Kako napraviti prag za balkon: način proizvodnje (fotografija, video)

Anonim

Fotografija

Mnogi vjeruju da je prag na balkonu konvencionalna stvar, većina ljudi jednostavno ne razmišlja o tome što se može učiniti neovisno, a on će imati vrlo dobre kvalitete.

Kako napraviti prag za balkon: način proizvodnje (fotografija, video)

Kvalitativno napravljen prag na balkonu neće biti samo zgodan, već i stvaranje integriteta veze sobe i vrata balkona.

Prag na balkonu može se napraviti na različite načine, možete koristiti širok raspon materijala, ali balkon pločica može biti najpopularniji. Treba napomenuti da je kvalitativno napravljen prag između balkona i kuhinje nije lijep, već i prikladan. Prag iz pločica je napravljen u kratkom vremenu, ali možete koristiti druge načine.

Kako napraviti prag na balkonu - prvi način

Kako napraviti prag za balkon: način proizvodnje (fotografija, video)

Prilikom izrade praga, na balkonu je instalirana oplata, koja se zatim ispuni cementnim mortom.

  1. Prije svega, pripremljena je oplata.
  2. Pločica s pločice treba položiti iz središnjeg dijela, dok se potrebni dijelovi moraju prvo pripremiti. U tom smislu, vrlo je zgodno koristiti poseban stroj za rezanje pločica, možete izbjeći brak.
  3. Tada bi se trebao izdati kutak balkona.
  4. Prostor između oplate treba biti uredno napunjen otopinom, koji je izrađen od pijeska i cementa (omjer treba biti 1 do 3), otopina izvan dizajna konstrukcije ni u kojem slučaju ne bi trebalo.
  5. Ako postoji "proboj" rješenja, oni moraju biti fiksirani s oplatom.
  6. Nakon što je rješenje poplavljeno, morate ukloniti oplatu i ukloniti križ.
  7. Posebna žbuka se koristi za zatvaranje praznina.
  8. Ti ostaci koji ostaju od fugiranja i viška cementa morta treba ukloniti vlažnom krpom. Nakon toga možemo pretpostaviti da je veliki prag na balkonu spreman. Ali prvi put za korak na novom pragu se ne preporučuje, potrebno je za pouzdanost.

Članak o temi: Ljetni sustav grijanja

Drugi način da napravite prag na balkon

Moguće je napraviti prag na drugačiji način, ova metoda je poželjno koristiti ako prag na balkonu ima značajnu visinu.

Poseban problem je takva situacija donosi kućanstva u starosti. Kako bi napravili prag na balkonu na taj način, materijali i alati će trebati:

  1. Silikatna cigla (najprikladnije je za takav rad).
  2. Mješavina suhe gipsa.
  3. Ljepilo, koji se može zalijepiti na pločicu.
  4. Voda.
  5. Prajmer.
  6. Perforirani kut.
  7. Kit nož.
  8. Škare koje se mogu izrezati metalom.
  9. Pločica.
  10. Master ok.
  11. Čekić.

Kako napraviti prag za balkon: način proizvodnje (fotografija, video)

Za suočavanje s pragom, možete koristiti pločice pločice.

Prva stvar koja se vrata na strani balkona treba očistiti od prljavštine i prašine. Tada se prajmer uredno primjenjuje na pročišćeni pod, dakle, stvara se gruba površina, na kojoj je cigla s otopinom izvrsna. Suha smjesa se razvija s vodom i složena na podu balkona s slojem debljine 1 cm. Cigla je navlažena vodom, postavljena na otopinu, potrebno je malo kucati čekić.

Nakon toga, baza treba biti suha, perforirani metalni kut je složen uz rub zida od opeke, dok je potrebno smanjiti. Beacon mora biti fiksiran s balkona, čiji je visina od 0,5 mm. Nakon toga možete početi polagati estrih.

Sada je potrebno podijeliti suhu smjesu i primijeniti ga na silikatne cigle. Spatula se mora provesti duž crte praga, smjesa se ravnomjerno raspoređuje. U isto vrijeme, ne bi trebalo utrljati otopinu, pločica je postavljena točno od estriha, sve to treba izvesti s maksimalnom točnošću, to je preduvjet za uspješan rad.

Nakon što se baza suši, sve treba biti temeljito projicirano, a temelj mora biti duboka penetracija. Tada trebate pričekati oko 90 minuta, nakon čega je potrebno staviti pločicu na ljepilo pločica, to je nemoguće učiniti prije, inače će rezultat biti negativan.

Članak o temi: Jednosobni apartman dizajn za obitelj s djetetom

Svatko želi napraviti dizajn izgleda estetski i lijepo, za to morate učiniti sve bez žurbe i promatranje svih uputa. Kao iu prethodnoj metodi, prag ne vrijedi iskorištavati prag, dobiva snagu.

Kao što postaje vidljivo, ništa posebno teško napraviti takav prag, ne, samo trebate napraviti određene napore i pažljivo radite. I uskoro možete početi iskorištavati takav balkon, koji će biti najrealniji predmet zavisti i diviti se svim poznanicima. I sredstva se koristi manje, a vrijeme je pomalo donekle. Dakle, svaki čovjek može napraviti takav posao vlastitim rukama, čak i ako nema potrebnih vještina.

Kako napraviti prag za balkon: način proizvodnje (fotografija, video)
Kako napraviti prag za balkon: način proizvodnje (fotografija, video)
Kako napraviti prag za balkon: način proizvodnje (fotografija, video)

Čitaj više