Ne-zapaljivi tkivo za zavjese - pouzdana zaštita od požara

Anonim

Ne-zapaljivi tkivo za zavjese - posebnu vrstu tekstila koji se vizualno razlikuje od običnih platnih plakata. Moderno društvo - "ćelaka" kategorija, koja se navikava na prvo mjesto za izgradnju ne samo ljepote i estetike zavjesa, već i njihovu pouzdanost i sigurnost.

Teško je predstaviti stilski dizajn interijera bez izvrsno uređenih prozora. To su zavjese, njihova višeslojna draperijska i dekor elemenata sposobni su mijenjati sobu izvan prepoznavanja. Ispravno odabrani porteri su savršeni: lijepi, elegantni i praktični. Razmislite, i je li uvijek praktičnost vaših zavjesa koje podržavaju sigurnost? Prednosti Masa i nedostaci? Jedan nakon svega je. Tekstilne zavjese su osjetljive na vatru, pogotovo ako je u pitanju kuhinja. Jednostavno uzgoj vjetra - a vaša zavjesa je već zarobljena u vatri. Kako biti izbjegavanje požara? Koje tehničke značajke trebaju biti opsjednuta da kontaktiraju s plamenom koliko god je to moguće? Pronađeno rješenje.

Ne-zapaljivi tkivo za zavjese - pouzdana zaštita od požara

U koraku s vremenom

Tehnički napredak i inovativne tehnologije pri brzini svjetlosti prodiru u život običnih ljudi. Nisu zalijepili grane tekstilnih materijala, dajući običnim stanovnicima i korisnicima životnih proizvoda jedinstveno tkivo s posebnim tehničkim svojstvima. Izvrstan razvoj profesionalnih majstora - ne-zapaljivih tkanina.

Ne-zapaljivi tkanine po prvi put vidjeli su život prije modernog vremena. Biti točniji, a zatim u prošlom stoljeću, prije otprilike 50 godina, kemičari su izmislili modificirani poliester vlakna, koji ne podržava proces izgaranja. Danas je ovaj materijal temelj za proizvodnju ne-zapaljivih zavjesa.

Ne-zapaljivi tkivo za zavjese - pouzdana zaštita od požara

Ne-zapaljive tkanine: grubo ili elegantno?

Tkanine koje posjeduju ne-zapaljiva svojstva su vrlo popularne među Europljanima. I mi? Naše društvo tek se sada upoznaje s izvanrednim svojstvima običnih zavjesa. Većina, nakon što je čula o ne-zapaljivim zavjesama, su gruba cerada.

Članak o toj temi: Najjednostavniji 5 načina: kako ukloniti pozadinu iz zidova

Pokušajmo dokazati suprotno. Ne-zapaljive tkanine savršeno izgledaju sjajno i uređeno mjesto, ne dajući bilo kakva druga tkiva. Oni su neobično lijepi i elegantni. Da, tehnologija na rubu fikcije. Takve zavjese mogu biti identične bilo kojoj prirodnoj tkanini: je li kineska svila s nježnim prskanjem slegraka ili francuskog važnog baršuna. Poliesterske tkanine nisu uopće grubi, one su meke i plastike, tako da se lako kupi pravi oblik i vrhunski povucite prozor. I ugodni osjećaji iz dodira ne ostavljaju ravnodušne čak i najviše izbirljive kupce.

Ne-zapaljivi tkivo za zavjese - pouzdana zaštita od požara

Koja je tajna?

Stabilnost materijala za izvore plamena objašnjen je kemijskim sastavom. Činjenica je da tkivna baza sadrži fosforodornske spojeve koji su uključeni u molekularnu strukturu vlaknastih materijala i sprječavaju postupak izgaranja.

U situaciji u kojoj se vatra još uvijek dogodila, nije vrijedno alarmantno. Budite sigurni da nećete vidjeti ogroman plamen. U početku, tkanina će samo glatka, a nakon što se proces izgaranja uopće zaustavlja. Vlakna posjeduju vatru i ne daje mu priliku da se razvije. Stoga se plamen ne širi na cijelu površinu zavjesa. Pobudljivi dim i miris su odsutni.

Ne-zapaljivi tkivo za zavjese - pouzdana zaštita od požara

Serija asortimana

Danas proizvođači nude odabir kupaca ogromne raznolikosti ne-zapaljivih tkanina, različiti u stilu punjenja i teksture. Svatko će sami pronaći i za stil svoje sobe prikladne nezapaljive tkanine. To može biti:

  • Kraljevski baršun;
  • Lagano izolirano zamračenje;
  • elegantni veo;
  • Luksuzni Jacquard;
  • Veličanstveni satin;
  • Nevjerojatan rep.

Koristeći veliki raspon boja, možete uskladno dodavati unutrašnjost, što ga čini po narudžbi veličine izvrstan i privlačniji.

Ne-zapaljivi tkivo za zavjese - pouzdana zaštita od požara

Dostojanstvo

Poliesterska vlakna imaju ogroman arsenal pozitivnih kvaliteta.

  • Visoka praktičnost.
  • Otpornost na habanje.
  • Nemojte zamisliti. Inkluzivna struktura omogućuje zavjese iz ovog tkiva da uvijek imaju atraktivan izgled.
  • Očistiti bez dodatnog napora. Dovoljno je koristiti obični agent za pranje.
  • Stabilno na djelovanje intenzivnog sunca.
  • Izdržljiv. Tkanina zadržava svoj početni pogled dugo vremena.
  • Osigurati za zdravlje. Zavjese poliestera ne sadrže toksične kemijske komponente koje imaju negativan utjecaj na zdravlje.
  • "Dišite", savršeno prolazeći svježi zrak.
  • Higijenski i hipoalergijski.
  • Otporan na proces vatrenog goriva i crtanja.
  • Svjetlo u skrbi. Briga za zavjese iz ne-zapaljivih tkanina je jednostavna kao i svaka druga.

Vijeće

Izbrišite zavjese koristeći standardnu ​​otopinu sapuna ili krutinu praha za pranje, ili ih očistite od kontaminanata sa suhim načinom.

  • Brzo suhi i zadržati početni izgled.

Članak o toj temi: Četiri čvrstog krova sjenika - vrste i nijanse Skupštine, koje niste znali

Ne-zapaljivi tkivo za zavjese - pouzdana zaštita od požara

Gdje koristiti?

Vatrostalni tkanina u većini slučajeva se koristi u prostorijama s povećanom razinom sanitarnih i epidemioloških standarda i zahtjevima za zaštitu od požara. To mogu biti hoteli, poslovni centri, restorani, barovi, kafići, kazališta.

Najčešće preferirani ne-zapaljivi tekstilni materijali u sljedećim područjima djelovanja.

  • Sektor usluga. Svijetle ideje i faktor sigurnosti. Tko se najbolje može nositi s ovim zadatkom? Samo ne-zapaljiva tkanina. Dizajn, stil, širok raspon paleta boja omogućit će vam da uzmete u obzir sve svoje preferencije prilikom dizajniranja prozora.
  • Opseg zdravlja. Zbog sanitarnih i epidemioloških zahtjeva, bolnica, klinika, bolnica i bolnica zauzimaju vodeće mjesto. Ne-zapaljive zavjese savršeno su zaštićene od jarko sunca i lako je upravljati. Što je još potrebno?
  • Transportna sfera. Udobnost, sigurnost, pouzdanost - osnovni zahtjevi za putnike na vozila. Stoga ne čudi da postoje zavjese iz ne-zapaljivih tkanina na prozorima na prozorima i prozorima na prozorima.

Tkanine za zavjese otporne na vatru, zaslužuju prepoznavanje. Oni značajno povećavaju stupanj sigurnosti, čak iu požaru, pomažu povećati vremenski segment da sadrži požar i distribuciju samog požara. Budite sigurni da su zavjese na temelju ne-zapaljivih vlakana vaš pouzdan branitelj.

Čitaj više