Kako objesiti vijence: preporuke

Anonim

Kada ljudi donose popravke ili samo planiraju to učiniti, najčešće se okreću usluga građevinskih tvrtki ili građevinskih brigada. Na najavi, poznanik, tražite na internetu i novinama. Čak i ako je usluga naručena muškarcima, sasvim je normalno. Ali ponekad čak i najosnovnije djelo, kao što se čini u početku, ispada ne tako jednostavno.

Kako objesiti vijence: preporuke

Eaves za zavjese u unutrašnjosti obavlja važnu ulogu, jer je upravo iz takvih dijelova potpuna, jednodijelna slika prostora.

Kako se popravak svake sobe završava? Instalacija namještaja i zavjese za vješanje. Stoga je pitanje kako ispravno objesiti vijence, jedno od najčešće postavljenih. Ako shvatite, možete ugraditi strehe vrlo jednostavno.

Ako ste kupili skupu strehe, ne biste trebali koristiti te pričvršćuje koji dolaze u kompletu. Bolje je koristiti svoje.

Što može biti potrebno?

Kako objesiti vijence: preporuke

Shema pričvršćivanja stropa strehe do stropa.

Kako nositi vijence?

Jako jednostavno. Potrebno je samo poštivati ​​samo sljedeća pravila:

  1. Vijenac mora biti duži od otvaranja prozora negdje na 35-55 cm.
  2. Kao što je ranije spomenuto, prozori bi trebali slobodno otvoriti i ne bi trebali spriječiti strehe. U tu svrhu ostaje na 5 cm između otvaranja prozora i strehe, kao i najmanje 8-10 cm treba biti od zida do zavjesa (ili zavjesa).
  3. U okviru prozora najčešće su dostupne baterije. Ostavite udaljenost od baterije do zavjese minimalno 6-7 cm.

Odgovara se izrađuje od različitog materijala, a samo su se dvije vrste odvojene metodom pričvršćivanja: montažu na strop i na zid. Nema značajnih razlika u tehnologiji pričvršćivanja. Razlika je samo na mjestu vezanosti. Da biste objesili vijence, slijedite ove korake:

  1. Kako objesiti vijence: preporuke

    Shema montažnog zidnog vijenca.

    Uz pomoć jednostavne olovke, označite mjesta na kojima će se pričvrstiti nosač. Svi nosači su pričvršćeni tako da je ista udaljenost od središta prozora do njih. Ako je vijenac dugačak (više od 240 cm), u središtu prozora je instaliran dodatni još jedan nosač.

  2. Jeste li kupili gornji vijenac? Zatim budite sigurni da provjerite istu udaljenost do zida s svugdje nosača. Instaliranje nosača za ovu vrstu Carnisa potrebno je strogo horizontalno.
  3. Saznajte što su izgrađeni zidovi. Ako su izgrađeni od opeke, ne koristite konvencionalne plastične kotke. Uzmite bolje konzistentne vijke od borove veličine 4 * 50 mm. Prije nego štovate takve vijke, morate napraviti rupe.
  4. Ako objesite samo lagane materijale kao zavjese, bit će poželjno kupiti nizu verzije strehe. Dizajn ovog vijenca sastoji se od rastegnutih žica između zagrada. Ali ovaj vijenac ima mali nedostatak: nakon što je niza istekao, oni imaju rastezljivog vlasništva.
  5. Ako su vaše zavjese teški materijali, onda u ovom slučaju strehe žica očito nisu prikladne, postoji plastični vijenac, koji je pričvršćen na strop. Međutim, obratite pozornost na materijal. Ako je plastika mekana, tada takva streha jasno neće napajati teret. Zatim, kako bi se povećala strehe, bit će potrebno umetnuti čelične ploče u utore ispod svake rupe u stražnjoj stijenki instalirane strehe. U tom slučaju čelične ploče moraju biti 40 * 18 mm.

Za ostale slučajeve bit će potrebni obični vijci i tiple. Mogu završiti s vijencem, a možete kupiti sebe. Zagrade su u početku instalirane, a zatim je ugrađen vijenac na njih. Zatim, vijenac mora biti poravnat na prozoru do prozora.

Praktične preporuke

Zapamtite, ako vaš strop nije savršeno gladak, ne biste smjeli montirati vijenac preblizu. Potrebno je uzeti u obzir činjenicu da će ako je vijenac preblizu stropu, neravnomjernosti stropa bit će vidljiva. Ponekad kako bi se postigla ravnost, nosači moraju biti fiksirani na različitim udaljenostima od zida. Postavite brtve između zagrada i zida, ako se cijev čvrsto uklopi na strehe.

Zatim morate postaviti mjesto ispod zagrada i provesti ravnu liniju. Tako da je linija što je moguće glatka, koristite razinu izgradnje.

Zatim su rupe bušene, a tiple su umetnuti u njih. Nakon toga, zagrade su fiksirane sa samosklađenim.

Provjerite pričvršćivanje tvrđave pričvršćivanjem male sile na njega.

Nakon toga, šipka se uzima i prstenovi s vrhovima se stavljaju i fiksiraju u tom položaju. Međutim, vrijedi napustiti jedan prsten između savjeta i nosača. Preporučljivo je postaviti kuke odmah na tkaninu, a zatim sve zajedno staviti na prstenove.

Ako popravljate vijenac na strop, u početku izmjerite udaljenost od zida i do nosača. Od zida do svih zagrada, to bi trebalo biti isto svugdje. Ali ne zaboravite na zavjese: ne bi smjeli ležati na prozorskoj dasci.

Članak o temi: Kako oprati plastične prozore i prozorske klupe kod kuće

Čitaj više