Gljivica ispod poda u privatnoj kući: Kako se riješiti

Anonim

Gljivica ispod poda u privatnoj kući: Kako se riješiti

Pozitivne kvalitete i prednosti prirodnog drva su dobro poznate, ali osim skupa prednosti, drvo ima neke značajke koje se mogu nazvati negativnim kvalitetama.

To uključuje pojavu kalupa na podu i zidovima, osjetljivost na truljenje i izgled gljivica. Vlasnici državnih drvenih kuća često se žale na iznenadne alergije, poteškoće s disanjem, povećanjem bolesti dišnih respiratornih bolesti. U većini slučajeva, razlog je gljiva ispod poda u privatnoj kući koja se pojavila u zgradi zbog visoke vlažnosti.

Zašto gljivica i opasnost predstavlja

Gljivica ispod poda u privatnoj kući: Kako se riješiti

Gljivica nije samo štetna za zdravlje, već i uništava drvo

U drvenim kućama, osobito podzemnim, često možete vidjeti crne mrlje na površini podova i zidova, podignutim i zapisima ili pločama.

To je ništa više od gljivice, upečatljiv drvo i uzrokovati opipljivu štetu zdravstvenim stanovnicima kod kuće.

Mikroskopske pore su posvuda, ali za razvoj gljivica, potrebni su određeni uvjeti. Povoljna okolina je topla soba s visokim razinama vlage.

Lakše je uništiti gljivice na samom početku, jedva je pronašao prvi znakovi njegovog izgleda.

Gljivica ispod poda u privatnoj kući: Kako se riješiti

Gljivična bolest može utjecati ne samo drvo, nego i betonski pod

Ako u sobi postoji oštar miris vlage i trulež, onda je drvo koje se ovdje nalazi već zadivljen gljivicama. To je moguće čak i uz česte i čvrste ventilacije, ako se u sobi nalazi velika količina biljaka koje voli vlage ili se zraka prekomjerno navlaže.

Često se pojavljuju plijesni i gljivice i brzo rastu i razvijaju ne samo u mokroj, već iu tamnim, toplim sobama. Takve sobe ili podrumi ne mogu se koristiti i sušiti, ovdje nema izravnih sunčevih zraka, što stvara optimalne uvjete za uzgoj plijesni i gljivice.

Gljivica ispod poda u privatnoj kući: Kako se riješiti

Na podu i zidovima uzorka ili podruma, kupaonica ili ljetna kuhinja mogu se vidjeti bestežinski, jedva vidljivi lagani topovi.

Članak o temi: Izgradite opeku sjenicu, od čizma ili građevnih blokova

On je onaj koji juri prijetnjom ljudskom zdravlju. Uostalom, ovo je kolonija gljivične infekcije, koja je uzrokovana razvojem teških bolesti dišnih i srca.

Neispravno konstruirani sustav ventilacije je uzrok odsutnosti potpune cirkulacije zračnih masa, što također dovodi do pojave gljivica. Međutim, glavni uzroci kolonija plijesni i gljivica su:

  • nedostatak ventilacije;
  • loša kvaliteta hidroizolacija, napravljena podom;
  • nepravilne ili neispunjene hidroizolacije na šavovima i spojevima;
  • Nedostatak prirodnog rasvjeta i učinkovitog sustava grijanja.

Gljivica ispod poda u privatnoj kući: Kako se riješiti

Aspergillus niger, raste u mokrim toplim sobama, vrlo je teško uništiti ako je barem jedan spor preživio, kolonija gljivice uskoro će uhvatiti teritorij

Opasnost od plijesni i gljivica je da tijekom života i aktivnosti razlikuju toksine koji uzrokuju značajnu štetu zdravlju stanovnika drvene kuće. Brojne spore gljivične infekcije nisu vidljive golim okom, a kalup u početnoj fazi svog razvoja ne izgleda opasna osoba.

Posebno osjetljiv na negativan utjecaj djece i starih ljudi. Njihov imunološki sustav nije uvijek u stanju nositi se i osigurati pouzdanu zaštitu tijela.

Gljivica ispod poda u privatnoj kući: Kako se riješiti

Prvi simptomi mogućeg trovanja fungus proizvoda stoke su:

  • Brza ublažavanja;
  • iznenada se pojavila alergijska reakcija s neidentificiranim alergenima;
  • kršenje funkcionalnosti respiratornog sustava;
  • česte prehlade;
  • razdražljivost i poremećaj spavanja;
  • glavobolje i česta vrtoglavica;
  • slabost.

Ako se kolonije gljivica ili kalupa nalaze na zidovima ili na podu, morate nastaviti do njihovog uništenja, bez čekanja dolaska stručnjaka. Možete učiniti sve što vam je potrebno.

Kako se riješiti opasnosti

Gljivica ispod poda u privatnoj kući: Kako se riješiti

Prije svega, osušite zidove i spol

Izgled gljivice ispod poda u privatnoj kući - fenomen česti i znanje o tome kako se nositi s njim i plijesni pomoći će u zaštiti stanara i spriječiti pojavu i razvoj složenih i opasnih bolesti.

Članak o temi: Pozadina Kava

Razmišljajući o tome kako se riješiti gljivice, to je trebao početi uklanjati otkrivene klastere plijesni, osigurati pristup sobi svježeg zraka i pokušati osušiti zidove i podove.

Gljivica ispod poda u privatnoj kući: Kako se riješiti

Početak rada za uništavanje gljivica, treba pamtiti da su sve formulacije pripravljene upotrebom tvari kao što su klor vapna ili bakreni sulfat opasne za ljudsko zdravlje.

Gljivica ispod poda u privatnoj kući: Kako se riješiti

Obrada gljiva mora se provesti u rukavicama i respiratoru

Moramo ih koristiti, stavljajući sredstva za zaštitu u obliku respiratora i rukavica.

Potrebno je tretirati podne obloge i zidove prostorije posebno pripremljenim pripravcima, uključujući antifungalne agense i antiseptike:

  1. Destruktivni učinak na infekciju ima vapno od oštrice i klora. Oni moraju biti pomiješani u jednakim količinama, dodaju vodu da napravi mješavinu koja podsjeća na tekući vrhnje ili vrhnje u svojoj konzistenciji. Dobivene površine se tretiraju, pokušavajući učiniti sve tako da sredstvo prodire u slotove, koji su na podu i u zidovima.

    Gljivica ispod poda u privatnoj kući: Kako se riješiti

  2. Bakar Cunery odavno je poznat kao jedan od najučinkovitijih sredstava za borbu protiv gljivica i plijesni. Miješanjem s kose vapno u jednakim omjerima, dodaje se voda u dobivenu smjesu i prekrivena time što znači sva ta mjesta na površini drva, gdje su otkrivene kolonije gljivica.
  3. Možete se riješiti gljivica s 40% formalinom, "bjelinom" ili samoproizvodom otopina limete klora. Nakon obilne vlage, rezultirajući pripravci zidova i podova, lijek se uklanja i soba je pletena ", nakon što je to zagrijava s građevinskom pećom" pištoljem "ili otvorenom vatrom svjetiljke za lemljenje. Za detalje o uklanjanju gljivične infekcije, pogledajte ovaj videozapis:

U slučajevima kada su svi navedeni fondovi i metode borbe su nedjelotvorni, vlasnik kuće morat će napraviti veliki remont, tijekom kojeg će se moći riješiti drva pogođenog gljivicama ili kalupom.

Članak o temi: Budite oprezni! Ako se formira kuhanje juhe, stvaranje velikog broja pjene

Čitaj više