Kako napraviti klizanje iz suhozida: tri načina

Anonim

Za registraciju kurva vrata postoje dvije tehnologije: žbukanje i dekoracija solidnim završnim materijalima kao što su laminirani MDF, plastika, gipsana ploča itd. Poravnavanje nagiba vrata od strane žbuke je najpouzdaniji način u pogledu sigurnosti. Način: nema pukotina i praznina, da izbaci vrata će biti vrlo teška. Stoga, žbukanje padina obično u blizini ulaznih vrata. No, kao i uvijek, postoje nedostaci: ovaj rad je dosta vremena, a bez vještina za postizanje dobre rezultate teško. Lakše je obložiti. Ne morate biti vještica koja predlaže da ste najčešće ruke iz suhozida. Zašto - to je jasno: materijal je jeftin, tehnologije su poznate, jednostavno je raditi s njom, rezultat je dobar.

Kako napraviti klizanje iz suhozida: tri načina

Ova vrsta ima vrata nakon instalacije - trebate učiniti

Obična gipsana ploča koristi se za ukrašavanje u zatvorenom prostoru. Ako postoji potreba za pauzom vani ili u vlažnoj sobi - morate uzeti vlagu. Debljina plahte je uobičajena, kao što je korišten za zidove - 12,5 mm.

Raditi, trebat će vam dobar nož papirnatog papira, možda ćete morati perforirane kutove i pjenu za montažu. Definitivno ću trebati kit: zatvoriti utore i sve dovesti u normalno stanje.

Kako napraviti klizanje iz suhozida: tri načina

Tako da može izgledati kao vrata nakon završetka padina Iggsokardona i da ga možete sami

Priprema za završnu obradu

Prije početka rada na završnim kurvicama vrata, sve komunikacije se popločavaju, koje bi trebale proći kroz vrata. Na primjer, ako se vrata izdaju na vratima, može biti žičana žica, rasvjeta na vratima itd. Ako su incidenti skronivih vrata sastavljene, to može biti telefonski kabel ili upleteni par za povezivanje Interneta.

Prelazinjem potrebne komunikacije u jaz između okvira vrata, osiguravajući ih, pukotine se zatvaraju montažnom pjenom. Pjene nisu više od 1/3 volumena utora: uvelike se širi i može čak dovesti do drvenog okvira vrata. Stoga, ako je kutija drvena, neko vrijeme dok se reakcija ne odvija, preporuča se postaviti potpore koji jamče konstantnu geometriju.

Kako napraviti klizanje iz suhozida: tri načina

Registracija padina vrata s vlastitim rukama počinje s brtvljenim utorima između okvira vrata i zida

Vrijeme potrebno za otvrdnjavanje pjene ovisi o temperaturi i vlazi zraka, ali u prosjeku je 8-12 sati (za neke vrste može biti potrebno). Višak očvrsli pjene je odsječen s nožem, žbuka, koji je dobro čuvan, uklonjen, prašina i prljavština. Možete početi raditi na završnoj obradi vrata.

Kako napraviti klizanje iz suhozida

Postavljanje listića iz suhozida, važno je ispravno i točno izmjeriti potrebne elemente. Za ovu mjeru udaljenost od dovratnika do kuta na nekoliko mjesta, izmjerite visinu potrebnih dijelova. Mjerenja su napravljena za svaku stranu odvojeno: rijetko zidovi imaju savršenu geometriju.

Članak o temi: Dječji stol DIY: Materijali, alati

Sve dimenzije se primjenjuju na list suhozida. Još jednom je sve postavljeno i, ako je sve točno, izrezati.

Kako napraviti klizanje iz suhozida: tri načina

Tako grubo izgleda kao "uzorak" za klizanje iz suhozida

Crtanje gipsane ploče

Izrežite gipsboard je jednostavan: trebate dobar papir nož, dugu liniju (metar ili tako) i drvenu traku. Vladar se primjenjuje na izvučenu liniju, duž njega se provodi s papirom s nožem, rezanjem ploče od kartona i pokušavajući barem malo lopatice gipsa. Pod mjestom gdje je odjeljak napravljen polaganje šipke i lagano se popne na list duž rezanja. Gipsa se razbija, i gotovo savršeno točno duž crteže. Sve što ostaje - rezanje donjeg lista kartona.

Video prikazuje kako izrezati suhozid bez pile.

Na taj način prikladno je smanjiti suhozid u ravnoj liniji. Tamo gdje su zakrivljene linije potrebne za korištenje rezača za metal - ima mali zub i gotovo ne ruši karton. Nanesite drugu elektrolovku, ali puno prašine je jako puno. Možete izrezati nožem ili slasticom i ravnom linijom, ako vam se ne sviđa prethodni način.

Upute za ugradnju gisokartonskih padina

Izrežite iz predmeti od gipsanih ploča se mogu postaviti:

  • na montažnoj pjeni;
  • na kit;
  • na okviru.

Na montažnoj pjeni

Kako napraviti klizanje iz suhozida: tri načina

Gipsa pjena "štap" može bilo tko

Popravite rezbarene ploče na montažnoj pjeni je vrlo jednostavna. Ali možete to odmah učiniti u slučaju da na padinama nema velikih rupa. Ako su depresije do 3 cm, možete podesiti padine odjednom, samo su najveće rupe pred ispunjeni pjenom (ne primjenjuju se puno, negdje 1/3 od glasnoće izlaza).

Ako su nepravilnosti dublje od 3 cm, bolje su prethodno zatvoriti cementni mort ili sastav za početnu žbuku.

Redoslijed rada prilikom instaliranja vrata od suhozida na montažnu pjenu kao:

  1. Priprema platforme (uklanjanje prašine i padanje komada, ispunjenih velikim produbljivanjem pjene s pjenom) na stražnjoj strani tanke od suhozida (1 cm ne više). Zmija nanesite montažnu pjenu.
  2. Ugradite element na mjesto, pritisnite zid, jer ovaj fragment treba stajati.
  3. Skinite ga i stavite u smjeru od 5-8 minuta. Pjena je ostala na zidu i na listu gipsane ploče. Za nekoliko minuta se povećava u količinama.
  4. Ugradite dio nagiba na mjesto i dobro pritisnite. Ostavite u takvom stanju da dovrši odbacivanje pjene (12-24 sata).
  5. Zatvorite prazninu između elemenata gipsana i žbuke.

Napravljene su sunce iz sušenja, ostao je rad na završnoj obradi.

Nedostaci ove metode su vrlo ozbiljni. Prvo, bočne i vertikalne površine moraju biti unaprijed poravnate, inače ne može instalirati elemente. Drugo, postoji vjerojatnost da će se radni komad raspravljati / doći. Treće, postoje praznina. Pa, najvažnije - brda nije najpouzdanija. Ali priveznice vrata su jednostavno i brzo.

Članak na temu: Drvene rolete to čine sami

Na kit

Umjesto montažne pjene "glit", rezani fragmenti mogu biti na razrijeđenom kit:

  1. Plahte se primjenjuju na plahte od razrijeđenog do stanja paste kompozicije za rad s gipsanom pločom (bolji - završni, to je više "ljepljivi"). Trebali bi biti smješteni oko perimetra i na nekim mjestima u sredini.
  2. Pročišćeni iz prašine i napuknute stare swap gipsa pospite pulverizatom s vodom.
  3. Ugradite radni komad na mjesto i dobro pritisnite. Možete se odmoriti u ravnini dlanova i "tresti" fragment s jedne strane na stranu. Osjetite da je žbuka počela izbiti, a komad suhozida "ljepila".
  4. Ako je fragment tijesan i ne promiješan, možete ga ostaviti dok se kit ne zgrabi (za jedan dan, ponekad dva). Ako element ne postoji nesiguran i može se pomaknuti, treba ga zbuniti. Po mogućnosti na rubovima i u sredini. Ostavite u ovom obliku barem 10-12 sati. Tada se sigurnosne kopije mogu ukloniti i čekati da potpuno osuše kit.

Kako napraviti klizanje iz suhozida: tri načina

Metode primjene "zakrpa" iz kita mogu biti različite. Glavna stvar je dobro zadržati element

Nedostaci ove metode su isti. Potrebno je samo reći da su na ovaj način napravljene padine na prozorima u našem apartmanu. Bilo je prije 9 godina, a još uvijek - nema problema.

Na okvir

Više vremena, ali i pouzdaniji i univerzalniji način instalacije skliznuti iz suhozida - na prikupljeni okvir. Okviri izrade drvenih barova ili posebnih profila.

Vodiči pokazuju okomito duž vrata dovratnika i na kutu. Između njih, na udaljenosti od 50-70 cm staviti male poprečne skakače.

Kako napraviti klizanje iz suhozida: tri načina

Instaliranje padina iz suhozida s vlastitim rukama, prvi prikupljeni okvir. Može se napraviti od profila ili drvenih šipki

Ovom metodom postoji jedna značajka: mjerenja se provode nakon instaliranja okvira. Cut dijelovi su postavljeni i osigurani uz pomoć vijaka.

Ako je okvir sastavljen od profila, vijci za samo-tapkanje potrebni su metalom, ako se od bara - na drvu. U svakom slučaju, uvijanje treba pažljivo: kako ne bi razbio karton. Ako snažno povučete, to može čak i puknuti ili vratiti žbuku. Velika količina braka ove vrste dovest će do činjenice da će padine iz suhozida biti loše za čekanje.

Brtvene utore i dizajn vanjskog kuta

Posljednji dodiri prije završetka nagiba na vratima - brtvljenje praznina. Mogu se uzorkovati posebnom vrpcom kako bi zatvorili kutove, a zatim šok. Ova metoda je ugodna na mjestu gdje se gipsana ploča povezuje s okvirom vrata ili gdje su povezani vertikalni i horizontalni dijelovi nagiba. Ako se praznine ovdje ispostavile vrlo male, oni se jednostavno mogu razmazati s kitom i dobro poravnati.

Kako napraviti klizanje iz suhozida: tri načina

Traka za završetak uglova može biti papir ili fiberglass. Oboje se dobro kopiraju s njihovim zadatkom - sprječavaju pucanje

Članak o toj temi: Tekstil u unutrašnjosti dnevnog boravka: preporuke za odabir

Za dizajn druge strane postoji i nekoliko načina. Prvi je pričvrstiti istu vrpcu da završi kutove. No, ova metoda je prikladna ako se ispruži kut glatko, nema problema. Newbies imaju takvu situaciju rijetko. Alto češće kut mora biti "izlaz". U ovom slučaju se koristi metalni masni kutak. Ima dvije stranke da probuše, što ga čini moguće konsolidirati na nekoliko načina:

  • na plastininskim komadima;
  • na gustu rukavu;
  • na vijak ili karanfiranje.

U slučaju karanfila, morate biti oprezni: mogu se približiti pri radu. Općenito, ova metoda je prikladna, ali opet, ako je kut ispao gotovo savršeno.

Kako napraviti klizanje iz suhozida: tri načina

Uključite kutove, skliznuti iz suhozida, konačno staviti u red - kit

Perforirani kutovi izloženi su razini iu istoj ravnini s glavnim zidom. Formirane šupljine ispunjene su razrijeđenim do pastoznog stanja s kitom. Za primarno poravnanje koristite počevši kit. Nakon što se osuši, sve nepravilnosti glatko s posebnom mrežom. Koristi se umjesto brusnog papira koji se odmah začepljuje. Grid za brušenje kit koji se prodaje u istim trgovinama gdje se prodaje gipsana ploča. Na poravnanoj površini, zatim nanesite sloj završne obrade, izravnavanje kit. I nakon sušenja treba donijeti u idealno ravnomjerno stanje. Učinite to sve iste mreže, samo više tankih.

Ako imate takvu haljinu s kitom, čini se teškim, pročitajte kako napraviti padine od MDF-a. Definitivno nema kita.

Općenito, bez iskustva, vanjski kutovi su teško napraviti savršen. Čak i kada radite s gipsanim ploče. Instaliranjem perforiranih metalnih kutova, uvelike olakšavamo naš zadatak. Ali, u svakom slučaju, ne radi uvijek sve savršeno. Ali u ovom slučaju postoji izlaz: ukrasni plastični uglovi. Instalirani su nakon završetka završne obrade zidova. Odabrani smo ili na vratima vrata, ili u tonu završne obrade. Zalijepljen na tekućim noktima. Sve što trebate je smanjiti ih na željenu duljinu. Rezali su konvencionalne škare. Ovdje je glavna stvar na vrhu točno odrezati kut ispod 45 °.

Kako napraviti klizanje iz suhozida: tri načina

Ukrasni kutak za padine sakrit će sve nedostatke

Ako je stil ukrasa prikladniji za drvo, možete pronaći sličan kut i od drva.

Kako napraviti klizanje iz suhozida: tri načina

Možete organizirati vanjski kut nagib s drvenim kutom

Zapravo, uloga dekorativnog kutka za padine nije samo ukras. Još uvijek štiti kut od oštećenja. Posebno relevantna za ulazna vrata. Ako se sve sprema pozadinom, on ih također štiti od oštećenja, što se također često događa. To je sve, napravljene su padine iz suhozida i vlastitim rukama.

Sve ove metode mogu se kombinirati, kao u videu.

Čitaj više