Kako sastaviti klizna vrata: dizajn značajke i instalacija

Anonim

Moderan i moderan interijer može se stvoriti pomoću različitih elemenata. Jedan od njih je klizna vrata. Malo je znati kako prikupiti klizna vrata, iako ako postoje neke vještine, možete to učiniti sami.

Kako sastaviti klizna vrata: dizajn značajke i instalacija

Klizna uređaja za vrata.

Takav element unutarnjeg interesa omogućuje korištenje prostora racionalniji. Često se koristi za zoniranje sobe. Može podijeliti prostor i istodobno ne ostaviti dojam integriteta prostorije.

Značajke kliznih vrata

Klizna vrata su optimalno rješenje za male prostorije, zbog činjenice da oni pružaju mogućnost uštede prostora. Učinit će interijer neobičan i originalan.

Prednosti i nedostatci

Kako sastaviti klizna vrata: dizajn značajke i instalacija

Vrste kliznih vrata.

Glavne prednosti kliznih vrata su kako slijedi:

  • sposobnost uštede prostora;
  • Rad ne zahtijeva fizički napor;
  • sposobnost automatizacije mehanizma bez mnogo problema;
  • Nacrti ih ne prisiljavaju na pljeskanje i zatvaranje;
  • Pragovi najčešće nisu potrebni za takve strukture.

Međutim, u tim modelima postoje neke minuse. Također treba napomenuti:

  • Određena udaljenost od vrata trebala bi ostati bez namještaja tako da se može slobodno raditi;
  • Troškovi završenih kliznih vrata je redoslijed veličine više od Pilenciana, neke komponente za neovisnu skupštinu također nisu suziti;
  • Mogu se instalirati samo u zatvorenom prostoru;
  • U pravilu, zvučne i toplinske izolacije karakteristike su niske.

Elementi dizajna

Kako sastaviti klizna vrata: dizajn značajke i instalacija

Instaliranje kliznih vrata s valjkom mehanizam.

Izgled takvih modela može se značajno razlikovati, ali načelo njihovog rada u svakoj će biti isti. Leaf se kreće zbog mehanizma valjaka ugrađenog u vodilice. Roller mehanizam je fiksiran na platno i pomiče vodilice. Broj valjaka ovisi o karakteristikama modela. Oni mogu biti 2, 4 ili više.

Članak o toj temi: Stavite staru kupku

Dizajn također uključuje dekorativne ploče dizajnirane za skrivanje mehanizma i raznih elemenata fitinga.

Glavne sorte kliznih vrata su sljedeće:

  • radius;
  • kupe;
  • harmonik;
  • 1, 2, 3, 4-nabori;
  • Kaskada.

Pribor za klizne strukture razlikuje se od standarda. U pravilu, na takvim vratima, ručka je spojena u platnu. Ova lokacija omogućuje vam da normalno upravljate mehanizmom. Za njih se dvorci koriste na principu vertikalnih snimaka.

Roller mehanizam i vodiči su odabrani na vrata ovisno o nekoliko čimbenika. Uzet je u obzir broj krila i materijala za proizvodnju prijenosa vrata. Od kojeg materijala je napravljen list vrata, njegova težina ovisi. Što je veća opterećenje veće opterećenje na kliznom mehanizmu.

Potrebno je posebno pažljivo odabrati mehanizam pod modelom Coupe, harmonika i kaskade. Potonji model uključuje pričvršćivanje valjaka na sva vrata, tako da ćete morati instalirati vodiče u koje 2 žlijeb. Ispod svakog lista vrata treba jedan patulu. Isto pravilo mora se promatrati prilikom instaliranja kupe. Posebnu pozornost treba posvetiti odabiru visokokvalitetnog mehanizma, jer ovisi o pouzdanosti i održivosti cijele strukture. Za teška vrata, na primjer, od stakla, morate instalirati vodiče ispod i na vrhu.

Samostalno spajanje kliznih vrata

Samostalno instalirajte najjednostavnije dizajne. Ako majstor početnika uspije prikupljanje kliznih vrata jednostavnog dizajna, tada se otrežava načelo rada, možete se preseliti na složenije modele. Najlakša opcija u ovom slučaju je jedan.

Kako sastaviti klizna vrata: dizajn značajke i instalacija

Tipična oprema kliznih vrata-harmonika.

Rad treba obaviti u fazama:

  1. Prije svega, označava pod vodičima. To se može učiniti na različite načine. Prvo morate izmjeriti visinu vrata. Rezultirajuća vrijednost se doda 1,5-2,5 cm - to je jaz između mreže vrata i pod, a zatim visinu vodiča s valjkom mehanizam. Dobivena mjerenja omogućuju vam da primijetite na zidu mjesta njihovog vezanja. Na drugi način morate staviti vrata vrata na zid i označiti visinu vodiča i valjkasti mehanizam.
  2. Prije instaliranja vodilica morate provjeriti njihovu horizontalnost. To zahtijeva razinu izgradnje. Ako ove stavke postavite neravnomjerno, mehanizam će raditi pogrešno, također može objedovati ili spontano otvoriti i zatvoriti.
  3. Zatim su instalirani vodiči.
  4. Metode za pričvršćivanje elemenata podataka su različiti. Mogu se pričvrstiti izravno na zid na dočenici ili na posebnim zagradama.
  5. Morate smjestiti vodilice na kratkoj udaljenosti od zida. Takav jaz izbjegava da će se vrata tijekom rada držati ili tući oko zida.
  6. Duljina vodiča ovisi o širini vrata. Za normalan rad, duljina vodiča trebala bi premašiti širinu otvaranja za pola. Ako ne budete u skladu s ovim pravilom ili instalirajte ove pojedinosti neravnomjerno, vrata mogu pasti.
  7. Kada je instaliran vodič, morate staviti valjak mehanizam u njega. Za jedan vrata, 2 valjka su dovoljno.
  8. U 3-5 mm od ruba vrata iznad vodiča, morate popraviti zagrade za kočije.
  9. Sljedeće ruganje platnu vrata. Ovaj se rad mora obaviti zajedno. Jedna osoba podiže tkaninu i čuva malo više od uobičajenog položaja dok drugi ne okreće sve vijke.
  10. Nadalje, instalirani su Dobor i PlatBorks, koji će biti skriveni padinama i otvaranjem. Oni će dati izgradnju atraktivniji izgled.
  11. U posljednjoj fazi, priključnici su pričvršćeni na vrata - ručke, brave itd.

Članak o temi: bračni krevet s ladicama vlastitim rukama: Upute korak-po-korak

Dakle, samostalno instalirajte klizna vrata je potpuno jednostavna. Za to nije potrebno imati nikakve vještine popravka. Dovoljno je ispravno instalirati vodiče koji služe kao osnova dizajna.

Sastavite na prvi dizajn s jednom rukom, onda se možete nositi s bilo kojim od najtežih modela, jer je princip njihove instalacije iste, bez obzira na složenost modela.

Čitaj više