnih:

  • Hidroizolacija
  • Izolacija topline
  • Ventilacijski sustav - po potrebi za izgradnju prisilne ventilacije

Prije početka bazena u podrumu kuće sa svojim vlastitim rukama samo razmislite o mogućnosti izgradnje u zasebnoj sobi iz privatne kuće. Ako je ova opcija nemoguća, nastavite odabrati vrstu komponenti.

Važno! Bazeni mogu imati proizvoljan oblik i dubinu, ali to ovisi o bazi podruma i mogućnosti rasporeda stacionarne opcije.

Da vidimo koje su vrste dostupne za odabir i korištenje u podrumu privatne kuće:

PogledZnačajke
NepokretanTo je dovoljno jak i pouzdan, ali ovaj bazen će biti vrlo skup za proizvodnju i gotovo je nemoguće za dogovoru s vlastitim rukama. Teškoća proizvodnje je u malim detaljima, koje, s nepravilnom proizvodnjom, mogu naškoditi cijeloj privatnoj kući. Zbog intenziteta rada, takvi bazeni su vrlo rijetki na prizemlju.
NapravljenVrlo je lako instalirati, iako će na prvi pogled montaža takvog dizajna biti vrlo nerazumljiv. Više opcija proračuna, štoviše, u vrućem vremenu, cijeli dizajn može se prenijeti na ljetnu platformu
NapuhavanjeNajlakši i najjeftiniji bazen, koji se može koristiti u podrumu privatne kuće. Bolje je koristiti kompresor za instalaciju, a dimenzije bi trebale biti izabrane na temelju vaših želja.

Naravno, vrijedno je s obzirom na to da u montažnim i napuhavanje bazena nećete moći roniti i plivati ​​i ako imate dovoljno financijskih mogućnosti za visokokvalitetnu fiksnu opciju, bolje je koristiti ovu priliku.

Članak o temi: Tehnologija sjaja suhozida na zid

Podrška čistom vodom

Kako opremiti podrum u privatnoj kući s vlastitim rukama

Podrum u privatnoj kući

Važno u procesu korištenja podruma ispod bazena je sustav filtriranja. Njegov pogled ovisi o konfiguraciji samog bazena. Odabir filtriranja ovisi o parametrima i obliku vašeg "spremnika". Razmotrimo korištene dvije vrste:

  • Skimmer - pogodan za dizajn ima standardni pravokutni ili kvadratni oblik. Uz korištenje posebnog uređaja, gornji sloj vode se apsorbira i filtrira. Apsorpcija samo gornjih slojeva je zbog činjenice da se prljavština obično akumulira na tim mjestima. Osim toga, morate zapamtiti da bazen dolazi istu vodu koju je bio u njemu prije, samo filtriran. Sigurnost se odvija kroz cijevi s pogledom na zid
  • OVEN Sleev - Ova opcija je bolja ne koristiti za podrum, jer je njegov rad prelijevanje vode, kroz posebne bočne rupe. Voda pada u spremnik kroz rupe nalaze se na dnu spremnika

Važno! Prije izdavanja prizemlja za budući bazen morate napraviti projekt u kojem će se naznačiti sve komunikacije i potrebne dijelove. Budući da ljudi koji ne znaju je malo vjerojatno da će samostalno napraviti takav crtež, trebate potražiti stručnu pomoć.

Važno pitanje je stvaranje prikladnog ulaska u podrum. Ulaz se može graditi na strani ulice, tako da ćete imati priliku ispuniti ga u načelu u privatnu kuću. Međutim, ako ste izdali podrum kao bazen ili dvoranu za večernja okupljanja, onda izađite u ulazak u sobu, ne želim. Zbog toga su mnogi opremljeni ulazom u privatnu kuću. Za male sobe možete odabrati kompaktne stubišta koje se smiju bez mnogo truda. Često se koriste za horizon. Uz pomoć korištenja kompaktnog stubišta, ne možete samo uštedjeti na rasporedu ulaza, već i ostaviti slobodan prostor u podrumu.

Čitaj više