Kako se riješiti mačji miris urina u stanu kod kuće

Anonim

Kako se riješiti mačji miris urina u stanu kod kuće

Problem uklanjanja specifičnog mirisa mačji mokraći u stanu brine mnoge ljubitelje tih životinja. Uz odgovarajuću skrb i znanje o metodama uklanjanja neugodnih mirisa, katfekata, sadržaj tih kućnih ljubimaca neće biti težak. Poznavanje psihologije mačaka i metoda borbe protiv negativnih posljedica njihove pomoći s domaćim potrebama za kućne ljubimce na pogrešnom mjestu će omogućiti jednom i zauvijek eliminirati taj problem u budućnosti.

Načini uklanjanja mirisa iz mačaka u apartmanu

Uz prvi izgled pahuljastog ljubimca u kući, potrebno je posvetiti posebnu pozornost na stvaranje njegovog ispravnog ponašanja povezanog s kvarom u rezerviranom mjestu. Glavna stvar o ovom pitanju je postići pouzdanu eliminaciju mirisa urina životinja na neovlašteno mjesto za svoj WC.

Pažnja! Ako ne možete odmah ukloniti ove okuse, onda će biti teško ispraviti pogrešno ponašanje mačke, a problem će se ponavljati, a neugodan miris će biti nemoguće na kraju.

Glavni uzrok visoke otpornosti mirisa tekućih cvatnje tih darova je njihova brza kristalizaciju. Urinarni kristali su vrlo teško ukloniti površinom objekata s deterdžentima i posebnim lijekovima, budući da su praktički netopljivi u vodi.

Da biste uklonili miris, možete koristiti posebne pripreme, ozonizer ili domaće proizvode koji nisu manje učinkoviti od profesionalnih neutralizatora mirisa.

Učinkovita domaća znači uništiti miris mačke urine su:

  • tvari koje sadrže klor (list vapno ili klor);
  • Otopinu ammonskog alkohola;
  • eterična ulja citrusa (limuna, narančasta);
  • Svježi sok od limuna;
  • Vodena otopina hrane octene kiseline;
  • natrijev bikarbonat (soda hrane);
  • Mangan-oksidacijski kalij (mangarte);
  • vodikov peroksid;
  • jod;
  • Otopina etilnog alkohola ili vodka.

Prilikom odabira kućnih lijekova, potrebno je uzeti u obzir specifičnosti uporabe svakog lijeka i mjesto pojave mrlje od mokrenja životinje.

Kako se riješiti mačji miris urina u stanu kod kuće

Kako koristiti klor

Jedan od mačjeg i mačji i mačji jantar je uobičajena krvavica (klor). Jaki kaustični klor može smanjiti intenzitet i čak se utapa u mirisu urina neko vrijeme, ali otopina koja sadrži klor nije u stanju otopiti urinarne kristale. Nakon uparavanja frakcije koja sadrži klor, mir se vraća.

Sredstva koja sadrže klor ("bjelina", gelovi za toalet "Sanita", "Domasetos") pri uklanjanju mokraćnih mjesta treba primijeniti na ispareno mjesto i obrisati u spužvu ili krutu četku. Kako bi se spriječilo trovanje ljubimca s parovima klora, čišćenje se treba provesti tijekom njegovog odsutnosti u kući.

Pažnja! Trebalo bi imati na umu da je klor najjači oksidirajući agens, to je toksičan i u nepažljivoj uporabi može oštetiti mačku koja ima oštar miris. Osim toga, na površini poda ili namještaja, otopina klora može ostaviti bijele tragove, što će dovesti do njihovog nepovratnog oštećenja i propadanja estetske vrste.

S obzirom na jake oksidativna svojstva klora i njezin negativan utjecaj na ljudsko tijelo i životinje, treba ga koristiti s velikim oprezom. Dopušteno je upotrijebiti otopinu slabe koncentracije klora za liječenje primarne površine, nakon čega je potrebno pažljivo provjeriti sobu i nastaviti obradu mrlja od urina drugim sredstvima.

Članak o temi: Pričvršćivanje valjanih zavjesa: Specijalistički savjet

Kako se riješiti mačji miris urina u stanu kod kuće

Primjena namimyera

Mnogi vlasnici mačaka koriste u borbi protiv tragova mokrenja kućnih ljubimaca u neovlaštenim mjestima amonijaka alkohola. Ako ljubimac izazove u skrovitim mjestima za njihove tamne divizies, onda biste trebali naći ta mjesta i zatvoriti ih. Najbolje je da se ove pamučne kuglice 2-3 cm u promjeru, impregniraju amonijak koji se moraju razgraditi na svim kutovima stana i njegovih "catcakes". Ova metoda dobro funkcionira - loptice zastrašuju mačku i spašavaju "zaštićeno" kućište.

Mjesta i mirisi kućnih ljubimaca Mnogi kitdeli pokušavaju neutralizirati s liječenjem označene površine s otopinom amonijaka. Za to se otopina amonijaka primjenjuje na zagađenje i održava se 1-15 minuta.

Međutim, upotreba amonijevog hidroksida za uklanjanje gotovog problema - miris od posljedica mačje mokrenje je vrlo sumnjivo. To je zbog prisutnosti amonijaka u sastavu ammonskog alkohola (kao u mačju urinu), koji će izazvati životinju i dovesti do novih činjenica iz mažu "zločina".

Kako se riješiti mačji miris urina u stanu kod kuće

Riješite se mirisa s citrusom

Uhvaćen mačji miris može se eliminirati pomoću citrusa biljnih plodova. Da biste to učinili, potrebno je koristiti mješavinu limuna ili naranče. Moguće ga je pripremiti na sljedeći način: dobiti sok od jednog limuna ili narančaste i miješati ga u 150 ml vode. Sa svježim prekršajima, dovoljno je da navlažite isparivu površinu spužve umočene u kuhanu otopinu, lagano obrišite površinu. U slučaju više dugotrajnih mrlja, otopina treba nanijeti 10-15 minuta. Ispiranje rješenje nije potrebno, jer specifičan miris limuna i drugih agruma pouzdano plaši mačku.

Životinja će se uplašiti od tamnih mjesta, ugodno za WC, citrus voćni kore, odvija se na raznim mjestima stana da je mačka izabrala za svoje neprihvatljive poslove. Ne sviđanje mačaka na miris citrusa objašnjen je prisutnošću eteričnih ulja u njihovom sastavu. Ova aroma rezanja čak i za osobu i osjetljivi mačji nos jednostavno ga ne tolerira.

Pažnja! Ako su limun i narandžasti pilinga zgnječeni i pomiješajte ih s terenom za kavu, a onda se ispadne na sredstva koja doseljenu kućne ljubimce mrze. Ta je činjenica trebala uzeti u obzir u procesu njihovog odgoja za podešavanje ponašanja i uplace od posjećivanja mjesta koja nisu dodijeljena za WC.

Korištenje citrusa je jedna od učinkovitih metoda za rješavanje ovog problema.

Kako se riješiti mačji miris urina u stanu kod kuće

Pomoću limunovog soka

Možete donijeti želju za kućnim ljubimcem da organizira WC u kutovima i skrovitim mjestima stana stavljanjem na ta mjesta pamučnih kugli navlaženih u koncentriranoj otopini soka od limuna. Mačke su vrlo osjetljive životinje s oštrim mirisom, a oštar miris citrusa će ih uplašiti, sprječavajući mokrenje na pogrešnom mjestu.

U tu svrhu moguće je koristiti vodeno rješenje ne samo s limunom, već i narančastim sokom od grejpa ili s bilo kojim eteričnim uljem s citrusom. Oštri i kiseli mirisi kućnih ljubimaca ne vole, pa ako se namještaj dobiven iz raspršivača napravljen od raspršivača (stolice, kauč) u apartmanu će proširiti ugodan miris koje će životinje izbjeći. Potaknut će ih da se usmjeravaju u mirnije i ne neugodno mjesto, naime - u vašem WC-u.

Članak o toj temi: Kako napraviti nagib ulaznih vrata od MDF-a

Umjerenost treba promatrati u korištenju ove metode, budući da jaka aroma limuna može uzrokovati iritaciju i alergijsku reakciju iz mačaka.

Kako se riješiti mačji miris urina u stanu kod kuće

Ocat kao lijek za neugodne arome

Octano rješenje je univerzalno sredstvo za uklanjanje mirisa.

Pripremiti otopinu, potrebno je koristiti vodenu otopinu octa. Jednostavno se priprema: octu se miješa s vodom u omjeru ¼. Nakon toga, otopina se primjenjuje na mrlju. Sljedeći korak je temeljita drenaža kontaminirane površine tretirane s octenom otopinom, papirnatom ručnikom do potpune apsorpcije smjese. Zajam mrlja je posipana hranom soda praha za neutralizaciju. Smjesa se mora brusiti na površini onečišćenja, isperite vodom, uklonite ostatke čistom spužvom. Ako imate ostatke urina, postupak se treba ponoviti.

Prednost ove metode je brzo uparavanje octa i visok stupanj neutralizacije neugodnog mirisa.

Kako se riješiti mačji miris urina u stanu kod kuće

Kako se riješiti "arome" mačaka u apartmanu s sodom

Natrijev bikarbonat je izvrstan alat koji učinkovito rješava problem. Soda hrane je abrazivna sredstva, tako da se ne preporučuje da se koristi za čišćenje sjajnih površina.

Na podu je potrebno dezinficirati zamućenu površinu s sredstvima koja sadrži klor ili vodikov peroksid.

Međutim, ako je "lokva" ostavljena na tepihu, osobito u boji, soda će pomoći očistiti hrpu proizvoda i ne ispere boju.

Da bi uništili neugodan ambre, potrebni su brojni jednostavni sastojci:

  • 3-9% otopina etanne (octene) kiseline;
  • natrijev bikarbonat (soda hrane);
  • tekući sapun;
  • vodikov peroksid.

U pripremnoj fazi se mehaničko uklanjanje urina iz tepiha provodi pomoću papira ili tkivnog ubrusa. Što će se više ukloniti, učinit će se uspješnije. Pritisnite svu tekućinu iz tepiha pomoći će plasman gravitacije kao tisak na mjestu mjerenja, prethodno prekriven tkivom ubrusom. Možete samo ustati na mrlju s ubrusom i stajati na njemu. Pod težinom težine urine će se bolje ukloniti iz pile tepiha. Ako se mrlja vuče, treba biti unaprijed postavljeno vodom i suše na isti način. Tada se octa, razrijedi s vodom u omjeru 1: 3, morate impregnirati mrlju i ostaviti dugo vremena, do 3 sata.

Pažnja! Kada koristite octa, treba uzeti skrb. Prije početka postupka čišćenja potrebno je osigurati dobru ventilaciju u prostoriji, za koju treba otvoriti sve prozore u stanu.

Nakon sušenja tepiha nakon octene obrade potrebno je obraditi onečišćenje od sode hrane urina. Soda otopina se pripravlja prema receptu: 1 čajnu žličicu tekućih sapuna ili pranja posuđa, trećinu čaše otopine vodikovog peroksida. Rezultirajuća smjesa se nanosi na sodu pomoću raspršivača.

Kako se riješiti mačji miris urina u stanu kod kuće

Dodatna sredstva

Dobro je utemeljio u narodnoj praksi uklanjanja mirisa kalija mangartee-kiselina (mangarte), vodikovog peroksida (vodikov peroksid, hidropiritis), jod, vodku, etil alkohol.

  1. Mangan. Prekrasan miris shredder izlučevine satuled kućnih ljubimaca. Da biste se riješili njihovog neugodnog jantara, potrebna vam je otopina kalijevog permanganata kako biste isperili zamrljano područje. Ova metoda je prikladna samo za podove, ali ne i prikladne za tkanine (namještaj i tepisi). Nakon završetka postupka obrade površine, treba očistiti mekom krpom navlaženom vodom.
  2. Vodikov peroksid. Koristi se za uklanjanje mirisa i čišćenja svježih mrlja od vitalne aktivnosti kućnih ljubimaca. 3% otopina se koristi za pripremu sredstva za čišćenje. Ne preporučuje se koristiti na površinama laka.
  3. Jod. Snažan Smad iz kućnih ljubimaca može se ukloniti pomoću jodne otopine koja ima oksidativna svojstva. Tvar se otopi u vodi u omjeru: 15 kapi na 500 ml vode. Površina namještaja ili tepiha se tretira s dobivenom smjesom.
  4. Vodka ili etil alkohol. Učinkovito zastrašivanje mačke, to je glavna uloga tih sredstava. Tvari koje su dio votke su vrlo slične mačji, a nakon obrade površine tom sredstvima ne možete brinuti o ponovljenim vratima za kućne ljubimce na mjesto zločina.

Članak o toj temi: Kako oprati tuš i ukloniti bljesak od stakla

Riješite uklanjanje neugodnih mirisa od domaćih kućnih ljubimaca pomoći će dobro poznatim i korištenim tvarima u svakodnevnom životu: domaćinskom sapun, spavaći čaj, zubni ispiranje.

Kako se riješiti mačji miris urina u stanu kod kuće

Feline trgovine "mirisi"

Profesionalni pripravci za rješavanje ovih problema su apsolutno pouzdani. Njihov pripravak uključuje posebne enzime (enzime), šupljinu štetnih kristala mokraćne kiseline i neutralizirajući neugodni miris.

Među vlasnicima mačaka su zasluženi fondovi od strane inozemnih proizvođača ("urin off", "samo za mačke mrlje i miris Remover" iz prirodne čudo "," Odmorčić i miris za kućne ljubimce "iz Hartza, Midor Ubojstvo i uklanjanje mrlja iz ATX-a) i domaće proizvode "Dezosan", bio-f i zoosan.

Mačju lokve i odvratni miris urina mogu učinkovito eliminirati kućanski ozonator. Moguće je eliminirati posljedice kako slijedi: pokriti ispareno mjesto s plastičnim filmom i ispod njega za snimanje crijeva uređaja, ostaviti u radnom stanju tijekom 1-3 sata. Ova metoda omogućuje zauvijek da eliminira mačju smrad s isparivim mjestom.

Kako se riješiti mačji miris urina u stanu kod kuće

Što trebate učiniti da mačka više nije sretna na podu

  • Savjet 1. Osigurati normalne uvjete za svoj WC (opuštena prostorija za potrebe za čišćenjem, čistom i udobnom ladicom), nedostatak stresnih situacija.
  • Savjet 2. Razviti stabilan negativan stav prema neovlaštenim mjestima za feces. Da biste to učinili, tretirajte zone rizika s tvari neugodnim do mačke (vodka, citrusa, octa, luk).
  • Savjet 3. Pozitivna motivacija. Pohvalite životinju za ispravno ponašanje kada uđe u vašu ladicu i hrani se.
  • Savjet 4. U neovlaštenim mjestima gdje je mačka tresao mačku, preporuča se staviti zdjele s hranom. Na temelju urođenog instinkta, kućni ljubimac nikada neće biti dobar razlog gdje je njezina hrana.
  • Savjet 5. Saznajte razlog za pogrešno ponašanje kućnog ljubimca. Odstupanja od uobičajenog mokrenja u ladici mogu biti uzrokovane bolestima genitourinarnog sustava. Da biste ih uklonili, morate se odnositi na veterinara.

Kako se riješiti mačji miris urina u stanu kod kuće

Kako se riješiti mačji miris urina u apartmanu, kaže ovaj videozapis:

Čitaj više