Kabel tkanina: vrste i karakteristike

Anonim

Moderna površina tkanina je raznolik materijal, dobro direament, izdržljiv, praktičan, izveden u najzanimljivijim bojama. Sada postoji toliko mnogo vrsta tkanina koje bez ikakvih posebnih znanja o njima odaberu prikladnu dovoljno. Koje su tkanine za proizvodnju tkanina i koji su modni trendovi sada najpopularniji?

Kabel tkanina: vrste i karakteristike

Što je tkivo helikoptera?

Među materijalima za zavjese za šivanje postoji jasna razlika. Pilot i televizijske tkanine su izolirani, a prvi su traženi od srednjeg vijeka, a drugi je ušao u uporabu mnogo kasnije. Zvučna tkanina može biti predstavljena sljedećim vrstama materijala:

  • baršun;
  • posteljina;
  • svila;
  • saten;
  • jacquard;
  • taft;
  • atlas;
  • velur;
  • Shenil i drugi.

Suvremeni tekstili za najveći dio predstavljaju sintetičke materijale, au Europi je poliester i u Kini - najlon. Mnogo se manje može naći prirodne i prirodne tkanine. Zašto? To nije nedostatak sirovina, nego u praktičnosti tih materijala. Sintetička ima veću izdržljivost, to je lakše oprati, glačalo, lako se slika u bilo kojem nijansu, otpornom na sunčevu svjetlost. Ona ima masu drugih prednosti svojstvenih svakoj pojedinačnoj vrsti tkanine, a značajan minus jedan je odsutnost ekologije.

Tkanina za porter se često liječi posebnim pripravcima za povećanje otpora na ultraljubičasto, mirise, pranje. Može to podnijeti kako bi se povećala antistatička svojstva, a ako su to prirodna vlakna, zatim protiv povećanog interesa moljaca. Europski materijali se odlikuju visokom kvalitetom, dugom servisnim životom, luksuznim teksturama i dizajnom crteža. Materijali iz Kine su mnogo jeftiniji, inferiorni u kvaliteti, ali savršeno pogodni za prostorije, u kojem se stilu često mijenja, jer mogu biti dobro spremljene. Ako domaćica kod kuće voli promijeniti dekor prozora, kineski uzorci su ono što je potrebno.

Zvučna tkanina može se koristiti za šivanje zavjesa, pokrivenih, jastučnice za dekorativne jastuke, salvete, pa čak i stolnjake. Možete ih odabrati u ton s unutarnjim materijalima za presvlake - to je kompetentno, lijepo i skladno.

Kabel tkanina: vrste i karakteristike

Karakteristike materijala

Karakteristika materijala za zavjese nije moguće bez opisivanja njihovih operativnih kvaliteta. Počnimo s prirodnim, a mi ćemo završiti najnovije razvoj europskih tehnologa.

Članak na temu: Kuhinjske zavjese za jednu stranu: tradicionalna i neobična rješenja

Prirodni lanač - biljka povrća, eko-prijateljski, izdržljiv, poboljšanje mikroklime u bilo kojoj sobi. Sposoban je apsorbirati ionizirajuće zračenje, a ne statičko, djeluje kao prirodni antiseptik i otporan je na gljivične lezije. To je najkorisniji materijal za zdravlje, koji doseže 50-60 godina. Nedostaci ovog tkiva za zavjese uključuju sljedeće:

  • To se sjajno i teško glatko;
  • Loše mrlje;
  • daje skupljanje nakon pranja;
  • skup.

Lana za brkanje s drugim materijalima teško zbog svoje prirodne boje - od sive do sivog bež boje. Najčešće se koristi za unutarnji dekor u ekostelu ili klasiku. Dizajneri preporučuju korištenje lana u dječjim sobama, gdje je mikroklima posebno važna.

Prirodna svila je najpariji tkivo koje se koristi za prilagođavanje zavjesa, ima visoku cijenu i zahtijeva nježnu skrb. Nije prikladno za ukrašavanje kuhinjskog prozora. Izgleda skupo, sjaji i pomiče se u svjetlo, nježno i spektakully prekrivene, zahtijeva zaštitu od sunca. Svila se koristi za šivanje zavjesa i lambrekina. Često se koristi umjetna svila - jeftiniji i manje ugodan materijal.

Taffeta je materijal sa svilenim preljevima, u klasičnoj verziji je izrađena od svilenih niti, iako se češće koristi acetat ili poliester. To je gusta, ali lagana materijala, sjajna, preplavljena u svjetlo. Izgleda elegantno, osobito s tiskanim uzorkom. Praktično.

Satin - izrađen od pamučnih niti, najskuplji materijal od svih pamuka. Glavna prednost je u tome što praktički ne smeta. Smatra se da je univerzalni materijal za zavjese u bilo koju sobu. Izvana slična svilu, jer ima isti atraktivan sjaj. Dovoljno meka, ali s čestim pranjem, od kojih njegova kvaliteta nije izgubljena.

Atlas - tkanina za nosač, satonija rođaka, ali nešto tanji. Odnosi se na skupog plemenitog materijala. Može se izvesti iz cipele, acetata i poliestera. Izgleda elegantno, dobro draped, savršeno u kombinaciji s tankim zavjesama od tila, organske i šifona. Pogodno za elegantne dnevne sobe, spavaće sobe i daje im još više šik.

Članak o toj temi: Koja je veličina unutarnja vrata: izračun plijena za gotova vrata

Kabel tkanina: vrste i karakteristike

Jacquard tkanine

Jacquard je jedan od najtrajnijih unutarnjih materijala. Oni šivaju zavjese, salvete, stolnjake, dekorativne jastučiće, takva tkanina je prikladna kao tapacijska materijala za namještaj. Najčešće se u unutrašnjosti koriste jacquard srdačnu tkaninu s uzorkom. Jacquard je lijep, izdržljiv, ne gubi svjetlinu i definiciju crteža i vrlo je izdržljiva, jer je otporna na temperaturne kapi i visoku vlažnost. Zavjese iz njega mogu biti ukrašene dnevnim boravkom, spavaćom sobom, kuhinjom, uredskom i drugim prostorijama. Postoje jednoslojni i višeslojni jacquard s velikim i malim uzorkom. Može biti ozbiljno, slično tapiserija i lako. Jacquard je tkanje pamuka i sintetičkih niti različite gustoće, tako da postoje toliko sorti. Jacquard tkanine uključuju Damaste za koju karakteriziraju satinske inkluzije. Svilene, vunene i pamučne niti mogu biti prisutne.

Postoji još jedan zanimljiv materijal - to je crno-out, čija je svrha zaključena u punoj izolaciji prostorije od svjetla. Koristi se za kućne kazališta, konferencijske dvorane i druge institucije. Obavlja čisto praktičnu funkciju. To su najčešće korištene tkanine za zavjese, mogu se natjecati s Shenilom, Microenilom, Velurom, Velvetom. Njihove tajne u posebnoj teksturi površine, mekane i nježnosti.

Kabel tkanina: vrste i karakteristike

Kako i s što kombinirati tkanine za zavjese?

Zvučna tkanina može se koristiti u zasebnoj verziji kao neovisnom dekor prozora iu kombinaciji s drugim tkivima. Kako kombinirati materijale među sobom?

Za početak, možete se voditi sljedeći savjeti dizajnera:

  • Dnevna soba je prikladna takva tkanina poput taffeta, grupe, baršuna, satena, svile, lan;
  • Svile, atlas, kašmir, taft prikladan je u spavaćoj sobi;
  • Kuhinja je poželjna za saten i lanac;
  • U dječjoj sobi poželjno je koristiti lagane praktične ili prirodne materijale (saten, lan, tille zavjese).

Svjetlije soba, gušća mora postojati zavjese za zavjese. To će zaštititi sobu od viška sunčeve svjetlosti. To je najpraktično u tom pogledu Jacquard i prirodni gust lanac. Za sobe, koje rijetko pada intenzivna sunčeva svjetlost, možete odabrati zavjese iz svilenih i satenskih tkanina, koje se "boje" ultraljubičastog. U takvim sobama boja i tekstura tkanine bit će dublje i plemenito.

Članak o temi: Metode visećih svjetiljki do stropa od gipsane ploče

Materijali za crtanje koriste se u prostorijama kako bi ih obogaćivali bojom i teksturom ili stvorili točnu kombinaciju s presvlakama namještaja i drugih tekstila. Tekstil s izraženim uzorkom nije prikladan u sobama s istim pozadinom. Nešto bi trebalo biti moderiranje. Razrjeđivača tkanina zavjese, oštrije se formira, i obrnuto, teže i gusti materijal, što je više zaokružena draperija koja se formira.

Postoje neke tehnike za odabir tekstila:

  • Ako soba ima kožni ili polirani drveni namještaj, ideal će biti srdačna tkanina s baršunastom površinom;
  • s modernim oslikanim namještajem kombiniranim materijalima s reljefnim uzorcima i geometrijom;
  • U sobi s niskim stropovima, dobro zavjese za zavjese trebaju biti obješene, što se može lijepo staviti na pod, taffeta ovdje nije prikladna;
  • U kuhinji, zavjese treba kombinirati s stolnjakom, u spavaćoj sobi - s prekrivačem, u dnevnom boravku - s presvlakama namještaja ili ukrasnim pokrivačima na jastucima.

Unatoč činjenici da su zavjese u suvremenim interijerima često zamijenjene valjanim zavjesama ili roletima, tekstil će uvijek ostati popularniji i "homos" opcija dekoratora prozora. Tkanine zavjese su toliko bogate i raznolike da ih možete odabrati bilo kojem stilu u unutrašnjosti, naglasiti njegovu značajku, napraviti dodatne boje, volumen, proširiti granice percepcije. Osim toga, tkanina za porter štiti od sunca, gleda s ulice, zadržava toplinu i izolate iz ulične buke.

Tkanina zavjese za zavjese važan je element dekor cijele sobe. Raspoloženje prostorije, ukupna percepcija svih objekata situacije i osjećaj njezinih stanovnika ovisi o svom izboru. Zavjese bi trebale biti lijepe, naglašavaju stil interijera, obavljaju funkcije koje su im dodijeljene, ali prije svega - zadovoljiti naše vlasnike. Da bi odabrali pravu tkaninu, postoji nekoliko savjeta, važno je osjetiti materijal, predstaviti ga u vašem interijeru, procijeniti učinak boje na senzaciju i raspoloženje. Neka se svaka stavka međusobno može uskladiti.

Čitaj više