Slikanje epoksi ili akrilne cakline

Anonim

Kupka je služila dovoljno dužeg vijeka trajanja i izgubio svoj izgled, što to radi u ovom slučaju? Možete kupiti novi, ali što ako nema dovoljno sredstava? Potrebno je pribjeći obnovi starog boje. Kako slikati kupelj od lijevanog željeza? Razgovarat ćemo o tome. Promatrajući tehnologiju i preporuke, možete vratiti početnu vrstu kupke, bez potrošnje visokih alata.

Slikanje epoksi ili akrilne cakline

Stara kupka može kupiti novi pogled slikanjem akrila ili epoksidne boje.

Kupka boja ne zahtijeva velika ulaganja i posebne radne vještine.

Alati i pomoćni uređaji

Da biste obojili kupku vlastitim rukama, morat ćete pripremiti alate, zaštitne uređaje i potrošne materijale. Osim vještina slikanja rada, morate znati tehnologiju sanitarnih operacija.

Trebat će vam kao alat:

  • Chice četkom s prirodnom palatinom širinom od 70-90 mm;
  • Elektroda s mljevenjem mlaznice (četka za kabel ili sumnji);
  • laner nož;
  • pinceta.

Kao zaštitni uređaji:

Slikanje epoksi ili akrilne cakline

Za bojenje kupke koriste valjak za slikanje i električna vrata s mlaznice za brušenje.

  • Respirator ("latica" se ne preporučuje, nužno je potrebno amortiziranje spremnika organskog);
  • Gumene rukavice (3 seta);
  • Ljepljiva pregača.

Za potrošnju kako bi se obojila kupka, uključuje:

  • aceton ili otapalo br. 646 od 0,5 L;
  • emajl;
  • Mikroficirane brisače za točke čišćenja;
  • Rebra (flanel, x / b ili stara opasnost).

Kvaliteta rada trebala bi biti prikladna za izbor emajla, jer kvaliteta rada ovisi o tome. Kako bi se obojila kupka lijevanog željeza vlastitim rukama, koriste se dvije vrste emajla:

  • epoksi;
  • akril.

Svaka vrsta emajla ima svoje značajke u tehnologiji slikanja. Epoksi emajl se koristi u praksi relativno dugo. Kako bi se pravilno obojila kupka lijevanog željeza vlastitim rukama, potrebno je pridržavati se složene tehnologije kuhanja za slikanje i primjenom cakline. Kada se usklađenost s tehnologijom, rezultat rada će se spremiti 20 godina. Emajl na akrilnu smolu pojavio se na tržištu građevinskog materijala relativno nedavno, prije oko 10 godina. Karakteristike cakline nisu niže od epoksidne emajle, a njegova tehnologija je lakše. Složenost će samo ispravno napraviti caklinu. Za pripremu boje potrebno je miješati akril s učvršćivačem u određenim omjerima. Ako imate dovoljno iskustva u slikarskim radovima, onda će u ovom slučaju biti lakše koristiti emajl na epoksidu. Još jedan nedostatak akril je visok trošak u odnosu na epoksidan emajl.

Članak o temi: nasloni za ruke za kauč: stvaranje vlastitim rukama

Tehnologija rada

Slikanje epoksi ili akrilne cakline

Prije slikarske kupke, morate se riješiti stare boje s bušilica s mljevenjem mlaznice.

Prije nego što počnete raditi, priprema kupke za bojenje. Kupaonica je oslobođena stvari, budući da se slika provodi emajl s agresivnim hlapljivim medijem. Ako kupaonica ima perilicu rublja, treba pažljivo pakirati u polietilen film, sve pukotine treba zalijepiti s viski. Niklovni elementi miksera također trebaju biti zaštićeni od akcija emajla. Vrata kupaonice otvara svjetiljku, kao i svi prozori u apartmanu. Prije slikanja, preporučljivo je potrošiti svoja kućanstva u posjetiti. Nastavljamo na pripremu površine, prije svega treba dobro očistiti.

Za čišćenje moguće je koristiti oksalnu kiselinu, pemolux ili drugi deterdžent.

Nakon završetka čišćenja provodimo abrazivnu obradu. Na pripremnoj fazi, površina kupke je malo praska. Dyepox na dizajnu je brušenje na gumenoj bazi. U procesu brušenja, čipsa se uklanjaju, staklenka, mrlje od hrđe.

Uz abrazivnu obradu, ne preporučuje se preskakanje curenja, jer će naknadno dovesti do pucanja cakline. Ako su mrlje od hrđe ušle jako duboko, morate pucati tvornički emajl na metal i demontiranje preljeva i ispuštanja rupa. Provjera abrazivne obrade može se izvesti "na noktiju". Na pravilno obrađenoj ravnini, nokat ne slabi, već se proteže. Možete provjeriti uz pomoć LED svjetiljke - ne bi trebalo biti refleksija.

Slikanje epoksi ili akrilne cakline

Shema tretmana abrazivnog kupka prije slikanja.

Uz pomoć usisavača, prašina ide. Tretirana površina je pažljivo odmasna.

Prije svega, površina šljive je odmaštena kako bi ih nosila prije slikanja. Da odmaste površinu kupelji, koristite 1 litre adminilana ili sahox (deterdžent). Radovi treba provoditi u gumenim rukavicama. Nakon nanošenja otopine održava se vrijeme za jedan i pol sata. Nakon brzine zatvarača, kupka je zatvorena vodom do rubova. Izdržati vrijeme zagrijavanja kupke, dodajte bocu deterdženta. Nakon hlađenja kupanje proizvode odvodnju vode. Ako vaš utikač ne sadrži lance, prije punjenja vodom, trebate vezati liniju za ribolov na njega.

Članak o toj temi: Kako slijeganje Pritivene pozadine: Radna tehnologija (video)

Nakon odljeva vode, kupanje je isprana, za to, spremnik je napunjen vodom još 3-5 puta. Na kraju pranja, površina se provodi pomoću sušila za kosu.

Prilikom sušenja površine provjerite njegovu čistoću uz pomoć gume i otapala. Provjera čistoće i suhe površine, rastavite odvod. Možete obojiti emajlu kupelji od lijevanog željeza s vlastitim rukama.

Mogućnosti od lijevanog željeza s vlastitim rukama

Prije slikanja epoksidne epokside kupke, morate kuhati spoj prema uputama. Nema opće upute za sve emajle, jer se razlikuju u sastavu za različite proizvođače. Ne preporučuje se mijesiti cijeli učvršćivač odjednom, jer će zahtijevati brzo slikanje i zbog brzog skrućivanja to neće biti čvrsti temelj. Preporučuje se pripraviti boju od 250 ml.

Kupka je pažljivo ogrebana s četkom za slikanje.

Sastav epoksidnih emajla ne zaboravlja se dodati 12-14 ml dibutil ftalata. Potrebno je obojiti s povlačenim tasselom. Slikanje slijed:

  • Uz pomoć četke, izvodi se prvi vertikalni pojas od dna do ruba;
  • Laid boja se triturira s horizontalnim razmazima na stranama;
  • Sljedeća traka se provodi tako da se fugiranje za 50% preklapaju.

Slikarstvo bi trebalo biti pažljivo. Ako je čekinja spustila iz tasela na oslikanu površinu, treba ga ispravno ukloniti pomoću pinceta. Zabranjeno je ukloniti s vašim prstima, budući da će bilo koji depozicija masti dovesti do loše kvalitete boje i izgled pukotina tijekom sušenja. Zabranjeno je dotaknuti čekinja prije rada, jer čekinje mogu apsorbirati masne naslage iz ruku. Četke su bolje pohranjene u posebnom paketu. Po završetku primjene prvog sloja, 15-20 minuta će čekati i primijeniti drugi sloj. Na kraju rada, kupaonica šokovi 3-7 dana.

Što više vremena izdržati, to je bolja caklina i manje vjerojatno vjerojatnost žetona i pukotina.

Slikarstvo akrila je lakše: Da biste ispravno obojili kupelj lijevanog željeza vlastitim rukama, možete koristiti četku ili valjak. Najbolja opcija boja je metoda primjene akrilnih spirala iz rubova kupaonice do odvoda. S ovom metodom mogu se formirati mjehurići koji se mogu izliti pomoću četke. Može se obojiti akrilom u jednom sloju.

Članak o temi: Karakteristike klima uređaja

Ako postoji potreba za, možete obojiti drugi sloj, ali trebate zapamtiti sastav učvršćivača i pažljivo miješanje. DIBUTIL PLAALIT Kako bi se bojao akril emajl kupke, ne dodajte.

Čitaj više