Kuće u art Nouveau stilu s elementima stroge

Anonim

Sadržaj:

  1. Kuće iz pogrešnih kocki i s velikim vitražnim staklom umjesto zidova u stilu modernog.
  2. Njemačka strogost i spašavanje materijala u stilu facrowa.
  3. Jednostavnost i praktičnost skandinavske arhitekture.
  4. Kuće u stilu zemlje i Provence s vlastitim rukama.
  5. Harmonija s prirodom i zaštitom od sunca u svijetlim japanskim zgradama.
  6. Luksuz talijanskog baroka u palačama ruskog nealke od 17. - 18. stoljeća.

U mnogim zemljama, kuće su izgrađene od materijala koji su bili pri ruci u dovoljnim količinama. Sada, zahvaljujući metalu i staklu, ova metoda izgradnje je posebno svijetla u modernim zgradama. Moderne kuće su raznolike i nepredvidive u svom rasporedu. U njima, možete saznati bavarijski pedantizam u svojoj klasičnoj verziji i laganoj grubosti svojstvenoj selu dizajn fasade. Znajući značajke strukture okvira, možete stvoriti jedinstveni arhitektonski dizajn kuće s vlastitim rukama.

Kuće u art Nouveau stilu s elementima stroge

Moderne kuće

Kuće s pogrešnih kocki i s velikim vitražnim staklom umjesto zidova u stilu modernog

Kuće u art Nouveau stilu s elementima stroge

Moderna moderna kuća

Moderna je kombinacija stoljetnih tradicija u klasičnoj verziji strukture kuća i mogućnosti koje daju moderne materijale i tehnologije. Jednostavne završne obrade i linije jasnoće omogućuju programerima da stvore sliku stanovanja i djelomično ga izgradite vlastitim rukama. Ako pažljivo pogledate, to je kod kuće u stilu koraka s izdržljivim metalnim gredama i obojenim zidovima. Umjesto glinenog i kamenog stakla. Sposobnost stvaranja struktura bilo kojeg oblika skladno ima strukturu na terenu, poput kuće u japanskom stilu.

Moderne moderne kuće naslijedili su racionalne skandinavske planiranja unutar i funkcionalnost svakog kvadrata područja. Kuhinja, blagovaonica i dnevni boravak kombiniraju se na načelu studija. Ispada veliki prostor za rekreaciju, s prirodnim osvjetljenjem kroz stakleni zid. Drugi tok sunčeve svjetlosti obično se izlije kroz glazirani krov ili unutarnje bunare, oponašajući terase. Dizajn i arhitektura koristi različite stilove kuća. Većina njih se može stvoriti tijekom izgradnje s vlastitim rukama.

Članak o temi: Kako pravilno zalijepiti zrcalo na zid u kupaonici

Glavne značajke moderne arhitekture posljedica su mogućnosti materijala.

  1. Velika zona ostakljenja. Ako klima dopušta, tada vitraja čini potpuno zidove. Prije svega, otvara se zona kantine - dnevna soba.
  2. Nedostatak unutarnjih pregrada i koridora. Dizajn se vrši na načelu apartmanskog studija. Hall glatko ulazi u dnevnu sobu, blagovaonicu. Postoji mjesto s radnom stolom. Kuhinja je odvojena otokom ili namještajem. Zoniranje po podu i stropu.
  3. Oblici fasadnih elemenata ponavljaju geometrijske oblike s ravnim linijama i oštrim kutovima. Dizajn u klasičnoj verziji obavlja se s pojedinačnim vezanjem svakog projekta na to područje.

Kuće u stilu Fakhverka mogu se vidjeti u klasičnoj rustičnoj izgradnji mnogih zemalja s toplom i umjerenom klimom. Prostor između regala i crassbara je tradicionalno ispunjen:

  • glina;
  • stijena;
  • bambus;
  • slamka.

Dizajn ovisi o nacionalnim tradicijama i materijalima koji su na raspolaganju u blizini.

Njemačka strogost i ušteda materijala u stilu faksa

Kuće u art Nouveau stilu s elementima stroge

Kuća stil Fakhverk

Zgrade u bavarskom klasičnom stilu postale su temelj dizajna fasada s izbočenim vanjskim drvenim gredama. Kuće u stilu Fakhverk stavili su na potragu za svojim "kosturom", okrećući ga u dekor. Nedostatak dobrog drva i visoki trošak materijala prisiljava ljude u 15. stoljeću kako bi se stvorili okvire vlastitim rukama s prekomjernim dijagonalama ili velikim granama. Prostor između njih bio je napunjen na prvoj glini. Tada je počela dodavati slamu i suhu travu.

Vanjski dizajn se mnogo promijenio kada su se zidovi počeli slomiti, obojiti drvo. Kuće u stilu Facrow počele su izgledati elegantno i svjetlo. U klasičnoj rustičnoj strukturi strukture počeo se pojavljivati ​​u gradovima. Arhitektonski dizajn kombinirao je prvi kat u klasičnom dizajnu slobodnog zida iz netretiranog kamena. Drugi i potkrovlje u rustikalnom izvršenju s okvirom vani.

Članak o toj temi: Kako obavljati slikarska vrata s vlastitim rukama

U ovom obliku, kuća u njemačkom stilu postojala je do sredine 20. stoljeća. Bio je pravokutna zgrada s dekorativnim izbočinama. Kućni dizajn dopunjen je Erkerima, balkonima koji su počeli ukrasiti cvijećem. Jednostavne i jeftine kuće u stilu Fakhverka brzo su osvojili simpatiju građana različitih zemalja. U cijeloj Europi sada možete vidjeti kuće s okvirom na kojima se razdvaja grede i premrane. Sada su napravljeni od izdržljivog metala i veliki prostor zidova ispunjen je staklom.

Jednostavnost i praktičnost skandinavske arhitekture

Kuće u art Nouveau stilu s elementima stroge

Moderna kuća

Kuća u skandinavskom stilu ima istu tehnologiju strukture zidova. Samo je koža izrađena od drva i vrlo je različita u klasičnoj zgradi sjevernog stila iz zgrada u rustičnoj bavarskoj verziji:

  • Kuće imaju pravokutni oblik;
  • Krovovi Dvokre;
  • Jednostavno dekor bez dekornih elemenata;
  • Vrata su živo vidno istaknuta na pročelju;
  • Temelji niske baze ili pilota;
  • Praktično planiranje.

Takva kuća na okvirnu tehnologiju pogodna je za hladnu klimu i lako ga je izgraditi vlastitim rukama. Glavni stilovi kuća koje su nam došli iz prošlosti stoljećima imaju jednostavan temelj i izgrađene ljubavnicima, seljacima i građanima srednjeg bogatstva.

Kuće u stilu zemlje i Provence to čine sami

Kuće u art Nouveau stilu s elementima stroge

Seoska kuća

Jednostavan dizajn ima kućnu etničku arhitekturu. Oni kombiniraju jednostavnost u rustikalnom razumijevanju i dekoru stvorenim vlastitim rukama. Kuća u stilu zemlje izvodi se u klasičnoj verziji u obliku ranča:

  • Drveni stupovi;
  • Veliki balkoni, oslanjajući se na stupove;
  • Prostrane verande;
  • Dva valjana vrata s vertikalnom podjelom;
  • Balkon služi kao nadstrešnica na ulazu;
  • Diple krovovi.

Prve zgrade američkog stila zemlje izgrađene su tijekom razvoja novih zemljišta i zlatne groznice. Prikazani su u zapadnjacima. Moderan je usvojio okvir i glavne elemente. Materijali su se promijenili. Umjesto drvenog stakla, preklapanja metalnih greda.

Članak o toj temi: Zamjena kotla plina: Red i pravila

Dizajn seoske kuće u stilu Provanse je nemoguće bez:

  • Francuska sofisticiranost;
  • visoka cijena;
  • na južnoj točnosti;
  • coziness.

U klasičnoj izvedbi, ovo je južni zaglavlje s obojenim gredama ispod boje zidova. Veliki broj erkera prozora, namještenih posuda s biljkama. Balkoni i nadstrešnice štite od sunca. Moderni suvremeni zatvoreni zidovi privatnih soba. U dnevnim sobama, vitraž, često klizne staklene zidove. Prostrane terase ispred njih. Škraćene su ukrašene rezbarijama.

Harmonija s prirodom i zaštitom od sunca u svijetlim japanskim zgradama

Kuće u art Nouveau stilu s elementima stroge

Kombinacija japanskog stila i modernog stila

U rustičnom izvršenju, japanska kuća se ne mijenja tijekom stoljeća. Ima drveni okvir i punjenje zidova gline ili bambusa. Krovovi su prekriveni štapom, travom i lišćem. Moderni stil preuzeo je japanske kuće skladno mjesto na tlu i spajanje s prirodom.

Etnički minimalizam i lakoća zidova, u rustikalnoj i urbanoj japanskoj kući posljedica su čestih potresa. Drveni okvir obično izdržava oscilacije. Tanke particije i zidovi punjenja lako se vraćaju.

Luksuz talijanskog baroka u palačama ruskog odreda 17 - 18. stoljeća

Kuće u art Nouveau stilu s elementima stroge

Talijanske barokne kuće

Barokne kuće su utjelovljenje luksuza i okusa renesanse:

  • prostor;
  • simetrija;
  • Masa štukature;
  • kovrčave stupove;
  • Luksuzne stepenice zakrivljenih oblika;
  • balkoni s balustradama;
  • platbands;
  • zagrade;
  • pilastri;
  • Lukovi.

U pozadini bijele žbuke štukatora elemenata mnogo pozlata. Sve se radi s izračunom, pokazujući luksuz i bogatstvo.

Zidovi zgrada su postavljeni iz opeke. Ali ako uklonite štukaciju, dizajnerski linije su jasno pratiti. Granica podova naglašava letvice. Poklopci su izolirani polu-kolonewas i niše. Najjednostavniji elementi arhitektonskog dekora ostaju u modernom. Okvir prozora je stroži oblik, pozlata obično nije. Kuću možete pretvoriti u palaču baroknih vremena vlastitim rukama. Trgovine nude svjetlo štukature od pjene, lijevane i druge dekoracije. Ostaje da stog zidove i zalijepi dekor.

Čitaj više