Usporedba snage žarulja sa žarnom niti i LED

Anonim

Sve više ljudi počinju stječu LED svjetiljke, jer je korisno koristiti ih u svim planovima. Međutim, nagađanje potrebne snage nije tako jednostavno, žarulje sa žarnom niti u svemu imaju različite oznake s LED-om. Stoga smo odlučili napraviti potpuni pregled omjera snage svjetiljki.

Omjer napajanja žarulja sa žarnom niti i LED

U pravilu, mnogi prodavači koriste neznanje svojih kupaca i prodaju ih LED svjetiljke koje ne odgovaraju potrebnim parametrima. Na primjer, kažu svjetlinu od 800 lumena i izjavljuju da se smatra analognom konvencionalne žarulje sa žarnom niti 100 W. Ako ne razumijete što je razlika, onda morate pročitati ovaj članak u potpunosti i pažljivo pročitati tablice odnosa. Također, preporučujemo čitanje članka kako odabrati LED svjetiljku, to će pomoći u sprječavanju pogreške.

Stol LED svjetiljke

Prva tablica prikupljala je podatke o svim LED diodama. Nema tikvica ne povećava svjetlinu za 15-25% - uzmi to u obzir. Pročitajte pregled LED Ferron lampe.

Kao što možete vidjeti, tablica je jednostavna i zapamtite da nije teško. Kada steknete, jednostavno kažete potreban protok svjetla i moći, prodavatelj ovdje neće biti u mogućnosti ovdje.

Privući svoju pozornost! Tablica označava one svjetiljke koje idu bez tikvice. Dakle, ako mislite da je LED 10 W, žaruljica sa žarnom niti je 100 W - netočna je. 20% svjetlina je izgubljena, jer vozač počinje zagrijavati tikvu. Kao rezultat toga, umjesto navedenih 1300 lumena, primamo samo 800-900 lumena.

Tikvica se smatra sastavnim dijelom, bez njega, nemoguće je koristiti, jer je svjetlo slijep gotovo kao zavarivanje.

Članak o temi: Zidni sat u dnevnom boravku - 80 fotografija izvornih ideja dizajna

Ako se još uvijek pitate: koliko lumena na 40, 100, 20 W svjetlo žarulje - možete jednostavno odgovoriti na to pitanje. Pročitajte o tome kako povećati snagu LED lampe za 25%.

Da ne bi vas zbunili, odlučili smo napraviti uzornu tablicu. Gledajući je, sigurno ćete razumjeti omjer snage LED-a i sa žarnom niti.

Usporedba snage žarulja sa žarnom niti i LED

Usklađivanje uštede energije

Zapamtite, svjetiljka se ne može stalno uključiti i isključiti. To će dovesti do neuspjeha i povećanja potrošnje električne energije, jer konstantno grijanje i hlađenje doprinosi tome. Najbolje je to omogućiti jednom, ali prije spavanja.

Članak o temi: LED lampa LED filamenta.

Čitaj više