Kako ukrasiti prozor vlastitim rukama: zavjese, rolete, vijenac

Anonim

Kada se stvara unutrašnjost sobe, nemoguće je bez prozora. To je vrlo važno, budući da su prozori blisko i lijepo uređeni, ovisi cijeli interijer sobe. Možete ukrasiti prozor vlastitim rukama, u tome nema ništa teško, samo trebate slijediti preporuke stručnjaka. Da biste ukrasili prozore, možete koristiti zavjese, rolete, strehe i još mnogo toga. Kako ukrasiti prozor sami?

Kako ukrasiti prozor vlastitim rukama: zavjese, rolete, vijenac

Ako zavjese ili zavjese visi ispod stropa, vizualni zidovi će izgledati znatno više.

Ukrasite prozor vlastitim rukama s zavjesama

Dekoracije zavjese jedna je od najčešćih opcija. Prvo morate odlučiti o tkanini za njihovu proizvodnju. Ako slijedite modu, morate odabrati zavjese od lana, baršuna, svile, taffeta, satena i tila. Koristeći teksturu, bojanje, jedan ili drugi unutarnji stil može se postaviti.

Kako ukrasiti prozor vlastitim rukama: zavjese, rolete, vijenac

Vrste rimskih zavjesa.

U današnjem uređenju prozora s zavjesama iz prirodnih tkanina sa sintetskim nitima. Izvrstan izbor za uređenje prozora je modeli pamučne tkanine, koji je uključivao vlakna Palm (Rafri). Osim takvih zavjesa su vrlo lijepe, one su ekološki prihvatljive i vrlo jednostavne za njegu. Možete ih izbrisati i izglačati bez problema.

Važno je napomenuti da uz pomoć zavjesa možete vizualno povećati visinu zida ili stropa. Ako trebate vizualno povećati visinu prostorije, preporuča se objesiti kontrastne zavjese u vertikalnu traku. Ako se koriste zavjese u poprečnoj traci, zidovi će se činiti širem. Da vizualno proširite sobu, potrebno je objesiti zavjese s jednog ruba na drugu.

Članak na temu: Kutna kupka - Vrste, veličine i prednosti

Mnogo ovisi o boji tkanina, uz pomoć u kojem u kući možete stvoriti osjećaj topline. U tom smislu, takve boje poput žute, bež, terakote, crvene su izvrsne. Ako je više zainteresiran za osjećaj hladnoće, bolje je koristiti takve boje kao plave, plave, ljubičaste, sive boje.

Ukrasite prozor vlastitim rukama uz pomoć sjenila

Ako su prije sjenila ukrašena prozorima u uredima, tada se trenutno koriste za kućni dizajn.

Suvremeni asortiman sjenila je toliko široko da su već uporno postavili tradicionalne zavjese na ovom području.

Multifactore rolete su vrlo popularne, što stvara iluziju teških zavjesa, koji visi preko svjetlosnih zavjesa. A sada u modi vertikalne rolete, ukrašene Tyulom.

Na suvremenom tržištu prikazan je tako veliki izbor sjenila za izvorni unutarnji ukras. Za ljubitelje modne i originalnosti preporuča se zaustaviti svoj izbor na plastičnim roletu. To se događa da su njihove lamele napravljene u obliku cikzaških i valova, kroz koje su zrake sunca vrlo lijepo reflektirane, omogućuje vam da stvorite lijepe i bizarne kombinacije u sobi.

Ako dajete volju fantazije i uzimate u ruke boje i četke, onda možete stvoriti vrlo originalni i moderan dizajn pomoću sjenila.

Rasporedite prozor vlastitim vijesti

Kako ukrasiti prozor vlastitim rukama: zavjese, rolete, vijenac

Montažni krug vijenca.

  1. Da biste ukrasili prozore, možete koristiti strehe, nedavno postaje sve moderniji trend. Ako je odabran takva opcija ukras, potrebno je izvršiti posebnu pažnju, budući da se nosač zavjese provodi na strehe.
  2. Odgovara se može izraditi od drva, bakra i čelika. Ako se klasične zavjese koriste za ukrašavanje prozora, potrebno je koristiti drvene strehe. Za modernu unutrašnjost stana, nadstrešnica drva i mjedena će biti savršeno prikladna. Ako prozor želi napadaju eleganciju, preporuča se koristiti vijenac od mahagonija i opremljen bakrenim prstenovima i floronima.
  3. Metal Eaves su najbolje pogodne za apartmane, koji su sastavljeni u high-tech stilu. Činjenica je da takvo strehe bez ikakvih poteškoća mogu biti savijena, dajući im bilo koji oblik.
  4. Možete koristiti vječnost zavjese promjera 10 cm. Oni su najprikladniji za gusti i teški porter. Ova opcija je dobra jer je vrlo pouzdana.
  5. Možete odabrati tanke vijence od bakra (promjera 12 mm), oni su dobri sa svojom svestranošću, jer se može lako kombinirati s bilo kojim interijerom. Ovo je izvrsno rješenje za one ljude koji sumnjaju u njihov ukus, ali ne žele privući profesionalne dizajnere na posao.

Članak o temi: Kako otvoriti vrata ako je ručka slomila

Ne smijete zaboraviti da ako odaberete prave zavjese i rolete, onda će situacija u kući izgledati lijepa i ugledna. A također možete promijeniti stare zavjese na nove, a time i ažuriranje unutrašnjosti sobe.

Dakle, pitanje je kako ukrasiti prozor vlastitim rukama, nije teško. Možete postaviti prozor vlastitim rukama ispravno ako koristite visokokvalitetne materijale za to.

Čitaj više