Visina ugradnje katova: Što se spustiti

Anonim

Visina ugradnje katova: Što se spustiti

Svaki profesionalni graditelj zna da u organizaciji raznih instalacijskih radova treba izvršiti određene postulate iz pravila, koji mogu biti uvjetni i legalizirani raznim certificiranim dokumentima vrste gostiju i Snips.

Pravila i preporuke, kako instalirati dizajn, postoje na bilo kojem, čak i malu stavku, oni su za organizaciju grijanja, uključujući instalaciju radijatora - grijaći elementi sustava.

Kako pokupiti baterije za sobu

Visina ugradnje katova: Što se spustiti

Volumen baterija trebala bi biti dovoljna za zagrijavanje sobe

Sustav grijanja je težak dizajn, tako da je općenito zasebne predmete, kao što su radijatori i cijevi za grijanje, zahtijevaju ispravnu instalaciju i odgovarajući izbor proizvoda pogodan za određenu sobu.

Što se tiče baterije grijanja, postoje preporuke za gubljenje cjevovoda, visinu postavljanja radijatora (promatranje udaljenosti od poda) i njihove ispravne lokacije.

Visina ugradnje katova: Što se spustiti

U pravilu, radijatori su instalirani na mjestima najvećeg gubitka topline

Što se tiče izbora instalacije radijatora, onda, u pravilu, to je mjesta s najvećim toplinskim linijama. U gotovo svim domovima ili stanovima na takvim mjestima su prozori i vrata, bez obzira na primjenu novih tehnologija. Nije uvijek moguće instalirati radijator preko vrata, tako da su često montirani ispod prozora.

Da ne bi odbili zid ispod prozora, a topli zrak je ravnomjerno raspoređen na dnu sobe, a zatim se popeo, potrebno je da su veličine grijanja radijatora 70-75% prozora u ovome soba.

Mali grijač neće dati značajan prijenos topline, a grijanje neće biti dovoljno u sobi.

Pravila za ugradnju radijatora

Visina ugradnje katova: Što se spustiti

Ako je radijator ispod prozora, postavite ga strogo u sredinu

Za grijače, ne samo veličina je referentni zahtjev, već i niz drugih preporuka koje treba promatrati i pri odabiru grijaćeg elementa i prilikom izvođenja instalacijskog rada.

Članak o temi: Kako instalirati sudoper

Ovi zahtjevi uključuju:

  • Uređaj za grijanje mora biti postavljeno strogo u sredini prozora jednako ekvidistant iz rubova;
  • Visina instalacije podne radijatora ne smije prelaziti 15 cm, inače će se hladne zone formirati iznad poda, a ako se grijač će smanjiti ispod 8-10 cm od poda, zatim čišćenje pod takvim uređajem bit će problematično;
  • Od prozora, radijatori bi trebali stajati na udaljenosti od 12-18 cm ako je uređaj bliži, to može biti gubitak snage grijača zbog priljeva hladnog zraka iz otvora prozora;
  • Udaljenost od stražnjeg zida instrumenta do zidnog premaza treba biti 3-7 cm, potrebno je za pravilnu konvekciju zraka.

Treba pamtiti da ako je radijator četka što je više moguće što je više moguće na zid, tada će se razmak će biti "kolektor prašine", a osim toga, uređaj je sposoban ne samo da pokvari vanjski zid dekoracije (pozadina ), ali i uništiti dizajn zida - ploča za gipsanu ploču.

Instalacijski rad

Visina ugradnje katova: Što se spustiti

Prije izrade instalacijskog rada, i odabirom, na kojoj udaljenosti od poda i zida, grijač će biti instaliran, potrebno je povećati prijenos topline i učinkovitost (učinkovitost) za povećanje zida u približnom mjestu ugradnje aluminijska folija uređaja. Nakon toga možete označiti zatvarače.

Trebali biste znati da postoji nekoliko opcija za povezivanje radijatora na sustav grijanja, neki od njih možete vidjeti iz sheme tablice.

Visina ugradnje katova: Što se spustiti

Visina ugradnje katova: Što se spustiti

Srednji radijator objesiti na 2 nosač

Držeći radijator, trebali biste provjeriti sve zrakoplove, budući da prijenos topline uređaja ovisi o poštivanju vertikalnosti i horizontalnog grijača.

Za prosječne veličine grijača, 2 zagrade su instalirane, tako da dolaze između ekstremnih dijelova, ako su veliki radijator veličine, zatim se dodatna kuka postavljena strogo u sredini otvor radijatora. O CC da objesite radijator, pogledajte ovaj videozapis:

Članak o temi: Dermantine vrata presvlake s vašim rukama: drvene obloge, metalna vrata

Visina ugradnje katova: Što se spustiti

Obilaznica će vam omogućiti reguliranje topline

Prilikom spajanja radijatora postoje i brojni značajke i zahtjevi koji treba promatrati. U jedan od tih zahtjeva, pravilo za postavljanje nadvratnika (zaobići) između cijevi u sustavu rasporeda u jednom cijevi, koji će vam omogućiti da samostalno podesite potrebnu količinu topline u prostoriji. Glavna prednost obilaznice je da baza njezine instalacije ne mora legalizirati, a proces instalacije može se samostalno izvršiti.

Treba pamtiti da su sva pravila za ugradnju radijatorskih sustava ujedinjena iu individualnom grijanju i pod centraliziranim grijanjem. Ako ćete instalirati nove grijaće elemente, trebali biste preuzeti ovu akcijsku dozvolu u društvu za upravljanje ili HSEK.

Visina ugradnje katova: Što se spustiti

Summing u članku, treba reći da je izbor i ugradnja grijaćeg radijatora nije jednostavan posao.

Svi događaji, zahtjevi i preporuke za ugradnju grijaćih elemenata sustava grijanja navedenog u članku mogu poslužiti svakom vlasniku koji je zamišljen samostalno uspostaviti radijatore i organizirati sustav grijanja u svom domu ili stanu.

Čitaj više