Sustav grijanja kuće od metalnih cijevi

Anonim

Sustav grijanja kuće od metalnih cijevi

Industrija ne tako davno proizvesti metalplastične. Cijevi iz ovog materijala postale su popularne u sferi grijanja privatnih i stambenih zgrada. Instalacija takvog sustava grijanja je prilično jednostavna i može se izvesti čak i ne-profesionalno.

Sustav grijanja kuće od metalnih cijevi

Uređaj sustava grijanja iz metalnih plastičnih cijevi nije jednostavan, ali znajući da se sve nijanse s tim mogu se nositi bez privlačenja skupih stručnjaka.

Odabir sheme grijanja

Treba odmah napomenuti da se shema grijanja u kojoj se koristi metalplastično temelji na različitim čimbenicima, kao što je mjesto kotla za grijanje, mjesto soba i drugih sličnih.

Na ovaj ili onaj način, možete dodijeliti opća načela za konstruiranje shema grijanja za koje se mogu klasificirati:

  • sheme kolektora;
  • sheme od jedne cijevi ili dvije cijevi;
  • Sheme s vrhom i dnom cijevima.

Postoje i druge vrste shema.

Važno je napomenuti da na mnogo načina grijanja ovisi o mjestu plinskog kotla, ako je riječ o privatnoj kući koja ima takav grijaći element.

Stvar je da se plinski kotao može instalirati samo na određenim uvjetima, odnosno u skladu sa svim zahtjevima i održavanje svih tih udaljenosti na neke stavke prema tehničkoj dokumentaciji kotla.

Osim toga, u mnogim aspektima, vrsta sheme sustava grijanja određuje vodoopskrbu vodovoda do kuće. Postoje i drugi čimbenici.

Sustav grijanja kuće od metalnih cijevi

Shema sustava grijanja s jednim cijevima: 1 - linija za hranjenje, 2 - uređaj za grijanje, 3 - trosmjerna dizalica, 4 - unos zraka, 5 - regulirajuće slavine, 6 - obrnuto autoceste.

Dakle, s obzirom na određenu vrstu sustava, svaki od njih se može razlikovati i pozitivne trenutke i negativno. Na primjer, sustav grijanja s jednim cijevima iz metalplastika je dobar, radije, za malu kuću koja se koristi kao davanje, u kojem broj radijatora ne prelazi 5 jedinica.

To je zbog činjenice da će s jednom cijevi shemom, svaki sljedeći radijator ima manju temperaturu od prethodnog. Uz male količine, temperatura će biti približno ista, s velikim - posljednji radijator se nikada ne može zagrijati.

Članak na temu: Izračun ormarića Coupe to učiniti sami - okvir i vrata

Pozitivna točka takvog sheme je da je količina materijala koji se potroši mnogo manji od bilo koje sheme.

Što se tiče sheme kolektora, to zahtijeva najveću količinu materijala iz svih postojećih shema. Međutim, podešavanje temperature grijanja svake pojedinačne stavke je tako jednostavno da će lako kompenzirati sve troškove. Osim toga, raspodjela topline između svih elemenata je gotovo savršena.

Nešto prosječno između gore opisanih dvaju shema je shema grijanja s dvije cijevi. To zahtijeva malo visoke troškove u usporedbi s jednom cijevi, ali manje - u usporedbi s kolekcionar.

Grijanje prema takvoj shemi može biti s donjim rasporedom cijevi i vrhom.

Instalacija radijatora, plinski kotao i drugih elemenata sustava grijanja

Instalacija sustava grijanja, gdje se koristi metalplastični, pokreće se s ugradnjom kotla, radijatora i drugih pojedinačnih elemenata sustava grijanja.

Važno je napomenuti da se instalacija opreme za plin treba provesti samo kvalificirani zaposlenici iz odgovarajuće usluge. Nezavisna instalacija plinskog kotla može rezultirati ozbiljnom odgovornošću.

Sustav grijanja kuće od metalnih cijevi

Metalni plastični radijatori su izdržljivi i izdržljivi. Odlikuju se velikim prijenosom topline i ljubaznošću okoliša.

Što se tiče grijaćih radijatora iz metalne plastike, mogu se neovisno pričvrstiti. U početku su odabrani mjesta pričvršćivanja radijatora. Oni su pričvršćeni na zidove koristeći posebne zagrade. Zagrade, pak, pričvršćene su izravno na zidove pomoću sidrenih vijaka. Rupe u zidovima su izbušene pod njima, a zatim se vijak sjebanje u vanjski dio, čvrsto pričvršćuje nosač.

Ako govorimo o radijatorima lijevanog željeza, onda za svakih 3 dijela se pretpostavlja jedan nosač, ali manje od dva ugla na cijelom radijatoru ne bi trebalo biti.

Nakon instaliranja svih vrsta opreme, na primjer, mjerač tlaka, ako je plinski kotao nije opremljen, ili bilo koji blokiranje može se nastaviti izravno raditi s cijevima.

Rad s metalplastičnim

Metalna plastika je prilično jak materijal. Stoga se rad može provesti bez posebnih ograničenja i zahtjeva. Međutim, neka pravila još uvijek imaju:
  • Ugradnja cijevi treba izvesti samo na pozitivnim temperaturama iznad 10 stupnjeva;
  • Ako je metalplastična pohranjena barem neko vrijeme na nižim temperaturama, a zatim prije početka rada, treba ga malo prilagoditi temperaturi;
  • Sva takva rada treba izvršiti po završetku završetka na zidovima kuće;
  • rezanje metalplastične uz pomoć posebnih alata - škare;
  • U procesu ugradnje nemoguće je promijeniti savijanje metalne plastike na prijelomu, treba koristiti posebne naplatke;
  • Sve cijevi su fiksirane u obveznim zidovima pomoću stezaljki ili isječaka.

Članak na temu: Unutrašnjost hodnika u privatnoj kući: Kako napraviti slatkiš iz hodnika (39 fotografija)

Vrijedi nekoliko riječi reći o rezanju takvih cijevi. Rezanje metalne plastike, kao što je već spomenuto, najbolje s posebnim škarama ili rezačima cijevi. Možete, naravno, koristiti i hacksaw za metal. Tek nakon rezanja ruba komada cijevi treba očistiti s brusnim papirom kako bi se poravnao. U tu svrhu možete koristiti jednostavan oštro nož.

Metode spajanja

Postoji nekoliko načina za povezivanje takvih cijevi za sustav grijanja dva glavna:

  • uz pomoć priključaka za kompresiju;
  • Uz pomoć pribora za tisak.

Prva metoda je dobra u tome što korištenje kompresijskih priključaka uvelike pojednostavljuje sve radove. Takvi priključci ne zahtijevaju nikakve posebne alate, s izuzetkom gore spomenutih škara.

Osim njih, možda ćete možda trebati:

  • set ključeva roga ili podesivi ključ;
  • ŽL l;
  • Kalibrator.

FUM Renta može biti zamijenjena običnim palasima s posebnim brtvilom.

Što se tiče spojnica, mogu biti različitih oblika:

  • kutovi;
  • tees;
  • Adapteri i tako dalje.

Svi priključci imaju spoj na kraju, koji sadrži jedan ili više brtvenih prstena. Osim toga, tu je i stezani prsten i gola orah, koja pritisne cijev i spojite se međusobno.

Prije spajanja cijevi i namještanja na cijevi, prsten i matica iz ove spoje se stavljaju. Sada vam je potreban kalibrator. Služi kako bi se stvorio nesmetan okrugli oblik na kraju cijevi. Ako ovaj obrazac nije, onda u procesu pričvršćivanja spojnice i cijevi, brtveni prstenovi na spoju mogu se jednostavno oštetiti, što će dovesti do curenja.

Nakon kalibracije, cijev se stavlja na spoj. Nadalje je stegnuto za postavljanje steznog prstena i rt matice, koji se vrti preko niti na zaustavljanje. Ploča ili vrećica je prethodno namotana na prstenu.

Orah je odgođen s ne mnogo truda. Ako pridajete previše snage, maticu samo rasprsnu ili raspršuje nit. Zatezanje treba nastaviti sve dok se ne pojavi zaslon karakteristične metala.

Članak o temi: Nizhny Novgorod, klimatski građevinski okrug

Što se tiče upotrebe priključaka za tisak, instalacija se može podijeliti u dvije vrste, iako se podjela treba smatrati uvjetnim:

  • uz korištenje spojnica za križanje;
  • pomoću priključaka za tisak.

Ova metoda zahtijeva poseban alat, na primjer, pritisnite krpelje. Ovaj alat može biti mehanički ili hidraulički. Važno je napomenuti da svaka vrsta priključaka za tisak zahtijeva korištenje njegove vrste alata, koji se razlikuje u dizajnu i načelu djelovanja. Na primjer, granulirani tisak priključci zahtijevaju poseban ekspander.

Osim ovog alata potrebno je gore navedeno.

Metoda savijanja metalnih cijevi

U postupku ugradnje često je potrebno promijeniti smjer cijevi, tj. Savijanje metalneplastične, a ponekad i 90 stupnjeva ili vrlo blizu te vrijednosti. U tom slučaju potrebno je koristiti, kao što je već spomenuto, posebne obruče.

Mandele su izvori. Mogu biti dvije vrste:

  • unutarnji;
  • vanjski.

Naravno, savijanje metalne plastične cijevi je potreban ne odmah pod pravim kutom - to će neizbježno biti savijena i prekida, - i postupno, to jest, luk.

S ovom metodom postoji jedno pravilo da kaže da radijus zavijanja mora biti 7 ili više promjera cijevi savijanja. Na primjer, ako cijev ima promjer od 20 mm, tada radijus savijanja mora biti najmanje 140 mm.

Ako trebate odmah saviti cijev pod pravim kutom, onda morate koristiti kutne opreme.

Pričvršćivanje cijevi na zidove

Cijevi su pričvršćene s isječcima do zidova. Sami isječci su fiksirani na zidovima pomoću samopouzdanja. Tada je cijev jednostavno umetnuta u isječak na karakteristični klik.

Klips treba instalirati svakih 40-50 cm ili češće, što ovisi o promjeru cijevi.

Čitaj više