Gipsani zid cigle vlastitim rukama

Anonim

Radila sam s različitim ne objavljenim zidovima od opeke, ponekad sam morao izbrisati i stare sovjetske žbuke. Sada želim podijeliti svoje iskustvo s vama detaljnije i s video lekcijom. Uostalom, žbuka cigle zida je najjeftiniji način da se poravnaju zidovi.

Potrebni materijali i alati

Za žbukanje zida trebat će vam sljedeće alate:

    • minobaca za žbuku (materijal s kojim ćete raditi);
    • Master ok;
    • bušiti s posebnom mlaznicom ili mješalicom za graditeljstvo (za pripravu otopine);
    • pravilo (koliko god je to moguće);
    • lopatica (različite veličine);
    • grater (za žbuku);
    • Razina izgradnje (za praktičnije usklađivanje);
    • Metalni svjetionici (za čak i primjenu);
    • Strugač (za uklanjanje istrošenog premaza).

Gipsani zid cigle vlastitim rukama

Upute za zid od opeke

Ukratko opišite što će se raspravljati. Kako pokrenuti zid od opeke? Za početak, kao u svim građevinskim radovima, pripremit ću radnu površinu, pripremiti rješenje, kupljeno unaprijed u građevinskoj trgovini, a zatim staviti materijal na osnovu. Završna faza će stavljati žbukanje radnog zida. Dakle, nastavite.

Gipsani zid cigle vlastitim rukama

Priprema površine

Dobro je kada novi zidovi u novoj zgradi cigle stoje i čekaju vašu opremu. Ali to se događa da morate ukloniti stari materijal, jer duže od 25 godina ne služi i već je prekriven pukotinama i brojnim nedostacima. Ako primijenite novi premaz na stari, bojim se da imate sve komade kriški. Stoga vam savjetujem da uklonite staru osnovu. Ali prije nego što počnete pokriti cijelu površinu čekićem, možda ne sve tako, ipak i komadi žbuke ne uspijevaju, onda ne biste trebali ukloniti svu premaz. Moguće je da se može liječiti samo jedan zid.

Gipsani zid cigle vlastitim rukama

Za početak, dobro ćemo obraditi radni materijal s toplom vodom preko cijele površine. Potrebno je da se omekša, a kada je to bilo što je moguće manje prašine. Koristite respirator dok radite i dobro prozračite sobu kako biste izbjegli teške posljedice. Tijekom rada, ponovite ovaj postupak nekoliko puta, jer voda ima imovinu. Zatim uzmite veliki čekić i pokušajte probiti zid. Cijeli proizvod koji je bio loše fiksiran nestat će odmah. Preostali dijelovi, počevši na vrhu stropa, lopaticu lopaticu, vozeći ga pod kutom.

Članak o temi: Domaći kiper za popravak automobila to učiniti sami

Gipsani zid cigle vlastitim rukama

Ako je baza čvrsto pričvršćena, tada se može koristiti perforator. Bugarski s diskom za betonske radove mogu rezati površinu u male sektore, kao što je nježno izrezati kut.

Pažljivo očistite šavove u opeke, budući da sam ga uzeo, tako i savjest. Pažljivo pregledajte da nakon uklanjanja nema malih komada, oni nisu za vas. Nakon uklanjanja proizvoda poželjno je navlažiti cijelu vodu od opeke.

Nove kamene površine su dovoljno lako čišćenje od prljavštine i prašine, a za složenije i masovne kontaminacije možete koristiti čeličnu četku. Također trebate ukloniti neželjene cementne izbočine između cigle.

Za silikatnu opeku, situacija je malo drugačija. Od silikatne opeke, za razliku od keramičke opeke, ima glatku površinu. Prije instaliranja svjetionika, pričvrstite cijelu dužinu zida, ojačana rešetkom. To će biti u mogućnosti popraviti žbuku i pomoći izbjeći pukotine kada se žbuka suši.

Gipsani zid cigle vlastitim rukama

Uzimam premaz protiv korozije s veličinom od 20 × 20mm stanica. Osigurati dowel, distribuirajući ih po cijelom zidu u redom za šahovnicu. Dweel Imam 30 × 40mm odvojeno jedni od drugih. Počinjem instalirati pojačanu mrežu ispod. Dovoljno je elastično i lako raditi. Možete objesiti pletenu niti preko mreže na dočelini da biste spustili dodatne svjetiljke.

Instalirajte svjetionici

Nakon čišćenja za jasniji i glatkiji posao, trebat će vam svjetionici. Koji će pomoći da se okreće točno i s istom debljinom tijekom cijele površine. Da biste to učinili, trebat će vam metalni svjetionici i razina izgradnje. Obično svjetionik izgleda kao mali profil u obliku tkanine od pocinčanog čelika. Cijeli rad koji obavlja vaš rad ovisi o desnom plaškom.

Nakon što se povuče 15cm od kuta zida, nanesite cementni žbuku s obrisom, zatim ga pritisnite s okomitim svjetionik. Slijedite postupak na suprotnoj strani radne površine. Zatim se penjeći prema gore uz kut, bacite otopinu i stegnite svjetionik da biste kontrolirali glatku razinu instalirane razine. Nit (možete koristiti liniju za ribolov je izdržljiviji) između dva svjetionika je dovoljna od gore i ispod zida. Tema se može pričvrstiti na hrastove koji se postavljaju između dvije cigle tako da ne oštete površinu opeke.

Članak o toj temi: Udaljenost od WC školjke do zida

Pazite da bi nit će biti rastegnut točno zbog razine izgradnje i nije ništa povrijedila.

Gipsani zid cigle vlastitim rukama

Priprema otopine

U građevinskoj trgovini možete kupiti gotovu mješavinu cementa-pijeska, ali će biti skuplje. Budući da vam je potrebna velika količina smjese, to nije ekonomično. Možete napraviti sebe pripremiti cementnu pijesak iz suhog analoga, koji će biti jeftiniji i ne uzima mnogo vremena.

Gipsani zid cigle vlastitim rukama

Kako bi se pripremila rješenje koje trebate: voda, pijesak i cement (M400 ili M500 brandova). Smjesa se može pripraviti u bilo kojem metalnom spremniku koji nije potreban u svakodnevnom životu. Za cement M400 koristimo proporcije 1kg cementa za 3-5 kg ​​pijeska, a za cement M500 koristimo proporcije od 1 kg cementa za 4-7kg pijeska. Uz bušilicu s posebnom mlaznicom ili konstrukcijskom mješačem, mi se temeljito miješamo, polako dodajući vodu. Količina vode se određuje samostalno, morate imati debelo rješenje, u obliku kiselog vrhnja.

Ako ste kupili gotovu smjesu koju želite razrijediti vodom. Taj paket od proizvođača već prikazuje tehnologiju kuhanja. U osnovi, dobivate određenu količinu vode u kantici i dijelovima dodati smjesu u nju, samo miješanje temeljito.

Glavno pravilo je unos mješavine reda, a ne obrnuto, inače će rješenje uzeti kvržice. Tijekom uporabe, pokušajte se pomiješati što je više moguće, tako da žbuka nije ni zamrznuta, doda se voda.

Primjena žbuke na slojevima

I tako ću početi najvažnije pitanje: "Kako pokrenuti zid od opeke?". Kada je sva priprema završena i instalirana svjetionici, smjesa se može pripremiti za rad na posao koji možete vidjeti na videozapisu. Obično sam nano žbuka s tri sloja, kao što su zvani: sprej, tlo i pokrivači.

      • Sprej. Prva baza je sprej, čija debljina treba biti približno 4 cm. Primjenjujem rješenje kružnih žljebova poput krema i glatko glatko preko cijele površine. Ovaj sloj pomaže uskladiti sve nedostatke i hrapavost na temelju, kao i služi kao izvrsna spojka. Započnite zaglađivanje rješenja, trebate od ispod postupno penjajući se "drhtavim" pokretima. Nakon toga ostavite sloj da ne dovršite sušenje.
      • Punjenje. Ovaj se sloj primjenjuje, bez čekanja na potpuno sušenje prethodnog sloja, dovoljno je da je sprej očvrsnuo. Možete provjeriti razinu sušenja klikom na štukatu s prstom. Rješenje se ne smije okrenuti. Tla osnovni korak žbuke na kojem je instalirana ravna površina. Teška žbuka se primjenjuje kao ista metoda kao i prethodni sloj. Poželjno je distribuirati u nekoliko slojeva, ali ne manje od dva. Pokušavam otkriti ovaj sloj kako bih postigao najhladniju površinu.
      • Daring. Konačni korak žbuke je postići konačno glatku ravnu površinu. Meki sloj otopine nalik na kiselo se nanosi s debljinom od ne više od 2 mm i pažljivo izglađena. Glavno pravilo je izbjegavanje pada u otopinu velikih čestica pijeska. Stoga pokušavam prosijati pijesak prije kuhanja rješenja. Uostalom, nije dovoljno da kada se zaglađuje, ne postoje nužne razvode, ali tijekom prikupljanja pojavljuju se udubljenja. Pjesnik je bolji pažljivo pristupiti pripremi otopine za ovaj sloj. Ako odmah nakon nanošenja sloja moram početi slikati bez shnockinga, ne dodajem pijesak u žbuku.

Članak na temu: Lijepe rolete to čine sami iz pozadine: korak po korak fotografija

Gipsani zid cigle vlastitim rukama

Flasterirani zid

Najprobrisniji moj rad je fugiranje. Uostalom, nije dovoljno da je mukotrpna, tako i vrlo prašnjava, ali bez nje bilo gdje. Ova tehnologija je početi nakon konačno sušenja žbuke. Pritisnite prst na njega ako nema udubljenja, možete početi. Za to koristim odbor za nered. Stavite pre-respirator i otvorite sve prozore, bit će vruće. Započnite žbuku, postupno se povećava prema gore, kružnim pokretima kako bi se postigla savršeno glatka površina. Pokušavam dao površinu i stavljanjem površine tijekom žbuke. Još uvijek postoji način fugiranja u overclocking, to jest, ravni pokreti ruke koje povlačite i dolje i desno lijevo.

Gipsani zid cigle vlastitim rukama

Sav posao je gotov, sada možete uzdisati i početi završiti posao. Pokušao sam maksimizirati materijal, kako žbukati zid od opeke. Za više vizualni pregled možete vidjeti videozapis. Nemojte se bojati, nastavite i uspjet ćete!

Video "Click Brick zid s vlastitim rukama"

Za detaljniji rad kada žbukanje možete pogledati videozapis.

Čitaj više