Laminat Polirolol: Kako i što poljski kod kuće

Anonim

Laminat Polirolol: Kako i što poljski kod kuće

Jedan od najpopularnijih podova danas je laminat. Ovaj materijal je stekao dobar položaj u tržištu završnog materijala zbog relativno niske cijene, lakoće polaganja i pozitivnih performansi.

Sa stajališta skrbi - ovaj proizvod je nepretenciozan. Obični polirolol za laminat nakon mokrog čišćenja vodit će podove do izvrsnog izgleda. Značajke pripravaka za poliranje omogućuju ne samo da bi se površina poda sjajna, već i da je to zaštitilo.

Odabir sredstvo za poliranje

Laminat Polirolol: Kako i što poljski kod kuće

Koristite formulacije bez voska da ne oštetite laminiranje filma

Kod kuće, laminatno poliranje je potreban ne više od tri ili četiri puta godišnje. Stoga bi se trebalo izvršiti izbor pripravaka za poliranje na temelju troškova, kvalitete, protoka po 1 m2 i postrojenju za pohranu.

Upravo je polirolol za laminat, a ne za parket. U objektima mogu sadržavati vosak. Parket je izrađen od prirodnog drva, tako da može apsorbirati pripravke taložene na njega.

Vosak, djelomično apsorbiran u parket, obavlja zaštitnu funkciju. Laminat ima gornji filmski sloj koji ga štiti od vlage. Prema tome, sredstva u kojima postoje voskovi mogu oštetiti zaštitni film. Formulacije voska stvaraju mrlje na laminatu.

Laminat Polirolol: Kako i što poljski kod kuće

Kvalitativni sredstva za poliranje za laminat temelje se na silikonu. Također u boji podne obloge, moguće je odabrati polirolol s aditivima odgovarajućeg pigmenta.

Ovaj pripravak čini dodatnu zaštitu filma laminata od vlage i mehaničkih utjecaja. Osim toga, on pridaje sjajni izgled i izglađuje blijedeći područja, što ih čini manje vidljivim na općoj pozadini.

Preporučena frekvencija laminatne poliranja je jednom svakih šest mjeseci. Kvalitativno polirana površina mora održavati svoj izgled tijekom tog vremena.

S intenzivnim opterećenjima na podu, može se smanjiti razdoblje između upotrebe posebnih sredstava.

Članak o temi: Kako slikati til s vlastitim rukama kod kuće

Ulje polyrol

Laminat Polirolol: Kako i što poljski kod kuće

Polirol za laminat se proizvodi u različitim verzijama. To su uglavnom topljivi fondovi, sprejevi i mastiks.

Topivi alati se koriste prilikom čišćenja vanjskog premaza. Pokriveni su s vodom u instaliranom proizvođaču omjera. Proces primjene ih se ne razlikuje od pranja pod. Nakon sušenja na površini laminata, formira se zaštitni sloj. Ona ne služi ne jako dugo, i stoga se topljivi sredstva koriste češće od njihovih analoga.

Laminat Polirolol: Kako i što poljski kod kuće

Trljanje podova, promatrajte nenofrana mjesta

Sprejevi i jarboli dopuštaju laminatu mnogo dulje da sačuvaju atraktivan izgled. Oni se primjenjuju nakon normalnog čišćenja. Sprej se raspršuje na čistu površinu ili se primjenjuje mastiks, nakon čega se površina protrlja.

Kada koristite slična sredstva, važno je ne napustiti preskakanje i trljati cijelu površinu premaza. Mastics i sprejevi stvaraju relativno debeli zaštitni sloj koji će moći izdržati maksimalni pojam.

Bez obzira na odabrano sredstvo, polirana površina izgledat će mnogo bolje od uobičajenog.

Prednosti poliranih podova

Laminat Polirolol: Kako i što poljski kod kuće

Polirani podovi u domovima i apartmanima proizvode uistinu ugodan dojam vlasnika i gostiju.

Takvi naslovnici izgledaju skupo, udobno i lijepo.

Glavne prednosti politerola uključuju sljedeće:

  1. Premaz se pojavljuje karakterističan sjaj. Posebni specijalizirani podovi vrlo lijepo odražavaju svjetlo.

    Laminat Polirolol: Kako i što poljski kod kuće

  2. Tijekom vremena, boje ponovno stječu izvorni izgled. Pigment aditivi u sastavu Polyrolla omogućuju vam da obnovite izblijedjele tonove tako što ćete ih učiniti svjetlijim.
  3. Eliminirani bojica ogrebotine i žuri. Pijesak i slične čvrste male čestice uništavaju zaštitni film laminata kao abrazivni materijal. Polirol ispunjava sve mikro-testove, dopuštajući oblaganje kako bi spasio svoj izvorni izgled. Za detalje o najjeftiniji laminat za poliranje, pogledajte ovaj koristan videozapis:

Korištenje posebnih alata za laminatnu njegu omogućuje vam da značajno proširite svoj životni vijek i održavate atraktivan izgled za mnogo godina.

Možete polirati podove iz laminata s različitim kompozicijama. Glavna stvar je da su odabrani u boji i proizvedeni su posebno za ovu vrstu premaza.

Članak o temi: kompetentan izbor tkanine za pod

Čitaj više