Kako ukloniti naljepnicu i ljepilo s bilo koje površine

Anonim

Kupnja jednog ili drugog proizvoda možete vidjeti da je ukrašena branded naljepnicu ili cijenom koju treba ukloniti s površine. Ponekad ne uzrokuje posebne poteškoće, ali postoje slučajevi kada je naljepnica zalijepljena "čvrsto", pa čak i dobivanje od njega, naiđete na problem uklanjanja osnovi ljepila.

Kako ukloniti ljepilo iz plastike i drugih površina? Što ispustiti ljepilo s naljepnica iz limenke, i kako razmotriti lijepljenu naljepnicu iz stakla vašeg automobila? Možete koristiti širok raspon načina i sredstava.

Što može ukloniti tragove iz naljepnica?

Kako ukloniti naljepnicu i ljepilo s bilo koje površine

Ovisno o vrsti površine odabrano je učinkovito sredstvo za uklanjanje naljepnice i ljepljive baze. Kako oprati ljepilo s naljepnicama, a čišćenje kompozicije za čišćenje kako bi se smanjilo lijek baza? Problem se može riješiti s:

  • spužva melamina;
  • biljno ulje;
  • alkohol;
  • majoneza;
  • ocat;
  • sok ili limunska kiselina;
  • alkohol amonijaka;
  • sapun;
  • esencijalna ulja;
  • Aceton i bijeli duh;
  • Tekućine za uklanjanje tekućina;
  • kerozin;
  • tekućine za naočale i ogledala;
  • soda;
  • Ispitivačko je Elastično;
  • Vlažne salvete i druge stvari.

Ako se odlučite s izborom sredstava, pokušajte ga na malom prostoru prije trljanja lijepljenu cijenu ili naljepnicu. Neke tvari nisu tako bezopasne, kao što se mogu izgledati na prvi pogled i možete staviti nepopravljivu štetu na novu stvar.

Kako ukloniti naljepnicu iz stakla automobila

Ako je ukras na staklu vašeg automobila pojavio relativno nedavno, moguće je ukloniti bez primjene bilo koje sredstva.

  • Pokušajte pažljivo postaviti rub naljepnica uz pomoć noktiju ili ne-olujnog noža i ukloniti ga bez oštrih pokreta.

Članak na temu: Kanzashi latice: glavna klasa video s fotografijama okruglih i oštrih listova

U slučaju kada ova metoda nije pomogla, a naljepnica ne želi biti uklonjena, koristite sušilo za kosu. Kako očistiti površinu i ukloniti ljepilo s naljepnice na ovaj način?

  • Zagrijte dekoraciju 5-7 minuta, u smjesi, i držeći sušilo za kosu na udaljenosti od 15-20 cm od stakla. Nakon što ga naljepnica dovoljno zagrijava, potrebno je odmah ukloniti, inače će se ponovno okrenuti.
  • Možete obrisati naljepnicu acetonom ili biljnim uljem i nakon uklanjanja gumene lopatice. Ako se naljepnica nalazi na strani kabine, pobrinite se da umire od tvari ne padnu na presvlake sjedala kada izbrišete tragove ljepila.

Kako ukloniti naljepnicu i ljepilo s bilo koje površine

Kako ukloniti naljepnicu s posuđem

Kako ukloniti stazu s naljepnice s porculanskim posuđem ili operite staklo staklo? Ako je naljepnica ukrašena staklom, porculan ili keramičkim jelima, medicinski alkohol će riješiti problem.

Navlažite spužvu u tekućini i stavite ga na naljepnicu na nekoliko minuta. Kada se dekoracija ruga, uklonite ostatke pomoću pjene spužve i gel za posuđe.

Kako ukloniti naljepnice iz namještaja

Kako ukloniti naljepnice iz hladnjaka

Ako je naljepnica ukrašena hladnjakom, prije nego što pročišćete površinu provjeru odabranih alata na nevidljivom području. Kako ukloniti naljepnicu iz hladnjaka? Pripravci koji sadrže alkohol, aceton ili kerozin mogu se koristiti.
  • Nanesite tekućinu na površinu spužvom ili pamučnim diskom, pažljivo navlaženom naljepnicom. Nakon što je impregnirana rješenjem, pažljivo uklonite ruke, a zatim isperite površinu, uklanjajući ostatke tvari.

Kako ukloniti ljepilo s naljepnica s plastikom

Kako ukloniti naljepnicu s plastikom ili plastikom? Kako ispustiti pjesme iz plastičnih prozora? Plastika - materijal s glatkom površinom, a baza ljepila se ne "jede" u nju, kao što je, na primjer, u slučaju tkanina presvlaka namještaja. Iz tog razloga neće biti teško isporučiti površinu od cijene ili ljepljivih tragova.

Članak o temi: Machrovka tkanina (pokrov): nekretnine, sastav, materijalna njega

Kako objesiti sliku ako nema pričvršćivanja

Možete koristiti sljedeće metode za čišćenje plastičnih površina:

  • Uklonite naljepnicu rukama. Pažljivo pronađite rub ukrasa i uklonite ga s površine. Zaklada ljepila može se prevrnuti u valjke uz pomoć prstiju ili pribora. Nakon čišćenja površine, obrišite ga vlažnom krpom, a zatim uklonite vlagu s ubrusom papira. Glavna stvar nije pokušati Debype ljepilo s noktima, to može dovesti do činjenice da ćete pokvariti manikuru.
  • Ako naljepnica čuva čvrsto i ne želi biti izbrisana, koristite biljno ulje. U izobilju nanositi sredstva na naljepnici pomoću pamučnog diska ili papira ubrus. Pričekajte 15-20 minuta dok se mast ne apsorbira u naljepnicu i neutralizira ljepilo. Nakon toga očistite površinu glupom strani kuhinjske nožem ili gumenu lopaticu.

Nakon uklanjanja ljepljive baze, očišćena plastika potrebno je ispirati sapunom ili gelom za pranje posuđa, a zatim obrišite suhim.

Kako ukloniti ljepilo iz metalnih naljepnica

Na površinama od metala mogu se koristiti i tekuća otapala i mehaničke metode (na primjer, uklanjanje školske gumice), kao i toplinski učinak s sušilom za kosu.

Nakon što se naljepnica ukloni, obrađuje ljepljive staze s odabranim alatom i pažljivo razmotrite ostatke. Ako koristite sušilo za kosu, pričekajte dok ljepljiva baza ne postane mekana, a zatim ga okrenite u valjke prstima.

Površina pročišćena od ljepila mora biti obrisana vlažnom krpom, a zatim obrišite.

Kako ukloniti ljepilo s naljepnice iz boce

Ako se odlučite da biste dobili osloboditi od naljepnice na boci, metoda uklanjanja ovisit će o tome koji je materijal izrađen - staklo ili plastika.

  • Glazy boca ljepilo može se ukloniti stavljanjem spremnika u tavu s vrućom vodom (ne kipućom vodom!) 15-20 minuta. Nakon toga oklijeva bocu ljepila ljepljive baze uz pomoć krute spužve i tekućine za pranje posuđa.
  • Ako je spremnik plastična, učinci tople vode mogu dovesti do njezine deformacije i čišćenje s žičanom spužvom - do pojave ogrebotina. Koristite više nježnih metoda, kao što je obrišite površinu limuna ili biljnog ulja, a nakon ostataka ljepljive baze ispod mlaza tople vode.

Članak o temi: Dekor novogodišnjih kuglica čipka od kruha

Kako oprati ljepilo iz staklenih naljepnica

Kada trag s ljepila ostane na staklenim ili zrcalnim površinama, morate djelovati vrlo pažljivo.

Koristeći ove preporuke, možete jednostavno ukloniti cijenu oznake, naljepnice i ljepljive tragove s bilo koje površine, ne oštetiti vaše stvari.

Čitaj više