Dekorativna gipsana ploča falkemini

Anonim

Fotografija

Nažalost, mnogi apartmani ne dopuštaju opremiti pravi drveni kamin. I tako bih volio!

Dekorativna gipsana ploča falkemini

Zbog korištenja najnovijih tehnologija, postoji mogućnost da falsemine iz suhozida u vašem domu.

Ali danas, kroz korištenje najnovijih tehnologija, još je moguće napraviti falseminu od suhozida u svom domu.

Takav dekorativni kamin savršeno se uklapa čak iu unutrašnjosti malog stana.

Gipsana kutija se smatra najpogodnijim i praktičnijim materijalom ne samo za stvaranje dekorativnih kamina, već i za raspored raznih kutija, štandova, niša, police, itd. GLK se odlikuje jednostavnom instalacijom i trim, može se stvoriti s gotovo bilo kojim Prostorni oblici, odnosno i samostalno proizvode falsimin iz ovog materijala neće biti teško.

Potrebni alati i materijali

Dekorativna gipsana ploča falkemini

Alati za rad s gipsanom pločom.

  • Listovi gipsane ploče (ako će se suočiti s falseminom od dekorativnih ili keramičkih pločica, GLC mora biti otporan na vlagu);
  • Metalni profili dvije vrste: stalak (60x27) i vodilice (28x27);
  • Vijci za samo-tapkanje metala od 14 do 16 mm dugo (za spajanje dijelova okvira);
  • vijak za samo-tapkanje (za okvir okrenut gipsa);
  • Bušilica ili odvijač;
  • Škare za metal;
  • rulet;
  • Razina izgradnje.

Ovi materijali moraju biti dostupni. Ostatak se kupuju ovisno o budućem završnom kamin: ako se planira mrlja ili podebljano dizajn s pozadinom, to će uzeti temelj i kit; Za pločice za oblaganje za šavove i poseban ljepilo.

Falkvimin crtanje

Dekorativna gipsana ploča falkemini

Crtanje falkvimina.

Dakle, prije početka proizvodnje lažnica vlastitim rukama, potrebno je odrediti njegov položaj i budući pogled. To zahtijeva da napravite plan za mjesto ovog dizajna u unutrašnjosti, da proizvedu sva mjerenja iu skladu s njima, čine glavne crteže (pojedinačno, ovisno o veličini sobe, samom kaminu, itd.)

Članak o temi: Je li moguće prodati dio zemljišne parcele?

Crtež treba uključivati ​​ne samo pojavu kamina (dizajner skica) i dizajn se izvodi u odnosu na mjesto njegovog položaja, ali i sliku montažne sheme objekta i okvira kamina.

Važno: U izračunima treba uzeti u obzir debljinu ploča ploče od gipsanih ploča, koje se planiraju koristiti za rad (ne uzimaju previše tanke - 6 mm, bolje je zaustaviti svoj izbor za 9,5 ili 12,5 mm) ,

Montage Karcasa

Pokrenite instalaciju okvira vlastitim rukama također nije teško:

Dekorativna gipsana ploča falkemini

DIPSUM CAMINA uređaj

  1. Brueping duž unaprijed primijenjenih linija (označava) Profili vodiča koji su unaprijed odrezani na traženoj dužini. Ako je profil priključen na beton, prvo ga morate pričvrstiti na mjesto instalacije, a zatim izbušite rupu u njemu tako da se naljepnica pojavljuje na betonskom zidu. U zidnoj površini moguće je napraviti rupe bušilicama ili perforatorom s prikladnom mlaznicom koja je prikladna za te svrhe. Dowels su umetnuti u rezultirajuće rupe.
  2. Ugradite profil rack u vodilicu i zavijte ga sa samostalnim. Važno: Ako je površina zida na kojoj je okvir montiran vlastitim rukama, ima bilo kakve nedostatke, na primjer, vertikalna odstupanja, a zatim se preporučuju izravne suspenzije za pričvršćivanje profila na zid. Uz pomoć podataka ovjesa, možete postaviti stalke strogo okomito.
  3. Sada morate napraviti bazu za kamin od GLC-a, nakon čega je portal s otvorom peći. Za veću čvrstoću i rigidnost okvira, horizontalni dugi dijelovi i police su spojeni s skakačima.
  4. Ako želite napraviti nišu za ispaljivanje curvilinear obrasca, zatim izrežite škare za metal profila rigidnosti rebra na jednakoj udaljenosti, a zatim ih savijte.

Instalacija na okvir gipsane ploče

Dekorativna gipsana ploča falkemini

Pokrivanje vatrogasnog gipsboard mora se proizvesti pomoću samo-vijaka za metal.

  1. Izrežite svaki detalj iz GLC-a samo nakon temeljitog preliminarnih mjerenja. Kako bi se smanjio ovaj materijal, primijenjen je nož za pozadinu ili trupci. Rezanjem sloja suhozida na jednoj strani, onda možete jednostavno okrenuti list duž reze, nakon čega je već na ovoj liniji klizač za izrezivanje suhozida na drugoj strani.
  2. Uz pomoć vijaka za samo-tapkanje, pričvrstili su detalje gipsane ploče na trup. Vijak vijke u GLCS-u je potrebno tako da su njihove kape lagano utopile i ne strše se. Udaljenost između privitaka trebala bi biti od 10 do 15 cm u izravnim područjima.

Članak na temu: brava koda na vratima: cijene i pregled mehaničkih i elektroničkih opcija

Instalacija suhozida je jednostavna za obavljanje vlastitih ruku, čak i onih koji prvi rade s ovim materijalom. Međutim, potrebno je uzeti u obzir da su plahte GLC vrlo krhki, stoga, oblaganje dekorativne laži, mora se uzeti skrb: ne da ispustite suhozid, ne gurajte odvijač ili bušilicu u procesu vijaka.

Završi

Nakon što je dekorativni falkintin spreman, ostaje samo za obavljanje njegova završetka. Najekonomičnija opcija za dekoraciju je obična slika ili samoljepljiva film. Naravno, prije korištenja podataka ili drugih materijala za završetak kamina, potrebno je pažljivo politi gotov dizajn: kako biste izoštrili sve formirane praznine i zglobove, ako je potrebno, nanesite sloj prajmera.

Ukrasni kamin, ukrašen umjetnim kamen, ne manje učinkovito izgleda. Ali prirodni kamen se ne preporučuje za oblaganje takvih kamina.

Ukrasno modeliranje je još jedan izvorni način završavanja falsekamina. Takav model može biti obojen u raznim bojama, a možda i bijelo. Sve ovisi o fantazija i osobnim preferencijama.

To su glavne faze rada koji se moraju izvoditi za proizvodnju lažnog područja vlastitim rukama.

Dekorativna gipsana ploča falkemini

Dekorativna gipsana ploča falkemini

Dekorativna gipsana ploča falkemini

Dekorativna gipsana ploča falkemini

Dekorativna gipsana ploča falkemini

Čitaj više