Koji prvi instalirajte laminat ili vrata

Anonim

Koji prvi instalirajte laminat ili vrata

Često se pojavljuje sporove o redoslijedu postupaka - što je prva vrata ili laminat? Za početnike u izgradnji poslovanja, ovo pitanje je posebno važno, pogotovo ako planiraju obavljati posao s vlastitim rukama.

Postoje mnoga mišljenja o ovom pitanju, ali nema nedvosmislenog odgovora na ovo pitanje, možete dobiti veliki rezultat s bilo kakvim prioritetnim postupcima, sve ovisi o nijansama.

Neka opcija može biti lakša, a druga je složenija, tako da morate proučiti karakteristike svakog od njih detaljno.

Značajke laminata i okvira vrata

Koji prvi instalirajte laminat ili vrata

Ako se instalacija poda promijeni visinu poda, onda je bolje staviti podne obloge

Razmislite o tome često kada je instaliran premaz, visina poda se mijenja. Ponekad se promjene mogu biti velike i dosegnute oko 2 cm. Prilikom instaliranja laminata, visina poda se povećava na debljini supstrata i sam premaz.

Iako je postupak laminatnog podova jednostavan, može biti teško uklopiti dimenzije okvira vrata.

Koji prvi instalirajte laminat ili vrata

Između laminata i vrata trebala bi biti razmak za slobodno otvaranje vrata

Za kutiju za vrata morat ćete prvo odrediti moguće poteškoće tijekom instalacije. Prvi problem može biti veličina praznina. Potrebno je uzeti u obzir da bi trebalo biti jaz između laminata i vrata, koji će osigurati njegovo slobodno otvaranje.

Neki zaboravljaju na to i zbog toga se problemi pojavljuju pri otvaranju vrata, što može dovesti do oštećenja podne obloge. Osim toga, morate uzeti u obzir visinu kutije i PlatBorks. Oni će se morati uklopiti u napredak ispod visine poda, jer nakon instalacije, rezanje će biti izuzetno teško i nezgodno.

Dakle, definiranjem nijansima koji mogu utjecati na složenost ugradnje premaza ili vrata, možete odabrati prikladniju mogućnost za sebe.

Prva vrata tada spol

Koji prvi instalirajte laminat ili vrata

Kutija vrata moraju biti instalirana na nacrt baze

Članak o toj temi: Stara vrata od masiva: restauracija to učiniti sami

Ako su vrata na prvom mjestu, morat ćete uzeti u obzir određene nijanse. To uključuje:

  1. Prvo, bit će potrebno dovršiti sve nacrte procesa, to uključuje poravnanje površine, odabir premaza, rad s padinama i tako dalje.
  2. Zatim kupite vrata i bit će potrebno uzeti u obzir da se razina poda će se podići, za to se izvode mjerenja. Glavna stvar je ostaviti mjesto za podove. Preporuča se ostaviti dodatni razmak od 2 mm tako da se vrata mogu slobodno otvoriti i zatvoriti.
  3. Mora se imati na umu da je instalacija laminata napravljena bez pričvršćivanja do baze. To znači da je okvir instaliran na nacrt premaz. Laminat laminiran s podjelom između soba do praga i od njega.

Koji prvi instalirajte laminat ili vrata

Montirajte platforma nakon polaganja vanjskog premaza

Instalacija ventila se izrađuje nakon podova podova. Ponekad postoje situacije prilikom postavljanja laminiranog poda koji trebate već s potpuno instaliranim vratima.

Ovdje postupak ovisi o tome hoće li se stari premaz ili laminat izravno promijeniti. Proizvođači uvjeravaju da se laminat može ugraditi gotovo na bilo koji premaz, glavna stvar je da bude savršeno čak i.

Koji prvi instalirajte laminat ili vrata

Da biste spriječili izgled škripa u budućnosti kada hodate, morate instalirati podlogu. Međutim, to će dovesti do povećanja visine poda za još 1 cm.

Potrebno će se unaprijed izračunati hoće li vrata pokriti pod. Ako kuka ne izbjegava, postoje dva izlaska iz ove situacije - skratiti platno ili demontirati stari premaz.

Izuzetno je važno učiniti da se vrata mogu slobodno otvoriti ili zatvoriti. Ako ste preferirani, možete ih malo smanjiti.

Dijagram uređaja okvira vrata je sljedeći.

Koji prvi instalirajte laminat ili vrata

Uzmite u obzir da bi laminat trebao ići ispod kutije, ali ne bi trebao čvrsto leći na zidove vrata. Za to morate napraviti prostor na obje strane oko 0,5 cm.

Koji prvi instalirajte laminat ili vrata

Prednost odabira takve sesije rada je nemogućnost oštećenja premaza tijekom instalacije kutije vrata. Osim toga, ako se vrata ne planiraju mijenjati ili su instalirani prije stjecanja laminata, ovaj postupak je jedini. Nedostatak se može smatrati prilično kompliciranim procesom postavljanja vrata do podne obloge. Sve pojedinosti ugradnje vrata, pogledajte ovaj videozapis:

Članak na temu: Koji iznos kotla odabrati?

Prvi laminat, zatim vrata

Koji prvi instalirajte laminat ili vrata

Mnogi vjeruju da je bolje postaviti laminat. Da biste izbjegli oštećenje premaza tijekom instalacije kutije, možete ga unaprijed postaviti s kartonom ili drugim materijalom. Također ćete morati rukovati vratima vrata unaprijed s žbukom.

Instalacija kutije nije tako komplicirana i zagađenje neće biti mnogo, pa je teško brinuti o tome. Ali laminat je mnogo lakše staviti kada se posao ne miješa.

Koji prvi instalirajte laminat ili vrata

Instalacija vrata preporučuje se unaprijed samo ako postoji prag u bacanju. Za ostale slučajeve možete odrediti lokaciju praga i jednostavno rezati laminat na željeno mjesto.

Glavna prednost preliminarne instalacije laminata je da kutija neće vršiti pritisak na premaz i to će spriječiti njegovo oštećenje.

Koji prvi instalirajte laminat ili vrata

Ispravno izmjerite otvor za kutiju

Nakon završetka rada s pod, možete točno izmjeriti otvor za kutiju i odrediti potrebnu veličinu.

Gotovi proizvodi će biti izuzetno teško skratiti ako su dimenzije netočne.

Osim toga, trošak instaliranja vrata nakon laminata će biti mnogo manji. Također smatrate da će smanjiti veličinu okvira, biti potreban poseban alat.

Prilikom pristajanja na vratima dva različita premaza ili sorti laminata, potrebno je uzeti u obzir praznine između premaza i zida koji se može izdati pomoću posebnog profila.

Koji prvi instalirajte laminat ili vrata

Uređaj za otvaranje vrata

Prednosti takvih postupaka postupka su:

  • Dostupnost mogućnosti za mjerenje željenih veličina kutije za točno;
  • lakoća rada;
  • Cijena za rad će se smanjiti.

Minusi uključuju mogućnost oštećenja laminata.

Dakle, nedvosmisleno odgovoriti na pitanje koje je prvi laminat ili vrata vrlo teška. Postupak će biti potrebno samostalno odrediti na temelju čimbenika i preferencija.

Međutim, najlakša i najhitnija opcija je početna podova. Takav red djelovanja omogućit će vam da obavite sve postupke brzo i pažljivo, pogotovo ako građevinski majstor radi.

Članak o temi: Kako rasti bundeve u zemlji

Čitaj više