Kako oprati plastične prozore i prozorske klupe kod kuće

Anonim

Kako oprati plastične prozore i prozorske klupe kod kuće

Savjetna ljubavnica uvijek nadzire čistoću kuće! Posebno je akutno pitanje nego i kako oprati plastične prozore i prozorske klupe? Pronađite odgovore na ova pitanja pomoći će članak i majstorskim razredima prikazanim u videozapisu.

Plastični proizvodi za njegu sustava Windows

Najpopularniji proizvodi za čišćenje:

  • "Mist mišić". Univerzalni lijek. Ne ostavlja razvod i neugodan miris.
  • "Formula 409". Po mogućnosti čisti svježe mrlje i zagađenje.
  • Sanita. Ne sadrži agresivne kemijske elemente. Uklanja staro onečišćenje.
  • "Fosa". Ona briše kućne točke, a također uklanja tragove popravka.
  • "Bijela mačka". Univerzalna krpa za čišćenje plastike i stakla. Dovoljno je obrisati kontaminiranu površinu. Možete se jednostavno liječiti deterdžentom ili običnom vodom.

Folklorni lijekovi mogu se koristiti, naime: sapun, stomatološki prah, otopina octa, limunske kiseline i tako dalje. Važno je napomenuti da pripadaju kategoriji mekane, što znači da osim osnovnih ušteda dobivate 100% siguran pripreme za čišćenje prozora.

Što koristiti - svaki domaćica odlučuje. Ako se odlučite za isprobavanje novog lijeka, prvo provedite eksperiment. Očistite malu kontaminiranu radnju prema uputama. Vanjska i materijalna struktura u redu? Tada možete sigurno koristiti na cijeloj plastici i staklenoj površini.

Kako oprati plastične prozore i prozorske klupe kod kuće

Pravila pranja

Potpuno operite ove prozore - cijelu znanost! Uostalom, ne samo sastav za čišćenje je važan, već i izbor predmeta prve pomoći: salves, papirnati ručnici, meka spužva. Uostalom, s pogrešnim izborom plastike, može izgubiti "robu", a prozori se raspršuju. Treba slijediti niz jednostavnih pravila:
  • Čišćenje na oblačnom danu, Tako da sunce nije zaslijepljeno u oči, i bilo je moguće izbiti sobu nakon čišćenja. Čaše suhe brže.
  • Prije početka pranja stakla očistite okvir. Potrebno je razmočiti prašinu, hodati s suhom krpom i obrisati otopinu sapuna.
  • Prilikom čišćenja stakla ravnomjerno nanesite otopinu deterdženta. Zatim obrišite čistom suhom ubrusom.
  • Prilikom pranja naočala odaberite jedan smjer pokreta. Najbolje je dno od vrha do dna, tako da će lijek biti u redu s tankim slojem na površini i neće ostaviti razvod.

Napomena! Prilikom odabira pripreme za čišćenje, pročitajte njegov sastav. Najbolji alati se sastoje na temelju alkohola.

Kako oprati samo instalirani prozori?

Nakon instalacije ne žurite za početak čišćenja - potrebno je da se montažna pjena potpuno osuši, inače će se površina oštetiti. Zatim izrežite višak pjene i dolaze prihvaćene ako se ne napravite odmah tijekom instalacije instalatera.

Početak rada s čišćenjem, morate ukloniti zaštitni film iz profila! Ako ga nije moguće ukloniti na vrijeme, ljepilo pod utjecajem sunca čvrsto će sjesti na okvir prozora, koji će značajno smanjiti život svoje usluge, kao i pokvariti "robni izgled".

Članak o temi: jesen kolica: nekoliko ideja za obrt iz prirodnih materijala

Zatim zaronite u kantu s nekoliko litara vode. Uzmite spužvu i obrišite okvir prozora, počevši od gornjih prečaca. Nakon sušenja površine suhom krpom. Zatim obrišite staklo. Trebalo bi početi iznutra, a zatim se okretati vanjskom. Ovaj pristup je najracionalniji, jer su unutarnji prozori uvijek čistiji.

Nakon nanošenja rješenja potrebno je obrisati staklo ubrusom. Možete ga prošetati s podijeljenim, koji će se za nekoliko pokreta kretati prema okviru viška pripravka.

Kako oprati plastične prozore i prozorske klupe kod kuće

Kako postići čiste naočale bez razvoda?

Za savršeno čiste naočale mogu biti potrebni dodatni uređaji - brisači, čistači pare i strugači. Oni potpuno uklanjaju tragove otopine i ne ostavljaju iza razvod. Razmislite o primjeru: Ako je prozor prašnjav, morate hodati vlažnom spužvom preko površine kako biste uklonili višak prljavštine. Zatim s otopinom sapuna da rukuje staklom. Nakon strugača s gumenom mlaznicom uklanjamo ostatke vode. Razvodi se neće! Ostaje samo da ga sve obriše s ubrom (obratite pozornost na tkaninu: trebate antilop ili mikrovlakanu).

Tajna hostesa! Ako postoje trake iz strugača, možete polirati površinu stakla s ubrusom ili zgužvanim novim papirom.

Kako oprati plastične prozore i prozorske klupe kod kuće

Kako očistiti stare točke?

Često, ne samo masne mrlje sjede na prozoru, koji su dovoljni za ispiranje vodom, ali na primjer ima više složenih situacija:

  • Ljepilo. Tragovi iz naljepnice mogu se ukloniti od strane ljudi. Primijenite biljno ulje na ljepljivo mjesto i pričekajte 20 minuta, a zatim obrišite ubrus. Da biste uklonili mrlje, možete primijeniti deterdžente za pranje posuđa. Također su uklonjeni tragovi od viskija.
  • Ostatak montažnog filma. Samo sredstvo za čišćenje pare može brzo ukloniti suhi film. Pod utjecajem vrućeg zraka, ljepilo se okreće i lako se trlja s tekućinom za uklanjanje laka.
  • Žbuka. Nedavni popravci pomoći će ukloniti otopinu od sapuna i vode. Važno je napomenuti da će se prozor morati nekoliko puta oprati, jer se žbuka mora omekšati.

Preporuke za pranje:

  • Koristite potvrđene alate. Univerzalni pripravci ne uključuju uvijek plastiku u rasponu svojih sposobnosti.
  • Nemojte koristiti "agresivno" znači koji sadrže teške kemikalije. S nepovoljnim ishodom, površina će biti spojena, a zaštitni sloj je uništen.
  • Prilikom čišćenja okvira prozora i stakla, ne pribjegavajte takva sredstva kao nož, odvijač. Primijenit ćete mehaničku štetu na materijale.
  • Nemojte koristiti krutu spužvu. Ogreba površinu. Male pukotine akumuliraju mikročestice prašine i kompliciraju naknadno čišćenje.
  • Ne oprati željezne elemente - Inače će se pojaviti hrđa!

Često, mlade i neiskusne hostese postavljaju pitanje kako oprati staklo vani. Lako je pretpostaviti da na isti način kao iznutra! Sredstva i metode pranja prozora koriste se sami. Važno je imati sigurnosnu mrežu, posebno za one koji žive u kući s cijelim prozorima.

Kako oprati plastične prozore i prozorske klupe kod kuće

Pranje prozora praga od plastike

Deterdžent za njih je lako odabrati. Prikaži-prozori kućanskih trgovina su začepljeni svim vrstama sredstava za čišćenje najlakše i najteže onečišćenje.

Proizvođači proizvoda za čišćenje jamče se uzimajući osloboditi od prljavštine, prajmera, pjene za montažu, mrlje, ljepilo i traku ljepljive. Tu su i pripreme od "dječjih šala" - tragovi markera, markera i plastelina. Domaćice preporučuje:

  1. Mr.Proper;
  2. Cilit prasak;
  3. Sanita;
  4. Domesti;
  5. "Pemiolux";
  6. "Mister mišić";
  7. Szop.

Članak o temi: Samostojeća kupka: Koliko košta?

Imajte na umu da kada se instalirate takve prozore koriste različiti materijali: neki grubi, drugi glatki. Svaka tekstura ima vlastite karakteristike i zahtjeve za njegu. Posavjetujte se s instalaterima kako trebate brinuti za određeni materijal.

Ali što oprati okvire? Koristite sredstva za čišćenje PVC prozora. Materijal i struktura prilikom instaliranja prozorskog kompleksa koristi se isti.

Često, kada popravak vlasnika stana i majstora zaboravite pokriti prozor sa zaštitnim filmom. Nakon popravka, postoje neugodni tragovi - kapi vode-emulzije, mala prljavština, prajmer. Dovoljno je pratiti sapun u vodi i hodati površinom mekom spužvom. Ako mrlje i prljavština ne idu, navlažite ručnik i raširite ga po prozoru. Obrišite ga otopinom sapuna i uklonite prekomjernu vlagu s ubrusom.

Kako oprati plastične prozore i prozorske klupe kod kuće

Kako oprati snažno onečišćenje: prljavština, prajmer i žutionica?

Popravak je stalno čišćenje. Pogotovo u početnim fazama kada čarobnjaci instaliraju samo prozore. Prljavština i prajmer leti u svim smjerovima. Izvadite sljedeće korake:

  • Čepovi za čišćenje. Na tim je mjestima nakupljena maksimalna količina prljavštine.
  • Odmah uklonite tragove prajmera i žbuke. Primer isuši 25 minuta nakon upotrebe, za dva tjedna konačno se stvrdnjava, a samo ga stručnjak može izbrisati. Izvadite žbuku pomaže sredstva koja sadrže abrazivne tvari.
  • Uklonite montažnu pjenu s plastikom pomoći će kruti četkom, Dovoljno je izgubiti na području onečišćenja.
  • Operite prozorske prozorske sapuna otopinom.

Pažnja! Sve gore navedene manipulacije moraju se obaviti svaki dan do kraja popravka!

Kako oprati plastične prozore i prozorske klupe kod kuće

Kako ukloniti kućanske točke?

Mjesta i žutinja su najjednostavniji "nevolje" koji se mogu pojaviti na površini prozora. Jasna plastika bit će lako, dovoljno je kupiti posebnu pripremu koja će riješiti sve vaše probleme. Najučinkovitija sredstva na tržištu:

  1. Mr.Propeer. - Univerzalni lijek za sve vrste plastičnih premaza. Dovoljno je razrijediti tri žlice na pet litara vode i obrisati okvire i prozorske prozore. Onda je sve obrisano, a zatim suhom krpom. Vrijedno je obratiti pozornost na ono što obrisati suho, inače će preostalo rješenje privući svu finu prašinu u kući sebi.
  2. Ciljat Bang. - Može ukloniti bilo koju mrlju. Prskali iznad centra zagađenja i suše brisanja. Nakon čišćenja potrebno je ventilirati sobu, jer alat ima oštar miris.
  3. Sanita. - Savršeno trljanje masnoće mrlje i čađe iz plastične površine. Nakon nanošenja, potrebno je napustiti "podnošenje" po pola sata, nakon čega je ispran s mnogo topline vode. Budite sigurni da provjerite sobu.
  4. Domesti. - Savršeno uklanja hrđu i žutu. Kontaminirano područje je prekriveno s otopinom s otopinom 20 ili više minuta, ispran i brisao se.

Napomena! Ove formulacije za čišćenje su najučinkovitije, ali domaće tvari mogu ukloniti spotove, kao što je otopina sapuna ili soda.

Članak na temu: Koji ljepilo odabrati tekstilnu pozadinu

Kako oprati plastične prozore i prozorske klupe kod kuće

Narodni savjet

Kako uštedjeti nakon pranja prirodne bjeline i sjaj površina i izbjegavajte razvoda? Odgovor je jedan: potrebno je uskladiti s jednostavnim pravilima za njegu i korištenje lijekova u skladu s uputama.

  1. Ako se neugodni žuti razvod i ozbiljna mjesta manifestiraju, potrebno je nositi površinu tih mjesta. Dovoljno je hodati jednom soapy vodom.
  2. Ako je potrebna bjelina i plastični sjaj - koristite prašak za pranje. Pomiješajte ga s vodom do konzistencije kaše, a zatim nanesite na površinu sa spužvom (upotrijebite ošču stranu), ostavite deset minuta. Uklonite smjesu i obrišite površinu toplom vodom, a zatim obrišite suhim.
  3. Najekonomičnija opcija za pojavu plemenite bijele boje na prozorskoj dasci je sapuna voda. Koristite ostatke komada sapuna i otopiti u vrućoj vodi. Primijenite rješenje na prozorske i operite.
  4. Soda za hranu i ocat pomoći će da se riješite staroga zagađenja. Nanesite sodu s tankim slojem na mrlju, a zatim se okrenite spužvom, unaprijed u octu. Potrebno je izvršiti postupak samo u rukavicama! Korozivne ruke octene kiseline.
  5. Rješenje škroba je također prikladna za pranje stakla s tragovima starog blata.
  6. Koristite kredu i prah zuba. To su najviše "mekane" znači da su sigurni za korištenje i dostupne u bilo kojoj trgovini. Nemoguće ih je pokvariti plastičnu i staklenu površinu. Da biste ih koristili, morate pomiješati žlicu krede / stomatološkog praha s žlicom vode. Nanesite dobivenu masu na mrlju i ostavite 15 minuta, zatim uklonite zamrznutu smjesu i obrišite površinu mokre, a zatim suhom krpom.
  7. Novinski papir je "dedovsky" način završiti blatom za dugo vremena. Nakon pranja prozora okrenite novine u kvržicu i obrišite staklo. Tragovi i razvodnici deterdženta neće ostati.

Zapamtiti! Za pranje plastičnih prozora, kategorički je nemoguće koristiti sredstva u sadržaju koji uključuje alkalnu i kiselinu. To uništava strukturu materijala (polivinil klorid).

Savjeti od iskusnih kućanica za njegu:

  1. Ako ste ostavili mjesto na plastičnoj površini - odmah uklonite tako da ne apsorbira. Što duže prljavštine "suši", to je teže donijeti. To se posebno odnosi na kemikalije!
  2. Nakon čišćenja, tretirajte prozore s octom rješenjem za uklanjanje reznog mirisa. Također, otopina octene kiseline je sposobna očuvanja čistoće čaša duže.
  3. Prilikom obrade koristite alate za zaštitu - rukavice. Spasit će kožu od kemikalija i neće dopustiti oštećenje kože.
  4. Ako je staklo često manjkav čak i sa slabim mrazom, nanesite otopinu soli i vode u omjer od 2 žlice po 1 šalici.
  5. Ni u kojem slučaju ne stavljajte plastičnu površinu spremnika s vrućim sadržajem! Potrebno je staviti slavinu ili ručnik koji će biti uklonjen prozorske prozorske s mehaničkim oštećenjem.

Zapamtiti! Ako je površina okvira i scapper ocapper, rastaljen i ima tragove cigarete "opeklina", vrijedi tražeći pomoć za profesionalce koji se bave instaliranjem PVC prozora. Samo stručnjaci mogu sve polirati i ukloniti neujednačenost.

Kako oprati plastične prozore i prozorske klupe kod kuće

Kako oprati plastične prozore bez razvoda, kaže videozapis:

Čitaj više